| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() Hz Ali (RA)hurma bahçesinde akşama kadar çalışmış akşamda devesinin üzerine bir çuval hurma yükleyerek evinin yolunu tutmuştu.
Devenin yularını yardımcısı Kamber'in elinde idi. Kendisi de önde gidiyordu. Medinenin içine girdiklerinde yolun kenarından bir ses geldi. Yoksulun biri elini açmış sızlanıyordu. Ne olur Allah rızası için bir yardım diyordu. Sesi duyan Hz Ali arkadan deveyi çekip gelen Kamber'e sordu: "Kamber ne istiyor bu yoksul" Kamber "hurma istiyor efendim dedi Hz Ali "ver öyleyse "dedi Kamber "hurma çuvalda efendim "dedi Hz Ali "çuvalla ver öyleyse dedi Kamber "Çuval devenin üzerinde efendim dedi Hz Ali "deveyle ver öyleyse diye gürledi Emri derhal yerine getiren Kamber diyor ki, "Devenin ipi de benim elimde demeye korktum ve hurma çuvalını deveyle birlikte yoksula verdim. Az kalsın benide yoksula vermekte tereddüt etmeyecekti. |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
|
|
|||
|
|||
![]() Hazreti Şah'ın avazı
Turna derler bir kuştadır Asası Nil deryasında Hırkası bir derviştedir Nil deryası umman oldu Sarardı, gül benzim soldu Bakışı aslanda kaldı Dövüşü dahi koçtadır Nerde Pir Sultan'ım nerde Özümüz asılı darda Yemen'den öte bir yerde Daha düldül savaştadır..... Geändert von KENAN_KILICKAYA (11.02.2014 um 15:53 Uhr). |
|
|||
|
|||
![]() Akıllı kimse, ibâdetle, nefsin arzusuna karşı gelendir. Câhil kimse, günâh işleyerek nefsin arzusuna uyandır.
|
|
|||
|
|||
![]() Âlim, câhili hemen tanır, çünkü daha önce o da câhildi. Câhil âlimi tanımaz, çünkü daha önce âlim değildi.
|
|
||||
|
||||
![]() " Fikir sahibi herseyden ibret alir " Hz.Ali
Ama birazda Vaybeenin Vatandaslari nasipini alsa bahsedilen cömertlikten hic fena olmas ![]() |
|
||||
|
||||
![]() CHP'ye aday dayattığı için teşkilatları isyan ettiren Eşbaşkan Sarıgül, parti tabanını da rahatsız etti. CHP'lilerin yüzde 27,4'ü Kılıçdaroğlu'nun 2009'daki yerel seçimlerde aldığı oyu geçemeyen Sarıgül'ün kazanamayacağını düşünüyor. İstanbulluların yüzde 38,4'ü ise Sarıgül'e inanmıyor.
![]() chpde careler bitmez, yarin ahmet care diye bagirirlar yarindansonra mehmet care diye umut ederler. ama careyi hicbir zaman halkta aramadiklari icin hicbir zaman iktidar olamayacaklar ![]() |