Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Aktuelles

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 07.04.2013, 10:24
zerrecikler

Standard

Zitat:
Zitat von OnMyOwn Beitrag anzeigen
off bu.ne be? nasılda hazırsınız kavgaya:-) maşallah performansiniz bayağı yüksek. :-) allah mesut etsin zerreciklerim benim. :-) günlerdir seni takip ediyordum bugùne kismetmiş "kusmak" :-))))))) girgiriye filminden çıkmış gibisin mübarek.

Hakaret etmedim. Saptırmayın herşeyi.

Pkkcı olduğunu hiçbiryerdr okumadım, sadece aşırı muhalefetliğin ve türk cumhuriyetine saldırmanın sebebi pkk cı oluşundanmı diye sordum cünkü şaşirdim.

Valla beni kimsenin ideolojisi ilgilendirmiyor. Zerre nickli arkadaşı da bu threadde ilk kez farkettim. Oda bilgisiyle değil cıyaklamasıyla dikkat çekebildi ancak. Zerre kadar dikkatimi çekmemış demekki. :-) Durmak yok ciyaklamaya devam.

Çakabey:

Cevap için teşekkürler. Bu konuda çok saldırı var. Ne dersem.diyeyim anlaşılmak istenmediği için "ayrımcı, faşist" tarzı hakaretler duyduğum için...tartişma şevki kalmadı.

Birbirimizi kırarak, hedeyle hòdüyle verimli tartışmalar olmaz. Hiçbirşey öğretmez insana.

Basit bir forumda gırgıriye filmi gibi viyaklarak, birbirimizin kafasına kafasına vurarak olmaz. Basitlik tarzım olmadîğından herkesi akıl küpü "argumanlarıyla"başbaşa birakiyorum.

Eşitliğe evet, bölùnmeye ve bòlücülere hayır! Kısaca savunduğum bu.

Neyse bu konuda uyuşamadik darisi diğer konulara o halde:-)

İyi geceler
demek sizin tarafindan takip edilmisim.ilginiz icin tesekkürler hanfendi ,-)

hava atmis gibi olmasin ama sanirim aciklamamla,merakli vaybee üyelerine bi nevi rahatlattirmis olurum.bi dönem müjdat gezen tiyatrosunda oyuncu olarak oynadim.anlicagin oyunculuk dalindada yetenekliyim.ne yapayim allah vergisi iste

güzelim,burda acilan ve tartisilan bir cok konulari zamaninda sakiz gibi cignemisim.
ayriyetten,sizler konustukca ben yan masada calismalarimi sürdürüyorum,yazdigim kitabimda hepiniz yer alacaksiniz.... iyiki varsiniz

buyrun,sizleri dinliyorum
Alt 07.04.2013, 11:01
Benutzerbild von Herrlichkeit
Herrlichkeit Herrlichkeit ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

@cakabey
hala herkese asimilasyon, ve katliam uygulandi diyorsun,
hala herkesin dili ve müzigi yasaklandi diyorsun.

lazlar lazca konustugunda onlari kimse iceri atmadi, onlara kimse iskence uygulamadi.
türkler türkce konustugunda bunlara iskence uygulayan veya yasaklayan olmadi.

gercekleri kabul etmek istememeni anliyorum ama bu olanlari yok etmez.

@onmyown
ben türkiye cumhuriytine saldirmadim. sen yine iftirada bulundugun icin kanitlamani isterim.
ben sadece atatürk, chp ve kemalist capulcularin gercek yüzlerini gösteriyorum.
siz kürt düsmanligi yapmanin milliyetcilik oldugunu düsünüyorsunuz ama cok yanlis bir yoldasiniz.

hakaret etmedim diyorsun ama tanimadigin birine baskasina asildigini söylüyorsun. sen buranin namus bekcisimisin?
hakaret etmedim diyorsun ama tanimadigin birine pkk'li ithaminda bulunuyorsun.

birakin bu ayaklari.
Alt 07.04.2013, 12:09
Cakabeyy

Standard

Zitat:
Zitat von Herrlichkeit Beitrag anzeigen
@cakabey
hala herkese asimilasyon, ve katliam uygulandi diyorsun,
hala herkesin dili ve müzigi yasaklandi diyorsun.

lazlar lazca konustugunda onlari kimse iceri atmadi, onlara kimse iskence uygulamadi.
türkler türkce konustugunda bunlara iskence uygulayan veya yasaklayan olmadi.

gercekleri kabul etmek istememeni anliyorum ama bu olanlari yok etmez.
Türkce Ezan yerine Ezanin normal hali '' Arapca Ezan '' okudu diye her memlekette dayak yiyenler, evinden süreklenerek cikarilanlar..
Sonra Osmanli bitti, halen Osmanli tarihi kitabi yaziyor, bu kesin Türkiye Cumhuriyetine düsman diye Sürgüne yollananlar oldu..
düsünün, o zamanlarda Avrupa Ülkelerinde de Osmanli tarihini yazanlar oluyordu ama anlasilmaz bir sey dir ki Türkiyede yazdin mi isin bitti demekti!
bu sadece kücük bir örnek. her memlekette yasanmis bunlar, Laz da yasamis Türk de..

