Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 11.12.2004, 02:26
eniskaya

Standard Ot olacaktin

Kerhaneye seni Kemalmi yolladi veya omu zorladi......

Sen kendi dalgandan bile Kemali sorumlu tutuyorsun, tabiki hayatinizdaki bütün beceriksizlikleri Kemalden bileceksiniz....

Zaten Cehaletin birinci maddesine göre, suc her zaman baskalarindadir...... cünkü Cahil insan kendini Peygamber kiliginda gördügü icin, her zaman hedefi Saltanat olmustur.....

Dedim ya HZ. Muhammedin Mülümanligi sizlerinkinden farkliydi......

Sana bir Kitap önereyim ve onu mutlaka oku...

Okumayan adam cahil kalir ve Mürid konumuna düser.... annesinin babasinin Hurafet dinini red etmeyen insan zaten Allah varamaz, cünkü su anki din Hurafetlerle dolu...

... Cahil Toplumlarda Tarih Tekrar Eder. Gelişmiş Toplumlarda Tarih Tekrar Etmez. Onlarda Her Şey Yeniden Başlar, Her An Yeni Bir Şey Yapılır. ... Insan Bilmeden Bir Iş Yapamaz. Bilginin Başı Okumaktır. Bilgi Iyidir, Bilginin Kötüsü Olmaz. Insan Bilgiyi Iyi Veya Kötü Kullanabilir. Bundan Dolayı Insan Iyilik Için Yetişmelidir. ...ilim Elde Edilir, Kazanılır, Çünkü Varlıksal Bir Nesnelliği, Açıklaması, Kavramı Ve Anlamı Vardır. Cehalet Olumsuzluktur, Yokluktur, Nesnelliği, Ne"liği Açıklanamaz Ve Kavramı Da Yoktur. Öyle Ise Cehaleti Tahsil Etmenin Anlamı Nedir, Bu Saçma Değil Mi?

LINK dazu..... kauf es dir es nicht all zu Teuer

<a href="redirect.jsp?url=http://www.tulumba.com/icy_itemdesc.asp?ic=zBK970664LR072" target="_blank">http://www.tulumba.com/icy_itemdesc.asp?ic=zBK970664LR072</a>
Alt 11.12.2004, 02:32
eniskaya

Standard und noch was

öyle Müslüman olurdum falan lafini bir gec.....

HZ. Muhammedde Resül oldugu halde 23 yilda tam anlamiyla egitilip bir Müslüman oldu.....

Proflar bile ömrünü arastirmalarla geciriyorken, tam anlamiyla dini zor kavriyorlar.... hatta aralarindan cok azi bu erdeme variyor....

Piyasda insanlarin ortalama yüzde 85 i Allahi tanimiyor...... cünkü onlarin beynindeki Allah Kurandaki tanitilan Allahla uyusmuyor.....

Sen biraz söyle geri cekil ve dur....... nefes al ve Objektif bir sekilde düsünmeye basla...... aninda icini bir sikinti basar ve dersinki, acaba beynimdeki Allah gercekten HZ. Muhammedin Allahimidir..... kaldiki o Resül oldugu halde, ancak 23 yilda tam anlamiyla Müslüman oldu..... yani VAHYII resüveni 23 yilda tamamlandi.......

Fanatismus ve kendini baskalarindan daha iyi Müslüman görmek insanlarin en büyük zaafi ve o yüzden baslarinin belasidir...

Iyi geceler
Alt 11.12.2004, 02:56
eniskaya

Standard Senin anlamadigin

Devletler ne amacla kurulur ve yönetilir....

Bak kocum, seni benden koruyan tek bir mekanizma vardir, oda devlet mekanizmasidir...... aynisi benim icinde gecerli.....

ben diyorumki senin devlet düsmanligin cahilliginden ve yanlis egitiminden gelmektedir......
Her seyden evvel ögrenmeyi ögrenmelisin..... yani bilmedigin bir seyi ögrenmenin metodlarini ögreneceksinki, bir seyleri arastirip analyabilesin.....

Simdi sende diyorsunki..... sen Kemalistsin dinsizsin.... küfürbaz sistemin cocugusun falan filan....

olabilir, bu senin görüsündür, bizler Saygi duyariz, cünkü devlet mekanizmasi cercevesinde bunsa seninde hakkin var ve seninde din özgürlügün korunacak ve korunuyorda.....

Diyelim devlet falan olmasa, ben veya benim benzerlerim, asla sen ve senin gibilerin emrine girmeyi birak..... 100 km yaninlarina biel yaklasmayiz ve kendi yanlarimizada yaklastirmayiz.......

