| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() Üstad Süleyman Ates Hocanin sitesini yanlis yazdim.... düzeltiyorum...
www.suleyman-ates.com |
|
|||
|
|||
![]() senin yazdiklarinin bazinda yaziyorum. sen degilmiydin (para deger kaybediyor, insanlar yoksulluga sürükleniyor, öyleyse faiz helal edilsinde zarar düssün) diyen. benden senin sosyo-kültürel dedigin olaydan bunu cikardim; yani önceki cümlemle: para deger kaybediyor, senin sosyo-kültürel olay dedigin bu... bu sadece kisa bir not du, gecelim. dini ilimden bihaber oldugun gibi finans ilminden de yoksunsun. aslina bakacak olursak birak ilmi, i sini bile göremiyorum sende. peygamberin döneminde para deger kaybetmedigini zanediyorsan yaniliyorsun. madde ve onun karsiligi, yani para, var oldu olali deger kaybediyor. hasa allah bilemedi, peygamber bilemedi, hatta uzak ve yakin gecmisteki yüzbinlerce, belkide milyonlarca din bilginleri bilemedi de, bizim sosyete imami mehdi yasar nuri bildi, öyle mi? mehdi ya iste, alametlerinide beraberinde götürüyor. bizim insaatci enis de bu alametleri gördü ve hemen ona tabii oldu; tam kahkahalik sanaryo. seni bilmem ama yasar nuriyi senin sayende tanimadim herhalde. ayse, fatmanin, hatta daha önce devlet kanalinda ki rezaletleri ziyadesiyle izledim.
ben din bilgini degilim, bunu hicbir zaman da iddia etmedim. peygamberi, sünneti, ilahi emirleri senin gibi kulaktan doldurma bilgiciklerle, hoppadan bahanelerle tartismaya yeltenmiyorum; öyle bir intiba da yarattigimi zanetmiyorum. sen okadar cok bilgilisinde neden papagan gibi ötmeyi birakipta sorularima cevap vermiyorsun. hele biraz gayret gösterip onlarca sorularima cevap versende bende mega-mehdi yasar nurinize tabii olsam, insaatci mürid enis. sadece iki soru: 1. kurandaki (faiz haramdir!) yasasini yanlis algiliyorsam, kurani anlayabilmek icin kimin algilamasini baz almam gerekiyor? sen sadece kuran derken sadece süpermen yasarin kuran anlayisini mi kastediyordun? 2. sosyo-kültürel veya baska bahanelerle kati yasalari bile yorumlamaya kalksak ilahi yasalar manzumesinin, kurani kerimin veya peygamberin ne kiymeti kalir di? bunlara yeniden yorum getirme salahiyetinde olan birini hepsinden üstün kilmis olmazmiydik? 3. bugüne kadar, mega-mehdin haric, hangi bilim veya ilim adami faizin helal kilinmasini savunmustur? pardon, iki soru demistim, üc oldu. gerisi bunlari izaha kavusturduktan sonra gelecek. yalniz lütfen papagan gibi sos-sos-sosyo, kültür-kültür-kültürel diye tekrarlamadan ve hem kirik türkceyle bozuk almancayi karistirmadan, madem ki bozuk, ya türkce veya almanca arasinda secim yapip cevaplasan memnun olurum. ömrünü mürekkep yalamakla gecirmis, ama bukadar ifade özürlü bir insana rastlamadim. senin ziyaret ettigin üniverstede el kol hareketleriyle mi anlasiyorlar yoksa?.. ha bir ricam daha olacak. haftalardir farkli yorumlayacaksin, degisik bakacaksin diye sütün etrafinda cember cizmeden mevzuuyu, argumanlarini ama sosyo, ama kültürel acidan bir bir önüme yigsan da bir görsem. vesselam |
|
|||
|
|||
![]() be arkadasim.... ben uzman degilim... anlasilan sende degilsin...
