| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Suchen | Heutige Beiträge | Alle Foren als gelesen markieren |
Umfrageergebnis anzeigen: Cumhurbaskani Adayiniz Kim? | |||
Recep Tayyip Erdoğan |
![]() ![]() ![]() |
3 | 23,08% |
Selahattin Demirtaş |
![]() ![]() ![]() |
7 | 53,85% |
Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu |
![]() ![]() ![]() |
3 | 23,08% |
Teilnehmer: 13. Sie dürfen bei dieser Umfrage nicht abstimmen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() Demirtaş Çoktan Kazandı
Milliyet gazetesi köşe yazarı Aslı Aydıntaşbaş'ın bugünkü yazısını olduğu gibi paylaşıyoruz: Birkaç günlüğüne yurtdışındayım. Salı günü annemi aradığımda, kulaklarıma inanamadım. Figen Hanım, bütün Beyaz Türk asaletiyle Etiler’den bildiriyordu: ”Demirtaş’ın basın toplantısını izledim. Valla bayağı heyecanlıydı...” Sonra duraksadı: ”Belki oy bile verebilirim.” Her şey olur, bu olmaz diye düşünüyordum. Anneme haksızlık etmişim. HDP adayının salı günü yaptığı coşkulu değişim çağrısı, 30 Mart’ta % 76 CHP’ye oy veren Beşiktaş’ta bile yankı bulduysa, bu memlekette gerçekten umut var demek. Bu yüzden yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili umutsuz değilim. Hem de hiç. İster % 56’yla Tayyip Erdoğan, ister 2. turda Ekmeleddin İhsanoğlu kazansın. Onlar sadece tabeladaki skorlar. Bana göre seçimin galibi çoktan belli. O da Türkiye’de demokrasi ve değişim talebinin tabeladaki bütün skorların ötesinde bir özgül ağırlığı olduğunu gösteren Selahattin Demirtaş’tır. Demirtaş, Kürt hareketinden gelmesine rağmen bu hareketin çok daha ötesinde bir ”gökkuşağı koalisyonu” kurmak için kolları sıvamış durumda. Demokrasi talebini en kuvvetli dile getiren lider. Bu yüzden de, Cengiz Çandar’dan Fatih Çekirge’ye, Rakel Dink’ten Oray Eğin’e rengârenk bir kitlenin desteğini aldı. Bu bir mesajdır. HDP’nin Çankaya’ya çıkma ihtimali olmayabilir. Ancak Demirtaş’ın oyunun % 10’u geçmesi, hem Tayyip Erdoğan, hem de Kemal Kılıçdaroğlu’nu sıkıştıracak, eninde sonunda inandırıcı bir değişim ve demokrasi ajandasına mecbur kılacaktır. Kürt hareketini de benzer bir biçimde daha geniş ve merkeze yakın bir Türkiye gündemini kucaklamaya itecektir. Berkin Elvan’ın annesinin ayakta alkışlandığı bir salon, çoktan ahlaki üstünlüğü elde etmiş, ötekileştirmeyi, ayrımcılığı tarihin çöp sepetine yollamıştır. İşte bu yüzden diyorum ki, bana göre seçim çoktan bitti. Zaten bu fani dünyada kazanmak nedir ki! ”Halkların ve Değişimin Adayı” bir anlamda Selahattin Demirtaş çoktan kazandı. Türkiye’de demokrasinin kalitesini yükseltecek önemli bir çıkış yaptı. Gerisi teferruat! |
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
sen burada sirf AK Partiyi karalamak ve CHPyi iyi göstermek icin konu aciyorsun. senin hangi partiden oldugun acikca ortada. fark ettiysen bu forumda hic bir chpli ben chpliyim diyemiyor. hepinizde biz ak parti düsmaniyiz diyebiliyor. iste buna ben omurgasizlik diyorum!!! evet hangi partinin fanatikligini yaptiginizi bile aciklayamayan omurgasizdir. |
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
erdal leugnet es dass er mich monate lang bedroht, beleidigt und geflucht hat. ben yok iken havlamak kolay. ama herkesin gördügü gibi karsisina cikinca kedi gibi oldu ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Sayin Aydintasbas muthis özetlemis istanbul basin toplantisi ve sunum izlenimi sonrasi bende ki duygulari...