Bediüzzaman ve talebeleride bu olaylarin icindelerdi, bunlari yasayanlarin en basinda geliyorlar...

Ama hic biri kendilerini düsünmüyorlar, Türkiye'yi yükseltip insanlara hizmet ediyorlar..

Bugün o kötülükleri yapanlarin cocuklari ülkemizde, Hepsi Ülkemizin Okullarinda okuyan Evlatlar. Hic, onlardan öncekiler bize sunlari yapmisti diyerek onlara zarar verebilirmiyiz?
Babasi Chpli olan bir sürü cocuk var okullarimizda, üniversitelerimizde...Said Nursi Cemaatinden olan bir sürü ögretmen suan Okullarda ögretmen...
Bu ögretmenler bütün ögrencileri bu Ülkenin evladi olarak yetistiriyor, öncekilerin yaptiklarini bu cocuklardan cikarmiyorlar, iste Müslümanlik budur...

Bizim ancak Müslümanlara tuzak hazirlayan gayrimüslümlere zararimiz dokunur.
Chpye oy veren kisiler ne olursa olsun, cogunlugu Müslüman. Ögretmenlerimiz onlara dinini daha cok tanitacaktir, daha cok seveceklerinden süphem yok, sevemeyenlere ise zorlama yoktur. Peygamber efendimiz cogu insani Müslüman yapabilmis, onu öldürmek isteyen Hz. Ömer bile Peygamber'e müthis bir hayranlik duymus ama Peygamber efendimiz Amcasini Müslüman yapamamis. nasip meselesi iste...

Allah ülkemizin süper güc olmasini ve Peygamber devletindeki gibi Basari, Iman, Caba, Adalet icinde yasamamizi nasip etsin.
Alt 07.04.2013, 12:23
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Zitat von Cakabeyy Beitrag anzeigen
Türkce Ezan yerine Ezanin normal hali '' Arapca Ezan '' okudu diye her memlekette dayak yiyenler, evinden süreklenerek cikarilanlar..
Sonra Osmanli bitti, halen Osmanli tarihi kitabi yaziyor, bu kesin Türkiye Cumhuriyetine düsman diye Sürgüne yollananlar oldu..
düsünün, o zamanlarda Avrupa Ülkelerinde de Osmanli tarihini yazanlar oluyordu ama anlasilmaz bir sey dir ki Türkiyede yazdin mi isin bitti demekti!
bu sadece kücük bir örnek. her memlekette yasanmis bunlar, Laz da yasamis Türk de..

Bediüzzaman ve talebeleride bu olaylarin icindelerdi, bunlari yasayanlarin en basinda geliyorlar...

Ama hic biri kendilerini düsünmüyorlar, Türkiye'yi yükseltip insanlara hizmet ediyorlar..

Bugün o kötülükleri yapanlarin cocuklari ülkemizde, Hepsi Ülkemizin Okullarinda okuyan Evlatlar. Hic, onlardan öncekiler bize sunlari yapmisti diyerek onlara zarar verebilirmiyiz?
Babasi Chpli olan bir sürü cocuk var okullarimizda, üniversitelerimizde...Said Nursi Cemaatinden olan bir sürü ögretmen suan Okullarda ögretmen...
Bu ögretmenler bütün ögrencileri bu Ülkenin evladi olarak yetistiriyor, öncekilerin yaptiklarini bu cocuklardan cikarmiyorlar, iste Müslümanlik budur...

Bizim ancak Müslümanlara tuzak hazirlayan gayrimüslümlere zararimiz dokunur.
Chpye oy veren kisiler ne olursa olsun, cogunlugu Müslüman. Ögretmenlerimiz onlara dinini daha cok tanitacaktir, daha cok seveceklerinden süphem yok, sevemeyenlere ise zorlama yoktur. Peygamber efendimiz cogu insani Müslüman yapabilmis, onu öldürmek isteyen Hz. Ömer bile Peygamber'e müthis bir hayranlik duymus ama Peygamber efendimiz Amcasini Müslüman yapamamis. nasip meselesi iste...

