| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|
|
||||
|
||||
![]() Yahu ben onu senin gibi asiri derece sevenlerle ve benim gibi düsünceler arasindaki farki buluyorum. Banakalari kim dolandiriyor. Hortumculuktan kimler hüküm yiyiyor ? Haram ve Helali gercek anlamiyla bilenmi ? Yoksa insanlara cirilciplak gezin diyenlermi =?
|
|
||||
|
||||
![]() Ben sana Erbakanciyim Süleymanciyim filan dedimmmi öyle bir seyde yok dinde zaten. Sen benim düsüncelerimi hic anlayamiyorsun.
Atatürke negativ bir düsüncem yok diyorum sana. Sen oyle gidiyorsunki sanki sahsina karsi bir sey söylüyorum. Atatürkü kemalist diye gecinenlerden bahsediyorum ben. Atatürkün ismini kullnip her türlü dolandiriciligi yapanlar bunlar. Irticaa irticaaa diye inlayenler bunlar manyaklar gurubudur. Isiklari yandirip söndürürler ama kafalarinda ceyran carpmistir ! |
|
||||
|
||||
![]() kafana göre konusma ...
Nerelere göre yorum yapiyorsun emmi acik konus |
|
||||
|
||||
![]() hic bir alim yasarin yaninda degil belki zekkeriya beyaz onun gibi düsünebilir !
Usluba bir taktin uslub uslub diye yutturacaksin bize sanki Bayraktara yazdigin emaili dört gözlee bekliyoru. Email araciliyla türkürülse cevabi cok güzel alirdin ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Kim Liderligi yapacak? Nasil "secilecek"?
Gayrimüslümlere nasil davranilacak? Uymayanlar ne olacak? Sen de bilirsin ki Din de mecburiyet yoktur, allah la kul arasina girilmez. Halkin cogunlugu isterse Kanunlar o yöne Dogru degistirebiliril.Bir Islami Devlet nasil kurulur, yönetilir? Bence herkes Islamin sartlarina göre yasarsa, devletin Islami kanunlara göre yönetilmesine ihtiyac kalmaz. Ich möchte nicht das ein gelehrter mann entscheidet wie ich zu leben habe, nur weil er eben belesen ist. Wenn ich diesen Mann gewählt habe sieht die Sache anders aus.... |
|
|||
|
|||
![]() AkUrani Kerim devlet yönetme kitabi degildir...
Kurani Kerim yüpce Enerji olan Allahi tanimak ve onun öngördügü cercevede onan calisip ibadet etmektir... yani ruhu ve bedeni temizlemektir..... Devlet ise beseridir... sonsuz degildir..... ve herzaman ortama göre devletler kurulur ve dagilirlar... Din öyle degildir... din evrenseldir, sonsuzdur... Kuranin ibadet kanunlari her zaman gecerlidir.... Allahi tanitan bir Kitaptir Kurani Kerim..... Sadece Türkiye Anayasasi..... baski halinde Kütüphaneler akadar yer alir..... Bunlarin hic biri Kuranda gecmez.... Allah bize öyle senin dedigin gibi her seyi kanunlastirip vermedi.... biz unu evrensel insan haklari cercevesinde düzenlememiz gerek ve düzenliyoruzda.... Kaldiki din kisisel bir olaydir...... dinde devlet bir sey dayatma hakki yoktur... dinde fetvada yoktur... fetva hakki HZ. Resule mahsustu... onun ölümüyle bu hak ortadan kalkti ve insanlar sadece görüs belirtir.... Bak senin ve benim görüs farkimiz ayri ayri... sen devlet Baskani olsan degisik dini uygularsin ben degisik uygularim... iste sakatlik burda..... kimse baskasina kendi din arzularini dayatmaya hakki yoktur... O yüzden devlet sisteminde degisiklik olmamali ve olmazda... Selamlar Enis |
|
|||
|
|||
![]() tamam güzel kardesim
![]() elbette demokrasinin istismar edilebilme tehlikesi var, fakat bu hangi sistem icin gecerli degil? senin islam sistemi degidini, bilmiyorum, belki seriat dediklerini kastediyorsun, yine bir insan devretmeyecek mi? sistemler insanlar icindir, öyleyse istismar edilir; yanilmiyorsam tersine tarih sahitlik etmis degildir. |
|
|||
|
|||
![]() kimse din hakkinda fatva veremez... kimse baskasina kendi din görüsünü dayatamaz....
Su an devletin sistemini kaldir... getir Kurani ac oku.... devletin yolada kalir batar gider..... Kuran aAllahi tanitan bir Kitaptir...... devlet ve Fende isinde ise sadece cerceveyi verir..... yani zamansiz genius cerceveler cizar... onuda biz zamana göre ayarlamamiz lagzim.... Bu isler coluk cocuk isi degildir... ve mümkünatida yoktur.... Misalin..... Vergi kanunlarini nasil düzenleyeceksin..... Banka.. Ceza... usw. usw..... Bunlara detayi nerden uygulayacaksin..... ??? Bu ve benzeri sacmaliklari piyasada Arap manyaklariyla Trükiyede Erbani Cehalet cikarmistir..... Allah hepsinin sonunu hüsrana götürdü... apacik ortada.... Selamlar Enis |
|
||||
|
||||
![]() Yasemin hanim
bu konuda biraz bilgili olsaydiniz bunu anlardiniz. Bu arastirmala göre kanitlanmistir. Türkler her Vakitte Sünneetide kilarlar. Araplar yapmaz. Öglen Namazinda Araplar 4 Rekat kilarken Türkler 10 rekat kilarlar. Kahkaha atmadan önce gidin biraz bilginenin, sizin icin daha iyi olur! "Ey ulu Tanri. Tek bir namuzsuz Türk yaratacagina dünyayi yik daha iyi!" Karabuka |