| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() hayirli ve ugurlu olsun.....
|
|
||||
|
||||
![]() Daha fazla itham almak istemiyorum! Hic bir sahisa kusur söylemek bana kalmamis, görevim degil!
Beni rahatsiz eden, ben bunu sana 40 kere söyledim, ister Forumda, ister GB´ne yazi biarakarak= USLUBUN! Ben kisisel olarak rahatsiz oluyorum. Hem hocalara kiziyorsun ki, ben simdi kimseyi savunmuyorum, hemde ayni hatayi sende yapiyorsun. Ayni onlarda begenmedigin diktatör ve sert bi tavir ile..Saygi, Sevgi göstermezsen, diger mahlukattaki fark nerede kaliyor o zaman?!? Herkesin kendine göre dogrusu yanlisi var...(Bu benim sahsi görüsüm, bana öyle geliyor olabilir) "Zehirle pismis asi kim yemeye gelir?" -Yunus Emre- |
|
||||
|
||||
![]() ve nizam icinde calistigini görüp de hala allahin varligina inanmayan kalbi mühürlenmis kafir ve zindiklara ne demeli!:-)
Hic bir kumasin terzisiz, hic bir masanin marangozsuz meydana gelemeyecegini cok iyi bilen ve sorgulamayan bu kalbi mühürlü tayfasi nasil olur da eseri muazzam bir destan gibi gözün baktigi her yerde karsimiza cikan yaraticinin varligindan süphe ederler!!! |
|
||||
|
||||
![]() mevlevi tarikatindanmisin nesin:-)
|
|
||||
|
||||
![]() fazla kavga etmeyin gencler..bir kac kisi sadece kurana bakalim deyip kurani absolut yapiyor..digerleri hop hop! bu is peygambersiz sünnetsiz olmaz diyor..
Kuranci tayfasi hakli, cünkü: hadislerde o kadar cok sacma sapan sey var ki, bunun din olamayacagini,allahin böyle bir sey istemis olamayacgini anlayip biliyorlar..hadisci tayfasi kadar dinle uyusturmamislar kendilerini.. hadisci-sünnetci-muhammetci tayfasi hakli cünkü: tüm kutsal metinler gibi kuran da cok soyut..herkesin ayni anlamlari ve ayni yasam felsefesini kurandan cikarmasi mümkün degil.. cözüm: hadisler mutlak olmadigi gibi, kuranda da mutlak gercekler yok..bütün dinler gibi islam da vicdan meselesidir..hic bir din dünyadaki problemlere recete sunamaz ve insanin gelecegine dair haber veremez.. |
|
||||
|
||||
![]() hayatinda camiye gidip namaz kilmayan bir insan cennete gidebilirmi? burdaki sevgili din alimleine soruyorum..
camiye gitmeyi kac defa denedim ama ortam hic hos degil..cok itici geldi..ayak kokusu mu dersin..biyikli tespihli soguk suratli erkeklerden olusan kadinsiz bir ortam.. neden camileri de kilise gibi daha angenehm yapmazlar ki anlamadim.. |
|
||||
|
||||
![]() Benim ne mezhebim ne tarikatim mevcut. Muhammed zamaninda tarikat mezhepmi vardi? Kuranda seni tarikatindan mezhebinden sorumlu tutuyoruzmu diyor? Muhammed´den sonra gelen ve Islam´la ilgisi olmayan ve Örf adet ve sapilmis yollara giden hic bir seyi kabul etmiyorum!
Sözüm Mevlevilere degil! Keske her mezhep öyle düsünebilse!!! Benim tarikatim ve Mezhebim Muhammedin tarikati... Yani Akil Mezhebi! |
|
||||
|
||||
![]() Adem konusu cok derin bi konu... Sade Adem degildir Halife olan. Her insandir, fakat bu cevheri bulabilmek daha ne kadar sürecek bilmiyoum!
|
|
||||
|
||||
![]() örf ve adetleri cikarisrsak geriye ne kalir ki??
|
|
||||
|
||||
![]() Iyi sen baglan bi takim insanlarin agiz oyunlarina.. Herkes kendinden sorumlu!
Örf ve adetlerin Islam la ne alakasi var Allah askina?! Cikar bakalim ortada ne kalir? Ben söyleyeyim, gercek ISLAM anlayisi kalir... Dal bakalim derinlere, söylenilen herseyde mantik dolumu degilmi? Allah akil vermis, kullanmasini ögren! Disardan soyutlandinmi, o zaman seyretme gücü dahada yüksek.Seyrettigin an, yoklugu hissedebilme vs. vs. vs. |