Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Aktuelles

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 06.04.2013, 19:33
Benutzerbild von Billy73
Billy73 Billy73 ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Zitat von Cakabeyy Beitrag anzeigen
Ayrica pkk kemalizm gibi bir sey. Ve icinde Osmanliya düsman olan isyan cikaran Ermenilerin kurdugu bir kurum.

Pkk, Kemalizm nasil Osmanli düsmani ise o sekilde Osmanli düsmanidir...

Osmanli icinde bulunan hic bir millete laf yok, hepimiz biriz.

'' inananlar kardestir''

on altinci yüzyilda ülkemiz'e getirdigimiz yahudiler ve onlar gibi Osmanlida yasamis, gayrimüslimlerde '' Allah rizasi ve Islamiyetin gelismesi icin yardim ettigimiz kisilerdir.

Kimse Pkk sucsuz veya sebepleri var demesin.

Said Nursi nasil sürgün'e yollandi ve ona ragmen sessiz kaldi ve talebelerini yetistirdi, biz de öyle olmaliyiz Pkk ve kemalizm pesinden gitmek yanlis bir secimdir.
Bakin, Said Nursi isyan cikarmadan müthis talebeler yetistirdi ve talebeleri bugün Türkiye'yi yönetiyor...
Basbakan Tayyip Erdogan'da Bediüzzaman'dan cok sey ögrenmis bir insan ve gördügümüz gibi yaptiklari ve nerelere geldigi ortada. Helal Olsun..

Veya Sultan II Abdülhamid.. Tahttan indirildi, görevden alindi yinede Canakkale'de destek verdi!
Son Sultan Vahdettin, Halifelige zarar vermesinler diye Ingiltere'ye gitti...
Orada gecim sikintisi yasadi ama yinede Türkiyeden bir parca bile ekmek istemedi.

Ama Bugün Abdülhamid'in projelerine sahip cikan bir Basbakan var, Tayyip Erdogan...

Demek ki Devlete isyan etmek yanlis ama Islamiyet'e ve Kur'an'a uygun sekilde mücadele'ye devam etmek dogru..
mantigi tecavüz etmek bizim isimizdir
Alt 06.04.2013, 19:34
Benutzerbild von Herrlichkeit
Herrlichkeit Herrlichkeit ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Zitat von Billy73 Beitrag anzeigen
so ein blödsinn, ist doch nur zufall das türken und kurden in der türkei zusammenlebe. der bullshit von wegen bruder ist doch selbstbetrug. von dem her gesehen labern die pakistaner und afghanen auch darüber, dass sie brüder der türken sind. alles geschwätz. sonst würde man zusammen eine föderation machen, geht aber nicht weil alles selbstbetrug ist.

brüder ja, wie kain und abel bzw. wie die brüdermörder sultane...., wie die christen die in der türkei lebten usw. der nächste bürgerkrieg könnte heisser werden...
bahcelis stimme klingt jetzt schon wie von hitler...na mahlzeit
bullshit bizim isimizdir
benim icin filistindekide kardesimdir, ürdün, suriye iraktaki kardesimdir, misir, tunus ve fasta kardesimdir. pakistan afganistan ve azeride kardesimdir.

billy sen kardesligin ne oldugunu bilmiyorsun, aile baglari olamayan insanlar bunu anlayamaz. senin inandigin sevidigin olmadigi icin, sana inanan seven olmadigi icin bunlari ögrenememissin. güvenmek ve sevmek güzel birseydir. sana denemeni tavsiye ederim.
Alt 06.04.2013, 19:43
Cakabeyy

Standard

Zitat:
Zitat von Herrlichkeit Beitrag anzeigen
cakabey kardes senin iyi niyetli oldugunu biliyorum ama bazi konularda kendini daha iyi gelistirmen gerekiyor.

türkce cok basit bir dildi, o dili gelistiren osmanli devletidir. osmanlinin resmi devlet dili "lisan-i türki"dir. bu osmanli arsivlerindede böyle gecer. ama osmanli basit bir devlet olmadigi icin egitim dili arapca ve edebiyat dili farsca kullanirdi.

sen simdi diyorsunki türkler osmanlica konustugu icin dayak yedi. osmanli dili ile türkcenin farki ne?

