| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() Çukurova Üniversitesi’nde IŞİD'in Kobanê'ye yönelik saldırılarını protesto eden öğrenciler hakkında 17’şer yıl hapis isteniyor.
http://www.kizilbayrak.net/ana-sayfa...-hapis-istemi/ IŞİD’in Kobanê'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için Adana’daki Çukurova Üniversitesi’nde 14 Ekim 2014’te düzenlenen eyleme katılan ve polis saldırısına uğrayan 23 öğrenci hakkındaki iddianame kabul edildi. Adana 14. Asliye Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede öğrenciler hakkında “Kanuna aykırı gösteri ve yürüyüşlere silahsız katılmak, ihtara rağmen dağılmamak”, “Kamu malına zarar verme”, “Örgüt propagandası yapmak” ve “Cebir ve tehdit kullanarak eğitim öğretime engel olma, görevi yaptırmamak için direnme” gerekçeleri ile 17'şer yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede Kobanê sınırında nöbet tutanların fotoğraflarını ve “IŞİD sarı mekaplılara yenilecek” dövizleri taşmak ‘örgüt propagandası’, “Polis defol üniversiteler bizimdir!” ve “Katil IŞİD işbirlikçi AKP!” sloganları suç olarak gösteriliyor. Ayrıca polis saldırısı karşısında Yabancı Diller Yüksek Okulu’na çekilen öğrencilerin ‘eğitim ve öğretimi engelledikleri’ ve ‘kamu malına zarar verdikleri’ iddia ediliyor. 23 öğrenci hakkında 17’şer yıl hapis istemiyle hazırlanan iddianame kabul edilirken, okul içerisinde ırkçı yazılamalar yapan, yürüyüş sırasında öğrencilere saldırmaya çalışarak hakaretler savuran faşistlerden kimseye dava açılmadı. |
|
||||
|
||||
![]() isid'e acik sekilde destek veren bu devlet, isid barbarligi nezdinde katliam ve isgalci anlayisi protesto eden bu ÖGRENCIlere vermek istedigi bu ceza kahpecedir. bu devlet seklini desteklemek ve halen onu aayakta tutmaya calismak ise baska bir vicdansizlik, baska bir kahpeliktir.
mevcut türk devlet sisteminin olusturuldugu günden bu yana bi boka yaramadigini aksine katliam ve barbarliga neden oldugunu defalarca gördük. diger inanc, düsünce ve azinliklara hic bir sekilde hak tanimayan, hak tanimamakla kalmayip, tahammülü olmayan ve bu eksende söz konusu farkliliklari degisik yöntem ve cabalarla katletmistir. düsünebilen yüzbinlerce ögretmen, doktor, hukukcu ve insani, ermeniyi, aleviyi, rumu, kürdü ve ulus devlet statüsüne aykiri olan her bireyi katletmekten cekinmedi. onbinlerce yil yasam kalintilari olan bu topraklara, ulus devleti dayatmak zaten katliamci gelecegin habercisiydi. bugün, batida yasayan bir türk hic gitmedigi güneydogu veya dogu bölgesindeki insanlarin kültürel sekillenmeleri konusunda kendini söz sahibi hisediyorsa burda bir sorun vardir demektir.batida yasayan türkün, hakkarinin köyünde kürtce konusan bir insanin kaderini belirleme gibi bir lüksü olamaz oysa ulus devlet sistemi bunu dayatir ve insanlarin düsüncelerine bunu asilar. hic kimse, bir baskasinin kaderini tayin etme gibi hakka sahip degildir. sizler, bu sisteme karsi cikmadikca masum insanlar alevi diyerek, ermeni veye kürt denilerek öldürülmeye ceza almaya devam edecektir. hakli istemlerini dile getiren bu insanlarin, böyle astronomik ceza ile yargilanmalri kabuledilebilinir bir tutum degildir, bizlerin de buna seyirci ve sessiz kalmasi da maalesef ipneliktir. o yüzden siz sevgili dostlar, lütfen hakli istem veya haklarini talep eden, dogrulardan yana olan sistem muhaliflerinin bu sekil yargilanmalarina izin vermeyin, sktir edin tayyib göötünü, chp'yi ve mevcut düzen partilerini. universiteler hem bizim, hem de dünyanin gelecegidir.tüm canlilarin ve bilmin yuvasidir universiteler.isid barbarligina karsi son derece hakli protesto eden bu ögrencilerin yargilanmasi diger anlamda biz olay disinda kalan insanlarin onurlarinin yargilanmasidir. lütfen, elektronik veya fiili olarak her alanda ve anlamda tepkinizi veriniz! universiteler, sistemin demokrasi anlaminda gelisip dönüsebilmesi icin en saglikli barikatlardir.teror propagandasi, teror faaliyetleri diyerek toplumun hassas oldugu noktalara cekilmesi ve bizlerin gönüllerinde onlarin bu hakli muhalefetinin yuhyuhculastirmalarina izin vermeyiniz. saygilar |
|
||||
|
||||
![]() en az katiler kadar sucludurlar!!
