Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 12.11.2004, 18:58
unknown

Standard Überlieferung, überliefertes etc. o.T.

ohne Text
Alt 12.11.2004, 21:07
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Cok iyi biliyorsan, ...

...buyur anlatda biz de senden ögrenelim cecenkiz15.. Pardon, diger isimlerin neydi senin???? Önce Elazigla mi baslamistin? Daha sonra hangi taklit yollarina bas vurup isimlerini degistirdin???

Iste Sizofroni hastalarinin tepkileri. Cok acik ve net... Acima duygum yavas yavas kabarmaya basladi..
Alt 12.11.2004, 21:20
Benutzerbild von adnanhoca
adnanhoca adnanhoca ist offline
Neuer Benutzer

Standard AKIL ile NAKIL ancak birbirini bütünler

Insanlarin bazisi (bu sitede galiba HEPSI) aklina cooook güveniyor, AKILLA pek cok seyin cözülecegine inaniyor. Aklin fonksiyonu peki nedir?

Kurani Kerim derki: Kim Islamdan baska bir din ararsa, bilsin ki kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, Ahirette ziyan edenlerden olacaktir. (Ali Imran/85)

Dinin esasina dayanan temel prensipler, vahye (Allahtan gelen mesajlara) dayanan bütün dinlerde aynidir. Degisiklikler daha ziyade ibadetler ve toplumsal iliskilerde (beseri münasebet) konusunda olup bu degisiklikler insan topluluklarinin gelismesinin bir sonucudur.

Islam dini daha önceki peygamberlere gönderilen ve degisiklige ugramamis, dejenere olmamis dini prensipler bakimindan kendisine aykiri, olmayan bütün HAK dinleri kabul eder.
Ancak Islam dini, ilahi dinler zincirinin son halkasi ve devrinin insanliginin manevi, ahlaki ve ictimai ihtiyaclarini eksiksiz karsilayan tek din oldugundan, Islam geldikten sonra baska bir din taniyan, bir yol tutan kimsenin bu tutumu ile Islama aykiri davranmis oldugunu beyan eder (aciklar).

Su halde, onun bu dininin ve bu yolunun Islam dini nezdinde bir gecerliligi olamaz.

Din, Allah tarafindan vaaz olunmus bir kanuni mübindir ki (acik, secik ve aydiklik), insanlari yaratilistaki gaye ve hikmetten haberdar eder. Insanlara hidayet ve saadet yollarini gösterir.

Islam dini enternasyonal bir dindir. Peygamberimiz (a.s.) peygamberlerin sonuncusudur. Teblig etmis oldugu dinin ahkami umumidir. Kiyamete kadar insanlik icin gecerli ve yeterlidir. Bütün dinlerin sonu ve hepsinin en mükemmeli olan Islam dini, kendisinden evvel gecen seriatlarin ahkamini neshetmistir. Günes dogunca ay ve yildizlar nasil sönük ve hükümsüz kalirsa önceki dinler de böyledir. Zamanimizda Islam dinine tabi olmayip tahrip edilmis, asli ile de hic alakasi olmayan dinleri takip edenler dalalettedirler.

A K I L ve N A K I L:

AKIL, bilgi vasitalarindandir. Allaha iman etmek AKILDANDIR. Bunun icindir ki, her insan Allahu Tealanin varligini, birligini AKIL ile bulmakla mükelleftir.

Fakat ahiret meseleleri, cennet ve cehennem NAKLIyedendir. Ibadet ve muamelat, zarurat-i diniyyenin degismez prensiplerinin, kisaca Islam ahkaminin kaynagi Kuran ve sünnettir. AKIL, hüküm koymak icin degil, ilahi hükümleri aslina uygun olarak anlamak ve uygulamak, insanlar icin ilahi bir görevdir.

&gt&gtKimileri Islam dini, AKIL dinidir&lt&lt derler.

&gt&gtAma Islam dini NAKIL dinidir.&lt&lt

Zira kaynagi VAHIYDIR ve vahiy ise daima NAKIL edilmistir.....

Ancak akla uygundur. AKIL, Kuran ve Sünnet hamuru ile yogrulur. Ruh ikliminde yasar, ihsan ve ihlas baharinda yeserir, marifetullah okulunda okursa AKIL deger kazanir.