gelelim rol oynayanlara. osmanliyi nasil araplar hancerlediyse, türklerde hancerledi. 19. yüzyilda ingilizlerin sagladigi yardimla hem arapcilik, hem kürtcülük hemde türkcülük hareketleri baslamistir.

sen ne kadar bu gercekleri görmek istemesende bunlar böyle.

kemalizm kisa süre mustafa kemalin dini olarak gecerdi. hatta kemalizm icin ezan ve ilahiler bile yazilmaya baslamisti.
ama halk bu girisimleri duyunca alay ettigi icin u-dönüsü yapmak zorunda kalmistir.

bana atatürkü ve cumhuriyeti anlatma arkadas, ben o dönemi cok iyi ve devlet kaynaklari tarafindan biliyorum.

bu olanlari kimse türklere baglamiyor. kemalizme ve kemalizmi savunan ve kemalizmin arkasinda saklanarak yaptiklari adaletsizligi, tecavüzleri, iskencelerin hesabi soruluyor.

benim türk kardesimde AK Partiye oy veriyor Kürt kardesimde onlara oy veriyor. niye veriyor? cünkü artik bu zihniyetin yok olmasini, barisi ve kardesligi istiyor.

türk ve kürt'ün arasinda duran tek kemalizm var. zaten türk ve kürtler birbirlerini kardes olarak görmese coktan bölünmüstük.

sunu dikkatlice arastirmani isterim.
CHP hangi bölgelerden oy aliyor.
MHP hangi bölgelerden oy aliyor.
BDP hangi bölgelerden oy aliyor.

bunlarin hicbiri türkiye genelinde oy alamiyorlar. CHP ve MHP dogudan yok sayilacak kadar oy topluyor. BDP batidan yok sayilacak kadar oy topluyor.

simdi AK Partiye bak. türkiye genelinde her bölgede ya birinci yada cok nadir ikinci. bu bize sunu gösteriyor. halkimiz bu serefsizlerden bikmis. artik bu atatürkten kurtulmak istiyor. kemalizmi yok etmek istiyor.

böyle irkci söylemlerle barisa ulasilamaz.
gercekleri inkar ederek baris saglanamaz.
yalanlarla hic baris bulamayiz.

ilk etapta gercekleri görüp hatalarimiz icin özür dilemeyi ögrenecegiz.
örnek olarak basbakani alin.

Osmanli ile Türkcenin farkini kemalistlere sormak lazim. sonucta ikisini birbirinden ayiran onlar idi. Türklere bile, Türkce konusacaksiniz diye dayak attilar iste, sanki Osmanlica düsman diliymis gibi..
Osmanli Oguz Boylarindan Kayi Han'lI '' Osman Bey '' den geliyor bunu bilmiyorlar herhalde

Araplar Osmanliyi hancerlemedi, Ingilizlerin tarafi, Osmanli Araplarini maglubiyet'e ugrattilar...

Ben Atatürk ile Kemalizm'i ayiriyorum. Kemalizm Atatürk'ü de tehdit etmistir bu belgeyi Zaman Gazetesi yazari Mustafa Armagandan okuyabilirsin.

Geändert von Cakabeyy (06.04.2013 um 19:45 Uhr).
Alt 06.04.2013, 19:44
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Ayrica pkk kemalizm gibi bir sey. Ve icinde Osmanliya düsman olan isyan cikaran Ermenilerin kurdugu bir kurum.

Pkk, Kemalizm nasil Osmanli düsmani ise o sekilde Osmanli düsmanidir...

Osmanli icinde bulunan hic bir millete laf yok, hepimiz biriz.

'' inananlar kardestir''

on altinci yüzyilda ülkemiz'e getirdigimiz yahudiler ve onlar gibi Osmanlida yasamis, gayrimüslimlerde '' Allah rizasi ve Islamiyetin gelismesi icin yardim ettigimiz kisilerdir.

Kimse Pkk sucsuz veya sebepleri var demesin.

Said Nursi nasil sürgün'e yollandi ve ona ragmen sessiz kaldi ve talebelerini yetistirdi, biz de öyle olmaliyiz Pkk ve kemalizm pesinden gitmek yanlis bir secimdir.
Bakin, Said Nursi isyan cikarmadan müthis talebeler yetistirdi ve talebeleri bugün Türkiye'yi yönetiyor...
Basbakan Tayyip Erdogan'da Bediüzzaman'dan cok sey ögrenmis bir insan ve gördügümüz gibi yaptiklari ve nerelere geldigi ortada. Helal Olsun..

