| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
|
|||
|
|||
Sair Yusuf Hayaloglu vefat oldu!
Allah rahmet eylesin!
Bu da benim sana ayrilirken hediyem olsun http://www.youtube.com/watch?v=3IofZ...eature=related Küheylan http://www.youtube.com/watch?v=PlC5i...eature=related Nalan http://www.youtube.com/watch?v=qu6ijDXszxA BAŞIM BELADA http://www.youtube.com/watch?v=RYlE46RGyKU ah ulan rıza http://www.youtube.com/watch?v=GJdPR...eature=related Penceresiz Kaldim Anne (Ahmet Kaya) http://www.youtube.com/watch?v=YuJrv...eature=related Mezarci kardes http://www.youtube.com/watch?v=NCnWy...eature=related Nerden bileceksiniz http://www.youtube.com/watch?v=XE8ii...eature=related Kim Susturabilir Bizi http://www.youtube.com/watch?v=nU5yv...eature=related Geändert von Reevolution (04.03.2009 um 21:20 Uhr). |
|
|||
|
|||
Merhaba Devrim yoldas
Yusuf Hayaloglu'nun ölümü dogal olarak o'nun sevenlerini, yakinlarini ve elbette ailesini yasa bogacaktir ama sanatsal bakimdan olayi ele alirsak kaybi fazla büyük ve yeri doldurulmayan birisi degildir. Zaten bir nevi benim redettigim bir siyasi görüsün fantazi-arabesk sairidir. Arabeskten nefret ettigim kadar hic bir seyden nefret etmem! Ben ayrimcilaktan yana degil, kaynastirandan yanayim. Ayrimcilik yapan bir Türk ise o'na karsi cikarim bilemedim bir Kürt ise o'na da karsi cikarim. Allah ile aldatan Neandertal hortlaklari siyasal Islamcilarin, gerceklestirilmesi imkansiz hayaller pesinde kosan Turancilarin, ne idigü belirsiz Kürt milliyetcilerinin ugraslari cözüm degil! Bunlar bitisin baslangici olur. Ve bir Atatürk Devrimcisi olarak bütün imkanlarimi seferber ederek sonuna kadar böyle seylerin karsisina cikarim! Bir toplum ne zaman kalkinir biliyormusun? Agit toplumu olmaktan cikipta bilgi toplumu olmayi basarabilirse. Siyasal islamcilara karsiyim, Turanciliga karsiyim elbette kürtcülüge bir o kadar karsiyim. Latince'de "divide et impera" Türkcesi böl ve yönet degimi vardir. Onlarin, cesitli dis kaynakli güclerin, oyunlarina hic bir Türkiye Cumhuriyeti vatandasi, bilemedim kökeni oradan gelen insanlar kanmasinlar. Not bende bir devrimciyim! Atatürk ilke ve (inkilap arapca devrim demektir) devrimlerine sonsuza dek bagli,hayatindaki en hakkiki mürsidi ilim olan bir devrimciyim! Merhum birinin ardindan kötü konusmak terbiyeme müsait degil. Iyisiyle kötüsüyle artik o Hakk'a yürüdü! Allah rahmet eylesin! Geändert von GoerenBilir (04.03.2009 um 23:06 Uhr). |
|
|||
|
|||
Eveet duydugumda inanamistim Cok genc vefat etti ya. Allah rahmet eylesin. Sevdigim bir sairdi... O siirleriyle ölümsüzlesmeyi basardi...tüm sevilen sairler gibi...