IHD'den Kobani Eylemleri Raporu: 46 Kişi Öldü, 682 Kişi Yaralandı, 323 Kişi Tutuklandı İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi, 7-12 Ekim günlerinde Kobanê'ye destek eylemleri sırasında yaşanan hak ihlallerine ilişkin raporunu açıkladı. Rapora göre, 6 günde, 46 kişi yaşamını yitirdi.. İHD'nin 46 kişilik raporunda, eylemciler, HÜDAPAR sempatizanları ve polisler de yer alıyor. Yaşamını yitirenlerin isimlerin isimleri ve ölüm nedenleri şöyle: YAŞAMINI YİTİRENLER TARİH YER 1. HAKAN BUKSUR (25) 7 EKİM 2014 MUŞ-VARTO 2. MAHFUZ ENEZ (55) 7 EKİM 2014 DİYARBAKIR 3. SÜLEYMAN KALE (19) 7 EKİM 2014 DİYARBAKIR 4. TURAN YAVAŞ 7 EKİM 2014 DİYARBAKIR 5. YUSUF TOKAR 7 EKİM 2014 DİYARBAKIR 6. RİYAT GÜNEŞ 7 EKİM 2014 DİYARBAKIR 7. MAHSUM ÇOBAN (21) 7 EKİM 2014 DİYARBAKIR 8. HASAN GÖKYÜZ 7 EKİM 2014 DİYARBAKIR 9. AHMET DAĞKAK 7 EKİM 2014 DİYARBAKIR 10. EMRAH DEMİR (23) 7 EKİM 2014 BATMAN 11. KEREM KARAASLAN (22) 7 EKİM 2014 MARDİN 12. YUSUF ÇELİK (17) 7 EKİM 2014 SİİRT-KURTALAN 13. MEHDİ ERDOĞAN (35) 7 EKİM 2014 SİİRT-KURTALAN 14. HAMDİ CANER (55) 8 EKİM 2014 VAN 15. ESHAN AKDOĞAN 8 EKİM 2014 MARDİN-DARGEÇİT 16. BİLAL GEZER (29) 8 EKİM 2014 MARDİN-DARGEÇİT 17. SİNAN TOPRAK (16) 8 EKİM 2014 MARDİN-DARGEÇİT 18. FEHAD İBRAHİM ELDUVERİC (45) 8 EKİM 2014 MARDİN-KIZILTEPE 19. ABDULLAH MUHAMMET LATİF (43) 8 EKİM 2014 MARDİN-KIZILTEPE 20. DAVUT NAS (19) 8 EKİM 2014 SİİRT 21. AHMET ALBAY (65) 9 EKİM 2014 ADANA-YÜREĞİR 22. KAMİL TAŞ (25) 9 EKİM 2014 SİİRT 23. NECMETTİN ÇELİK (45) 9 EKİM 2014 SİİRT-KURTALAN 24. ABDULKERİM SEYHAN (27) 9 EKİM 2014 MARDİN-DARGEÇİT 25. BEŞİR RAMAZAN ARİF (8) 9 EKİM 2014 NUSAYBİN-QAMİŞLO 26. YUNUS AKTAŞ 9 EKİM 2014 VAN 27. ATIF ŞAHİN 9 EKİM 2014 BİNGÖL 28. HÜSEYİN HATİPOĞLU 9 EKİM 2014 BİNGÖL 29. ALİ BOZAN (46) 9 EKİM 2014 BİNGÖL 30. RAMAZAN ÖZMASKAN (22) 9 EKİM 2014 BİNGÖL 31. ŞEHABETTİN NAŞA 9 EKİM 2014 BİNGÖL 32. EMRE EKİNCİ (15) 9 EKİM 2014 BİNGÖL 33. SÜLEYMAN BALCI (15) 9 EKİM 2014 GAZİANTEP 34. SEVGİ ALICI (18) 9 EKİM 2014 GAZİANTEP 35. ÖMER UÇAKER (27) 9 EKİM 2014 GAZİANTEP 36. ŞAHAN DAĞHAN (27) 9 EKİM 2014 GAZİANTEP 37. UĞUR ÖZBAY (19) 9 EKİM 2014 DİYARBAKIR 38. BAVER ŞEYHANLIOĞULLARI (18) 9 EKİM 2014 DİYARBAKIR 39. YASİN BÖRÜ 9 EKİM 2014 DİYARBAKIR 40. HASAN GÖKGÖZ 9 EKİM 2014 DİYARBAKIR 41. EKREM KAÇAROĞLU (38) 9 EKİM 2014 İZMİR-DOĞANLAR 42. MURAT DAĞ (24) 10 EKİM 2014 DİYARBAKIR 43. MERT DEĞİRMENCİ (18) 10 EKİM 2014 İSTANBUL-ESENYURT 44. CUMALİ GÜNEŞ (30) 10 EKİM 2014 DİYARBAKIR 45. MESUT MENEKŞE (42) 11 EKİM 2014 DİYARBAKIR 46. MUSA BAYRAM (26) 12 EKİM 2014 GAZİANTEP |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
