Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Aktuelles

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 12.06.2013, 20:31
crs79

Standard

Zitat:
Zitat von BosphorusTaurus Beitrag anzeigen
Suc tetikcide degil yani? Mal.
Türk askerini tetikci yerine koyamazsin,resmi bir devletin silahli gücüdür.Bölge de askerlik yapanlar isteyerek degil, zorunlu olarak ordalar.iki farkli güc'ün catismalarinda ölümler olagandir.bunda yargilanmasi gereken izlenilen politikalardir.
Koca bi orduyu tetikci yaptin ya,harbi "Mal"missin!
Alt 12.06.2013, 20:33
BosphorusTaurus

Standard

Zitat:
Zitat von crs79 Beitrag anzeigen
Türk askerini tetikci yerine koyamazsin,resmi bir devletin silahli gücüdür.Bölge de askerlik yapanlar isteyerek degil, zorunlu olarak ordalar.iki farkli güc'ün catismalarinda ölümler olagandir.bunda yargilanmasi gereken izlenilen politikalardir.
Koca bi orduyu tetikci yaptin ya,harbi "Mal"missin!
Cunku Turk askeri savunma pozisyonundadir. Saldirgan degil. Ortada mitoz bolunmeyle 8-9 cocuktan ureyen bir teror orgutu var, senin ozgurluk savascisi dedigin benim de pijamalilar dedigim 3000-5000 civarinda dingil ve basta Almanya olmak uzere lojistik ve mali destek saglayanlar.

israil'de askerlik 2 sene, hem kadina hem erkege. Catismalarin oldugu ulkelerde gonullu askerligin olmasini, zorunlu askerligin olmamasini bekleyemezsin.

Mal oldugun icin dedigimi anlayamamissin. Bu arada hani devamli kullanmakta oldugun e-posta adresin? Iddiada bulunma, icraatta bulun. Erkeklikten bahsediyordun, korkusuzdun? Klavyeci.

Geändert von BosphorusTaurus (12.06.2013 um 20:39 Uhr).
Alt 12.06.2013, 20:36
hazal40

Standard

Zitat:
Zitat von Zulfiqar Beitrag anzeigen
demokrasi anlayisi degisebilir ama benim sordugum soruda cok net.

türkiyede hangi konuda düsündügünü ifade edemiyorsun?
isteyen istedigini söylüyor hatta atatürkün üstüne apo posteri asabiliyor.

aradigin demokrasi nasil olmali? hür olup istedigine tas atip kamu malina zarar vermek demokrasi degildir. kusura bakma ama 7 maddelik gezi eylemi cok sacma ve demokratik haklarla hicbir alakasi yok.

belki bir kac hafta sonra herseyi daha net göreceksiniz. bu taksimdeki siddet kime yaradi ve kime zarar verdi. o zaman kimin oyununa geldiginizi anlayacaksiniz.
Türkiye'de, "ifade özgürlügü" sosyal hayatta ve siyasi alanda cezalandiriliyor. bunu konusmasak?
kimse kimseye zarar vermemeli tabiiki, benim demokrasi veya hür anlayisimi böylemi elestiriyorsun. Lütfen.. Ben aydinliktan ve egitim'den yanayim daima...

Evet gercekten cok merak ediyorum ... gelecegi kim görebiliyorki...
Alt 12.06.2013, 20:39
Zulfiqar

Standard

Zitat:
Senin gibi bir adamla bir konuda ayni fikirde olacagimi hic dusunemezdim.

Bu arada AB ulkeleri Turkiye'de nukleer santral yapilmasin istiyor, kendilerinde yuzlerce var ve hic de vazgecmediler n. santrallerinden. Dedigin gibi, Turkiye'nin gelismesini istemiyorlar. Icerideki hainler de buna yardimci oluyor.
ben atatürkü sevmem ama pkklilara oyuncak yaptirmam.

atatürk benim gözümde sadece basarili bir askerdi. ilk zamanlarda dogru yapsada 23'den sonra bircok hatasi ve batiya hizmeti oldu. ama o konuyu simdi acmayalim.

DÖVERSEM BEN DÖVERIM AMA KIMSEYE DÖVDÜRMEM.

ben döverim!!! almana israilliye amerikana dövdürmem.

biz hangi alanda ileri hamle yaptiysak karsimizda hep gelismis ülkeleri görüyoruz. nukreel santral onlarda yüzlerce var ama bizde cevreye zarali oluyor. kendi enerjimizi üretince cari acik diye bir sorun kalmayacak.

3. havalimani almanyaya büyük darbe vuracak onun icin eylemcilere almanyadan full destek var.

kanal istanbul rusya ve ab'nin simdiden uykusuz gecelerine sebep oldu.

10 yil önce bu yaptiklarimizi anlatsalar güler gecerdik ama simdi hepsi gercek oluyor.

bu elde ettigimiz gücü savunmak hepimizin görevi. sen atatürkü sev ben sevmiyeyim. önemli degil. hepimizin ortak noktasi bu ülkeyi dünya lideri olarak görmek degil mi?
Alt 12.06.2013, 20:43
Zulfiqar

Standard

Zitat:
Zitat von hazal40 Beitrag anzeigen
Türkiye'de, "ifade özgürlügü" sosyal hayatta ve siyasi alanda cezalandiriliyor. bunu konusmasak?
kimse kimseye zarar vermemeli tabiiki, benim demokrasi veya hür anlayisimi böylemi elestiriyorsun. Lütfen.. Ben aydinliktan ve egitim'den yanayim daima...

