| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() Bu yasa hep vardi aslinda, sonradan yürürlüge girmedi.
Sadece yasalari islerine geldigi gibi kullananlar sonradan cikti bu baska. |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
@Bosphorus Kuel_kedisi´ne katiliyorum ben, bu kadar, nokta !!! ![]() ![]() ![]() Konumuz Islam´dir kardesim. |
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
Evlilik oncesi birliktelik DE zina icinde. Evlilik oncesi bekarlarin flortleri, birlikte olmalari DA Kuran kesinlikle yasaklaniyor, ama bundan KÝMSE rahatsiz olmuyor? E hani ZINA'ya karsiydik? Kuran'da dini nikah yoktur diyenlerin kaci Kuran'in dediklerini yapiyor? Gunde 5 vakit namaz kiliyor? Oruc tutuyor? Ama soz nikaha gelince Kuran'a cok sadiklarmis gibi ''Kuran'da bu yok'' derler. Nisa suresi nikahtan ve onun kosullarindan hem erkekler hem kadinlar icin bahsetmektedir. |
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
Adam en azindan durustmus, evli oldugunu soylemis. Evli oldugunu gizleyen bir suru yerli yabanci insan var. Kadinlar da var. Belki sana, bana, ya da baskasina uymaz boyle seyler ama yine de ben olsam bu kadar tepki gostermezdim. En azindan cok esli evliliklerde, tum esler birbirini taniyor, gizli sakli yok, resmi olarak kagida dokuluyor. Es olmak istemeyen bunu kabul etmez evlenmez. Ama cok esli sevgililiklerde, kimse aldatildigini bile bilmiyor, digerinden haberi yok. 1 kisi ayni anda 1'den fazla sevgili idare edebiliyor, bunun almanya'da ve batida ornegi cok. |
|
||||
|
||||
![]() bi sus artik ya, bi sus!!
Bu ne ya herseye MUhalafet olmak icin yarisiyorsun... birkerede beyninde gecenleri yaz... orda burda ne yazilmis demeden! .... NEYIN NE OLDUGUNU HERKES BILIYOR ZATEN ZINA'ninda... anlamadiysan, benim orda kasttegim, su dini bütün insanlar zinayi mesru nasil yaptiklariydi, birazda anlamaya calis ya, herseyi tek tek 5yasindaki bir cocukmussun gibi kendine anlattirmaktan yorulmadinmi?!... yok kuranda bu yaziyormus... KURANDA ASAGILIK TEKLIFLERLE elalemin kadinlarina yaklasin diyedemi yaziyor!! ONURUN, GURURUN, NAMUSUN, NAMUSUZLUGUN NE OLDUGUNU BILMEK ICIN BANA KITAP LAZIM DEGIL!!! BEN O YORUMU SANA DEGIL, BU KONUYA BASLIK OLAN O EVLIYKEN DINI NIKAHLI ES ARAYAN DÜRÜST BULDUGUN ARKADASINA YAZDIM. Kulaktan dolma laflarmis.. isinize gelmeyince öyle olur zaten!!!! Ben NORMAL'inde nasil oldugunu, nasil olmasi gerektigini yazdim kapisch?! Yoksa YOZ KAFALARIN, bunlari NASIL UYGULADIKLARINI HERKES BILIYOR. Ve sen en iyisimi benim yorumlarima yorum yazma.... Zitat:
|
|
||||
|
||||
![]() Evlilik oncesi flortlerin ve iliskilerin de zina sayildigini soyleyince hayirdir neden birden hiddetlendin? Buna cok kizmis gozukuyorsun. Sasirtici.
Zannedersem yasadigin cevrede seni hep boyle susturmuslar farkli bir sey dediginde, kultur haline gelmis. Onca senedir almanya'da yasiyor olmana ragmen fikir ozgurlugu nedir ogrenememissin. Eger bir yorumuna yorum gelmesini istemiyorsan ya gercekleri carpitmayacaksin ya da gercekler soylenilince cocuk gibi sizlanmayacaksin. Bu hayatin kurali. Bak ben hic seninle ayni fikirde olmadigim yorumuna sizlaniyor muyum. Ayrica COK ikiyuzlu bir yaklasim sergiliyorsun, bir onceki mesajinda hem yorumuma yorum yapiyorsun hem yorumuma yorum yapmana yorum yapilinca sizlaniyorsun. Burada diger dinlerin dini nikahlarindan ornek vermeme laf eden sendin. Yani benim yorumuma SEN atladin, hatirlatayim: '' Yapilani yadirgamak yerine....Kalkip diger dinlerde su var, bu var deniliyor..''Demistin., benim yorumuma ithafen. NEDEN yorumuma yorum yapiyorsun? Yetersiz ve kulaktan dogma bilgileri Kuran'i referans gostererek duzeltiyorum, Nisa Suresi. Okumadin, bilmiyorsun buyuk ihtimalle. Bunu ifade ederken klasik ateist zihniyeti 'Kuran'a ihtiyac yoktur', oyleyse ne diye Islam'dan bahsediyorsun? Buna da hastayim ben, Islam konusunda ahlak konusunda ders vermeye kalkisip muslumanlarin en kucuk hatasinda 'muslumanlar boyle iste' 'muslumanlar dini kullaniyor' diyenlerin cogu Kuran'a Islam'a ihtiyaci olmadigini soyleyenlerden cikiyor. Zitat:
|
|
||||
|
||||
![]() senin gibi akilli takinan cahillerden GINA geldi... neden hiddetleniyorsun kelimendeki IRONIE'yi aynen sana iade ediyorum, terbiyeni takin, karsinda hic tanimadigin ve nasil yasadigini bilmedigin bir insan var... Terbiye SINIRLARINI GECME ISTERSEN... benim orda hiddetlendigim tek sey senin herseye MUHALAFET olman.
Su ilk cümlenden ötesinden mantikli birsey cikmayacagini düsündügüm icin okumuyorum bile. GÜLE GÜLE Zitat:
|
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
Cehaletim oldugunu iddia edip onu gosteremeyen cahillerin cehaletlerini gostermekten gina gelmedi bana. En komigi de hem KENDIN benim yorumuma atlamistin, hem de sonrasinda yorumuna cevap yazdigimda 'benim yorumuma yorum yazma' demendi ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Senin sacmaliklarini gercekten okumuyorum.
Bana yorum yazma. "NOKTA" Zitat:
|
|
||||
|
||||
![]() Yorumlarima halen yorum yaziyorsun
![]() |