| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() ...ich bin nicht auf dieser Welt um Dir Deines wissenstechnischen Versäumnisse vorzuhalten. Weiter unter habe ich mich zum Kemalismus geäußert. Ich sollte mir auch mal wieder die rosarote Brille aufsetzen und mit den Bienchen und den Blümchen das "Lied der heilen Welt" vorträllern.
|
|
|||
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
|
|||
![]() namert elde vatan!
diner mi aci, kan? tarihi sirtlayan, sanli kahraman! gazi mustafa kemal pasa nin büyük hatirasina... |
|
||||
|
||||
![]() Tüm Atatürkcü, laik,"modern", demokratik, cagdas, "aydin" kardeslerime bir sorum var.
Allah in kanunlari devlet yönetmeye yetmiyormu? Yetersizmi? Bence degil.. |
|
|||
|
|||
![]() bahsediyorsun? Iran"nin uyguladigi "Allah"in kanunlarindan mi? Yoksa Sudan"ninkinden mi söz ediyorsun, ya da Pakistan"daki "Allah kanunlarindan" mi? Bilemedim Afghanistan"dakilerden mi? Hangilerinden bahs ediyorsun bunu bana acikla, bunlar degil ise Allah"in kanunu diye nitelendirgin kanunlar nelere hangi kaynaklara dayali ve uygulamasi nasil olacak? Allah"in kanunlarin hangi beser-i fani HAKK"CA temsil edecek? Biraz konunun derinine in aciklamalar getir Sana bende bu konuda düsüncelerimi ve endiselerimi aktaririm. Ama lüften ciddiyet kurallarina uymak sarti ile yoksa tartismamimiz ve fikir alisverisimiz gereksiz olarak degerlendiririm.
|
|
||||
|
||||
![]() dayali Allah´in kanunlari..
|
|
||||
|
||||
![]() wusste gar nicht dass du so eine auffasunf hast
![]() nebenbei mal wie gehts dir so ??? warst lange von der bildschrimfläche verschwunden hayirdir ??? verheiratet ??? Kind ?? ![]() pass auf dich auf ... Fatih |
|
|||
|
|||
![]() allah (cc), resulü (sav) vasitasiyla sadece yolu cizmistir; yani rota belirlemistir. takdir edersin ki, bunun yaninda vasita olarak akili vermistir. aklin yolu birdir, ama yansimalari farklidir. dün saltanat, bugün demokrasi; yarin icin de sabah ola hayrola.
|
|
||||
|
||||
![]() Güzel kardesim benim, demokrasi nedir? Halkin kendi kendini yönetmesi degilmidir? Yani halk kendi istedigi milletvekillerini secer ve bunlarda yönetir. Bu kadari o.k. anlastik seninle... Peki bundan sonrasi ne olur? Demokrasi cogunlugu temsil eden bir rejim olduguna göre, cogunluk ne istiyorsa o olur.Anliyormusun beni? Cogunluk haram birseyi helal etmek istiyorsa bu demokraside mümkündür. Yani Allah in insanlara bah§ettigi, onlar dünyalarini vede ahiretlerini düzene soksun diye verdigi kanunlari hice saymaktir. Bu ise $irktir.
Bizler LA ILAHE ILLALLAH diyen insanlariz. Nedir La ilahe illallah? Yoktur Allah tan baska Tanri!!! Peki neden Tevhidin özüne aykiri davraniyoruz ve kendimize yazik ediyoruz. Neden baska sistemler TANRI olarak kabul ediliyor, elimizde yaratanin sistemi varken??? |
|
|||
|
|||
![]() Beser-i fanilerin sacmaliklarini, sapikliklarini Sen Sünnet olarak algiliyorsun. Sünnet"in aslini ve bugünkü verilen anlimini terazinin iki kefesine koy ve tart görürsün o zaman hak ile batili.
|