hepsi kani bozuk vatan haini |
|
||||
|
||||
![]() beyinsizler, o yazdiginiz isimlerin yüzde 80'i devlet polisinin siktigi kursunla öldürülmüstür. diyarbakir da öldürülen o isid yanlilarinin nicin öldürüldügünü biliyor musunuz?
o insanlar, o sakalli ve cübbeli siyahli insanlar birer isid militaniydi, o insanlar polis safinda yer alip diger öldürülen o 46ligin 40'in failleriydi. o yüzden öldürülen o 40 kisinin yakinalri veya yoldaslari tarafindan hunharca öldürülmüslerdir ki bu kitlesel tepkidir. linc kültürüdür. ve bunun tek sorumlusu akp hükümetidir! |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
Devlet Devlet baska bir bok bildigin yok KotKafa ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Yazmiyacagim diyorum fakat haksizliklara karsida susamiyor insan
yavuz hirsiz diyecegim fakat oda degil Olsa olsa alcak hirsiz olursunuz Verdigim veriler devletin degil insanhaklari kuruluslarinin verileri Insanlari alcakca katl ettiniz Hemde halkimiz dediginiz masum kürt genclerini... Cünkü sizler satilmis alcak ermeni cetelerinin oyuncagi siniz siz beynelminel emperyalizmin babasi siyonizmin ve hacli zihniyetin kuklalarisiniz onunuze kim les atarsa onlar gibi alcak ses cikaran kargalarsiniz Her seyde bir hayir var derler ya Maskeniz düsünce Kürt halki sizin o alcak, o rezil ,cehrenizi gördü... |
|
||||
|
||||
![]() bsg, din sende madde etkisi yapmis algin talan ve düsünemiyorsun
|
|
|||
|
|||
![]() tam seni assaliyacak birsey yazacaktim, profil resmini görünce vazgectim,
bu ne hal kepaze ![]() hayatinda hic senlik görmis ayi seni, hahaha mavi atletli ayi ![]() |
|
||||
|
||||
![]() bazen böyle fikir ayriligina düsünce öyle ya da böyle tehditlesiyosun. sanaldan küfür edenleri sevmem, birisi gecen yine forumlarda yazimi okumus ve özelden küfür ediyo amk.
neyse, "yasin kac ve sen korkaksin" gazi verip herife ulastimmm. herif 34 yasinda ama gööt, göbek ve boyun gitmis, boyunu 30cmlik cetvelle ölcebiliyosun.. mk, tamam lan gelip de seni geberticem dedim ve frankfurta gittim.. adam geldi.. adam mi ayi mi belli degil mk.. "yahu hemso sen beni yanlis anladin, demirtasi bende begeniyorum. cumhurbaskanligi secimlerinde ona oy verdim" dansözlügüne bürününce sktir cektim. yani, pazu, boy ve güclülügümün göstergesi olarak bu resmi yükledim banucum. bi insan bana düsüncelerimden dolayi posta koyuyorsa bende onun harbi harbi mina korum, resimde ifade ettigim anlatmak istedigim o. |