Evet arkadaslar, Demirtas'in "CIZGI" adi altinda 1980 anayasasiyla yönetilen devlet anlayisini dislayip,demokrasiye önayak olmasi asil kazanctir HERKES icin.Söz konusu HERKES bunun bilincinde olmazsa bile, saf-salak Erdogan'a oy verenler,devletin solculugu olarak bilinen CHP#ye oy verenler hatta muhafazakar adi altidna fasist MHP'liler bile bu sunumdan ve karsi direnisten nemalanacaktir.Bu her kesim icin cok büyük bir kazanim. @Ask_Sehidi, "beraber yürüdük bu yollarda" diyerek siyasete atilan gercek anlamda aslinda tam bir din ve duygu sömürgeni olan Erdogan'dan daha fazlasini bekleyemezsin.Davos'ta "one minute!" diyen Erdogan,Eskisehir-Ankara arasi Sivrihisar Hava Meydaninda yillarca israilli pilotlari egitti,o pilotlar her gün Gazze'ye misket bombalari atiyor.Sadece bu mu? bunun gibi bir cok isbirliginde bulundu israille. olasi arap ülkeleri ve israil savasinda israili savunacak füzeler KÜRECIK'te.AKP daha dogrusu Erdogan secmenin saf-salak olusu bunlari görmesine ragmen anlamayisidir. Bu yazi ve degerlendirmem manbee kardesimizin gücüne gidicek ama maalesef gercekleridir AKP'nin-Erdogan'in.AKP ve Erdogan safinda yer alan ancak gercek anlamda bilincli olan kisiler ise tamamen rant sagladigi icin,nemalandigi icin birlikte hareket ediyorlar.Cünkü Erdogan devletin ve ülkenin her evresine islemis-islemeyi basarmistir. .... Ayrica bu video'yu mutlaka izleyin; TRT Senin Kölen Olsun, Karşıma Çık !! Video yaklasik 4 dakikadir,Erdogana vurgulari harika: https://www.youtube.com/watch?v=b70cah_OgeQ vay haline Erdogan ![]() |
|
|||
|
|||
![]() manbee arkadasimiz bilerek lades yapiyor. Aslinda degirmenin suyunun nerden geldigini ve nereye aktigin cok iyi biliyor ancak NUH deyip PEYGAMBER demiyor.
Zitat:
|
|
|||
|
|||
![]() Daha önce de belirtmistim, Selahattin Demirtas'i sahsen secerdim ancak politik ögretmenimin taa 7. sinifta bir sözü vardi. Demisti ki, ne olursa olsun oy hakkinizi kullanin ve sectiginiz partiyi iyi secin. Bisiklet partisi, gökkusagi partisi vs. bunlarin programlari sizin günlük hayatinizi ne yönde iyiye degistirir onu sorun kendinize..
Dedigim gibi Selahattin Demirtas yöresel kiyafet giyinipte hep Firat ile Dicle arasi politika yaparsa o zaman Türkiye genelinde basariya ulasamaz. Kizilirmak'ta var, Yesilirmak'ta var, Kücük Menderes, Büyük Menderes, Manavgat, Meric, Sakarya, Akdeniz, Karadeniz, Ege, Marmarma.. Ama bunu bence Demirtas'ta görüyor.. Sunu de belirtmek istiyorum, HDP'nin bir güzel yani daha var, begenin begenmeyin, iki baslilik. Selahattin Demirtas sadece bir esbaskan.. Ekmelledin Ihsanoglu olsun, Selahattin Demirtas olsun, Ümit Kocasakal olsun. Bunlar basbakan Erdogan'a kalite yönünden 1 degil 100 fark atacak formatta olan insanlar.. Geändert von Ask_Sehidi (26.07.2014 um 12:30 Uhr). |
|
||||
|
||||
![]() Bu sistem, 16. yy'da pir sultan abdallarini, 18. yy'da dadalogullarini, 19. yy'da hekimogullarini ve cakircali efelerini öldürürken gözlerini dahi kirpmadi.Ulus kimligimizin ve inancimizin verdigi kör-sagir baglilik,gözlerimizin önünde yitirilen bu halk kahramanlarini görmemizi engelledi.Ancak artik tüm insani duygularimizi yeniden kazanip bir tek iyi insani kaybetmeyecek kadar bilinclendik,biz Demirtaslilar az sayida olsakta zalimlerin karsisinda durabilecek,direnebilecek gücteyiz.
Anadolu 1923'te cagdas bir degisim yasayip, 2014'te ise Demirtas ile demokrasi devrimi yasayacak.Oy verme isleminde,oy pusulusundaki 3 adayin o iki kalin cizgisini görüp öyle düsünün. Türkler,kürt bir adaya oy verdigi an demokrasi gelisecek. Müslümanlar,inancini sömürüp oy isteyene degilde insani degerleri koruyana oy verecek. Demirtas- Dostum Dostum sarkisini detone detone seslendirdigi an: https://www.youtube.com/watch?v=UULGlF-Liyg |
|
|||
|
|||
![]() Uno, sen almanyada bira icerken, zevki sefa sürerken, senin yasinda "SEHIT DÜSEN"
nice ANNE KUZULARI, ER, YIGITLERin kani yerde kalmaz, Bu sahis asla ülkemin Cumhurbaskani olamaz!!!!!!!!!! Bu linkte onun türküsü, cok dogru söyledi bu türküyü, cünkü bu kisi daha bir kac sene öncesine kadar DAGLARDA AGZI SÜT KOKAN TÜRK ASKERLERINI AVLIYORDU http://www.youtube.com/watch?v=wMYmRESilk4 Geändert von NurBanu (31.07.2014 um 09:39 Uhr). |
|
||||
|
||||
![]() iciyosak bi nedeni var kizim!
![]() Zitat:
|
|
|||
|
|||
![]() Aman NurBanu, birak bu kaliplasmis söylemleri! Ona bakarsan, Abdullah Gül Türkiye Cumhuriyetine dava bile acmisti ve ülkenin itibarini bes paralik etmisti.. Gecmiste fazla takili kalma!
Hepimizin istedigi toplumsal baris.. O da herkesin kabul edebilecegi bir Konsens ile mümkün olur.. Zitat:
Geändert von Ask_Sehidi (03.08.2014 um 18:03 Uhr). |