Allah geride kalanlara sabir versin. ---- Akciğerinde oluşan ödem nedeniyle son 24 saati yoğun bakımda geçiren Yusuf Hayaloğlu bugün sabah saatlerinde solunum yetmezliğinden hayata gözlerini yumdu. Başta Ahmet Kaya olmak üzere birçok sanatçının şarkı sözlerini yazan, aynı zamanda Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya'nın ağabeyi olan Yusuf Hayaloğlu 3 çocuk babasıydı. Arkasında yüzlerce şarkı sözü ve "Gözleri İntihar Mavi" adlı bir de şiir kitabı bırakan Hayaloğlu'nun ,"Hani Benim Gençliğim", “Başım Belada", "Kod Adı Bahtiyar, "Başkaldırıyorum", “Ayrılığın Hediyesi”, “Yüreğim Kanıyor" gibi onlarca şarkı sözü Ahmet Kaya tarafından bestelenmiş ve yorumlanmıştı. Yusuf Hayaloğlu 56 yaşındaydı... www.hurriyet.com.tr Geändert von gelincik02 (04.03.2009 um 23:51 Uhr). |
|
|||
|
|||
Ayrilik Hediyesi
Şimdi saat sensizliğin ertesi Yıldız dolmuş gökyüzü ay-aydın Avutulmuş çocuklar çoktan sustu Bir ben kaldım tenhasında gecenin Avutulmamış bir ben... Şimdi gözlerime ağlamayı öğrettim Ki bu yaşlar Utangaç boynunun kolyesi olsun Bu da benden sana Ayrılığın hediyesi olsun Soytarılık etmeden güldürebilmek seni Ekmek çalmadan doyurabilmek Ve haksızlık etmeden doğan güneşe Bütün aydınlıkları içine süzebilmek gibi Mülteci isteklerim oldu ara sıra, biliyorsun... Şimdi iyi niyetlerimi Bir bir yargılayıp asıyorum Bu son olsun be... bu son olsun! Bu da benim sana Ayrılırken mazeretim olsun! Şimdi saat yokluğunun belası Sensiz gelen sabaha günaydın! İşi-gücü olanlar çoktan gitti Bir ben kaldım voltasında sensizliğin Hiç uyumamış bir ben... Şimdi dişlerimi sıkıp Dudaklarıma kanamayı öğrettim Ki bu kızıl damlalar Körpe yanağında bir veda busesi olsun Bu da benden sana Heba edilmiş bir aşkın Son nefesi olsun... Kafamı duvara vurmadan Tanıyabilmek seni Beyninin içindekileri anlayabilmek Ve yitirmeden, yüzündeki anlık tebessümü Bütün saatleri öylece durdurabilmek için Çıldırasıya paraladım kendimi Lanet olsun! Artık sigarayı üç pakete çıkardım günde Olsun be! ne olacaksa olsun! Bu da benim sana Ayrılırken şikayetim olsun Gözyaşım utangaç boynunun inciden kolyesi olsun Her damla vefasız teninde bir veda busesi olsun İsterim sen de yan ömrüne hep ağla Hep ağla bu benden son dua Bu benden ayrılık hediyesi olsun! |
|
|||
|
|||
"yeri doldurulamayan birisi degildir" de ne demek? Cok, ama cok talihsiz bir yorum olmus! "Sair ruhlu" oldugunu savunan bir insan ölen bir sanatkarin arkasindan böyle yorum yapmaz... Sanatci sanatini icraat eder ve mutlaka bazi kitlelere hitap ettigi kadar bazilarina da hitap etmeyebilir... ama ardindan yüzlerce popüler siirler, sarkilar birakmis bir saire de "yeri doldurulamaz biri degildi" denmez... Herseyden önce ardinda üc cocugu ve esi icin yeri doldurulmayacak... her sairin yeri ayri oldugu gibi onunda yeri ayri ve elbetteki dolmaz. Ayrica bence böyle bir konu altinda politika tartisilmasi anlamsiz..
Bir Veda Havası Vakit tamam, seni terk ediyorum. Bütün alışkanlıklardan öteye... Yorumsuz bir hayatı seçiyorum. Doymadım inan, kanmadım sevgine. Korkulu geceleri sayar gibi, Birden bire bir yıldız kayar gibi, Ellerim kurtulacak ellerinden Bir kuru dal ağaçtan kopar gibi. Aşk sa bitti, gül se hiç dermedik Bul kendini kuytularda hadi dal Sen bir suydun, sen bir ilaçtın. Hoşçakal iki gözüm hoşçakal. Vakit tamam seni terk ediyorum Bu incecik bir veda havasıdır Parmak uçlarına değen sıcaklık İncinen bir hayatın yarasıdır Kalacak tüm izlerin hayatımda Gözümden bir damla yaş aktığında Bir yer bulabilsem seni hatırlatmayan Kan tarlası gelincik şafağında Ölümse korktum savaşsa hep kaçtım Vur kendini korkularda hadi al Seninle bir bütün olabilirdik Hoşçakal iki gözüm hoşçakal Geändert von gelincik02 (05.03.2009 um 00:01 Uhr). |
