Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Liebe, Flirt & Partnerschaft

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 29.03.2013, 19:58
Cakabeyy

Standard Askımı Cıddıye Almıyorlar…

Sayin Halit Ertugrul,

Kitaplarinizi okudum.Cok istifade ettigimi söyleyemem. Cünkü basim dumanli, düsüncelerim altüst… Asigim anlayacaginiz. Bunun icin cok dengeli oldugumu söyleyemem.

Size kendimi ve askimi anlatacagim, eger becerebilirsem. Beni dinleyecek birisine cok ihtiyacim var.

Ben Adana´da oturuyorum.Liseyi gecen yil bitirdim. Üniversiteyi kazandim.Bu yil yeniden hazirlaniyorum. Dindar bir aileye mesubum. Bazen aksatsam da namazlarimi kiliyorum. Ask büyüsüne kapilmadan önce kitaplarinizin ikisini okumustum. O zaman cok yararlanmistim. Ama kafam dumanlaninca hersey birbirine karisti.

Asik oldugum kiz, bir ögretmenimin kizi. Benim bu kadar yanip tutustugumdan haberi yok.Yalnizca kendisine olan ilgimi biliyor, o kadar. Bugüne kadar hic cevap vermedi. O da dindar bi kiz. Bir türlü gidip konusamiyorum.

Askimi ailem, cevrem ve arkadaslarim önemsemiyor. ´´ Bir kiz degilmi? Neden bu kadar yanip tutusuyorsun? ´´ diyorlar. Ama siradan bir kiz degil… Bunu anlatamiyorum.

Beni mantiksizlikla, akilsizlikla sucluyorlar. '' Arkasi önü bir kiz degilmi diyorlar? ''

Hocam ben mi deliyim, bunlar mi beni deli yerine koyuyorlar?

Bir saniye bile aklimdan cikmiyor. Hayali, hep gözümün önünde. Her gece onun rüyasini görüyorum. Onu görmek icin gittigimde, karsilasiyorum, yüzüne bakamiyorum, elim ayagim titriyor. Sürekli kalbim carpiyor ve sinir bunalimlari geciriyorum.

Aileme göre evlilik cok erken. ´´ Oku, is bul, ondan sonra ´´ diyenler . Kiz da hazirlik okuyor; ama onun babasi ögretmen, benim babam ciftci. Bu kizi bana vermezler.

Bu ask ne bicim bir tutku? Yasamimi zehir etti. Bazen bu isi bitireyim diyorum. Ne mümkün.

Hocam, su ask konusunda bana bilgi verin. Bu problemi nasil cözecegim. Ne yapmam lazim. Cevremi ailemi, bu isin ciddiyetine ve samimiyetine inandirmak icin intihar mi edeyim ?

Bana yardimci olun hocam.

Ellerinizden öperim. Allah sizleri korusun.

Halit Ertugrul'un kitabini okurken bu mektup dikkatimi cekti.

Demek ki Ask konularini ciddiye almak lazim.

Geändert von Cakabeyy (29.03.2013 um 20:34 Uhr).
Alt 29.03.2013, 23:18
Zeynep

Standard

Zitat:
Zitat von Cakabeyy Beitrag anzeigen
Sayin Halit Ertugrul,

Kitaplarinizi okudum.Cok istifade ettigimi söyleyemem. Cünkü basim dumanli, düsüncelerim altüst… Asigim anlayacaginiz. Bunun icin cok dengeli oldugumu söyleyemem.

Size kendimi ve askimi anlatacagim, eger becerebilirsem. Beni dinleyecek birisine cok ihtiyacim var.

Ben Adana´da oturuyorum.Liseyi gecen yil bitirdim. Üniversiteyi kazandim.Bu yil yeniden hazirlaniyorum. Dindar bir aileye mesubum. Bazen aksatsam da namazlarimi kiliyorum. Ask büyüsüne kapilmadan önce kitaplarinizin ikisini okumustum. O zaman cok yararlanmistim. Ama kafam dumanlaninca hersey birbirine karisti.

Asik oldugum kiz, bir ögretmenimin kizi. Benim bu kadar yanip tutustugumdan haberi yok.Yalnizca kendisine olan ilgimi biliyor, o kadar. Bugüne kadar hic cevap vermedi. O da dindar bi kiz. Bir türlü gidip konusamiyorum.

