| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() entschuldigen......
Ich war etwas zu vorlaut und habe mich auch im Forum darüber geäußert...... Hatami kabul ediyorum ve özür diliyorum, Vaybeeden ve diger arkadaslardan..... Umarim bundan sonra efendice sohbetler sürebiliriz.... bizlerin amaci eskisi gibi Forumda sohbet etmek... Insallah diger arkadaslarda sohbetlere yine katilir ve eski halindeki gibi burada ve diger Forumlarda sohbet ederiz..... Selamlar, Sevgiler Enis Kaya |
|
|||
|
|||
![]() nede olsa ikimizde az cok aydin kisiler olarak sohbetle cözeriz bu sorunu..... aslinda sorunda degil, bir yanlis anlasilma.....
Yazis seklim biraz igneleyicidir.... ama bence tatli sert diyelim ona.... yani yanlis olan seyi siddetle elestiririm...... Simdi gelelim Alevilige...... farkindaysan uzun zamandan beri ben burada Aleviligin sosyo-kültürü en üst seviyede olan ama ve dikkat et..... Islam dini disinda olan bir Ideolojidir....... dememismiydim...... evet demistim... Hatta samanizim elemetleri son derece derin bir din anlayisidir demistim.... bak iste Federasyon baskani iste bunu söylüyor..... Bunlari eskiden sölüyemiyordu.... nedenmi, cok basit... din yobazlari yüzünden Aleviler kendi dinlerini aciklayamiyorlardi...... ama simdi 21 yüzyilin Türkiyesinde bu mevcut..... Bence bütün bu demokrasi anlayisi, bir kac bilim adaminin sayesinde oldu.... bunlarin basinida Yasar-Nuri Öztürk ceker.... bu ve bu gibi bilim ve din adamlöari sayesinde, bizlerde gercek Islam dinini anlayip sevmeye basladik.... hatta ben Islam dinine asinayim..... ama dikkatini cekerim, annem babamin Islam anlayisindanda nefret ederim....... Ideolojileri asla ve asla sevmem....... Bu yeni yapilanma cercevesinde, artik Aleviligin Islam safasinda yeri olmadigi apacik, bir nevi samanizim ve Hiristiyanliktan esinlenen, bir din Islam olamaz ve degildirde.... Ben bu aciklamayi, en az Yasar-Nuri Öztürkün Islam dinini temizleme harekati kadar hayati sayiyorum....... Gelelim, ben olmasaydim sizler bunu anlamiyacaktiniza..... Bak arkadasim, Yasar Hoca ve diger Hocalar olmasaydi... ben Müslüman falan olmazdim.... bir ot gibi hayatimi sürdürecektim belkide... cükü su anki Islam anlayisi bana az geliyordu... ebn onlari asmistim... ama görüyorumki asil Islam dinini kavrayabilmek icin, benim yillarca arastirmam lagzim. Ben öyle Aleviler taniyorumki.... adamlar Aleviligin nasil yazildigini bilmiyorlar ve ayni zamanda Alevilerin aralarinda ayni Islamdaki gibi cok acayip gruplar var..... Ne bir Müslüman Islamdan anlar ne bir Alevi Aleviliktenn anlar...... genel olarak bu benim kanatimdir...... cünkü o kadar bildigim halde, benim Islam bilgim sifir sayilir..... Kabul ediyorum benim düsüncelerimi anlamak kolay degil... hatta kelimelere dökmek dahada zor.... ama zannediyorum bir nevi cerceveyi cizabildim.... Selamlar Enis |
|
|||
|
|||
![]() der angesagtesten Religionen der Welt...... weit über Milliarden von Budiesten auf dieser Welt..... also es muss schon was an dieser Sache dran sein......
Bence Budismuss Islamin bir parcasi oda su..... ruhaniyet olarak huzura erismek...... Budistler Budayada medet ve Rahmet diler, biz Müslümanlar ise, sadece Allahtan medet dileriz...... Bakin hatta bazi ibadetleride aynidir.... Budistler Budaya secde ederler.... ayni bizim sekilde.... yani saygi..... hatta tezbih olayini Budismustan Islam dinine gecmistir, ayni Irandaki recm olayi Yahudilerden Islam dinine gecmistir.... Kisacasi dinler icice komunikasyon icindedirler..... eninde sonunda birbirlerini etkilerler...... Son olarak sunu söyliyeyim, bir bütün halinda bakarsak, dünyada en Salih din Islamiyettir, cünkü tüm dinleri ve Ruhaniyetleri icnde bulunduran tek Ilahi dindir...... Tabi bunlar benim arastirmlarima ve Ilahiyat Hocalarinin görüslerine dayali bir anlayistir.... Ama Ilahiyatcilardan baska annelerimiz babalarimizmi dahga iyi anliyorlar Islam dinini, aohl kaum... den keiner von denen ist ein Wissenschaftler....... hatta Kuranda bunu söylker, "hic bilenle bilmeyen bir olurmu???" tabiki olmaz..... Selamlar Enis |
|
||||
|
||||
![]() ... BITTE DICH!!!!!
