Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Aktuelles

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 12.07.2013, 15:42
Benutzerbild von benekalice
benekalice benekalice ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard Alkol yasağı ve öpüşme eylemi dünyanın gündemi oldu

http://www.hurriyet.com.tr/planet/23387436.asp

Alkol yasağı ve öpüşme eylemi dünyanın gündemi oldu
DIŞ HABERLER SERVİSİ
28 Mayıs 2013

Alkol yasağı ve öpüşme eylemi dünyanın gündemi old
Dış basında ‘alkol sınırı ve ahlak uyarısı’

Türkiye’de alkol satışına getirilen sınırlama ve Ankara metrosunda ‘Ahlaklı davranın’ uyarısına karşı düzenlenen ‘öpüşme protestosu’, dış basında da yankı buluyor.

İngiliz Times (Başyazı): “Alkol satışına sınırlama getiren son yasa ülkenin hangi yönde gittiğini gösteren kötü bir işaret. Başbakan Erdoğan, laik demokrasiye tehdit oluşturduğu iddialarına karşın tam bir demokrat olarak başarılı oldu ve art arda üç seçimi kazandı. Erdoğan’ın radikal dindarlara yönelmesinin nedeni, onlarla aynı fikirde olması. Ancak Erdoğan’ın iktidarı sonsuza dek süremez. Güçlendirilmiş başkanlık arayışı ve cumhurbaşkanlığı seçimleri, iktidar sarhoşu olup olmadığı konusunda kritik bir sınav.”

Amerikan Time dergisi: Ankara metrosundaki ‘Ahlaklı davranın’ anonsu üzerine düzenlenen ‘öpüşme protestosu’ ve alkol kısıtlamalarına değinerek, bunların Ak Parti’nin din ve devlet arasındaki çizgiyi belirsizleştirmeye çalıştığı eleştirilerine yol açtığını yazan dergi, “Belki de aşk her şeyi fethedemiyordur. En azından Türkiye’de” dedi.

İsrail Haaretz gazetesi: “Başbakan Erdoğan alkol yasağı nedeniyle eleştirilerin hedefinde, ancak kimse muhalefetin hükümeti durduracağına inanmıyor.”

Her türlü hakkı saklıdır.
Alt 12.07.2013, 15:44
Benutzerbild von benekalice
benekalice benekalice ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard Metroda anonsa öpüşme ile yanıt

Metroda anonsa öpüşme ile yanıt
Takip et: @cnnturkcom

» HABER
» FOTOĞRAFLAR
» VİDEOLAR

Yazı boyutu Azalt Arttır

daha fazla »
Paylaş » Facebook » Google » Twitter » Buzz It » FriendFeed » Mixx » Digg » del.icio.us » reddit » MySpace » Stumble Upon
Tweet
Ankara'da Kurtuluş metro istasyonunda "Sayın yolcularımız lütfen ahlak kurallarına uygun hareket ediniz" anonsu yapıldığı iddiaları üzerine sosyal medyada örgütlenen çiftler, metro istasyonuna gelerek öpüşme eylemi gerçekleştirdi.

Kurtuluş-Ankaray istasyonunda geçtiğimiz hafta yapılan "ahlak anonsu"nu protesto etmek için çok sayıda çift istasyonda "öpüşme eylemi" düzenledi.

Eylem sırasında ahlak anonsunu protesto etmek için toplanan gruba başka bir grup tekbir getirerek tepki gösterdi. Grupların karşı karşıya gelmesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginlik üzerine çevik kuvvet ekipleri iki grup arasında önlem aldı.

Eyleme katılan çiftler önce metro istasyonunun girişinde daha sonra da metro içerisinde öpüşerek anonsu protesto etti.