O halde neden bir Ilahiyata danisip tam anlamiyla bilgi almiyorsun...... ben sadece onlarin dediklerini söylüyorum.... Mesela Marmara Ilahiyati, Istanbul Ilahiyat yada Ankara Ilahiyati var...... Yazssana bunlara bir Mail ve isin ucunda yatan sosyo-kültürel olayi sor..... veya Ahmed Hulusi yada Süleyman Ates gibi Tefsir yazma kalitesi ve serefine ulasmis bir üstada sor.... ve bilgini al.... Mailin bir örneginide bana gönderirsin yada burada herkes icin yayinlarsin... Kurani düz okuyup kendi kafandan hüküm cikaramazsin..... bu mümkün degildir... |
|
||||
|
||||
![]() aber du stürzt manche Menschen die du höchstwahrscheinlich gar nicht kennst genau in diese Lücke hinein!!!
Du setzt sie gleich mit solchen Idioten wie dieser AKShalil oder so ähnlich und das finde ich unpassend, diese Menschen haben auch ihre Rechte und werden in rechenschaft gezogen du musst sie nicht verurteilen du kannst das auch nicht!!! Das wovon du sprichst ist ok, dazu stimme ich dir zu aber du ziehst das zu weit, birak düsüncelerin senden ciksin seni göstersin seni anlatsin (daha dogrusu Kuranin sözleri) ama baskalarini icine alma eline ne gecicek ??? Kul Hakkina riayet etmek lazim !!! eyvallah... Fatih ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ICTIN NEYY HANİ KURANİ ACİP HERSEYI ÖGRENE BILİRDİK MESEBLERE IHTIYAC YOKTU HMMMM SEN TURSU SUYU DEYIL LAHANA TURSUSU YEMİSSİN GALİBA
![]() |
|
||||
|
||||
![]() dogru haklisin avrat ile erkek esittir ama abi
avratlarin memeleri var pizim yok...hani nirede esitlik.....pizim sadici pipimiz var abi...o yüzden esitlik yok abi...yani Tanri avradi degisik ve bizi degisik yaratmis.....ulan pizim pipimiz olasaydi ulan var ya kimi....sey yapacaktik yani nasil sey yapacaktik... Anasini satayim karilarda her türlü pok varda pizde niye sadece pipi var yaaaa cevap verin yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa |
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|
|
||||
|
||||
![]() saymiyormusun ??
|
|
||||
|
||||
![]() Senin verdigin ayetlerde kafirlerden bahsetmiyor. Kafir ayeti ver bana!
------------------------------ TEVBE [1] Allah ve Resûlünden kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz müşriklere bir ihtar! [2] (Ey müşrikler!) Yeryüzünde dört ay daha dolaşın. İyi bilin ki siz Allah"ı âciz bırakacak değilsiniz; Allah ise kafirleri rezil (ve perişan) edecektir. [3] Hacc-ı ekber (en büyük hac) gününde Allah ve Resûlünden insanlara bir bildiridir: Allah ve resûlü müşriklerden uzaktır. Eğer tevbe ederseniz, bu sizin için daha hayırlıdır. Ve eğer yüz çevirirseniz bilin ki, siz Allah"ı âciz bırakacak değilsiniz. (Ey Muhammed)! O kafirlere elem verici bir azabı müjdele! ----------------------------------------- Allahu Teala Kuraninda cogu yerlerinde behseder kafir ve müsriklerden. Ve onlarin nasil bir ceza alacaklarida belli! Tabiiki her sey yinede Allahin elinde. Ama bize bildirdigi bir seyi niye degistirsin? Suda var Tevbe eden herkes af edilecektir. Tevbe edende inanmayanlar arasina girmiyor tevbe eden müslüman olarak ölüyor !! Yani isin kisacasi: Kafir olarak ölenin yeri zaten hazir. Cehenneme odun olmaya gidiyorlar! Bayraktar hocayla muhatap olman beni sevindirdi. Onun kitaplarini okumani isterim. Onu Yasari sor bakalim ![]() Elinde sonunda Allah tabiiki Rahmet edecek ama sadece günahkar müslümanlara sefaat edecek okis anla artik. |
|
||||
|
||||
![]() avukat olaman gerekirmis senin ... Umschulung yap yeteneklisin!
|