Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 21.12.2003, 16:19
unknown

Standard KURAN DEGISIK ANLASILABILINIR..

KURANDA ALLAH hatta bunu tesvik eder..
yani her ayetin degisik anlasilabilmesi gayet normal birsey neden panige kapiliyorsun..bak allah kuranda ne diyor..
"Onlar ki sözü (kavl) dinlerler ve en güzeline uyarlar. Onlar, ALLAH"ın yol gösterdiği kimselerdir. Onlar akıl sahipleridir." 39:18

utanmiyormusun ?
Alt 21.12.2003, 16:19
Benutzerbild von kardelencilesi
kardelencilesi kardelencilesi ist offline
Neuer Benutzer

Standard Hangi Ayet!

O halde Kuran-I Kerim Azimussandan bir tane ayet getir senin söylediklerini dogrulayacak. Bir tane gercekten senin söylediklerine kanit olacak ayet istiyorum. Ama kem küm etmek yok. Sebebi Nüzüluyla hangi anlamda bu ayet inmis vesairlerle birlikte sadece bir ayet getir. Amenna diyecegim!
Alt 21.12.2003, 16:27
Neuer Benutzer

Standard Kuran-i anlamak Tefsirle olur

Degisik anlasilacagini, yani derinlemesine ve cok yönlü anlasilacagini söyledim, zaten ben yazdiklarimla bunu anlatmaya calisiyordum. Degisik alimleri de bu yüzden zikrettim. Fakat sen 7 Alim,vesairle yok canim insan okur anlar babinda anlatmaya calistin. Benim panige kapildigim yok,zira konustuklarimdan eminim, bu yüzden de herzaman kaynak veririm.Kuran"in cok yönlü olmasi ve her asra bakmasi onun alemsumullülügündendir. Bu yüzdende Kuran ilminde derinlesen insanlar Kuran-i tefsir ederler, daha iyi anlasilsin diye. Tefsir kelimeside zaten birseyi aciga kavusturmaktir, onu anlasilir kilmaktir.Yoksa Müfessirlerin amaci Islam"i zorlastirmak degildir. Zaten Peygamber efendimizde: "Kolaylasitirin zorlastirmayin,sevdirin nefret ettirmeyin"
diyor. Allahualem!
PS: Bu son yazimdi bugünlük, zira Aksam namazi oldu ve ders yapmaliyim. Saglicakla kal!
Alt 21.12.2003, 16:33
unknown

Standard AYET COK..istemedigin kadar cok ayet var

ama senin kafayi biraz degistirmen lazim arkadasim..yani zoruna gitmesin ama bu sekildeki din inanci yahudi ekolu din inancidir
yahudilerinde kuranda nasil kinandigini bilirsin sanirsam !
biraz daha elestirisel düsünürsen benim aslinda sünni düsmnai olmadigimi alevi hic olmadigimida anliyacaksindir..
burayada defalarca ayet yazdim senin icn tekrar bu sectiklerimi yazayim..
"DE Kİ: "BEN SİZİ YALNIZCA VAHİY İLE UYARIP KORKUTUYORUM." (21/45)
"ONLARA BİR AYET GETİRMEDİĞİN ZAMAN, "ŞURADAN BURADAN DERLESEYDİN YA" DERLER. DE Kİ: "BEN SADECE RABBİMDEN BANA VAHİY EDİLENE UYUYORUM. BU, RABBİNİZDEN OLAN BASİRETLERDİR, İMAN EDECEK BİR TOPLUM İÇİN DOĞRUYA İLETİLME VE RAHMETTİR"." (7/203)

"DE Kİ: "SİZE, -ALLAH"IN HAZİNELERİ YANIMDADIR- DEMİYORUM, GAYBI DA BİLMİYORUM VE BEN SİZE -BİR MELEĞİM- DE DEMİYORUM. BEN BANA VAHYEDİLENDEN BAŞKASINA UYMAM"." (6/50)

"BU KURAN UYDURULACAK BİR HADİS (SÖZ) DEĞİLDİR. AKSİNE ÖNÜNDEKİLERİ TASDİKLEYİCİ, HERŞEYİ DETAYLANDIRICIDIR. İNANAN BİR TOPLULUK İÇİN DE KLAVUZ VE RAHMETTİR." (12/111)

"İŞTE BUNLAR ALLAH"IN AYETLERİDİR Kİ, ONLARI SANA GERÇEK OLARAK OKUYORUZ. HAL BÖYLEYKEN ALLAH"TAN VE AYETLERİNDEN SONRA HANGİ HADİSE İNANIYORLAR?" (45/6)
"KİMİN HADİSİ ALLAH"TAN DAHA DOĞRU OLABİLİR?" (4/87)
"EĞER DOĞRU SÖZLÜLER İSELER O"NUN BENZERİ BİR HADİS GETİRSİNLER." (52/34)
"İNSANLARDAN ÖYLELERİ VARDIR Kİ, ALLAH YOLUNDAN BİLGİSİZCE SAPTIRMAK İÇİN HADİS EĞLENCESİ SATIN ALIRLAR. İŞTE BÖYLELERİNE REZİL EDİCİ BİR AZAP VARDIR." (31/6)