Sizlerin amaci baskalari hakkinda hüküm vermek....
Ben hürüm arkadas kimse bana ne kendi dinini veya kendi Ideolojisini dayatamaz...... bu senin icinde gecerli......

Ama gel görki, sen baskalarina emir verme pesinde kosuyorsun, su kaldirilsin söyle yapilsin böyle yapilsin..... falan filan....

Anlamadigin noktaa su....... bizler öyle din kardesi falan degiliz sizlerle.... insanlar zaten mecazi anlamda kardeslerdir, akldiki bazi kardesler birbirleriyle sürekli kavga icindeler....

Sizlerle bizlerin tek ortak noktasi var.... oda TC devletinde ortak degerlerle yasiyoruz....

Tek basörtüsü zulmü var.... bu bir gercek, ama onunda nedeni, gecmis Hükümetlerin yan yatip gezmelerinden olmustur....

Seninde Hür bir sekilde dinini yasama imkanin var benimde.......
Yoksa seni namaz kilarken, Allahi tesbih ederken aliverenmi oldu....yoksa seni Kerhaneya veya baska Haram yerlere cebri götürenmi oldu..... ???

Benim akrabalarim hatta ailemde senin gibi düsüneneler kiyamat gibi....... ama bos lafla dünya dönmüyor..... dünya dönmekta ama onun bile bir cok insan farkinda degil
Alt 11.12.2004, 03:23
eniskaya

Standard Sizlerce TC de dinde zorlama

veya cebri ibadet veya baska bir din hususunda zorbalik yapan varmi.....
Devlet milleti zorlami camiye sokuyor, zorlami kerhaneye ysokuyor veya zorlami din veya namus adina cinayet isletiyor veya zorlami icki ictiriyor, eroin kullandiriyor ???????

Simdi devlet bunlari zorlami insanlara yaptiriyor......

Bazilari diyorki, küfür devletiymis...... ???

Yahu arkadaslar, devlet HZ. Muhammed degildir.... devlet din uzmani degildir..... cünkü devleti yöneten sen ve benim gibi insanlar..... onlarda ancak kendi kapasitelerine göre, tüm vatandaslarin ortak ihtiyaclarini dikkate alarak kanunlar cikaririlar....

Ve bu kanunlkarda, o toprakta yasayan herksei baglar.... cünkü bunlar Meclis karariyla cikan kanunlardir.... Hiristiyani, Musevis, Müslümani, hurafetcisi, dinsizi veya baska bir ideolojiye sahip kisiler, bunlarin hespsini tüm o bölgede yasayan insanlari baglayici kanunlardir....

Yani tüm bu kanunlar dünyada sadece bölgeseldir.... TC topraklarini terk edersen, baska bir toplulugun icine girer ve onlarin kanunlari cercevesinde yasarsin......

Iste bazi arkadaslar bunun farkinda degiller.....

Devlet mekanizmasi senin dininden sorumlku degildir ve senin beynindeki dine görde yürümek zorunda degildir....... ve yürütülemezde....
Su anki en iyi devlet Ideolojisi demokrasidir.... cünkü hemen hemen tüm dünya deokrasiyi kabul etmis bir topluluklar yasantisi mekanizmasi.....

Bir Budisti, Müslümani, Hiristiyani veya Ateisti ancak ortak bir deger anlayisiyla bir arada yasayabilir.....

Nusevisi, yok benim anlayisim altinda, Müslümani yok benim anlayisim altinda yasayacagiz derse ne olur..... ?????
besbellei ne olur oldugu savas cikar ve kan gövdeyi götürür.....

Bazilari aklini basina alsinlar ve bilip bilmedikleri yere ne kafa nede fetva cersinler.....

DINDE Fetva da yoktur, fetva Resule ait olna bir özellikti onun ölümüyle olayda bitti.....

Bizler ancak tüm dinlerin ortak yönleri cercevesinde demokrat bir devlet mekanizmasinda bir arada yasama imkanina sahibiz....

Yoksa ben acik söliyeyim...... anne babamim dinlerini red ederim, birisi bunu bana din budur dayatirsa veya baska bir dini dayatmaya kalkarsa.....

O yüzden bende kimseye din falan dayatmaya kalkmam.... görüs bildiririz sadece....
--------------------------------------------

1.)
Devleti olmayanin, devlet mekanizmasi cercevesinde, evrensel tüm dinlerde mevcut olan haklari korunma iltina alinmayan bir insanin Hürriyeti yoktur....

2.)
Hürriyeti olamyanin, yani kendi beynindeki dini koruma altinda bulunmayan, baskalari tarafindan öldürülen, düvülen, zülm ve haksizliga ugrayan bir kisinin dinide yoktur.
Yani Hürriyeti olmayanin dinide olamaz....

