| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() Adamin biri her zaman yaptigi gibi saç ve sakal trasi olmak için berbere gitti. Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbete basladilar..
Degisik konular üzerinde konustular. Birden Allah ile ilgili konu açildi... Berber: " Bak adamin, ben senin söyledigin gibi Allah"in varligina inanmiyorum." Adam: " Peki neden böyle düsünüyorsun?" Berber: " Bunu açiklamak çok kolay. Bunu görmek için disariya çikmalisin. Lütfen bana söyler misin, eger Allah var olsaydi, bu kadar çok hasta insan olur muydu, terkedilmis çocuklar olur muydu? Allah olsaydi,kimse aci çekmezdi. Allah olsaydi, bunlarin olmasina izin verecegini sanmiyorum..." Adam bir an durdu ve düsündü, ama gereksiz bir tartismaya girmek istemedigi için cevap vermedi. Bereber isini bitirdikten sonra adam disariya cikti. Tam o anda caddede uzun saçli ve sakalli bir adam gördü. Adam bu kadar daginik göründügüne göre belli ki tras olmayali uzun süre geçmisti. Adam berber dükkanina geri döndü. Adam: " Biliyor musun ne var, bence berber diye birsey yok" Berber: " Bu nasil olabilir ki? Ben buradayim ve bir berberim." Adam: " Hayir, yok. Çünkü olsaydi, caddede yürüyen uzun saçli ve sakalli adamlar olmazdi." Berber: " Himmm... Berber diye birsey var ama o insanlar bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirim ki?" Adam: " Kesinlikle dogru! Püf noktasi bu! Allah var ve insanlar ona gitmiyorsa, o ne yapabilir ki? Iste dünyada bu kadar çok aci ve keder olmasinin nedeni!" ============================================== Paylasmak istedim bu ilginc hikayeyi sizler ile !!! |
|
||||
|
||||
![]() mesela general oluyorlar tr"de, cumhurbaskani oluyorlar, genellikle milletvekili oluyorlar, yada kaymakam oluyorlar, (yol vermedi diye vatandasi dövdürüyor)belediye baskani oluyor(secim öncesi caddeleri delik desik ediyorlar secimden sonra bekleki belediye baskani göresin), hakim oluyor lafta pröfesör oluyor, yök baskani oluyor, mgk üyesi oluyor yada yalakalardan oluyor.
dinsizin hakkindan imansiz gelir derler. su abde olmasaydi, bunlar böyle devam edeceklerdi ya. |
|
||||
|
||||
![]() bu sistemin keyaynaklarinin inancli olabileceklerini düsünemiyorum.
maun suresinde ne diyor Allah: sizin ibadet yerine yaptiginiz showlar bosunadir. |
|
|||
|
|||
![]() <a href="redirect.jsp?url=http://www.hilafet.com" target="_blank">http://www.hilafet.com</a>
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
|
|||
![]() veya Cumhurbaskaninin, yada Babakanin vatandas dövdügünü....
Bunu yapanlar yine ö köyün sectigi icinden gelen Belediye Baskanlari veya onlarin Milletvekilleri..... Sen bile bile manyagin birini belediye Baskani yaparsan elbet sana güzel kazik atar.... bazen bile Böyle Milletvekilleri yada Belediye Baskanlari akraba bile cikiyor... Demekki.... manyaklik genetik olarak toplumda var.... bu milletvekilleride orda geldigine göre, manyak olmalari gayet dogal..... onlari o halde yetistiren onlari elestidendir.... |
|
|||
|
|||
![]() kivirmaya gerek yok.....
acik ve net bir sekilde sen kendi Laiklik anlayisini aciklarmisin.... Bilki Allahin ne jandarmaya ne de baska bir seye ihtiyaci vardir....... Sence bu tanimlamanin hatasi ne "Laiklik dinsizlik degil, her türlü din ve düsünce özgürlügünün garanti altına alınmasidir" Yoksa namaz kilan devlet gördünmü ????? Ben görmedim cünkü devlet bir insan degil, sadece degerler toplulugudur..... |
|
|||
|
|||
![]() Iste Allahin mekanizmasinin özeti.....
Allahin sisteminde mekanizmasinda gökten para falan yagmaz..... ancak insalar Sünnetullahin icerisinde lendi riziklarini arar ve hayatini evrensel Allahin tavsiyevi kanunlari cercevesinde ruhlarini temizleyerek yasarlar..... Bu bireyseller icin gecerlidir.... Bu ve benzeri insanlar cogaldikca ve arttikca devlet mekanizmasi, yani ortak degerler cercevesidnede yasamak mecburiyeti dogar... man ist ja nich allein..... |
|
|||
|
|||
![]() devlet nasil meydana gelir ve nicin meydana gelir ve devletin amaci nedir ?????
Din biryseldir..... artik bunu Maymunlar Alemide kabul ediyor.... o halde anlasilmayan konu nedir...... Bir senaryo..... dünyanin cesit cesit yerlerinde Kurana baglai, damit meine ich den Original.... insanlar yasamakta..... Bunlarin hepsi birbirinden haberdar ama uzakta yasamkta oldukalri icin.... bir sosun yok.... Zamanla zamanla bu insanlar artiyor ve dar alanda ortak yasamalari mecburi oluyor... ------------------------ Simdi bu insanlar ne yapmali.... ???? Biri derki..... gelin benim emrim ve Saltanatim altinda toplanin ve benim emirlerime uyum..... (Arap Emirlikleri gibi)... Digerleride ayni seyi yöylerler...... Sonuc baslarlar bu orijinal Müslüman olsalar bile birbirlerini vurup öldürmeye... Bunun misali Resulü Ekremin ölümünden sonra yasanmis olaylar var..... genetik dandiklik diye adlandirdigim olay ist bu.... Resulü görmüps onunla yasamis es yakin arkadaslari bile kalkip Saltanat icin birbirlerini vrumuslardir...... Neden cükü devlet diye mekanizma olmadigi icin.... bu ayri bir konu.... Gelelim eski hadisemize..... Simdi düsünün...... bu ayri ayri yerdeki yasayan insanlar bir araya gelip... bir antlasma imzalayip ve bu antlasmanin cercevesinde herkes esit haklara sahip halde, yasama karari verirse, bir devletin ilk temeli atilmis olur..... Devletler iste böyle dogmustur.... Bazi Cahiller derki, HZ. Muhammed devlet yönetmis falan filan..... bunlarin hepsi carpimadir..... cünkü devlet dedigin cesitli topluluklardan meydana gelen bir degerler toplulugudur..... Bu degerler toplulugunda bazilari kendilerini digerlerinde üst görmemesi icin, veya kendi sahsi Amle dinini ortaya atmamasi icn kurulmus olan Laiklik makanizmasi su an ile ey iyi yönetim seklidir... Elbet Demokrat olmak sartiyla....... --------------------- mesela biz AB ye girersek ayni dedigim olay oluyor...... yepyeni antlasmalar cercevesinde yeni bir toplulugun temeli atilmasi olayi.... ve cesit cesit din ve Mezhepler iceren bir mekanizma........ anindada fes edilebilinen bir antlasma..... Devletler olusur ölürler... cünkü degerler caga göre degisir.... ama Allahin Sünnetullah mekanizmasi evrenseldir.... ---------------------------------- Keske bu benim dediklerimi zerre kadar anlayan olsa |