| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
|
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
billy sen kardesligin ne oldugunu bilmiyorsun, aile baglari olamayan insanlar bunu anlayamaz. senin inandigin sevidigin olmadigi icin, sana inanan seven olmadigi icin bunlari ögrenememissin. güvenmek ve sevmek güzel birseydir. sana denemeni tavsiye ederim. |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
Osmanli ile Türkcenin farkini kemalistlere sormak lazim. sonucta ikisini birbirinden ayiran onlar idi. Türklere bile, Türkce konusacaksiniz diye dayak attilar iste, sanki Osmanlica düsman diliymis gibi.. Osmanli Oguz Boylarindan Kayi Han'lI '' Osman Bey '' den geliyor bunu bilmiyorlar herhalde Araplar Osmanliyi hancerlemedi, Ingilizlerin tarafi, Osmanli Araplarini maglubiyet'e ugrattilar... Ben Atatürk ile Kemalizm'i ayiriyorum. Kemalizm Atatürk'ü de tehdit etmistir bu belgeyi Zaman Gazetesi yazari Mustafa Armagandan okuyabilirsin. Geändert von Cakabeyy (06.04.2013 um 19:45 Uhr). |
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
pkk dis ülkelerin masasi. istedikleri gibi kullaniyorlar. ama pkk'nin olusmasinin sebebi kemalizm, atatürk ve chp'nin katliamlari iskenceleri tecavüzleri. doguda gencler niye pkk'ya katiliyor biliyormusun? pkk'yi sevdikleri icin degil. pkk'nin yaptigini dogru bulduklari icin degil. 90li yillarda askerler gelip tecavüz ettiginde o kiz bakire olmadigi icin ya asiret tarafindan öldürülecek yada kacacak. kacacak tek yer vardi o zamanlar. pkkya gidiyordu hepsi. gelelim iskencelere, sen iskence görmedigin icin nasil oldugunu bilmezsin, senin cinsel organlarina elektrik tutulmadigi icin bunun nasil oldugunu bilmezsin. bu insanlar pkkyi sevdigi icin daga cikmadi. sadece o askerle karsi o nefretlerini dökmek icin cikti. simdi herkesten akli selim davranip siddete basvurmasini dileriz ama gercek öyle degil. sen bu iskence, katliam ve diger serefsizlikleri hangi halka yaparsan o halk buna karsi direnir. hic düsündünmü bugün sistematik türklere bu davranis sergilense ne olur? ben düsünmek bile istemiyorum. yalandan arinmamin vakti geldi, artik gerceklerle yüzlesip ya kardeslik yolunu yada bölünmeyi tercih edecegiz. biz kardeslik diyoruz ama bazi kesimler bölünmeyi göze aliyorlar. |
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
kardeslik, my ass. kardeslerimizi gebertmek bizim isimizdir. stockholm syndromdan vazgecelim. -- alles leeres geschwätz, wenn türkei angegriffen wird ist es ne andere geschichte als afghanistan, pakistan, syrien, palästina. da macht man nämlich gar nix. oder hat die türkei den angreifern dieser länder den krieg erklärt. nö. aber sprüche gibts dafür genug. da wird wegen paar mavi marmara opfern tam tam gemacht. aber wenns wirklich um die wurst geht und man beweisen kann, dass der türkei die anderen länder als brüder sieht ist fehlanzeige. - man braucht nur mal die rabarber anschauen, da weiss man schon bescheid. halles blödsinn im quadrat. kardeslik my ass |
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
devlet dili türkce egitim dili arapca edebiyat dili farsca. tabiki bu diller zamanla birbirinden esinlenerek gelisti. sen azeri türkce konustugunda anliyormusun? onlar osmanlida nasil ögrendiyse öyle konusuyor. bulgar, bosnali, yunan türkce konustugunda anliyormusun? onlar osmanlida nasil konustuysa aynen öyle konusuyor. kemalist dedigin ingilterenin yarattigi bir olusum. mustafa kemal'i kandirip kendisinin yeni bir din olusturabilecegine inandirip kullandilar. hatta atatürk basbakanligi ingilizlerin yürütmesini bile istemis biri. bu vatan hainligi degilde nedir? |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
