| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() Cennet ve Cehennem kavramlarini herkes kendi dünyasinda ön asamada yasar...
Müslümanlik Camiide yasanmaz, tabikii cemaat olmanin büyük etkileri ve tesirleri vardir. Fakat bizim buradaki camiler, olumlu bi sekilde degil artik, daha cok ters tepki ile karsilamaya basladilar insanlari. Bu yüzdende mmillet soguyor ya. cennet konusuna gelince Cehennem diye bi mekan yok ki, zaten su an her bir birim Cehennem (Günes Sistemi) icinde ve Sirat da yasamimizi sürdürmekteyiz. Her bir birim Cehennem buhar haline dönüsünce, kendi amellerine göre ya gecer gider ya gecemez... vs. vs. |
|
||||
|
||||
![]() Ikisi de devrimci ve yenilikci ve yasadigi caga damga vurmus insanlar..Ama Atatürk muhammetle kiyaslanamaz tabii ki..
Atatürk fransaya gitmis,fransiz devrim ve aydinlarindan etkilenmis ve türk devletinin gerici ortacag islam-arap kurallarina görde degil de bati kurallarina göre gelisebilecegine karar verip türk toplumunun yönünü bu yönde degistirmeye calismis bir zat. Muhammet ise zengin karisi ve ticaret sayesinde yahudi tüccarlariyla tanismis, ve bu ticaret ilisklileri sayesinde bilgi ve kültürünü artirmis, tevrat ve incili okumus ve yeni bir din yaratmistir..o dönemki cahil ve aptal bedevi toplumunu ancak bu sekilde adam ederim diye düsünmüstür.. ama günümüze geldigimizde ikisinin kurdugu sistem-din kriz icinde..atatürkün devleti cok milliyetci oldugu,atatürkü putlastirdigi ve demokrasiyi engelledigi icin.. Muhammedin dini ise Aufklärung ve Rönesans-reform yasamadigi icin hala hristiyanligin orta caginda kaldi maalesef.. |
|
||||
|
||||
![]() fikirlere sahip müslümanlar %5 olsun, ben hemen simdi müslüman olurdum:-)
ama nerdeeee!!% 1 bile cikmaz.. sen yalnizlik problemi cekmiyomusun müslümanlar arasinda??hast du irgendeine gesinnungsgenosse?:-) |
|
||||
|
||||
![]() Niye yalnizlik problemi cekeyim? Yalniz geldik yalniz gitmeyecekmiyiz? Böyle düsünen sade ben degilim hayatta... Insan birazda yakin cevresini kendi gibi düsünenlerden olusturur, öyle degilmi?! Farkli düsünenlerede akil ölcüleri kadar konusursun..
Mevlanin kapisi her kula acik, buyur...Sende ortaya cikmasi gerekiyorsa, onun icin programlanmis isen, bir gün sana isabet edecektir... |
|
||||
|
||||
![]() Zengin karisi sayesinde böyle adam ederim . bl bla bla..
Farkinda isen maddiyetciligide birakin diyende Resuldür! Islam dini sade Muhammedin dini degil, Islam dini Hanif dini. yani Ibrahimden tut, Isa´ya kadar, Muhammed´e kadar hep ayni Sistemdir, yani Haniflik Dinidir! Anlatilanlari carptiranlar mevcut o baska! |
|
||||
|
||||
![]() Camisiz namazsiz ve cennet-cehennemsiz( cehennem korkusuni islemeden) islam dinini tasavvur edip yasayabilen ve kendini müslüman olarak tanimlayan kac kisi vardir sence?
|
|
||||
|
||||
![]() ... fakat ben sana ne gibi bi birim söyleyebilirimki?! Yarin yada su an ecelim geldi diyebilirmisin?! Hee, bunu ne güzel Evliyalar yapmis, fakat nerde o güzel fikirli yasam artik insanlarda. Kendilerini dünya ugruna atan cok,
kim Ölümden sonraki hayati düsünüyor? Insanlarda Cehennem korkusu ne zaman baslar biliyormusun? Ancak 60 yasina gelmeye baslanildigi zaman... Saniyeler daralmaya basladigi zaman düsünmeye baslarlar, acaba beni ne bekliyor diye. Burda düsünsene ne gibi bi hayata adim adacaksin, cünkü burada hayatini nasil kuruyorsan, orda kendi hayatina belirli etkinlikleri katmak senin elinde. Üstadin bi örnegi var: "Senelik izine gidiyorsun, gidecegin ülkenin hava sartlarini bir ay önce ögreniyorsun, neler götürecegini ne ile karsilasacagini önceden arastiriyorsun, fakat bir ömür boyu, milyar seneler boyu kalacagin sonsuz yeri arastirmiyorsun.." ![]() Not: Bu arada ben NAMAZSIZ bi ortam demedim. |
|
||||
|
||||
![]() Klasse, wirklich
Also die Ausage ist (wurde hier des öfteren angeschnitten, oft diskutiert) wenn du dazu vorprogrammiert bist??!! wirst du zu gott finden??!! oder so ähnlich, hauptsache die semantik erfasst. Also wenn gott möchte, dass ich ein ganzer müslim werde, dann hat er mich am anfang der "programmierzeit" schon so konfiguriert. Und dann? Wenn gott von anfang an weiss, ob ich "kafir", sündiger oder voll muslim bin, warum dann diese ganze gelaberei über gott und die welt. Ich bin ateist, ich kann nichts dafür, gott hat mich so programmiert. Wenn alles in dem Menschen, z.B. der Glaube, vorprogrammiert werden kann, warum werde ich für etwas bestraft, wofür ich nichts kann? Warum soll ich dann noch koran lesen? Warum habe ich ein gehirn? Warum weiterbildung? Lasr but not least:-)Warum gab es mohammed und seine weiteren spielkamaraden? Also vorprogrammiert heist für mich gehirlosigkeit, an deiner stelle würde ich nicht versuchen hier irgendwelche hohle, sinnlose sätze loszuwerden, sondern würde versuchen mich weiterzubilden. Insb. im Bereich "vorprogrammierung" und "konfigmanagement":-) Gruss |
|
||||
|
||||
![]() ama söylenenler dogruysa hafifce küstahlik yapilabilir:-)
Arap toplumunun islam öncesinde cahiliye döneminde olduklarini,kuklara tapip,kiz cocuklarini gömdüklerini ve kabileler halinde birbirini telef ettiklerini ben uydurmadim.. |
|
||||
|
||||
![]() Du musst mit meinen Gedanken nicht einverstanden sein. Ich meine mit Vorprogrammierung nicht das, was du meinst meine Liebe...
Aber wahrscheinlich reicht dein Gehirnkapazität nicht aus, um das zu verstehen. Bei Menschen wie dich muss man alles vorkauen und alles warm servieren, damit ihr das runterschlucken könnt. Das ist zu hoch für dich!!! oynamaya devam et.. ![]() |