"ONLARIN SANA GETİRDİKLERİ HİÇBİR ÖRNEK YOKTUR Kİ, BİZ SANA GERÇEĞİ VE EN GÜZEL YORUMU GETİRMİŞ OLMAYALIM." (25/33)

"KİTAPTA HİÇBİRŞEYİ EKSİK BIRAKMADIK." (6/38)
Alt 21.12.2003, 16:35
unknown

Standard ayetler....

ama senin kafayi biraz degistirmen lazim arkadasim..yani zoruna gitmesin ama bu sekildeki din inanci yahudi ekolu din inancidir
yahudilerinde kuranda nasil kinandigini bilirsin sanirsam !
biraz daha elestirisel düsünürsen benim aslinda sünni düsmnai olmadigimi alevi hic olmadigimida anliyacaksindir..
burayada defalarca ayet yazdim senin icn tekrar bu sectiklerimi yazayim..
"DE Kİ: "BEN SİZİ YALNIZCA VAHİY İLE UYARIP KORKUTUYORUM." (21/45)
"ONLARA BİR AYET GETİRMEDİĞİN ZAMAN, "ŞURADAN BURADAN DERLESEYDİN YA" DERLER. DE Kİ: "BEN SADECE RABBİMDEN BANA VAHİY EDİLENE UYUYORUM. BU, RABBİNİZDEN OLAN BASİRETLERDİR, İMAN EDECEK BİR TOPLUM İÇİN DOĞRUYA İLETİLME VE RAHMETTİR"." (7/203)

"DE Kİ: "SİZE, -ALLAH"IN HAZİNELERİ YANIMDADIR- DEMİYORUM, GAYBI DA BİLMİYORUM VE BEN SİZE -BİR MELEĞİM- DE DEMİYORUM. BEN BANA VAHYEDİLENDEN BAŞKASINA UYMAM"." (6/50)

"BU KURAN UYDURULACAK BİR HADİS (SÖZ) DEĞİLDİR. AKSİNE ÖNÜNDEKİLERİ TASDİKLEYİCİ, HERŞEYİ DETAYLANDIRICIDIR. İNANAN BİR TOPLULUK İÇİN DE KLAVUZ VE RAHMETTİR." (12/111)

"İŞTE BUNLAR ALLAH"IN AYETLERİDİR Kİ, ONLARI SANA GERÇEK OLARAK OKUYORUZ. HAL BÖYLEYKEN ALLAH"TAN VE AYETLERİNDEN SONRA HANGİ HADİSE İNANIYORLAR?" (45/6)
"KİMİN HADİSİ ALLAH"TAN DAHA DOĞRU OLABİLİR?" (4/87)
"EĞER DOĞRU SÖZLÜLER İSELER O"NUN BENZERİ BİR HADİS GETİRSİNLER." (52/34)
"İNSANLARDAN ÖYLELERİ VARDIR Kİ, ALLAH YOLUNDAN BİLGİSİZCE SAPTIRMAK İÇİN HADİS EĞLENCESİ SATIN ALIRLAR. İŞTE BÖYLELERİNE REZİL EDİCİ BİR AZAP VARDIR." (31/6)

"ONLARIN SANA GETİRDİKLERİ HİÇBİR ÖRNEK YOKTUR Kİ, BİZ SANA GERÇEĞİ VE EN GÜZEL YORUMU GETİRMİŞ OLMAYALIM." (25/33)

"KİTAPTA HİÇBİRŞEYİ EKSİK BIRAKMADIK." (6/38)
Alt 21.12.2003, 20:17
Benutzerbild von aynur76
aynur76 aynur76 ist offline
Neuer Benutzer

Standard du lebst ja auch noch

puahhhhhhhhhhhhhhhhhh
Alt 21.12.2003, 23:07
Benutzerbild von hasan7575
hasan7575 hasan7575 ist offline
Neuer Benutzer

Standard peki birader

sözlerini Allah hepimizi peygamberimizin yolunda gitmeye nasip eylesin diye bitirmissin.o halde sunlari tek tek yerine getirelim:
-9 yasinda bi kiz alalim
-onlarca kadinlarla evlenip ayrilalim
-evlatlik edinip,sonra da arkadaslarla birlikte yazmakta (büyük bir ihtimalle cevremizdeki bedevilerin-eger varsalar-ne kadarda safca herseye inandiklarina gülerek)oldugumuz kitaba(ki adi kurandir)bir ayet ekleyerek evlatliklarin karilariyla evlenmek caizdir diye yazalim ve evlatligimizin karisini da diger karilarimizin arasina katalim
-köle ve cariyelerimiz olsun;onlarla pazarlik yapalim,onlari miras birakalim ya da onlari hediye edelim;cariyelerle yatip kalkalim
-kervanlar basalim,savaslar yapalim,idam cezalarini uygulatalim,elleri bacaklari koparalim,ganimetler elde ederek onlarin 2/3 sine el koyalim

vs vs
ne dersin,o zaman daha iyi birer müslüman olurmuyuz?
Alt 21.12.2003, 23:36
Neuer Benutzer

Standard Keferenin görevi küfretmektir!

