| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() afedersin kardesim,
sen ne diye illeki din ile devleti bi arada cakisdirman gerek ? yani ne alaka ? Din ve Devlet ? Din bir inanctir, devlet ise bir toplumun cagirisili ! Bu gibi seyler ortaligi zaten kan göydege bogutturduruyor ... |
|
|||
|
|||
![]() din insani Allaha tasiyan bir aractir.....
Devleti ise ortak topluluklar degerleridir... Demokrasi veya AB usw. und sofort.... Bunuda bence yine en güzel Ahmed Hulusi ve Yasar Huri Hoca aciklamisti..... Cehalet toplumlari öyle yapiyorlarki... zennediyorlar... devlet baskalarina zorla bir sey yaptiriyor... yada dinsiz olun diyor.... Kalmis Allahin cehalet manyagi, sadece bir deger toplulugu olan devlet sistemine kendi Ideolojilerini dayatmaya..... Iste Allahi anlamak ve anlamamak burda baslkiyor kanaatinmce..... Schöner Beitrag von dir.... ama anlayan yinede cok cok az cikar... Selamlar Enis |
|
|||
|
|||
![]() senin düsüncen degil ve benim düsüncemde degil....
Kuran Maelinin anlattigi ve Üstdalarin tefisrlerinde verilmeye calisilan yoldadir..... |
|
|||
|
|||
![]() Kagit parcasini eline veripte nunu oku anlaminda degil......
Hayatinda bir sefer bir Tefsir okusan anlayacaksin....yahu Yok böyle bir sey..... eline kagit verseydiler okurdu... tahmin ettigi ce tam anlamiyla bildegigi Allahin adiyla okuyacakti... onu anlatip onu tespih edecketi...... Bilemdigi icin okuyamamistir...ö bunun üzerine aciklama vahyii inmistir..... Allahin adiyla oku... O zamana kadar Muhammed Allah kelimesini bile duymamistiki....... yepyeni bir ve tek olan dinin icerisine ilk adimlari atmis bulunuyordu..... |
|
|||
|
|||
![]() bir konuyu bitirmeden baskalarina atlaman.....
Das ist bei dir festgefahren... Dynamik bir düsnceye sahip degilsin |
|
|||
|
|||
![]() Enis her zaman genel konusur
|
|
||||
|
||||
![]() neyine senin devlet-din isleri..
kardesim müslümanlarin cadirlarda cölde basit hayvancilik yaptiklari dönemde bile ALLAHIN KANUNLARI(!) ile toplum yönetilemedi, bu günkü komplex toplumda mi yönetilecek? haydaaaa... müslümanlar zamana ayak uyduramiyor ve cagdas degiller dedikleri zaman alinirsiniz sonra bide kalkip aliniyosunuz,sonra kalkip böyle laflar ediyorsunuz... |
|
|||
|
|||
![]() Son Diyanet toplantisinda... nedense Yasar Hocanin durmadan bas bas bagirdigi aciklmamalarin adina herkes imzayi takti.....
Bu nasil oluyor... git diyanet sayfasinda bak kimler imzalamis kimler..... |
|
|||
|
|||
![]() Süleyman Hocayda sordum ve aciklamasini rica ettim, belki bu seferde Vatan gazetesinde benim sorumu yayinlar sen swarz auf weiss görürsün.....
|
|
|||
|
|||
![]() ve Detay iceren bir kanunlardimir yoksa sade ve sadece.... cerceveyi cizen kanunlarmidir ??????
Lütfen cehaletimizi gider.... Üstelik yeni ceza Kanunu cikti Türkiyede.... sen bana Kuranda benzeri bir aciklamayi veya kanunlari göster.... Elbet hepsini iceren detylariyla Ayetler lütfen... Eger bulabilirsen kabul edecegiz.... cünkü bizde Orijinalini arayan Müslümanlariz.... Öyle Laga Luga yoktur bizde |