Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 27.11.2004, 22:05
unknown

Standard ALLAH (C.C) VARMI ?

Bu soru dil bilgisi kurallarina göre bir soru özelligi tasisa bile, mantik yönü ile yanlis bir sorudur. Cünki INSAN YA INANIR YA INANMAZ... Bu soru belkide Insanligin en eski tartisdigi sorudur arkadasim...

Her seyin bir sebebi oldugunu görenler (rönesanscilar, pozitivizmciler) ALLAH (c.c) icinde bir sebep ariyorlar, bununla da akillilik yaptiklarini zannediyorlar. ALLAH (c.c)’in her seyin sebebi oldugunu bilmiyorlar. Her seyi bir yaraticiya dayandirmadan hic bir seyi aciklayamayiz. Her seyi bir seye dayamadikca bu sorularinin arkasi kesilmez.

Mesela binlerce sifiri yan yana dizelim sifirin disinda rakamlardan birini onlarinin önüne koymadikca sifirlar milyonlarca da olsa hic bir sey ifade etmeyeceklerdir.
Soralim basimiz nerede duruyor, omuzlarimizin üzerin de omuzlarimiz neyin üzerinde, gövdemizin, gövdemiz ayaklarimizin, ayaklarimiz dünyanin, dünya neyin üzerinde ?????

Ayni soruyu degistirerek kendimize soralim beni annem dünyaya getirdi, annemi anneannem, onu onun annesi, onun annesini kim....??? Bu sorulari ilk insan Hz. Adem ve Havva’ya kadar götürürüz ya ondan sonra.... Bu türlü mantik yürütmeler, tavuk mu yumurtadan cikti, yoksa yumurta mi tavuktan cikti sorusunun tekrarina benzer, bu soru birinden birine öncelik vermeden bitmez, tavuga öncelik verirseniz, tavugu yaratan birini kabul etmeniz gerekecek, siz burada durmayip tavugu kim yaratti, baska bir tavuk, baska bir tavugu kim yaratti daha baska bir tavuk diye devam ederseniz, halinize tavuklar bile güler. isi mutlaka bir tavuga dayayacak ve onu yaratan da ALLAH (c.c)’tir diyeceksiniz, yada ömrünüz yeterse tavuk sülalesi sayma gibi bir mirasi ölümünüzden sonra sizden sonrakilere birakip gideceksiniz.

Hasa ALLAH (c.c)’i kim yaratti sorusuna, mantiksiz olmasina ragmen cevap olarak ALLAH (c.c)’i da baska bir ALLAH (c.c) yaratti desek, bu cevap da yetmeyecek cünkü, soru bu seferde ALLAH (c.c)’i yaratan ALLAH (c.c)’i kim yaratti seklinde sürüp gidecek. Her sey bir sebeptir. Bu sebepleri kendisinin sebebi olmayan biri yaratabilir o da ALLAH (c.c)’tir. Bu kadar sebebin varlik sebebini ALLAH (c.c)’in yaratmasina vermez tabiat yaratti veya sebepler yaratti derseniz, yaptiginiz is binlerce sifirin yanini bir kac sifir koymaktan öte gitmez. Sifirlarin cogalmasi hic bir sey ifade etmez.

Bu soruya cevap aramak yerine HERKEZI inandigi gibi KABUL edip (kirici olmadan) mümkün mertebe POSITIF ilimler cercevesince tartismak asil hedef olmali...

PS: Kirici kelimeler kullandiysam daha evvelki yazimda AF OLA :-)
Alt 27.11.2004, 22:08
unknown

Standard BU cahil toplumda KAMASUTRA üzerine...

konusacak olursak ismimiz SEKSCI usw... olur : Hele Enis bizi yerden yere vurur...

