Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 12.12.2004, 15:01
Benutzerbild von bigpuma
bigpuma bigpuma ist offline
Neuer Benutzer

Standard Geri kafali odun

Hangi din adamlari o saydiklarini inkar ediyor :=)))

Bir ikincisi imam nikahi diye birsey yok Islam nikahi vardi imam bir daletmidir nikah kiysin.

Cek git isine bee kör cahilin topal cocugu burda ilim irfandan cok rezaletligini ortaya koyuyorsun.
Alt 12.12.2004, 17:01
Benutzerbild von berlinfatih
berlinfatih berlinfatih ist offline
Neuer Benutzer

Standard Sana Söz veriyorum :-)

Ben sana ISLAM Devleti Hilafet in ne oldugunu nelerden mütesekkil oldugunu anlatacagim, yalniz ilk önce sen bana kendinin demokratmi veya müslümanmi oldugunu söyleyeceksin.Eger demokrat isen Demokrasinin kaynagi nedir? Ne zaman cikmistir? Ne üzerine kuruludur? bunlari bana acikla sonra seninle devam edecegiz.
Alt 12.12.2004, 23:28
eniskaya

Standard Sende nerden ciktin ???

bende sen veya baskasi inkar etsin diye yazmadim.....

Macimiz muhabbet ve bilgi ve görüs alis verisinde bulunmak.......
0 yilda bir Din Forumunu ziyaret edip ne hakla hakaret ediyorsun ?????????

Reszillik iste tam senin yaptigin...... bazi Cahiller kisisellesmeden yapamiyor.....

Ayip be
Alt 12.12.2004, 23:33
eniskaya

Standard Alakasi yok

Bir sefer Ideoloji kelimesi benim sayemde Forumda deger ve yanki buldu...... demekki Forumda iz birakabilmisim ve bazilarini düsünmeye davet edebilmisim....

Ben Ideolojimi falan dayatmiyorum..... üstelik Imamlara resmi nikah kiyma imkani verilmesinde yanayim.... o zaman kimse karisini sokaga atmadan uzak kalir..... cünkü su an kadinlari koruyan ve kurtaracak olan Imamlar degildir, sade ve sade devletin sistemi kadinin haklarini koruyabilir...

Yoksa kadin bir erkegin elinden asla hic bir hakkini koparamaza, cünkü erkekler o hakki kadinlara vermez....

Bir seferde persönlich olamdan elalem benim yazilarima ilimleriyle cevap verseler, kaliteli ve aydin insanlar karsimda var diyecegim ..... ama nerde....... ?????
Alt 12.12.2004, 23:39
unknown

Standard Asyanin derdi dumanani

Din ve toplumsal iliskiler nereye ve yöne yönlendiriyoruz!
Alt 12.12.2004, 23:50
eniskaya

Standard 400 sefer Forumda yazdim

ama seni aydinlatmak icin son sefer yaziyorum....

Devlet sistemi olarak demokrat bir adamim, ayni zamanda Laik bir kimligim vardir.... kimsenin dinine karismam ve baskalarinin benim dinime karismasini engellerim......
Sadece ortak degerler cercevesinde insanlarla yasamayi kabul ederim....
Ne baskasi benim emrim altinda yasasin, nede ben baskasinin emri altinda yasarim......
Herkesi baglayan ortak deger olan Anayasa cercevesinde yasamayi bilen ve uygulayan bir insanim...
Tipki devletimizin Anayasasi gibi...... zamanin sartlarina göre, ortak degerler üretip tüm Türkiyenin Millet Vekilleri cercevesinde görüsünü alip düzenlenen bir mekanizma.....

Bu mekanizma cesit cesit Ideolojiye sahip olan insanlarin huzur icinde bir arada yasamalarini saglayan mekanizmadir...... Allah ile alaksi yoktur, sadece insanlar arasi sosyo-kültürel bir olaydir....
Cünkü, Hiristiyani, Musevisi, dincisi dinsizi.... aydini manyagi vs. insanlari barindirir.... ayni zamanda seni ve benide barindirmak zorunda

Iste bu mekanizmanin icinde, benim sahsi dinim, yani Allahi tanima mekanizmam KURANDAKI DINDIR.........

Ama bu benim sahis ve bireysel anlayisimdir..... cünkü Allahi herkes ayri ayri tanir...... o yüzden senin beynindeki Allahla benim beynimdeki Allah ayni degildir ve bir Salih Akdemir Hocanin beynindeki Allahta bizim benimizdeki Allah degildir.... hele hele Muhammedin Allahi asla bizim beynimizdeki Allah degildir......