Veya Sultan II Abdülhamid.. Tahttan indirildi, görevden alindi yinede Canakkale'de destek verdi!
Son Sultan Vahdettin, Halifelige zarar vermesinler diye Ingiltere'ye gitti...
Orada gecim sikintisi yasadi ama yinede Türkiyeden bir parca bile ekmek istemedi.

Ama Bugün Abdülhamid'in projelerine sahip cikan bir Basbakan var, Tayyip Erdogan...

Demek ki Devlete isyan etmek yanlis ama Islamiyet'e ve Kur'an'a uygun sekilde mücadele'ye devam etmek dogru..
kardesim kim pkk sucsuzdur veya iyidir diyorki?

pkk dis ülkelerin masasi. istedikleri gibi kullaniyorlar.
ama pkk'nin olusmasinin sebebi kemalizm, atatürk ve chp'nin katliamlari iskenceleri tecavüzleri.

doguda gencler niye pkk'ya katiliyor biliyormusun?
pkk'yi sevdikleri icin degil. pkk'nin yaptigini dogru bulduklari icin degil. 90li yillarda askerler gelip tecavüz ettiginde o kiz bakire olmadigi icin ya asiret tarafindan öldürülecek yada kacacak.
kacacak tek yer vardi o zamanlar. pkkya gidiyordu hepsi.
gelelim iskencelere, sen iskence görmedigin icin nasil oldugunu bilmezsin, senin cinsel organlarina elektrik tutulmadigi icin bunun nasil oldugunu bilmezsin. bu insanlar pkkyi sevdigi icin daga cikmadi. sadece o askerle karsi o nefretlerini dökmek icin cikti.

simdi herkesten akli selim davranip siddete basvurmasini dileriz ama gercek öyle degil.

sen bu iskence, katliam ve diger serefsizlikleri hangi halka yaparsan o halk buna karsi direnir.
hic düsündünmü bugün sistematik türklere bu davranis sergilense ne olur?
ben düsünmek bile istemiyorum.

yalandan arinmamin vakti geldi, artik gerceklerle yüzlesip ya kardeslik yolunu yada bölünmeyi tercih edecegiz.

biz kardeslik diyoruz ama bazi kesimler bölünmeyi göze aliyorlar.
Alt 06.04.2013, 19:51
Benutzerbild von Billy73
Billy73 Billy73 ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
benim icin filistindekide kardesimdir, ürdün, suriye iraktaki kardesimdir, misir, tunus ve fasta kardesimdir. pakistan afganistan ve azeride kardesimdir.

billy sen kardesligin ne oldugunu bilmiyorsun, aile baglari olamayan insanlar bunu anlayamaz. senin inandigin sevidigin olmadigi icin, sana inanan seven olmadigi icin bunlari ögrenememissin. güvenmek ve sevmek güzel birseydir. sana denemeni tavsiye ederim.
ja sicher, dann machmal einfach die grenzen auf, sollen alle kommen dürfen wie sie lustig sind.

kardeslik, my ass. kardeslerimizi gebertmek bizim isimizdir.

stockholm syndromdan vazgecelim.

--
alles leeres geschwätz, wenn türkei angegriffen wird ist es ne andere geschichte als afghanistan, pakistan, syrien, palästina. da macht man nämlich gar nix. oder hat die türkei den angreifern dieser länder den krieg erklärt. nö. aber sprüche gibts dafür genug. da wird wegen paar mavi marmara opfern tam tam gemacht. aber wenns wirklich um die wurst geht und man beweisen kann, dass der türkei die anderen länder als brüder sieht ist fehlanzeige. - man braucht nur mal die rabarber anschauen, da weiss man schon bescheid. halles blödsinn im quadrat. kardeslik my ass
Alt 06.04.2013, 19:51
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Osmanli ile Türkcenin farkini kemalistlere sormak lazim. sonucta ikisini birbirinden ayiran onlar idi. Türklere bile, Türkce konusacaksiniz diye dayak attilar iste, sanki Osmanlica düsman diliymis gibi..
Osmanli Oguz Boylarindan Kayi Han'lI '' Osman Bey '' den geliyor bunu bilmiyorlar herhalde

Araplar Osmanliyi hancerlemedi, Ingilizlerin tarafi, Osmanli Araplarini maglubiyet'e ugrattilar...