Millionen von Menschen bezeichnen sich als Muslime... Wieviel Prozent dieser Menschen leben nach Islam???!?!? Es kommt nicht darauf an, wieviele Angehörige die Religionen haben? Welcher Christ lebt nach der Thomas Evangelium??? Das innere Frieden kommt nicht vom Buddhismus... Mesela Zikir olayi... Islam da beynine faydali olan arapca kelimeler var iken, Meditasyonda bu konuda dikkatli davranmak gerekir...vs. vs. vs.!!!!!!!!!!!! Buddhismus ist keine Religion, auch keine Sekte... Kunst des Lebens... |
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|
|
||||
|
||||
![]() önce cahil cühela sünni takimini aydinlat adam et de ondan sonra alevileri aydinlat!
alevilerin senden ögrenecek bir seyleri yok.. sen git cenabet,türban,2 bardak sarap günaha sokar mi? mastürbasyon günah mi gibi sacma sapan konularla ugrasan dindarlarini aydinlat.. alevilik üzerine nutuk atmak senin ne haddine.. kaldi ki neden hep islami refereans aliyorsun ki sen?? aleviligi, din oolup olmadigini illah islama göre mi degerlendirecegiz?? ama tabii gercek müslüman biziz diyen salak aleviler oldugu müddetce sana da burda laf dogar.. aleviligi kavramaya islamin sinirlari yetmez.. |
|
||||
|
||||
![]() da dinlesek diyorum..ikide bir wahre islama,gercek kurana dönmek seklinde zirvalayip duruyosun..
yok öyle bir sey.. |
|
||||
|
||||
![]() keyfine ce cöl bedevi sartlarina göre yazilmis bir dindir..
|
|
|||
|
|||
![]() aber für die Chinesen ist es aber......
Jedes Ritual entspricht den alten Überlieferungen. Ich habe auch nicht behauptet, das das innere Frieden vom Budismuss komme, sondern die ganau so wie wir auf der suche dannach sind........ Das ist eine Art Basis, was alle Religionen gemeinsam haben..... Ich denke nicht das ich zweideutig geschrieben habe... Gruß Enis |
|
|||
|
|||
![]() Islamiyet tüm dinlerin Basisini ve ayni zamanda tüm evrensel insan haklari kanunlarinida icerir.....
Yani senin bir samanisim dininde Basis olan, bir dinin Alevilikten veya diger dinlerden daha üst konumda oldugunu, artik kimseye yutturamazsin..... yani bu ve bu gibi tartismalari, son yillarda Türkiyede gelisen Üstadlar sayesinde astik...... Islam senin tarif ettigin gibi degil, ayni zamanda Alevilikte senin tarif ettigin gibi degil..... Islamiyeti Türkiyenin en önde gelir din bilginleri sayesinde ögrendik ve bu bizi mutlu ediyor....... ayni sekilde Aleviligide sizlerin Federasyonu sayesinde ögrendik....... Sen ve senin gibiler, azda olsa kendi Federasyonunuzla kontaga gecip, asil kendi dininizin ne oldugunu anlamaniz lagzim....... Ben sordum ve arastirdim..... Alevilik ve Bektasilik, sizlerin algiladiginizdan farkli... Sen ise din yobazlari gibi hissi giriyorsun.... bu seni batirir...... tüm din olaylarina sade ve objektif bir sekilde bakmalisin, yoksa gercekleri ayird edemezsin...... Aleviligin Islam dini disinda oldugu ve Smamnisim elementleri icerdigi, bir hayati gerektir..... üstelik Federasyonun aciklamlari baglayicidir...... Artik bundan sonraki cagda Alevilik yeni bir din olarak tarihte yerini alacak...... Bunda ne kötülük varkide, sen kalkmis bana hakaret ediyorsun....... Seviyeli ve ruhani bir sekilde tartisacaksak varim.... Selamlar Enis |