Allah ülkemizin süper güc olmasini ve Peygamber devletindeki gibi Basari, Iman, Caba, Adalet icinde yasamamizi nasip etsin.
türkce ezan okuyana ceza yoktu!!!
türkce konusana ceza yoktu!!!!

sen simdi arapca yasaklandi diyorsun. ben arapcanin yasaklanmasinada karsiyim. ben kiyafetlerin yasaklanmasinada karsiyim. ben milletin özeline karisilmasinada karsiyim.

gayet acik ve net sekilde asimilasyon yapilmistir.

bir müslüman olarak dogrulari kabul etmek gerekiyor.

ben chplile kötüdür demiyorum, farkindaysan chp zihniyeti, kemalist zihniyeti diyorum. genelde chp ye oy verenlerin babasida dedeside chpye oy verendir. onlar cahil olduklari icin kemalistlige inandirilmislar.
o kardeslerimizin gözünü acip dogru yolu göstermemiz gerekiyor.

sen yine konuyu dine cevirmeye calisiyorsun.
Alt 07.04.2013, 13:10
Cakabeyy

Standard

Zitat:
Zitat von OnMyOwn Beitrag anzeigen

Çakabey:

Cevap için teşekkürler. Bu konuda çok saldırı var. Ne dersem.diyeyim anlaşılmak istenmediği için "ayrımcı, faşist" tarzı hakaretler duyduğum için...tartişma şevki kalmadı.

Birbirimizi kırarak, hedeyle hòdüyle verimli tartışmalar olmaz. Hiçbirşey öğretmez insana.
Rica ederim, önemli degil.

ikimizde Türk olmamiza ragmen, senden farkli düsünüyorum biliyorsun. Lakin söylediklerin beni hic rahatsiz etmiyor cünkü iyi niyetli oldugunu düsünüyorum..belki sen beni iyi niyetli görmüyorsun, onada saygi duyarim sadece aklina takilan mesele olursa birbirimize soralim, objektif bir sekilde bildiklerimi söylemek isterim. sen de bana istedigini anlatabilirsin.
Alt 07.04.2013, 13:29
Cakabeyy

Standard

Zitat:
türkce ezan okuyana ceza yoktu!!!
türkce konusana ceza yoktu!!!!

sen simdi arapca yasaklandi diyorsun. ben arapcanin yasaklanmasinada karsiyim. ben kiyafetlerin yasaklanmasinada karsiyim. ben milletin özeline karisilmasinada karsiyim.

gayet acik ve net sekilde asimilasyon yapilmistir.

bir müslüman olarak dogrulari kabul etmek gerekiyor.

ben chplile kötüdür demiyorum, farkindaysan chp zihniyeti, kemalist zihniyeti diyorum. genelde chp ye oy verenlerin babasida dedeside chpye oy verendir. onlar cahil olduklari icin kemalistlige inandirilmislar.
o kardeslerimizin gözünü acip dogru yolu göstermemiz gerekiyor.

sen yine konuyu dine cevirmeye calisiyorsun.
sen chpliler kötü demiyorsun ama bu tür yaklasimlarinla onlarla sürekli kavga edersin ki, zaten ediyorsunuz...böyle bir sey düzelmez

Ya biz Arapca Ezan istiyorduk, Türkce Ezan bizim lehimize mi oldu? bölünme lehine cok iyi oldu...Ve bölündükten sonra ne hale geldik ortada idi..

Sunu anlayamamissin; Islamiyet gitti mi, düzgün yasanmadi mi, insanlar dinden sogutuldugu zaman, Türklükte, Kürtlükte degersiz kalir. ilk olarak dinini düsünmen lazim.

Insan nasil ruhunun yorulacagina, vücudunun yorulmasina razi olur, dinimizde öyle...
Dininin basina gelenlere bir bak, o zaman Irk'inin basina gelenleri görmeye firsat bile bulamazsin..

Geändert von Cakabeyy (07.04.2013 um 13:31 Uhr).
Alt 07.04.2013, 13:36
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
sen chpliler kötü demiyorsun ama bu tür yaklasimlarinla onlarla sürekli kavga edersin ki, zaten ediyorsunuz...böyle bir sey düzelmez

Ya biz Arapca Ezan istiyorduk, Türkce Ezan bizim lehimize mi oldu? bölünme lehine cok iyi oldu...Ve bölündükten sonra ne hale geldik ortada idi..