Haklisin, cümlemi düzelteyim. Allah biz Müslümanlari Peygamber Efendimizin (sas)yolunda gitmeyi nasib eylesin. Cennet ucuz degildir ve cehennem bosuna degildir sözlerine binaen yasasin Kafirler icin Cehennem demek geliyor icimden, zira bu kadar küstahligi ve inkarciligi Ebu Cehiller ve Ebu Lehebler bile yapmamisti. Ismin Hasan da olsa Hüseyin de olsa, senden olsa olsa mezalim Yezid olur belki Yezid. Demek ki bu iman ile küfür arasindaki mücadele ebediyete dek sürecektir. Bir yanda imana ve güzellige ait sözler irmagi var olmanin yaninda diger tarafta da kirden af buyurun kanalizasyonlara laik bir su olacaktir. Olacaktir zira insan öldügünde Iman ile Küfrün (Mümin ile Kafirin) arasi ayritedilebilsin. Allah sana ve senin gibilere hidayet nasib eylesin.
Alt 22.12.2003, 00:35
intellecta

Standard "tanri"

tanri kelimesi orta asyada Islamin geldigi dönemden önce tengri olarak gök tanrisi icin kullanilmistir.dolayisiyla Islamiyetden sonra Allahin c.c. birligine inanildigi gibi, bu derece genel ve "eski" bir kelimeyi Allah sifati icin kullanmak son derece yanlistir.Tanri kelimesi Allahin kavramini anlatmaktan acizdir.

inananlar icin milyonlarca tanrilar vardir.lakin Allah birdir.tanri birdir denildigi hic bir yerde duyulmamistir.

tanri tam olarak nedir?neyi ifade eder kimse bilmez.bir cok uydurma tanrilari icin kullaniliyor cünkü.ama Allahin 99,hatta daha detayli 1001 sifati vardir.
lenguistik manada tanri ilah anlamina geliyor.yani Allahtan baska ilah yoktur.ama tanri kelimesini Allah kavrami yerine kullanirsak-ilahtan baska ilah yoktur demis oluruz.

olay bu kadar baris.anlayamayanlara sasirmak elde degil (!)

Allah kavraminin kendine has sifatlari var ve tam karsiligini hic bir dilde bulmak münkün degildir.tanri kavraminda bulmak mümkün olmadigi gibi.

uluslar arasi cevirilerde bile Allah kavrami direk olarak kullanilir.müslüman türklere ne oluyor acaba?
amerikan filimlerin fena halde etkilerinde kalmis olmalilar-hani varya su mesur "aman tanrim" *gg*

Islamiyetin,yani uygarligin yayilmadigi dönemlerde,asirlar önce kullanilar bir kavrami bugün Allah sifati yerine kullanmak akil isi degil.

gericilik dedikleri bu olsa gerek

saygilar.

...En güzel isimler (Esma-i Hüsna)Allahindir.O halde, Allah"a bu isimleri ile dua edin.
O"nun isimlerinde sapiklik edenleri terke din.Yarin kiyamette onlar yaptiklarinin cezasini gececeklerder.A"raf 180...
Alt 22.12.2003, 01:04
Benutzerbild von hasan7575
hasan7575 hasan7575 ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

birak kocum su laf salatasini.kurdugun akli sira edebi degeri yüksek gibi duran ve sana sanki islami entelejansyasinin degerli bir üyesi endamini veren o komedilere laik üslubunla belki toy cocuklari etkileyebilirsin.hasan sadece nickim;alevilerle alakam yok cok merak ettiysen.
belki ileride seninle hazir sen deginmisken su cennet cehennem olayinida bi tartisiriz.ancak hersey vakit meselesi netekim.
cennette vaad edilen ickiler,kadinlar,kulpler,altinlar,gümüsler ve daha nice dünyevi zevkler ve dünyevi maddiatciligin unsurlari olan unsurlarin alemleri kesin tanimlamalarla ikiye ayiran bir dine ne kadar sigar,Allah neden insanlari cehennemlik olacaklarini bile bile yaratir,onlarin bizzat kendisi gözlerini mühürler,cehennemi insanlarla dolduracagina neden söz verir seklindeki sadece bazi bulanikliklari belki böylece biraz aydinlatabiliriz
Antwort