Cünki bu CAHILLER Kama Sutranin daha ne oldugunu bilmiyorlar.. Ama bunun yeri bu Forum degil :-) Onu diger kanalda konusabiliriz...
Alt 27.11.2004, 22:36
Benutzerbild von akshalil
akshalil akshalil ist offline
Neuer Benutzer

Standard Güzelll..bak nick2in den biraz farkli

oldugunu anlamaliydim:-)

simdi tartismya devam..
aklin caresizliginden dolayi sen takip ettigin sorular zincirinde bir mutlak yaraticiya bir ilk sebebe bir sebebsiz sebebe variyorsun..yani daha dogrusu bir varsayimla bir yaraticinin olmak zorunda oldugunu söylüyorsun.. bu konuda diyebilecegim tek sey sabir etmen..insanoglunun surda kacyillik tarihi var ki? mezara herseyi bilerek,mutlak hakikati cözerek gitmen sartmi?:-) bak insanlar daha 1000-2000 yil önce yagmurun-karin vb. tanrilarin keyfine göre aglamasi,kusmasi vs.saniyorlardir..bir kac yüzyil önceye kadar düny&ltanin bir öküzün tepesinde durduguna bile inaniliyordu..

ama mesele bu degil..benim meselem tanrinin,allahin, bir yaraticinin gücün olup olmadigi ile degil..
bütün insanoglunun iyiligini isteyen yüce bir iradenin,tanrinin oldugunu kesin kabul etsek bile benim derdim ve anlamadigim sey;bu allahdevleti ve kurallari icin allahin iradesini nasil ortaya cikaracagiz? allahin nasil bir toplum istedigini,kadin erkek iliskilerini nasil tanzim etmek istedigini nasil ortaya cikaracagiz? herhalde bunun incil-tevrat daki 10 emirle ortaya cikacagini veya kuranin icinde sakli oldugunu ve bunlarin bütün toplumsal iliskileri tanzim etmeye yetecegini iddia etmeyeceksin?

Ben kendi hesabima kesin olarak sunu diyebilirim:tek tanrili dinlerde tarif edildigi gibi bir tanriya inanmiyorum..Hele islamdaki tanri daha cok korkutuyor,ve ataerkil(son derece patriarkal biri)
Alt 27.11.2004, 22:56
unknown

Standard :-)) Nikimin neyi var :-)))

"Islam devleti" ifadesini kirilgan ve mahzurlu buldugumu belirteyim önce.

Bence dogru yaklasim sudur:

&gt&gt Islamin ümmeti vardir, ümmetinse siyasal iradesini temsil eden kurum ya da kurumlari. Kendisini hayata dönüstürecek bir toplum olusturmak, Dinin vazgecilmez bir talebidir. Iste, dini temsil eden bu topluluktur. Devlet ise bu toplulugu temsil eder ve dine göre "dolayli" bir enstrümandir.&lt&lt

Din mesruiyetini ilahi kaynagindan alirken, devlet mesruiyetini toplumdan alir. Toplumu aradan cekip devleti din ile yanyana getirince, dini istismar ederek toplumun tepesine oturmus "DINCI" (din pazarlayan) bir "CANAVAR" (Leviathan) cikar ortaya.

Bu acidan devlet canavarlastiktan sonra ha JAKOBEN LAIKLIK (dinsizlik) adina canavarlassin, ha din adina; degisen pek bir sey yoktur ve iste o "ideolojik devlettir"..!

"Ideolojik devlet" ister DINLI ister DINSIZ olsun, benim acimdan COK TEHLIKELIDIR...!
Alt 28.11.2004, 03:29
eniskaya

Standard Peygamberin kurdugu devlet neredeydi

gercekten merak adiyorum.....

Allah Allah.... bizde Kurani Allahi tanitan insanligi Allaha tasiyan bir Kitap olrak bilirdik....

Birde devlet kitabi olaral cikti....

Yahu sen bana Mathematik veya Vergi kanunlarini su anki haliyle en güzel sekilde Kurandan cikarirmisin lütfen ....

Sizlerde derler ya... Amerikalilar Kurandan ucak yapimislar... sizde Kuran okuyarak birak devlet kurmayi... bir Uzay araci yapsaniza.....

Ve üstelik Muhammed Resüle iftira attigin Hilafet devletinin Anayasasini cikarirmisin lütfen... görelim okuyalim....

Simdi kalkip Kurandir deme... cünkü bizim okudugumuz Kuran öyle devlet kitabi falaln defil... sizlerin Kuranindan haberdar degiliz.. o sizlerin sorunu.....

Sen bana güzel kardesim... yazdigim senaryonya karsilik devletini kur ve senin Kuranda yerlerini göster....