|
|||
|
|||
NEYLERSİN
Bazen acı dinmez, bazen de yağmur Sevgilim gülümse, her şey unutulur Suskunuz bu akşam üstü Hasrete yanmışız, neylersin Bir gün, bu mahzun sevdadan geriye Kalırsa, sadece o hüzün kalır.. Sen de anladın ki yapa-yalnızız... Buluşmamız yasak, Görüşmemiz uzak... Devrilmiş kadehler gibi, dönüyor başımız, Neylersin... Ah güzelim, İncinmiş bir sesi vardır yağmurun; Yanaklarına vurduğunda hissedersin. Ve bir veda sözcüğü, saçlarına, Titreyen bir öpücükle dokunduğunda; Bu anı dondurmaya yetmez nefesin. Bir film sahnesi gibi Akar gider ayrılık, Neylersin... Biz zaten hiçbir romanda Kendi hayatımıza rastlamadık. Bütün şarkılar bizi yanlış anlatmıştı. Ve bütün bulmacalar yarım bırakılmıştı. Tenha sokaklarda üşüyüp durdu sırtımız. Oysa tuttuğumuz balıkları bile Yeniden denize bağışlamıştık. Biz, hayata dair Hiçbir yanlış yapmamıştık... Neylersin... Biz bu sonucu haketmedik, Hayır, etmedik... Ömrümüz bu talana lâyık değildi. Bazen acı vurdu, bazen de yağmur Hiç gülmedi yüzümüz, Hiç büyümedi gülümüz... Bizi yalnızca akşamlar kucakladı, Biliyorsun, Sabaha çıkmayan bir yoldu yürüdüğümüz... Bir gün, bu öykünün sonuna gelince Ansızın desem ki: hoşça kal canım! Unutursun, Mecburen unutursun... Yıldızlar söner, bu aşk da biter! Bazı gün hatırlayınca, sessizce ağlarız. Neylersin... Ah bebeğim, ah.. Kekremsi bir tadı vardır gözyaşının, Dudaklarına sızınca farkedersin. İçindeki vurgun aşklar mezarlığında, Ayrılık, ölümden üste yazılınca, Gideni durdurmaya yetişmez sesin... Bir inme gibi dolaşır bedeninde pişmanlıklar, Neylersin... Biz zaten hiçbir sinemaya Tam vaktinde yetişemedik. Bütün vapurlar bizden önce kalkmıştı. Ve bütün biletler biz gelmeden satılmıştı. Boşuna telaşlarda yorduk günlerimizi. Oysa Nuh'un Gemisi'nde bile Bize yer kalmamıştı. Ve hiçbir mutluluğa adımız kaydolmamıştı. Neylersin... Biz bu aşkı sürdüremezdik, İnan, sürdüremezdik... Kalbimiz bu heyecana müsait değildi. Bize hep acılar kaldı, bize hep yağmur... Unutmasan bile artık Unutur gibi yapacaksın. Ve buruşturup-buruşturup attığım kağıtlarda, Hiç bitiremediğim Bir şiir olarak kalacaksın... |
|
|||
|
|||
BEYAZ SEVDA
Sen mapusta solan gülsün her yanın duvar Sen ağlama kan olur bana o yaşlar Sen hayatın küskünüsün acının suskunu Sen yayalada bir baharsın, tarlada rüzgar İçimde sana dair bembeyaz bir sevda var Sen torosta yağan karsın tarlada rüzgar Sakın esme toz olur kapanır yollar Sen eylemin yangınısın hayatın cılgını Tenimde sana dair ürpertiler var Sen munzurda akan çaysın yaylada bahar Sen gülünce gül açar yine o dağlar Sen sevincin dudağısın sevdanın sapağı Sazımda sana dair esintiler var |
|
|||
|
|||
Hepimiz ayni kültürün cocuklariyiz
Zitat:
Ben kürtleri bir ayri millet olarak görmüyorum bizim bir paracamiz olarak görüyorum. Sadece dogu illerinde degil, ekonomik dengesizlik her yerde var. Bizim köy sözüm ona Türkiye'nin baskenti Ankara'da. Ve orada birak asfaltli yollari, esek bile gecemeyen yollar var. Madem haksizliga, yoksulluga karsi cikiyor o zaman ayrim yapmayacakti. Yaptigi icin bende sayginligini yitirdi. :-) Hemen darilma bana, dayanamam ben Sana @----->------ |
|
|||
|
|||
Sanat evrenseldir
Zitat:
Yasamak bir agac gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardescesine! Bilmiyorum kendimi ifade edebildim mi? Geändert von GoerenBilir (05.03.2009 um 00:21 Uhr). |
|
|||
|
|||
Zitat:
Bir Tek Seni Sevdim Gerisi Yalan Senin Hasretindir Hücreme Dolan Bir Tek Seni Sevdim Gerisi Yalan Gerisi Yalan Hücremdeyim Hasretinle Yanarım Senin Için Her Gün Her Gün Ağlarım Kanım Hep Içime Akar Kanarım Beni Anlamadın Ona Yanarım Ona Yanarım Şu Metrisin Önü Bir Uzun Alan Bir Tek Seni Sevdim Gerisi Yalan |