| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() du hast ein Geistiges problem man..... lass mich mit deinem inneren Religion in ruhe....
Sanki bir üc vakite indirdik Hallah hallah... Kafan almiyorsa... banane.... Kuran 3 vakit söylüyor.... Resul uygulamasiyla Islam dininde namaz 5 Vakit farzdir.... Bu iste Resulün fetvasidir....... Ama sen iste Kuranin icinden fazlka heberin olmadigi icin uyguladiklarinin nerede ve nicin yazdigini arastirmadigin icin...... senin dinini tahrip ediyorlar diye bagiriyorsun... Evet senin dinini yani senin kisisel dinini ktlediyorlar... ama HZ. Muhammedin dinini degil...... Iste senin anlayamadiginda olay budur. |
|
|||
|
|||
![]() Akif bilmez, Yasar bilmez, Atres bilmez Bayraktar bilmezde... sadece senmi bilirsin....
Kac sefer sana dedim... herkesin din anlayisi farklidir... önemli olan HZ. Muhammedin anlatdigi dini tuturmak..... Yoksa tüm yorumlar birbirine benzer tabi..... Jedem das seine, das ist mir sowas von egal.... wie die anderen das machen |
|
|||
|
|||
![]() dini bilgin benim Politik ve devlet bilgime nazaren cok daha azdir.....
Bende ayni seyi söylüyorum..... TC devletinin bir devlet ve felsefe anlayisi var.... bu kesin... Cuhmuriyet ve demokrasi.... ana hattlar bunlar..... Bir Türk kimligi altinda yasayan insanlar toplulugu ve bu insanlar bu toplulukta TC-Anayasanin cercevesinde hür demokratik insanlar gibi yasamakta...... Asil amac bu...... kabul.... bu hepimizin arzusu..... Eger bi cerceveden zerre kadar bir kisi disari cikarsa.... 3 sinif vatandas konumuna düser...... ne gibimi ???? acik ve net.... Herkim ben Lazim... Laz devleti istiyorum... Ben Kiroyum Kiro devleti kurulsun derse ne olur....... bunun sonucunu sende biliyorsun... Kaos.......... ABA ve AB bu gibi Politik ve savas girisimini destekleyen sarlatan yapili mekanizmalardir... yani devletlerde seytan kilikli olan bu iki devletler toplulugu en tehlikeli yapilardir.... TC de aslinda azinlik veya baska türlü devlettin farkli davrandigi bir yapi yoktur... yani devlet tüm vatandaslarina ayni davranir.... Eger bunu begenmeyen varsa... kalksin siktirsin gittsin.... gitsin Iraka Suiidi Arabistana.... AB ye ABD ye.... her nere isterse gitsin.... Bizlerin öyle insanlara ihtiyacimiz yok..... ve onlarida istemiyoruz... ciksinlar topraklarimizdan defolup gitsinler..... Savasla geri alabildigimiz topraklari cehalet topluluklarinami teslim edelim........ begenmeyen gider arkadas.... ona desktek verenlerin yanina gitsin..... Kisacasi her kimse ben TC yi begenmiyorum diyorsa... haaaa ben öyle insanlara acayip gicik ve karsiyim........ Begenmiyormusun.... o zaman oku adam ol ve gel gece cevletin basina ve sistemi yeniden yapilandir ve düzenle... Yok benim aklim yeterli degil.... ben savasla bunu yapacagim... o halde yap arkadas...... antreman malzemesi olursun ve Devletimizin askeri antermanina katilip geberir gidersin...... cok basit bir olay...... Ben iste bu cehalet kesimine kiziyorum...... Misal Almanlari örnek al.... Almanya icinde Bavyera veya Kuzeyren vestfalyaliyim derler.... Ama Almanya disi biz Almaniz derler..... bazi kendine Kiro diyenler Türkiye disina cikinca devletine küfrederler..... Simdi sence böyle bir insan adammi..... elbet degil... Akifin degimiyle... Birisi insan birisi hayvan.... Umarim simdi kizdigim hususu anlamissindir.... Yoksa benim kimsey alip veremeyeceigim bir sey yok..... kalbimde kimseye karsi düsmanlik beslemem........ yasatirim ama yasatilmamida enegellemeye kalkanlari ezerim.... Hayatin sistemi bu...... Bizler hayatta deger üretmek... yasayip yasatmak icin variz, yani kimseye kötülük besleme ama kimsedende kötülük gelmesine izin verme..... |
|
||||
|
||||
![]() Sen sadece Yasar fikirini savunuyorsun burada baskasi icin konusma ! Ben kendi kafamdan konusmuyorum ben Kurana ve Sünnet göre konusuyorum. Senin icin bunlardan cok Yasarin kitaplari önemlidir muhakkak !