-----------------------------------------

Simdi bana deyin bakalim, bas örtüs olayi hakkinda devlet size nerde küfür ve nerde sizleri dininizden etmis ve ediyor....
Nerede sizleri zorbalikla bir seylere tesvik ediyor..... ?????

Aslinda beynimde ne söylemek istedigim besbelli tasarlamis haldeyim, ama kapasite ve türcemiz yeterli olmadigindan, elbette ÜSTADLAR gibi anlatamiyorum, ama eminimki, biraz duyarli ve aydin insanlar ne demek istedigi anlamislardir....

Selamlar
Enis
Alt 11.12.2004, 03:30
eniskaya

Standard düzeltme Bas örtüsü haric olacakti

Simdi bana deyin bakalim, bas örtüsü olayi HARIC, devlet size nerde küfür ve nerde sizleri dininizden etmis ve ediyor....

So sollte es eigentlich sein....
Ama onun bunun hakkinda kelimesini cok fazla kullandigim icin, yanlis yazdim...... kusura baymayin.....

Kisacasi Bas Örtüsü Zulmü haric devlet hangii hakki ciginiyor..... ??

---------------------------------------------

Simdi bana deyin bakalim, bas örtüs olayi HARIC, devlet size nerde küfür ve nerde sizleri dininizden etmis ve ediyor....
Nerede sizleri zorbalikla bir seylere tesvik ediyor..... ?????

Aslinda beynimde ne söylemek istedigim besbelli tasarlamis haldeyim, ama kapasite ve türcemiz yeterli olmadigindan, elbette ÜSTADLAR gibi anlatamiyorum, ama eminimki, biraz duyarli ve aydin insanlar ne demek istedigi anlamislardir....

Selamlar
Enis
Alt 11.12.2004, 03:36
eniskaya

Standard Tesekkür edrim dostum

bizlerde senin Forum yönetiminden menunuz, diger arkadaslar adinda aynisini söyleyebilirim................

Und so sollte es auch eigentlich sein.....
Bizlerin yeni nesil medeni insanlara cok cok ihtiyaci var.... ancak o zaman AB ve diger daha aydin topluluklari yakalariz.....

o yüzden ista yillar okullarda geciyor....

Aber was sag ich da.... das weisst genau so gut )))))

Hadi görüsmek üzere Selamlar
Enis
Alt 11.12.2004, 10:41
Benutzerbild von berlinfatih
berlinfatih berlinfatih ist offline
Neuer Benutzer

Standard Müslümanim elhamdülillah :-)

evet anadoluda kerhaneleri actiran ve nonosluga davet eden ayyas kemaldir, genelevleri hangi pezevenk bayrak altinda korunduguna bir bak kör degilsen.
Alt 11.12.2004, 10:45
Neuer Benutzer

Standard ilim kitaplarini hep okurum

yalniz senin önerdigin kitap seni sapikliga sürüklemis, onun icin sana tavsiyem hayatina yön verecek ve kendini kurtaracak kitaplara yönel.Kitap okumak istiyorsan ve üstelik te bedava, parada vermene gerek yok, bu sayfadaki kitaplar bölümüne gir orada dünyadaki tek olan siyasi ve fikri kitaplari bulacaksin, örnek olarak Demokrasi Küfür Nizamidir.... www.hilafet.com
Alt 11.12.2004, 10:49
Neuer Benutzer

Standard Insan yasadigi kanuna kuldur :-)

Kanun kuldan ise kula kuldur. Kanun ALLAH tan ise ALLAHa kuldur. Senin aciz sinirli ve muhtac olan insana kul oldugun böylelikle tekrar kesinlesmistir. Tekrar hatirlatayim Cumhuriyet ve Demokrasi küfür nizamlaridir.
Alt 11.12.2004, 10:51
Neuer Benutzer

Standard ISLAM Devletinde küfre yer yoktur :-)

İslâm akidesinin devletin esası oluşu, İslâm Devleti"nde İslâm akidesinden kaynaklanmayan yani Allah"ın Kitabı ve Resülü"nün Sünneti"nden alınmayan herhangi bir fikir, kavram, hüküm ve ölçünün yer bulmamasını gerektirir. Zira, İslâm akidesini ismen devletin esası yapmak yeterli değildir. Bilakis bu esasın; devletin varlığı ile alakalı her şeyde, küçük büyük bütün işlerinde temsil edilmesi kesinlikle gerekir. Onun için, devlette herhangi bir demokrasi ya da milliyetçilik kavramının varlığına izin verilmez. Çünkü bunlar İslâm hükümleri ile çelişmektedirler.
Antwort