Evet gercekten cok merak ediyorum ... gelecegi kim görebiliyorki...
hazal hukuga aykiri olmadiktan sonra kimse seni cezalandiramaz.

hangi konuda ceza aldigini anlatirsan sana yardimci olurum.

hepimiz egitimden yanayiz ama dogru egitimden yana olmamiz gerekiyor.

bircok egitimli dedigimiz milletvekili bu ara siddeti mesrulastiriyor. bu su anki egitimin yetersiz oldugunu gösteriyor.
Alt 12.06.2013, 20:46
crs79

Standard

Zitat:
Cunku Turk askeri savunma pozisyonundadir. Saldirgan degil. Ortada mitoz bolunmeyle 8-9 cocuktan ureyen bir teror orgutu var, senin ozgurluk savascisi dedigin benim de pijamalilar dedigim 3000-5000 civarinda dingil.

israil'de askerlik 2 sene, hem kadina hem erkege. Catismalarin oldugu ulkelerde gonullu askerligin olmasini, zorunlu askerligin olmamasini bekleyemezsin.

Mal oldugun icin dedigimi anlayamamissin. Bu arada hani devamli kullanmakta oldugun e-posta adresin? Iddiada bulunma, icraatta bulun. Erkeklikten bahsediyordun, korkusuzdun? Klavyeci.
tartisma uzadikca gercekten ilginclesiyorsun.e posta adresim önemli,önemli baglantilarim var. sana verirsem,isini gücünü birakir bana virus ve trojan dolu mailler yollarsin, böyle bi türsün.yazi yazmakta güclük cekiyorum,karsimda bu cümleleri olusturamazsin.seninle karsilikli tehtidlesmeyede niyetim yok.sünük insan.
Alt 12.06.2013, 20:54
Mirakel

Standard

Zitat:

bircok egitimli dedigimiz milletvekili bu ara siddeti mesrulastiriyor. bu su anki egitimin yetersiz oldugunu gösteriyor.
Gözlerini gerceklerden kapatan bir insansin.
Alt 12.06.2013, 20:58
hazal40

Standard

Zitat:

inan bu konuda bilgin oldugunu saniyordum
http://www.guardian.co.uk/media/gree...freedom-turkey
http://en.wikipedia.org/wiki/Censorship_in_Turkey
bunlar sadece misal

dogru egitim.. tartisilabilinecek birsey söylesen dogru / yanlis dikotomisine girmesek? aydinlatan (dt. Aufklärung) cesitli görüs acilardan kaynaklanan bir egitim diyebilirdin
Alt 12.06.2013, 21:11
BosphorusTaurus

Standard

Zitat:
tartisma uzadikca gercekten ilginclesiyorsun.e posta adresim önemli,önemli baglantilarim var. sana verirsem,isini gücünü birakir bana virus ve trojan dolu mailler yollarsin, böyle bi türsün.yazi yazmakta güclük cekiyorum,karsimda bu cümleleri olusturamazsin.seninle karsilikli tehtidlesmeyede niyetim yok.sünük insan.
Ben ilginclesiyorum sen igrenclesiyorsun.

Dunyanin ve BUTUN insan haklari orgutlerinin terorist olarak gordugu 30 000 kisinin katilini, hakkini demokrasi ve hukukla degil de siddetle arayan, kundaktaki bebegi olduren, annelerin cocuklarini sehit eden bir pijamali ameleyi ozgurluk savascisi ve ender beyin olarak goren birinin benim gozumde 1980'den beri yenilenmemis kaldirim taslari arasindaki hamam bocegi kadar degeri yok. O yuzden o kadar sey icinde senin skko adresine bir sey gonderecek degilim. Kimse icin o kadar onemli degilsin. Ilk once insan olmayi ogren sonra insan yerine konulmadiginda bundan sikayetci ol. Teroristleri ovmen rahatsizlik verici.

Madem bu kadar korkaksin ve kiviracaktin, neden bunu iddia ettin?
Zitat:
adimi ve adresimi hic cekinmeden yollarim amerikaya,ayrica ABD'nin ihlal ettigi insan haklarini president----@--whitehouse.gov adresine defalarca mail göndermisimdir.ne amerikadan ne de baska birseyden korkacak degilim.
Klavye arkasi delikanlisi seni. Bu kadar korkma sadece adresini terorizm propagandasi yapip sucluyu ovdugun icin guvenlik birimlerine verecektim. Korkusuzdun? Anca laf. Hayatin anca iddia ve bos laf.
Alt 12.06.2013, 21:13
Zulfiqar

Standard

Zitat:
Zitat von hazal40 Beitrag anzeigen
inan bu konuda bilgin oldugunu saniyordum
http://www.guardian.co.uk/media/gree...freedom-turkey
http://en.wikipedia.org/wiki/Censorship_in_Turkey
bunlar sadece misal

dogru egitim.. tartisilabilinecek birsey söylesen dogru / yanlis dikotomisine girmesek? aydinlatan (dt. Aufklärung) cesitli görüs acilardan kaynaklanan bir egitim diyebilirdin
isteyen istedigini yaziyor türkiyede. hicbir yazar bundan dolayi hapisde degil. kanunlara aykiri bir eylem olmadiktan sonra istedigini yaziyorsun türkiyede. bunun aksini ispat edemezsin!!! guardian veya vikipedi istedigini yazmis olabilir ama egitimliysen gercekleri görebilecek kapasitede olman gerekir. hangi konuyu yazarlar dile getiremiyormus? hangi yazilarindan dolayi bu kisiler hapisteymis. egitimli kisi bunlarin aciklamasini bilir. bugünlük bu kadar yarin daha detayli cevaplarimi alirsin.
Antwort