Bediüzzaman ve talebeleride, Osmanlilarda bir cok iskenceler gördüler, hic biri Osmanli'ya yanlis yapmadi... Bediüzzaman kac kere öldürülmekle tehdit edildi ama yinede nereye gönderilirse oraya gitti.. Hapishanelerde de bos durmayip, Kur'an i Kerim okudu, Risale-i Nur yazdi, katillere namaz kilmayi tövbe etmeyi, adam öldüreceklerine millete hizmet etmeleri gerektigini ögretti. Mogol Imparatorlugu, Harzemsah'da Camiler'e atla giriyor, evleri basip Harzemli kadinlara tecavüz ediyorlardi. Bütün Ülkeyi yakip yiktilar... Ama Harzemliler ne yapti? Bizans'a dogru göctüler ve ayni muameleyi görmemek icin Islamiyet'e hizmet ettiler ve Allah Onlara '' Osmanli Devleti '' ni nasip etti.. |
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
sen simdi her kürt pkklidir mi demek istiyorsun? pkk yanlis yaptiysa bunu kürtlere mi yikmak istiyorsun? |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
O Osmanliya yapilmis bir sey idi. Aynisi herkese uygulandi.. Hayir ben senin görüsüne katilmiyorum, Kürtler senin gibi düsünmüyordur ki? Said Nursinin bir sürü talebesi Kürt, benim dedigim gibi mücadele ediyorlardi ve dogrusu da budur. Pkk tamamen yanlistir..Pkkya gidip sonradan pisman olan, devlete teslim olan yardim edenlerde affedilir, sonucta Allah Hz.Ömer'i affetmis. Allah affediyorsa, Devlette pisman olanlari affedebilir ama Pkknin kalkmasi sartiyla... Cünkü Kemalizm artik kaybediyor, hep beraber Kemalizmi bitirmek, ve 75 milyon insanimizla eski birligi kurmak, Dünya ile tekrar ilimde teknikte, büyük is yerleri kurmakta yarisa girmemiz lazim.. Kürtler Pkknin kalkmasina sevinir, cünkü onlarda Osmanli idi. Pkknin yanlisini Pkkya ve kemalizme bazi yabanci ülkelere yikiyorum.Kürtler Osmanli, Pkk ise Osmanli düsmani, Kürtlerle Pkk ayni olamaz. ben bunu kastettim. |
|
|||
|
|||
![]() off bu.ne be? nasılda hazırsınız kavgaya:-) maşallah performansiniz bayağı yüksek. :-) allah mesut etsin zerreciklerim benim. :-) günlerdir seni takip ediyordum bugùne kismetmiş "kusmak" :-))))))) girgiriye filminden çıkmış gibisin mübarek.
Hakaret etmedim. Saptırmayın herşeyi. Pkkcı olduğunu hiçbiryerdr okumadım, sadece aşırı muhalefetliğin ve türk cumhuriyetine saldırmanın sebebi pkk cı oluşundanmı diye sordum cünkü şaşirdim. Valla beni kimsenin ideolojisi ilgilendirmiyor. Zerre nickli arkadaşı da bu threadde ilk kez farkettim. Oda bilgisiyle değil cıyaklamasıyla dikkat çekebildi ancak. Zerre kadar dikkatimi çekmemış demekki. :-) Durmak yok ciyaklamaya devam. Çakabey: Cevap için teşekkürler. Bu konuda çok saldırı var. Ne dersem.diyeyim anlaşılmak istenmediği için "ayrımcı, faşist" tarzı hakaretler duyduğum için...tartişma şevki kalmadı. Birbirimizi kırarak, hedeyle hòdüyle verimli tartışmalar olmaz. Hiçbirşey öğretmez insana. Basit bir forumda gırgıriye filmi gibi viyaklarak, birbirimizin kafasına kafasına vurarak olmaz. ![]() Eşitliğe evet, bölùnmeye ve bòlücülere hayır! Kısaca savunduğum bu. Neyse bu konuda uyuşamadik darisi diğer konulara o halde:-) İyi geceler Geändert von OnMyOwn (07.04.2013 um 02:09 Uhr). |