|
|
||||
|
||||
![]() Immer wenn du kein Ausweg findest wirst du persöhnlich!
|
|
||||
|
||||
![]() Senin anlama gücün sayif galiba !
Benim Allahim onun Allahi sunun Allahi ... nebicim konusuyorsun. Allah tektir. Sen Allaha inaniyorsan senin Allahinla benim Allahim aynisidir. Uzun lafin kisasi: Allah tektir onun bunun degildir. Hersin tanrsidir ! Ikidebir bilenle bilmeyen bir olurmu derken kendine nankörlük etme! Önce ögren ondan sonra kendini bilenlerden san! Ondan bundan kapmalarla burada IMAMLIK taslama ! |
|
||||
|
||||
![]() Ya isim üretip durma. Sizinkisi degisiklik modern dini degilmi ? Originalmis bir sey daha cikti.
Ben peyamberin ümmetindenim ve onun Kurani anladagigi ve pratige gecirdigi gibi yasamak isteyenlerdenim. Buna cökmek diyorsan o senin yorumun ama neyin pesinde oldugumuzu bil. KURANI PEYGAMBERIN ANLADIGI GIBI ANLAMAK!!! Senin gibi Yasarin anladigi gibi anlamak degil! Yasar peygamberde degil nebide degil. Yani senin benim gibi siradan bir insan. Dogrulari oldugu gibi yanlisliklarida var. Bana göre en büyük hatasi Allaha sirk etmesi. Bu hatayi bilerek veya bilmeyerek yapmasi önemli degil, cünkü Allaha sirk af edilmiyor ! Tekrarliyorum. Ben o bu meshepci, sucu bucu degilim. Ben tam anlamiyla peygamberimizin yasadigi gibi dinimizi yasamaya calisanlardanim. Beni bilmeden tanimadan böyle seyler yazma !! |
|
||||
|
||||
![]() Gözünün önündeki perdeyi cek bir kere !
Ben erbakanin avukati degilim onun hakkinda ne dersen de beni ilgilendirmez. Yani onu elestirmekle bana zararmi verdigini saniyorsun. Tabiiki hatali erbakan. Benim demek istedigin nokta baskasi. Sen onu bunu elestirirken önce kendi pisligine bak diyorum. Galiba bunu anlarsin. Dini siyasete karistiriyorlarmis derken. Kendi Hocam degigin yasara bak. Önce düsün ondan sonra yaz. Benim burada neyi savundugumu bile anlamayacak kadar aciz bir akil seviyen var. Ben kisileri savunmuyorum burada. Ben gercek görüsü tek istikameti dogru yolu anlatmaya calisiyorum. Ilahi yolu bulmak reformlar üzerinden gitmiyor. Reform ney bunu düsün bir ? Reform neye yapilir. Ideologi nedir ? Ideologiye reform yapilabilir cünkü bir insanin eseridir. Ama dine reform yapilmaz. Allahin dinini nasil reformlastirmak degistirmek istersin utanmiyormusun ==??? |
|
||||
|
||||
![]() Nur weil ne hand voll möchte gern muslime etwas falsches tun, heisst das nicht das die ganzen muslime so gewalttätig sind.
Ich kann doch nicht sagen das alle deutschen nazis sind. Nur weil so ein Arsch von Hitler rassistisch war. Das ist z.B. ein Teil von der Deutschen Geschichte. Aber das heisst nicht das alle deutschen Rassisten sind !! Du schreibst und schreibst genauso wie diese scheiss medien. Als ob jeder muslim ein potentieller atentäter ist. Denk erstmal nach ! |
|
|||
|
|||
![]() Yasarin yada baskasinin avukati degilim.....
Umarim bu sefer farkina varirsín.... wenn nicht ist mir das auch recht |