Ben Atatürk ile Kemalizm'i ayiriyorum. Kemalizm Atatürk'ü de tehdit etmistir bu belgeyi Zaman Gazetesi yazari Mustafa Armagandan okuyabilirsin.
osmanli'nin
devlet dili türkce
egitim dili arapca
edebiyat dili farsca.

tabiki bu diller zamanla birbirinden esinlenerek gelisti.

sen azeri türkce konustugunda anliyormusun? onlar osmanlida nasil ögrendiyse öyle konusuyor. bulgar, bosnali, yunan türkce konustugunda anliyormusun? onlar osmanlida nasil konustuysa aynen öyle konusuyor.

kemalist dedigin ingilterenin yarattigi bir olusum. mustafa kemal'i kandirip kendisinin yeni bir din olusturabilecegine inandirip kullandilar.
hatta atatürk basbakanligi ingilizlerin yürütmesini bile istemis biri.

bu vatan hainligi degilde nedir?
Alt 06.04.2013, 20:02
Cakabeyy

Standard

Zitat:
kardesim kim pkk sucsuzdur veya iyidir diyorki?

pkk dis ülkelerin masasi. istedikleri gibi kullaniyorlar.
ama pkk'nin olusmasinin sebebi kemalizm, atatürk ve chp'nin katliamlari iskenceleri tecavüzleri.

doguda gencler niye pkk'ya katiliyor biliyormusun?
pkk'yi sevdikleri icin degil. pkk'nin yaptigini dogru bulduklari icin degil. 90li yillarda askerler gelip tecavüz ettiginde o kiz bakire olmadigi icin ya asiret tarafindan öldürülecek yada kacacak.
kacacak tek yer vardi o zamanlar. pkkya gidiyordu hepsi.
gelelim iskencelere, sen iskence görmedigin icin nasil oldugunu bilmezsin, senin cinsel organlarina elektrik tutulmadigi icin bunun nasil oldugunu bilmezsin. bu insanlar pkkyi sevdigi icin daga cikmadi. sadece o askerle karsi o nefretlerini dökmek icin cikti.

simdi herkesten akli selim davranip siddete basvurmasini dileriz ama gercek öyle degil.

sen bu iskence, katliam ve diger serefsizlikleri hangi halka yaparsan o halk buna karsi direnir.
hic düsündünmü bugün sistematik türklere bu davranis sergilense ne olur?
ben düsünmek bile istemiyorum.

yalandan arinmamin vakti geldi, artik gerceklerle yüzlesip ya kardeslik yolunu yada bölünmeyi tercih edecegiz.

biz kardeslik diyoruz ama bazi kesimler bölünmeyi göze aliyorlar.

Bediüzzaman ve talebeleride, Osmanlilarda bir cok iskenceler gördüler, hic biri Osmanli'ya yanlis yapmadi...

Bediüzzaman kac kere öldürülmekle tehdit edildi ama yinede nereye gönderilirse oraya gitti..
Hapishanelerde de bos durmayip, Kur'an i Kerim okudu, Risale-i Nur yazdi, katillere namaz kilmayi tövbe etmeyi, adam öldüreceklerine millete hizmet etmeleri gerektigini ögretti.

Mogol Imparatorlugu, Harzemsah'da Camiler'e atla giriyor, evleri basip Harzemli kadinlara tecavüz ediyorlardi. Bütün Ülkeyi yakip yiktilar...

Ama Harzemliler ne yapti? Bizans'a dogru göctüler ve ayni muameleyi görmemek icin Islamiyet'e hizmet ettiler ve Allah Onlara '' Osmanli Devleti '' ni nasip etti..
Alt 06.04.2013, 20:09
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Bediüzzaman ve talebeleride, Osmanlilarda bir cok iskenceler gördüler, hic biri Osmanli'ya yanlis yapmadi...

Bediüzzaman kac kere öldürülmekle tehdit edildi ama yinede nereye gönderilirse oraya gitti..
Hapishanelerde de bos durmayip, Kur'an i Kerim okudu, Risale-i Nur yazdi, katillere namaz kilmayi tövbe etmeyi, adam öldüreceklerine millete hizmet etmeleri gerektigini ögretti.