Aksi halde AKIL, nefsin esiri olur, seytani dost edinir; bütün münkerat penceresinden bakar, küfür ve sirk sistemini hayatinin vazgecilmez unsuru olarak kabul ederse vay böylesi aklin haline.

Peygamberimiz (a.s.) AKIL´la ilgili söyle buyuruyor: "AKILLI, Allahu Tealaya iman edip, peygamberine inanan ve emirlerini yerine getiren kisidir."

Hz. Ali diyor ki: "Biri tabii digeri kisbi olarak iki AKIL buldum. Görmeyen göze günes isiginin kari olmadigi gibi, fitri AKIL olmadan, kisbinin kari olmadigini bildim."

Peygamber Efendimiz (a.s.) buyurur: "Ey insanlar! Rabbinizi biliniz ve anlayiniz. Emrolundugunuz ve kendisine nehyolundugunuzu anlayacak olgun AKIL tavsiye ediniz. Rabbinizin huzurunda sizi kurtaracak olan, aklinizdir. Bilmis olunuz ki, ne kadar cirkin suratli degersiz ayak takimi, pejmürde olursa olsun, AKILLI kimse Allaha itaat edendir. Buna mukabil cahil ve ahmak; ne kadar hüsn ve cemal sahibi, hatirli, yüksek mevki sahibi, sik kiyafetli, hüsn ü beyana sahib olursa olsun, Allaha isyan edendir.!"

Allah (cc) akla söyle hitab ediyor:
"AKIL sahipleri hatirlasinlar icin..." (Sad/29 )

"Kuranda müyesser kildik düsünmek icin, fakat hani düsünen?" (Kamer/32)

"Onlar Kurani düsünmüyorlar mi? Yoksa kalbleri kilitli mi?" (Muhammed/24)

KISACASI:

AKIL ile NAKIL ancak birbirini bütünler ve tamamlar

Selam ve Dua ile
Adnan Hocaniz
Alt 12.11.2004, 21:25
eniskaya

Standard Insanlari aydinlatiyoruz

Öyle bana bilmeden anlamadan olumadan yasayip görmeden kimse kalkip Puta tapiyorsun diyemez....

Biz Atatürkü sadece aniyoruz ve ayni zamandada Ismet Pasayi ve diger devlet üstanlarini sükran ve sevgiyle aniyoruz.....

Biz var isek onlarin sayesinde variz.... Cehalet möchte gern Hocalarin sayesinde degil.....

Adamlar kalkmis dini anlamadan Kuranin ruhunu anlamadan, devlet dinsizdir diyor.....

Yahu devlet bir insan degilki dini olsun...
devlet maneviyattir canli degilki dini olsun.....

Devletin yada dinin ne anlama geldigini bilmeyenler aydinliga mutlaka ihtiyaci var....

Sen benim uslubuma bakma.... biz karadenizliler her zaman biraz sert oluruz ve Tempramenvoll de......
Ayni bizim Üstadlardan olan Hocalarda sert usluplu insanlardir..... ama dediklerinde asla sasma olmaz.....
Alt 12.11.2004, 21:30
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Seriat,"Allahin ahlâkiyla ahlâklanmaktir

Yahu Devletin Seriatla alakasi ne? Niye sakiz gibi ayni konuyu cigniyoruz?

Seriat Kur´an ve Rasulullah aciklamalrina dayanan Evrenin Sistemin uymamiz gereken hükümlerdir. Seriati inkar eden tüm hakikati Allahin hakikatini inkar etmis olur. Seriat yasanilan Sistemden baska bir sey degildir.

Seriati yasayamayan, hakikatida yasayamaz. Allahin hükümleri, yani Seriati tabiatiyla beraber yasayabilen bi üst bilincte, yani "Cennet" boyutunda yasar, yani ortadan beseriyet kalkar ve aliskanliklarini yok sayar.

Aliskanliklariyla yasayan varlik zaten kendi kendine azap vermektedir. Buradan ancak Seriat dedigimiz Allahin ahlâkiyla kurtulur..
Alt 12.11.2004, 21:32
Neuer Benutzer

Standard ENISKAYA laf üretmekle Peynir Gemisi...

yürümez !!!

Zitat: "...Üniversiteler bile yok ve onlarin ürettigi bilgilerde yok....!!