Sunu anlayamamissin; Islamiyet gitti mi, düzgün yasanmadi mi, insanlar dinden sogutuldugu zaman, Türklükte, Kürtlükte degersiz kalir. ilk olarak dinini düsünmen lazim.
1. dogrulari söylemekten caymam. sürekli kemalist zihniyeti buna karsi ciksada biz dik dururuz.

2. bende dinin düzgün yasanmasi taraftariyim ama buradaki konu ile ilgisi yok diyorum.

ps. burada sürekli kavga eden sahisi desifre etmemden dolayi. fark ettiysen o fikirlerle tartisamiyor. sadece iftira atip kaciyor.
zamaninda kendisine sünni süsü verip Peygamber'i yalanci, Hadisler yoktur, Namaz öyle degildir, Kuran bu sekilde anlasilmali diye, dini konulardan saptiriyordu.

ne zamanki ben bunun eski arkadaslarini arayip görüstüysem hepsi ortaya cikti. bunun ailesi alevi ama kendisi dinsizmis. yakin cevresindeki arkadaslari bile buna serefsiz palavraci diye hitap ediyor.

ben böyle cakma insanlara taviz vermem veremem. biz böyle sinsiliklere karsi cabaliyoruz. basimiza ne geldiyse böyle hain ve serefsizlerden geldi. bizi bozan aramizdaki sinsi insanlar.
Alt 07.04.2013, 13:46
OnMyOwn

Standard

Zitat:
Rica ederim, önemli degil.

ikimizde Türk olmamiza ragmen, senden farkli düsünüyorum biliyorsun. Lakin söylediklerin beni hic rahatsiz etmiyor cünkü iyi niyetli oldugunu düsünüyorum..belki sen beni iyi niyetli görmüyorsun, onada saygi duyarim sadece aklina takilan mesele olursa birbirimize soralim, objektif bir sekilde bildiklerimi söylemek isterim. sen de bana istedigini anlatabilirsin.
Aynen öyle çaka kardeş. Aradaki duyguyu yakalayabilmene sevindim. Bende senin kötü niyetli olduğunu düşünmedim hiçbir zaman. İnsanlar aynı fikirde olmadanda iyi niyetli olabilirler. İlla ikiz olmamız şart değil. :-)
Tabii ki. Fikir sormaktan, yeni ve farkli bakış açılarıyla tanışmaktan gocunmam.

Gördüğüm yada okuduğum ilk kürtler vaybeede değil:-) çektikleri sıkıntıları tabiiki kimse görmezden duymazdan gelemez. Birtek Tr bòlünmesin dedigim için gòrmezlikten geldiğim anlamına gelmez. Kürt arkadaşlarım bilirler anlarlar bu konudaki temel fikrimi. Pkkci olmayan birsuru alevi ve kürt arkadasim var benim. Herkesle anlasirim cok sukur. Burda bir iki kişinin anlamaması önemli değil.
Alt 07.04.2013, 19:33
Benutzerbild von Billy73
Billy73 Billy73 ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
1. dogrulari söylemekten caymam. sürekli kemalist zihniyeti buna karsi ciksada biz dik dururuz.

2. bende dinin düzgün yasanmasi taraftariyim ama buradaki konu ile ilgisi yok diyorum.

ps. burada sürekli kavga eden sahisi desifre etmemden dolayi. fark ettiysen o fikirlerle tartisamiyor. sadece iftira atip kaciyor.
zamaninda kendisine sünni süsü verip Peygamber'i yalanci, Hadisler yoktur, Namaz öyle degildir, Kuran bu sekilde anlasilmali diye, dini konulardan saptiriyordu.

ne zamanki ben bunun eski arkadaslarini arayip görüstüysem hepsi ortaya cikti. bunun ailesi alevi ama kendisi dinsizmis. yakin cevresindeki arkadaslari bile buna serefsiz palavraci diye hitap ediyor.

ben böyle cakma insanlara taviz vermem veremem. biz böyle sinsiliklere karsi cabaliyoruz. basimiza ne geldiyse böyle hain ve serefsizlerden geldi. bizi bozan aramizdaki sinsi insanlar.
der letzte räumt die erde auf
Alt 07.04.2013, 20:19
Benutzerbild von kizkarsli
kizkarsli kizkarsli ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

herrlichkeit
her konuyu din islama cekiyorsun olmadiki seninki , konuyla alakali yazsana her konuda bunu okuyorum senden biraz cok dikkatimi cekti elestirmeden gecemiyecegim.
Antwort