| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|
|
||||
|
||||
![]() ...ve ekliyorum....!
<< Herhangi bir tehlike anında ben ortaya çıktımsa beni bir Türk anası doğurmadı mı? Türk anaları daha Mustafa Kemaller doğurmayacak mı? Feyz milletindir, benim değildir...!>> M. Kemal Atatürk Atatürk Enis´in dedigi gibi ne bir PUT nede bir HEYKEL.... Bakiniz bu sözü ile ulu önder, sadece "basit" bir ANADOLU EVLADI oldugunu dile getirmekte.... |
|
|||
|
|||
![]() Mesela.. keiro, veya Coach01, vaya cobanim......
Ben bunlardan cevap bekliyorum.... iste bunlar Kuranin ruhuna varmamis kisiler.... Din baska Devlet baska..... devlet isnsan degildir... degerler toplulugunu yönlendiren Sistem...... bu sistem zamana göre degisir..... Uslubum sert kabul ediyorum... ama yazdiklarima cevap keske onlardan gelse.... |
|
|||
|
|||
![]() ama yazmazsan hic bir seyin degismeyecegi kesin...
|
|
||||
|
||||
![]() Seriat,"Allahin ahlâkiyla ahlâklanmaktir"
Yahu Devletin Seriatla alakasi ne? Niye sakiz gibi ayni konuyu cigniyoruz? Seriat Kur´an ve Rasulullah aciklamalrina dayanan Evrenin Sistemin uymamiz gereken hükümlerdir. Seriati inkar eden tüm hakikati Allahin hakikatini inkar etmis olur. Seriat yasanilan Sistemden baska bir sey degildir. Seriati yasayamayan, hakikatida yasayamaz. Allahin hükümleri, yani Seriati tabiatiyla beraber yasayabilen bi üst bilincte, yani "Cennet" boyutunda yasar, yani ortadan beseriyet kalkar ve aliskanliklarini yok sayar. Aliskanliklariyla yasayan varlik zaten kendi kendine azap vermektedir. Buradan ancak Seriat dedigimiz Allahin ahlâkiyla kurtulur.. |
|
||||
|
||||
![]() <<Din denilen olgu VICDAN özgürlügüne>>
<<Devlet denilen olgu ise halk yönetimine ve yönlendirilmesine>> dayanan bir olaydir…! Yani biri BIREYIN yasadigi sinirlar cercevesinde ki özgürlügü ile, digeri kendi dünyasinda ki soyutlugunun özgürlügü ile alakalidir. Bu nedenle tabii ki din ve devlet birbirinden ayri olmalidir. Siz birbiriyle hic alakasi olmayan iki olguyu bir araya getirirseniz ortaya cok yanlis ve belki de cok CAN YAKICI seyler cikacaktir...! ISLAM dini herkesin kafasina göre söz söyleyebilecegi bir din degildir diyorsun. Zaten din elestiriye ve sorgulamaya kapali oldugu icin ortaya tarikatlar herseye körü körüne inanlar insanlar cikiyor. (Itikadi ve Tevhid konularini ve Kurandan gelen kurallari bunlardan ayri tutuyorum) Herseyi günah sayan , kelimenin anlamini bile hazmedememis bir yigin insan... Asil günah Allahi algilama seklinden gecer. Su anda cok fazla üstünde durmayacagim polimiye yol acacak cünkü….! Ama sadece su iyi bilinmeli: <<Bu din benim dinimse üstünde söz söyleme hakkim vardir... Tipki körü körüne savunanlarin yaptigin gibi...Ve bu hak herkese aittir...>> |
|
|||
|
|||
![]() Zaten o kudret damarlarimizda akan asil kanda mevcuttur.....
Ve bu bir söz degil....... Medeniyet din icin gerekli olan sartlari söyle siralar..... 1.) Devleti olmayanin Hürriyeti yoktur 2.) Hürriyeti olmayanin dini yoktur Demek dini ve Hürriyetimizi yasamak icin her seyden evvel devlet sisteminin korunmasi gelirki, evimizde adam gibi rahat rahat oturalim..... Bazilari bilmeden Laga luga konusur...... Devletini ve milletini kriz aninda standa onlardir |
|
||||
|
||||
![]() ....icinde yasadigimiz toplumda son derece carpik bir ahlak anlayisi var. Insanin ruhundaki bencil tutku ve hirslarin bir ürünü olan bu ahlak anlayisi, insanlari:
<<kibirli, bencil, alayci, küstah, acimasiz, kaba ve zalim...>> olmaya yöneltiyor...! Herkes, kendi yükselisini saglamak icin diger insanlari ezmek gerektigine inanir ve bunu her firsatta uygular. Oysa Allah, yarattigi insana böyle bir ahlak belirlememistir. Senin bahsettigin ALLAH´in AHLAKI benim terimim ile KURAN AHLAKI´dir. Kuran, insanlara: <<asil, mütevazi, güvenilir, sefkatli, fedakar, olgun, ve icli...>> olmayi emreder. Insanin yürüyüsüne dahi dikkat cekilerek su emir verilir: "Insanlara yanagini cevirip (büyüklenme) ve böbürlenmis olarak yeryüzünde yürüme. Cünkü Allah, büyüklük taslayip böbürleneni sevmez." (Lokman Suresi, 18) Müslümanin görevi, kuskusuz Allahin VAHYETTIGI bu üstün ahlaki en ince ayrintisina kadar uygulamaktir. Ancak müslüman da, bu ilahi ahlaki terketmis ve üstte sözünü ettigimiz carpik ahlak anlayisini benimsemis olan fasik bir toplum icinde yasamaktadir. Bu yüzden, bu sapkin ve ilkel kültürün nüfuz edici etkisinden tam anlamiyla kurtulmak icin, son derece hassas ve dikkatli olmak zorundadir. Kendini sürekli tartmali, cahiliye ahlakindan tam anlamiyla uzaklasip Kuran ahlakini uygulamak icin büyük bir dikkat göstermelidir…! |
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|
|
||||
|
||||
![]() ohne Text....
|