Bu senin yazindan alinis bir cümle Enis... Diger ifadelerinin ici bosch ve fos oldugu icin fazla ugrasmayacagim yazinla ama bu tek cümle üzerinde durmak istedim.

Senin Devlet dedigin "TÜRKIYE CUMHURIYETI" (ugrunda canimi vermeye hazir oldugum devletim) ne zaman kuruldu ?

El-Cevap: 29. Ekim 1923 yani 81 yil olmus...

Birde ISTANBUL UNIVERSITESININ kurulusuna bakalim:

"TARİHÇE

Bizans ve Osmanlı geleneklerinin birlikte incelenebileceği görüşünde olan Alman hukuk tarihçisi Richard Honig, İstanbul Üniversitesi tarihinin 1 Mart 1321"e götürmektedir . Bugünkü Merkez Bina"nın bulunduğu tepede kurulan , Roma üniversiteleriyle eşdeğer olan , tıp, hukuk, felsefe ve edebiyat fakültelerinden oluşan bu üniversite aslında İstanbul"da Üniversite"nin başlangıcı olabilir .

TÜRK araştırmacılar ise İstanbul Üniversitesi"nin köklerini 1453"e götürmektedir. Gerçekten, Fethin ertesi günü 30 Mayıs 1453"te Ayasofya ve Zeyrek"te yapılan bilimsel toplantılar Türk-Osmanlı bilim yaşamının ilk günü ve takiben bir külliyenin kurulması başlangıç sayılmaktadır. Nitekim, Sıddık Sami Onar, "Türklerin İstanbul"da bir üniversite bulamadıklarına ve kendi uygarlıklarını yerleştirdikleri bu kentte kendi tarzlarında kurdukları" üniversite eğitime dikkatleri çekmektedir. Yine, Cemil Bilsel Tıp, Hukuk, Fen ve Edebiyat Fakültelerinin ve bunların bir arada İstanbul Üniversitesi"nin en uzak başlangıcının Fatih Kulliyesi"nin açıldığı 1470 yılı olduğunu ifade etmektedir. Bu arada, Sovyet tıp bilgini Danişefski Dünya"nın en eski tıp fakültesinin İstanbul"da olduğu görüşündedir." (Alinti: <a href="redirect.jsp?url=http://www.istanbul.edu.tr/universite/tarihce.htm)

Yani" target="_blank">http://www.istanbul.edu.tr/universite/tarihce.htm)

Yani</a> 550 yil olmus yaklasik....

Fazla söze hacet yok bence...

Gecmisini tarihini yok sayan TOPLUMLAR yok olmaya mahkumdur....
Alt 12.11.2004, 21:39
Neuer Benutzer

Standard Yuhhhhh yani...

Yahu PES dedirtecek bir Makale (Makale demeye bin sahir gerek)....
Alt 12.11.2004, 21:41
eniskaya

Standard Offffff yahu

Benim sözüm sana degil....

Kurandan herseyi cikarmaya calisan Cehaletullahlara.....

Hem birde Peygamber zamaninda Unimi vardi.... bunlar ayri konu......

Ben sadece Kuranda her seyi aramakta olan kisilerin bana cevap verirp benim Cehaletimi gidermelerini bekliyorum.......

Burda senin sandigindanda cok devlet ve medeniyet düsmanlari var.... nedeni ise, kendi akillari ermedikleri icn, erenleri düsman olarak görmekteler....
Alt 12.11.2004, 21:44
eniskaya

Standard Lütfen bunlari yeni

bir Beitrag olrak yazarmisin....

hepsi dosdogru ve güzel..... bunlari biliyorum....

Ben senden veya senin gibilerden cevap beklemiyorum....

Bana cevabi herseyi Kurandan bekleyen Cehaletullahlar versin.....
Merak ediyorum Kuranin nesesinden 5000 yillik devlet sistem degerlerini cikaracaklar... ben onu merak ediyorum....

Farkindaysan, o tiplerden zerre kadar ne elestiri nede cevap var.....
Alt 12.11.2004, 21:46
Neuer Benutzer

Standard Offflama....

Ama burda senden ve 3-4 kisiden baska kimse yok yahu Enis....

Benim "Babam senin Babani" döver gibi yazilar yaziyorsunuz....

Ayrica sen CAHIL degilsin.... Sadece DILIN (parmaklarin) cok keskin :-) ....
Antwort