Askimi ailem, cevrem ve arkadaslarim önemsemiyor. ´´ Bir kiz degilmi? Neden bu kadar yanip tutusuyorsun? ´´ diyorlar. Ama siradan bir kiz degil… Bunu anlatamiyorum.

Beni mantiksizlikla, akilsizlikla sucluyorlar. '' Arkasi önü bir kiz degilmi diyorlar? ''

Hocam ben mi deliyim, bunlar mi beni deli yerine koyuyorlar?

Bir saniye bile aklimdan cikmiyor. Hayali, hep gözümün önünde. Her gece onun rüyasini görüyorum. Onu görmek icin gittigimde, karsilasiyorum, yüzüne bakamiyorum, elim ayagim titriyor. Sürekli kalbim carpiyor ve sinir bunalimlari geciriyorum.

Aileme göre evlilik cok erken. ´´ Oku, is bul, ondan sonra ´´ diyenler . Kiz da hazirlik okuyor; ama onun babasi ögretmen, benim babam ciftci. Bu kizi bana vermezler.

Bu ask ne bicim bir tutku? Yasamimi zehir etti. Bazen bu isi bitireyim diyorum. Ne mümkün.

Hocam, su ask konusunda bana bilgi verin. Bu problemi nasil cözecegim. Ne yapmam lazim. Cevremi ailemi, bu isin ciddiyetine ve samimiyetine inandirmak icin intihar mi edeyim ?

Bana yardimci olun hocam.

Ellerinizden öperim. Allah sizleri korusun.

Halit Ertugrul'un kitabini okurken bu mektup dikkatimi cekti.

Demek ki Ask konularini ciddiye almak lazim.
Ich habe echt Probleme damit,solche Menschen, die behaupten aus 10Meter Entfernung die Liebe seines Lebens gefunden zu haben, nach zu vollziehen.

Dazu gehören mehr Fakten.
Alt 30.03.2013, 19:05
Cakabeyy

Standard

Zitat:
Zitat von Zeynep Beitrag anzeigen
Ich habe echt Probleme damit,solche Menschen, die behaupten aus 10Meter Entfernung die Liebe seines Lebens gefunden zu haben, nach zu vollziehen.

Dazu gehören mehr Fakten.
Zaman, farkli zaman. Nasil bir cok konuda yaniliniyorsa, ask mevzuunda da yaniliniyor.
Bu yanilmak yanlis kisiyi dogru görme yanilmasi degil, Asik olunmadigi halde asik oldum yanilmasi.
Yanilmaya yakalanan'in bunu anlamasi zor olabiliyor.
Zor durumdakilere her zaman saygi ve care göstermek gerekir
Alt 31.03.2013, 13:56
Zeynep

Standard

Zitat:
Zitat von Cakabeyy Beitrag anzeigen
Asik olunmadigi halde asik oldum yanilmasi.

Iste en önemli olan Kisim da bu.

Insan kendisi oldugu gibi duygularini da tanimasi,
ve Duygularina hak ettigi adini vermesi icin,

mantigi da yardimcisi olmasi lazim.
Alt 31.03.2013, 14:50
Cakabeyy

Standard

Zitat:
Zitat von Zeynep Beitrag anzeigen
Iste en önemli olan Kisim da bu.

Insan kendisi oldugu gibi duygularini da tanimasi,
ve Duygularina hak ettigi adini vermesi icin,

mantigi da yardimcisi olmasi lazim.
Kimse, kolay kolay yanilmaya yakalanana akil veremez. Cünkü o, akildan cok hisleriyle hareket eder.
Alt 01.04.2013, 00:37
OnMyOwn

Standard

Platonik ask. Kiz hic umut vermemis ama oglumuz kendi kendine umutlanmis, hayaller kurmus ve kurdugu hayalleri o kadar sevmis ki asik olmus. Her genc erkegin basina geliyordur galiba: Kendi kendine gelin güvey olmak. :-) Hele bi kiza acil, ki onun tepkisine göre sekillensin. Karsiligi varsa ne ala, yoksa vazgecmek mecbriyetindesin. Ha elinden geleni yaptigin halde kiz sana asik degilse, seni istemiyorsa zaten vazgecmekten baska caresi yok.
Aile olarak sabir ve anlayis göstermekten baska yapabilinecek birsey yok bence.
Antwort