İstasyon girişinde etten duvar ören özel güvenlik görevlilerinin de eylem için gelen çiftleri engellemeye çalıştı. Gruptakiler yaptıkları öpüşme eyleminin ardından Kızılay'a kadar yürüyüp olaysız bir şekilde dağıldı. Bu arada eylemin sona ermesinin ardından bölgeden uzaklaşan bazı eylemcilerin, yol kenarında bekleyen bir grubun saldırısına uğradı.

https://www.cnnturk.com/2013/yasam/d...9.0/index.html

Zitat:
Zitat von benekalice Beitrag anzeigen
http://www.hurriyet.com.tr/planet/23387436.asp

Alkol yasağı ve öpüşme eylemi dünyanın gündemi oldu
DIŞ HABERLER SERVİSİ
28 Mayıs 2013

Alkol yasağı ve öpüşme eylemi dünyanın gündemi old
Dış basında ‘alkol sınırı ve ahlak uyarısı’

Türkiye’de alkol satışına getirilen sınırlama ve Ankara metrosunda ‘Ahlaklı davranın’ uyarısına karşı düzenlenen ‘öpüşme protestosu’, dış basında da yankı buluyor.

İngiliz Times (Başyazı): “Alkol satışına sınırlama getiren son yasa ülkenin hangi yönde gittiğini gösteren kötü bir işaret. Başbakan Erdoğan, laik demokrasiye tehdit oluşturduğu iddialarına karşın tam bir demokrat olarak başarılı oldu ve art arda üç seçimi kazandı. Erdoğan’ın radikal dindarlara yönelmesinin nedeni, onlarla aynı fikirde olması. Ancak Erdoğan’ın iktidarı sonsuza dek süremez. Güçlendirilmiş başkanlık arayışı ve cumhurbaşkanlığı seçimleri, iktidar sarhoşu olup olmadığı konusunda kritik bir sınav.”

Amerikan Time dergisi: Ankara metrosundaki ‘Ahlaklı davranın’ anonsu üzerine düzenlenen ‘öpüşme protestosu’ ve alkol kısıtlamalarına değinerek, bunların Ak Parti’nin din ve devlet arasındaki çizgiyi belirsizleştirmeye çalıştığı eleştirilerine yol açtığını yazan dergi, “Belki de aşk her şeyi fethedemiyordur. En azından Türkiye’de” dedi.

İsrail Haaretz gazetesi: “Başbakan Erdoğan alkol yasağı nedeniyle eleştirilerin hedefinde, ancak kimse muhalefetin hükümeti durduracağına inanmıyor.”

Her türlü hakkı saklıdır.
Alt 12.07.2013, 17:25
the_last_time

Standard

Namusludur bizim memleketimiz.. Bir insan esini öperse ayipsinirlarlar ve hatte bazi yerlerde adimi öldürürler, ama sokat ortasinda bir kadini ölesiye döverse bir erkek.. Adamdan sayilir, ayipsamakta neymis.. Namusludurlar evell Allah...

Geändert von the_last_time (12.07.2013 um 17:33 Uhr).
Alt 12.07.2013, 18:14
Zulfiqar

Standard alkol CHP zihniyeti icin cagdas olmakmis

her türlü edepsizlige atlayip nemalenmaya calismanizda sizi iktadara götürmeyecek.

sizin gibi CHPliler partinizi bu hale getirdi.

arkadaslar bu iftiracilar dünyanin gündemi oldu alkol yasasi diyor ama o gündem olan ülkelere bir bakalim.

Alt 12.07.2013, 18:20
the_last_time

Standard

Konuyu saptirmak Kenan, konu o degil. Ona bakarsan bende nerdeyse hic alkol icmiyorum. Konu kadinlarin toplumdaki yeri. Sen ve senin gibilileri kadini "biyolojik isleyen" ama baska da bir ise yaramasini istemeyen bir zihniyetsiniz..
Bundan taa kac yil önce Milton Friedman diye birisi idi galiba su sözleri demisti.. Eger bati medeniyeti dünyadan lider olduysa bu onun "kadinin gücünü" ekonomiden tut, tipta ve her alanda kullandigi icindir.. Konumuz bu....

"Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan biçim ve kılıkta başarıdan çok, ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip, donanmaktır. Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacak, aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak şekilde ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım." (Mustafa Kemal Atatürk)
Alt 12.07.2013, 18:37
Zulfiqar

Standard

Zitat:
Zitat von the_last_time Beitrag anzeigen
Konuyu saptirmak Kenan, konu o degil. Ona bakarsan bende nerdeyse hic alkol icmiyorum. Konu kadinlarin toplumdaki yeri. Sen ve senin gibilileri kadini "biyolojik isleyen" ama baska da bir ise yaramasini istemeyen bir zihniyetsiniz..
Bundan taa kac yil önce Milton Friedman diye birisi idi galiba su sözleri demisti.. Eger bati medeniyeti dünyadan lider olduysa bu onun "kadinin gücünü" ekonomiden tut, tipta ve her alanda kullandigi icindir.. Konumuz bu....

"Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan biçim ve kılıkta başarıdan çok, ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip, donanmaktır. Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacak, aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak şekilde ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım." (Mustafa Kemal Atatürk)
tarihini bilsen osmanlida kadinin degerini bilirdin.

bizde kadin her zaman cok degerliydi ve cumhuriyetten önce kadinin durumu cok daha iyiydi.

bak AK Partiye hepsinde cok kadin milletvekili AK Partide var.

bak AK Pari kadin kollarina. yüzbinlerce kadin karinca gibi calisiyor. neden tarihi bir basari sagladigimizi anlarsin.

bak basörtülü diye üniversitelerden kovulan kardeslerimizi yurtdisina gönderip okuttuk.

iste kadina saygi budur. sizin gibi kilik kiyafeti bahane ederek anayasal haklarini gasp etmek degil. utanmadanda simdi kadin haklari savunucusu oluyorsunuz.

sizin gibiler ikiyüzlü. sizden olan kadinlara özgürlük ama baska düsünenlere yasak. bunlari artik herkes biliyor ve görüyor.
Alt 12.07.2013, 18:48
the_last_time

Standard

Zitat:
Zitat von Zulfiqar Beitrag anzeigen
tarihini bilsen osmanlida kadinin degerini bilirdin.

bizde kadin her zaman cok degerliydi ve cumhuriyetten önce kadinin durumu cok daha iyiydi.

bak AK Partiye hepsinde cok kadin milletvekili AK Partide var.

bak AK Pari kadin kollarina. yüzbinlerce kadin karinca gibi calisiyor. neden tarihi bir basari sagladigimizi anlarsin.

bak basörtülü diye üniversitelerden kovulan kardeslerimizi yurtdisina gönderip okuttuk.

iste kadina saygi budur. sizin gibi kilik kiyafeti bahane ederek anayasal haklarini gasp etmek degil. utanmadanda simdi kadin haklari savunucusu oluyorsunuz.

sizin gibiler ikiyüzlü. sizden olan kadinlara özgürlük ama baska düsünenlere yasak. bunlari artik herkes biliyor ve görüyor.
Evet evet baskan ERdogan'nin da sakiz gibi cignedigi bir cümledir bu. neymis kizlarini Amerika'da basörtü yasagindan dolayi okutmus, baska da bir sebebi yokmus?
Oglulari da üstüne bi de cürürk raporu alip "vatan borcu" olan askerlik görevlerini de yapmadilar..
Öylese adama sormazlar mi? Ogullarin Ahmet Burak ve Bilal Erdogani o zaman niye Amerika'da okuttun? Onlarin da mi basörtü sorunu vardi?

Geändert von the_last_time (12.07.2013 um 18:54 Uhr).
Alt 12.07.2013, 18:53
Zulfiqar

Standard

Zitat:
Evet evet baskan ERdogan'nin da sakiz gibi cignedigi bir cümledir bu. neymis kizlarini Amerika'da basörtü yasagindan dolayi okutmus, baska da bir sebebi yokmus?
Üstüne bi de cürürk raporu alip "vatan borcu" olan askerlik görevlerini de yapmadilar..
Öylese adama sormazlar mi? Ogullarin Ahmet Burak ve Bilal Erdogani o zaman niye Amerika'da okuttun? Onlarin da mi basörtü sorunu vardi?
türkiyedeki 2002 öncesi üniversitelerin egitim standartlari ortada.

son 10 yildir yeni ünivesiteleri biz kurduk. egitim standardlarini biz yükselttik.

daha önce isteyen yurtdisinda okutuyordu ve bu bizim icin cok önemliydi.

