Kimse Yok mu, Suriyeli mültecilere 40 bin battaniye dağıttı
ZAMAN - İSTANBUL
15 Aralık 2013
Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan mültecilere yardım elini uzatan Kimse Yok mu Derneği, soğuk kış şartlarında, kamplarda, çadırlarda, sokaklarda yaşamaya çalışan Suriyeli mülteciler için yardım kampanyasına devam ediyor.
Dernek, ‘Kış Kapıda, Onlarsa Hâlâ Sokakta’ sloganıyla yürüttüğü kampanyayla barınma, giyinme, gıda gibi ihtiyaçları gönüllüler aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Bu kapsamda 40 bin battaniye dağıtıldı, kasım ayı itibarıyla yurt genelinde 38 milyon liranın üstünde insanî yardım ulaştırıldı. Kış aylarının gelmesiyle yardım faaliyetlerini artıran dernek, Suriyeli mültecilere yardım etmeye devam edecek. İstanbul’da yaşayan mültecilerden 63 yaşındaki Muhammed Ali de Suriye’deki saldırılarda evleri yıkılanlardan. Birçok akrabası da hayatını kaybetmiş. Ailesinin hayatı ve geçimi için Türkiye’ye sığınan aile, bir evde 19 kişi kalıyor. Damadı ve 2 çocuğunun çalıştığını ama çok zorlandıklarını kaydeden Ali, Türkçe bilmedikleri için zorluk yaşadıklarını söylüyor ve ekliyor: “Halep’te durumumuz çok iyiydi. Herkesin bir işi vardı. Şimdi bir evde 4 aile kalıyoruz, toplamda 19 kişiyiz. Çocuklar süt istiyor, hastalanıyor. Devletin verdiği sağlık hizmeti ile çok şükür, sağlık ocaklarına gidebiliyoruz. Vatanımızdaki savaş ne zaman biter bilmiyorum. Allah’a şükür durumumuz biraz daha iyi. Yaptığınız iyilikleri bütün dünya görüyor, biz de sizlere dua ediyoruz.”
ZAMAN
|