Mogol Imparatorlugu, Harzemsah'da Camiler'e atla giriyor, evleri basip Harzemli kadinlara tecavüz ediyorlardi. Bütün Ülkeyi yakip yiktilar...

Ama Harzemliler ne yapti? Bizans'a dogru göctüler ve ayni muameleyi görmemek icin Islamiyet'e hizmet ettiler ve Allah Onlara '' Osmanli Devleti '' ni nasip etti..
tamam kardesim ama bu konunun baris süreciyle ve kürtlere yapilmis haksizliklarla ne alakasi var?

sen simdi her kürt pkklidir mi demek istiyorsun?
pkk yanlis yaptiysa bunu kürtlere mi yikmak istiyorsun?
Alt 06.04.2013, 22:19
Cakabeyy

Standard

Zitat:
tamam kardesim ama bu konunun baris süreciyle ve kürtlere yapilmis haksizliklarla ne alakasi var?

sen simdi her kürt pkklidir mi demek istiyorsun?
pkk yanlis yaptiysa bunu kürtlere mi yikmak istiyorsun?
bak gördün mü hala kürtlere yapilmis haksizliklar diyorsun...
O Osmanliya yapilmis bir sey idi. Aynisi herkese uygulandi..

Hayir ben senin görüsüne katilmiyorum, Kürtler senin gibi düsünmüyordur ki? Said Nursinin bir sürü talebesi Kürt, benim dedigim gibi mücadele ediyorlardi ve dogrusu da budur.
Pkk tamamen yanlistir..Pkkya gidip sonradan pisman olan, devlete teslim olan yardim edenlerde affedilir, sonucta Allah Hz.Ömer'i affetmis. Allah affediyorsa, Devlette pisman olanlari affedebilir ama Pkknin kalkmasi sartiyla...

Cünkü Kemalizm artik kaybediyor, hep beraber Kemalizmi bitirmek, ve 75 milyon insanimizla eski birligi kurmak, Dünya ile tekrar ilimde teknikte, büyük is yerleri kurmakta yarisa girmemiz lazim..

Kürtler Pkknin kalkmasina sevinir, cünkü onlarda Osmanli idi.
Pkknin yanlisini Pkkya ve kemalizme bazi yabanci ülkelere yikiyorum.Kürtler Osmanli, Pkk ise Osmanli düsmani, Kürtlerle Pkk ayni olamaz.

ben bunu kastettim.
Alt 07.04.2013, 02:06
OnMyOwn

Standard

off bu.ne be? nasılda hazırsınız kavgaya:-) maşallah performansiniz bayağı yüksek. :-) allah mesut etsin zerreciklerim benim. :-) günlerdir seni takip ediyordum bugùne kismetmiş "kusmak" :-))))))) girgiriye filminden çıkmış gibisin mübarek.

Hakaret etmedim. Saptırmayın herşeyi.

Pkkcı olduğunu hiçbiryerdr okumadım, sadece aşırı muhalefetliğin ve türk cumhuriyetine saldırmanın sebebi pkk cı oluşundanmı diye sordum cünkü şaşirdim.

Valla beni kimsenin ideolojisi ilgilendirmiyor. Zerre nickli arkadaşı da bu threadde ilk kez farkettim. Oda bilgisiyle değil cıyaklamasıyla dikkat çekebildi ancak. Zerre kadar dikkatimi çekmemış demekki. :-) Durmak yok ciyaklamaya devam.

Çakabey:

Cevap için teşekkürler. Bu konuda çok saldırı var. Ne dersem.diyeyim anlaşılmak istenmediği için "ayrımcı, faşist" tarzı hakaretler duyduğum için...tartişma şevki kalmadı.

Birbirimizi kırarak, hedeyle hòdüyle verimli tartışmalar olmaz. Hiçbirşey öğretmez insana.

Basit bir forumda gırgıriye filmi gibi viyaklarak, birbirimizin kafasına kafasına vurarak olmaz. Basitlik tarzım olmadîğından herkesi akıl küpü "argumanlarıyla"başbaşa birakiyorum.

Eşitliğe evet, bölùnmeye ve bòlücülere hayır! Kısaca savunduğum bu.

Neyse bu konuda uyuşamadik darisi diğer konulara o halde:-)

İyi geceler

Geändert von OnMyOwn (07.04.2013 um 02:09 Uhr).
Antwort