Misal ararsan. Resulün ölümünden sonraki Halifelik savasina bak... aradan 30 yil gecemden aralarinda savas cikardilar.....

Nedenmi savas cikardilar ????

cünkü bir devlet mekanizmalari olmadigindan, bir meclisleri olamdiklarindan, oylama veya benzeri medeni degerleri olmadiklarindan..... iste bir avuc insan eninde sonunda kendilerini bas göstermek icin dine tecavüz edip 30 yil sonra Kurandaki Islami katledeip yerine Putlastirilmis bir din yerlestirmisler....

---------------------------------

Sen simdi yine duvarlara cikmadan önce yazdiklarimi bir anlayabildinmi, ne demek istedigimi iyi anladinmi ?????
Anlamadinsa daha aciklayalim......
Eger anladiysan, sen simdi kendi Ideolojini ortaya koy....
Öyle bir mekanizma yaratki bana senin kendi sahsi dininden zerre kadar emirvaki gelmsin.....
Eger zerre kadar kendi dininden emir olarak devlet mekanizmasina sokarsan senin devletinde yasamak istemem....... ve git kendin yalniz yasa derim.....

Hadi kur bakalim devlet mekanizmani ve sonunda Allahi hangi mekanizma ve hangi din ve Mezhep yada Ideoloji üzerine tanimliyorsun.....

Insallah bu sefer, senden bir cavap alma imkanimiz olur.... cünkü acikla dedigimizde zerre kadar cevap yok..... cevap veremeyen bir kisi ancak kendi dediklerinden haberi olmayan kisidir.....

Hadei kolay gelsin
Alt 12.12.2004, 23:51
eniskaya

Standard Hangi cercevede ???

sorunu biraz daha aciklarmisin ???
Alt 12.12.2004, 23:52
Benutzerbild von berlinfatih
berlinfatih berlinfatih ist offline
Neuer Benutzer

Standard Islam da Yönetim Hilafet Devlet i :-)

Hilafet’i özlerim özlememek mümkün mü?

Batıl düzenler sıktı zor gelir gayrı,

Ben tevhidi şuura erdim ereli

Tasa kuşum uçup konmakta gayrı.

Bu davayı yüklenmek omuz ister insanda

Mangal gibi bir yürek, iman ister insanda

Canı malı eliyle itmek ister insandan

Karanlıklar içindeyiz nuru bulalım gayrı.

Sistem İslam olunca güller açacak başka

Camiler tıklım tıklım her yaştan var her safta

İslam kardeşliğiyle hissler duygular başka

Bu nizam gelecektir, köstek olmayın gayrı.

Gözlerimizin önünde Halifem mimberinde

Biat için gelmişim uzattım ellerimi

Herderde bir çare, her müşküle bir cevap

Bu benzersiz bir yönetim fehmedin gayrı.

Halife’ye biatım aslında Allah’a dır

Hükümler hep Kur’an’dan uygulama Rasul’dandır

Kıyas, icma yoluyla bu sistemi besleyin

Nur tamamlanacaktır silkinin gayrı.
Alt 12.12.2004, 23:53
eniskaya

Standard Bir tane deforme kanun söylede

tüm yeryüzündeki insanligin zararina olmus olsun.....

Ama herkesin olacak.... TR de yasayan her dine veya ilkelere bagli olan herkesin zararina olmus olan bir kanun söyle bakalim.....

1 tane yeter......
Alt 12.12.2004, 23:58
eniskaya

Standard Sen kiliyormusun ???

veya benim kildigimdan haberdarmisin veya Tayip Erdogan kildigini biliyormusun.....

Allah hangi insani baskasinin dininin yada namazinin bekcisi kilmis ??????????

O halde Basbakan olan kisi sadece 8 saat günde TR milleti icin namaz kilsin ve aksama evine gitsin..... baska hic bir sey yapmasina gerek kalmaz o halde......

Kimsenin kimseye kafir deme hakki yoktur.......

Sana soruyarum, ama efendice cevap ver bana..... sana bunlari kim veya kimler anlatti ve sen neden hic bir seyi arastirmadan bazilarinin aciklamalarini öylesine yutuyorsun.... ?????

Ben senin görüsünü rica etsemmm
Antwort