en iyi egitimi görebilen genclerimizi yine vatana getirip en üst pozisyonlarda calisyorlar simdi. türkiyeyi yöneten kesim cok iyi egitim gören kesimdir.

kiskanma tahsilsiz oc lastosch, senin icinde gec sayilmaz. git okula yazil ve liseden sonra üniversiteni oku
Alt 12.07.2013, 23:31
the_last_time

Standard

Zitat:

son 10 yildir yeni ünivesiteleri biz kurduk. egitim standardlarini biz yükselttik.

en iyi egitimi görebilen genclerimizi yine vatana getirip en üst pozisyonlarda calisyorlar simdi. türkiyeyi yöneten kesim cok iyi egitim gören kesimdir.

kiskanma tahsilsiz oc lastosch, senin icinde gec sayilmaz. git okula yazil ve liseden sonra üniversiteni oku
Allah'im ya bu mübarek ayda da bana küfürler etiriyor ya kendisine bu ne idigü biseksüel Kenan, daha artik sasirmamak elde degil. Beni bitirirmis bu cöl bedevisi. Adini da Zülfikar koymus. Ne oldugunu da bilmeden..
Bana Alevi demesine var ya hayran kaliyorum. Cünkü bana Alevi demekle beni onurlandiriyor bu geri zekali..
Aslinda Türkiye'nin bütün Kürtleri ve Türkleri oldugu gibi Alevi idi. Sonradan sünnilestiler, bunda Yavuz Sultan Selim'den sonra... O zamana kadar Osmanli'da Bektasi idi...
Olm bak Alevilere fazla hakaret etme, bumerang gibidir , döner dolasir seni bulur ve kanina dokunur geri zekali tarih bilgisi yoksunu seni

Geändert von the_last_time (12.07.2013 um 23:36 Uhr).
Alt 13.07.2013, 13:01
Zulfiqar

Standard

Zitat:
Zitat:

Allah'im ya bu mübarek ayda da bana küfürler etiriyor ya kendisine bu ne idigü biseksüel Kenan, daha artik sasirmamak elde degil. Beni bitirirmis bu cöl bedevisi. Adini da Zülfikar koymus. Ne oldugunu da bilmeden..
Bana Alevi demesine var ya hayran kaliyorum. Cünkü bana Alevi demekle beni onurlandiriyor bu geri zekali..
Aslinda Türkiye'nin bütün Kürtleri ve Türkleri oldugu gibi Alevi idi. Sonradan sünnilestiler, bunda Yavuz Sultan Selim'den sonra... O zamana kadar Osmanli'da Bektasi idi...
Olm bak Alevilere fazla hakaret etme, bumerang gibidir , döner dolasir seni bulur ve kanina dokunur geri zekali tarih bilgisi yoksunu seni
orospucocugu lastosch sen sadece baskalarina degil kendinede küfür eden birisin.

kendisine orospucocuguyum diyen birisi alevi olamaz ve bunu ben hicbir zaman söylemedim. dikkatli oku tahsilsiz herif ben daima sana cakma alevi diyorum.

gelelim islam dünyasindaki alevilerin sünnilesmesine. gercek aleviler cakma aleviler tarafindan dislaniyorlar. camiye giden aleviler, oruc tutan aleviler, namaz kilan aleviler hain olarak cakma aleviler tarafindan ihanetle suclaniyorlar.

osmanlida bircok aleviler en düzgün dini takip eden sünnidir diye en dogru ibadet seklini secmistir.

günümüzde hala 5 vakit namaz kilan aleviler bunu gizlice yapar.

arkadaslar biraz arastirirsaniz bu cakma alevilerin binbir türü oldugunu göreceksiniz. hepsi birbirine düsmandir. her dede baska fetvalar verir.

gercek alevilik hz. ali'nin yolundan gitmektir. hz. ali gibi yasamaktir.
hz. ali 5 vakit namaz kilar. camide ibadet ederdi. oruc tutardi.
cem evlerine gitmezdi (o zamanlari cem evi diye birsey yoktu)
ibadet seklidir diye dans etmezdi.
baska inanclara sinsice saldirmazdi.

bunlari göz önünde tutunca gercek alevilerle cakma alevileri ayirmaniz cok kolay olacaktir.
Antwort