Her nedense bizim Kurnaimiz baska gözüküyor...

Yoksa acaba beyinlerdemi arza var... varsa hangimizinkinde......

Senin kafani kim bu kadar yikamis arkadas..... das ist fast schon unverschämt....

Sen laga lugayi birak.... senaryoya cevap ver....
Ammada dahice bir senaryo yazdim.... tüm Müridleriniz bir araya gelseniz bir Trabzonlu aydin bir insana cevap verecek beyini bir araya toplayamazsiniz...
Iste bu Allahin Sünnetullah sistemidir... schon mal gehört.....

Akifi hatirla... hic biloele bilemyen bir olurmu...

Olmaz ya tabi birisi insan biriyisi hayvan....

Akif nede süper bir beyinmis dimi
Alt 28.11.2004, 03:34
eniskaya

Standard Yahu sende yaz senaryonu....

hadi kurdsana devletini...

Senin dünya kalitesi oloan tataürk yada benim gibi aydinlarla ne isin var...

Sen devletini kur ve sana göre cehaletimizi gider bakalim...

Burda yok su bunu yapmis yok bu bunu yapmis laflariyla ayak yapma.....

Senin ve dostunun dini geregi kalk bie sistemini sade ve sade kendi Kurnalarinizdan beslenerek kurun....

Nasil olsa sizler biliyorsunbuz bizler bilmiyoruz...

Oysa sizler insan bizlker hayvan olmamiz lagzim......
Cünkü Akif ne diyor...
"Olmaz ya tabi birisi insan birisi hayvan"

Hadi insan arkadasim, ben hayvanligi kabul edecegim...

Sen yeterki kur bakalim devletini ve acikla bize nasil olacak nasil yönetilecek...
Agaclar toprak veya evler hangi dinden olacakmis falan filan iste.....

Aklina nasil geliyorsa devlet sistemini acikla bize...... nede olsa sen bilen insansin... bizde degil....

Bakalim hangimiz hayvan hangimiz insan
Alt 28.11.2004, 03:49
eniskaya

Standard Üstadim... bunlar insan degil

Akif ersoyun söylemiyle hayvan....

Bu simdi küfür degil.... Akifin siirinden alinti.... (Siehe Link)

Simdi arkadasim Üniversite insani adam etmez.... sadece Cehaleti giderir ama esseklik kalir.....

Bu arkadaslar Mürid insanlardirlar... yani Cehaletle yogrulmus kandirilmis Hacilarin yada Hocalarin... ama hic biri Üniversite okumamis Hocalaklaklarinin cocuklaridir.... ben bunu cok yakindan biliyorum....

Hemso bunlardan ne köy olur ne kasaba...

Kendisini Allahin Jandarmasi sanan bir insan zaten Müsriktir, yada kafirdir... cünkü allahi tanimamis ve HZ. Muhammedin Allahini red ediyordur.....

Ösle Allahi tanimak anlamak Müslüman olarak yasamak öyle Üniversite bitirme ile anlasilacak bir sey degildir.....

Ben kendi Üniversite hayatimdada bu gibi insanlarla karsilastim.....
bunlarin elinden gelse seni diri diri keserler.... hele Almanlaa kafir derler...... ama paralari kafirin paralari degildir.... cok entressanttir bu husus..

Uzun Lafin kisasi.... Akifin lafini hic unutma.... Mehmet-Akif Ersoy Üstadimiz hem dini hemde devletin önemini hemde farkini anlamis bir insan olarak....

Aydin insanla aydin olmayan hele hele din olayinda bilmeyen insani tanimlamis....
Hemde Kurandaki en ünlü Ayetin üzerine

Nasilmi yukarda belrittigim gibi....

------ Akiften Alinti ------------

"Hiç bilenle bilmeyen bir olurmu? " (Kuran-ı Kerim)

Olmaz ya... Tabii... Biri insan, biri hayvan!
Öyleyse &lt&gt denilen yüz karasından

---------- Alinti Ende -------------

Sende bu gibi insanlari bu hususta gör.....
Bilenle bilmeyen bir olamaz..... birisi insan biri hayvan.... tabi mu mecazdir... ama tam isabetli bir Mecaz....

CÜNKÜ ALLAHI TANIMAYAN KENDISISNI ALLAHIN JANDARMASI VE DEVLETI BIR INSANMIS GIBI; TASI TOPRAGI KENDI DINIYLE SULAMAK ISTEYEN BIR INSAN OLMAMAZ,..... OLSA OLSA AKIFIN DEDIGI GIBI BIR HAYVAN OLUR......

Yaaaaa iste sende bu gibi insanlari özürlü olarak gör... cünkü Kuranin tabiriyle
"onlarin gözlerinin önünde perde vardir onlar göremezler"

Simdi AhmedDursun kizar bana ve sen insanlari hayvan yaptin der.... ben sadece mecaz anlamda Akifin bunu kullandigini ve tam isabet ettigini belirttim...
Ve kaynagida veriyorum...isteyen birazda Edebiyat dersi alir ve faydalanir diye...

Hier Link dazu...

<a href="redirect.jsp?url=http://www.siraze.net/antoloji/mehmetakif/olmazya.htm" target="_blank">http://www.siraze.net/antoloji/mehmetakif/olmazya.htm</a>
Alt 28.11.2004, 03:53
eniskaya

Standard Yahu sen su kafandaki Allah yapisini

bir aciklarmisin.... gelelim görelim....

Nasil bir seymis senin beynindeki Allah....

Yani Allahi senin dilinle anlat bize bakalim... bizde senin gibimi Allahi anliyoruz....

Ha gayret...
Alt 28.11.2004, 04:04
eniskaya

Standard DEVLETSIZLERE

....

Burda bazi arkadaslar..... daha dogrusu Mürid arkadaslarimiz var.... bambaska bir dinde bahsediyorlar.....

Kalkmislar topraga din verecekler... yani tasin dini varmis gibi....

Diyelim devleti dini var yaptin.... ve 75 Milyon Türk Türk topraklarini terk edip Uzaya cikti veya diger devletlere dagildilar....

YAHU SIMDI TÜRKIYE CUMHURIYETININ VARLIGI ANANYASASI YADA DINI KALDIMI ??????

Bu arkadaslar cevap versinler..... simdi Türk topraklari yani Agac ve diger seyler Müslümanmi kaldilar yada dinsizlestilermi.....
Veya Tuz Gölü Hiristiyan gölümü oldu...

Haaaa veya havasi ne oldu ... Mezhep falanmi degistirdiler..... ve kuslar ve diger Hayvanlar ne oldu... onlardami Müslüman oldu.... yoksa bu din olayi baska bir seymide bazilari farkinda degil.....

Bu arkadaslar bir cevap versinler.....

Hadi arkadaslar beyinlerinize gayret.... ama sizde hicte is yokmus yahu.... benim sorularimi hep es geciyorsunuz.... bu iste Müslümanliga aykriri... en azindan bizimmine......

Ne senaryoma cevap verebildiniz nede bu soruya verebileceksiniz.......

Mümkünmü ir bilenin sorusuna cevap verebilmek, elbette degildir..... cünkü bilenle bilmeyen bir olurmu ???

Mehmet-Akif Ersoy Üstadimiz hem dini hemde devletin önemini hemde farkini anlamis bir insan olarak....

Aydin insanla aydin olmayan hele hele din olayinda bilmeyen insani tanimlamis....
Hemde Kurandaki en ünlü Ayetin üzerine

Nasilmi yukarda belrittigim gibi....

------ Akiften Alinti ------------

"Hiç bilenle bilmeyen bir olurmu? " (Kuran-ı Kerim)

Olmaz ya... Tabii... Biri insan, biri hayvan!
Öyleyse &lt&gt denilen yüz karasından

---------- Alinti Ende -------------

Hadi bakalim kurun Meclisinizide tanimlayin tastaki dini.... ???
Alt 28.11.2004, 04:13
eniskaya

Standard Ach was....

sana ciplak karini gezdirmi dedi sana simdi Yasar Hoca veya digerleri...

Sadece Allahin kadinlara verdigi haklari onlara anlattiginda neden sizlere bir seyler oluyor....

Einbildung ist auch eine Bildung nicht war...
Antwort