Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 18.09.2004, 20:44
eniskaya

Standard Dedigim gibi

senin inanman veya inanmaman önemli degil...... önemli olan Allaha inanip ahiret günüp icin Salih Amel islemendir...

Insanlar zaten bedensel bir sekilde Allahin huzuruna gidemezler / varamazlar.

Allah mecazi anlamda nurdur, enerjidir..... o yüzden bedensel bir sekilde Allaha ulasmak mümkün degildir, bunu Alimler cesitli sekillerde aciklamislardir ve cok mantiksel hemde Kuranin ruhuna uygun aciklama olsa gerek.....

Senin o ahiret hayatin bugünki gibi olmayacak, tekrar dirilme senin algiladigin vucutsal sekilde olmayada bilir.... dogrusunu Allah bilir....

Bizler sedece böyle bir Ortun var oldugunu biliyoruz..... detaylari oraya gidince görecegiz, yani cenneti veya cehennemi...

Üstelik cehennem bir ceza, yani islah etme yeri...... insanlarin ruhu orada temizlenip Amellerine göre cennetlere yerlestirilecekler.....

---------------------

Mal etwas Physik:

im Physik gibt es den Energie-Erhaltungsgesetz, der besagt, das keine Energie verloren geht, Sie wird nur in eine anederen Form umgewandelt, Z.B aus Licht wird wärme, aus wärme Elektrizität.
Nichts geht verloren nur lediglich umgewandelt, genau so ist es mit der Urenegie des Menschelichen Seele oder dem Menschen, nach dem sein Körper nicht mehr existiert/Funktioniert, wird die Seelische Energie weiter existieren.

Das haben sogar seiner Zeit Russiche Forscher bewiesen, das knap 15 cm über dem Körper eines frisch verstorbenen Menschen eine Energiequelle wartet und nach einiger Zeit verschwindet, das würde auch die erlebnisse der Menschen erklären die zwischen dem Tod und das Leben standen....

Grüße
Enis
Alt 18.09.2004, 21:01
Benutzerbild von akshalil
akshalil akshalil ist offline
Neuer Benutzer

Standard haydaaaaa!! sende yazilani iyi oku

1-Zinayi cezalandirmayi istemimize avrupanin sesini cikarmasi icislerine karisma degildir..Bu durum AB sivil hukukuna acikca aykiri bir durum oldugu icin avrupalilarin itiraz etmesinden daha dogal bir sey olamaz..AB yi isteyen de biz oldugumuza göre ya kanunlarimiz onlarinkine uygun olacak ya da bu sevdadan vazgececeksin

2- kaldi ki bunu icislerine karisma olarak degerlendirsek bile tayyip beyin gözü yeni mi acildi akli basina geldi...simdiye kadar AKP nin yaptigi tüm kanunlar AB icin yapilmamismiydi??
Neden simdi tam avrupalilar yaüptigimiz yenilikleri alkislarken ve tarih vermeye hazirlanirken tayyip herseyi bok etmeye calisiyor...ya basta yapmasaydi yada ise ramak kalmisken sonuna kadar adam gibi götürsün...

ama isin aslini ben sana söyleyim, bu gün gazetelerde yazdi..AKP nin tabaninda ve tavaninda catlaklar görüs ayriliklari var..Tayyip ise muhafazakar dincilerin oyununa geldi..birde abdullah gülü cekemedi..abdullah gül cünkü cok mantikli olarak zina yüzünden ceza kanununun pisi pisine gümbürtüye gitmesine razi olmayip hatta zina maddesini cekmisdi..

devlet yömnetme ve politika yapma gelenegimiz pek de iyi degil kusura kalma..herseyi elimize gözümüze bulastiriyoruz..
Alt 18.09.2004, 21:18
Neuer Benutzer

Standard Batiya bazen ben de kiziyorum:

Neden hala senin gibi bir;

Demokrasi,
Medeniyet ve
Kadin düsmanini kendi topraklarinda barindiriyor diye..senin gibilerini insan yerine koyup düsünce özgürlügü veriyor ve sozial leistungdan faydalandiriyor diye..
Alt 18.09.2004, 22:23
eniskaya

Standard Dogrudur katiliyorum

O cerceveden bakmamistim.....

Uzun zamandir Abdullah Gülün politik basarisini liskanir bir tavir icerisindeydi zaten. Belki Tayip Erdogan eki geri zekali azman dinci oldugu zamanlara geri döndü...

Ama ben yinede isin icinde baska seylerinde olabilecegini zannediyorum, Avrupaya girmek icin bir TCK kanunun Meclisten gecmesi kalmisken, neden Erdogan kalkipta bunu boykot etmeye yeltensin.......

Zannetmiyorumki Erdogan tek basina bunu yapmaya kalksin, eger TR ABye girmemek icin menevra yapiyorsa bu devlet zirvesiyle mutabiktir...... öyle buna ne Genelkurmay nede Cumhurreisi nede TR nin devlet üstü devlet yöneticileri izin verir.....
Eger böyle bir tarihi firsati zevki ve ideolojisi icin cöpe atacak bir adam bence TR de dogmadi......

Böyle islerin sonunda ölüm bile yatar, en basit örnegi özal olsa gerek.

Var bir seyler ama ne oldugu belli degil......
görecegiz yakinda....

Selamlar
Enis
Alt 18.09.2004, 22:51
Neuer Benutzer

Standard Herhalde elemanin kafasi karisti..stress

falan...bir taraftan baticilar, bir yandan arap seriatcilar..bir yandan avrupayi geziyor gelismis modern ülkeleri görüyor diger taraftan eski azman dinci günlerini hatirliyor..das hat ihn vielleicht überfordert..
Alt 18.09.2004, 23:19
eniskaya

Standard Artik hayirlisi diyelim

Araplar adam olsalardi dünyada cok sey degisirdi.... biz kismen öyle bile olsak Araplar tümüyle Batinin oyuncagi olmuslar...... bu icinde bulunduklari buhrandan kurtulmak icinde siddete basvuruyorlar.... onlarida anliyorum, ama nedense bizlen isbirligi yapma yerine ölmeyi yok olup sefil hale düsmeyi kabul ediyorlar...

Tahminim eninde sonunda, 1 gecede bile olsa bu kanunlari Tayipe yaptirtacaklar..... hatirlarsin zamaninda onun belkide gercek babasi olan Erbakan mahlukati aynisini denemisti, ama sonunda her antlasmaya imzayi basti ve neredeysede, savas gemisi devir dayimindada denize ucuyordu, Karadayi onu tutmasa....

Bazen entersan anilarda oluyor.... Politika iste u dönümü manevralar var iste.

Selamlar
Enis
Alt 18.09.2004, 23:30
unknown

Standard mit kindern und von kindern

kann man viel lernen - wie z.B wie können sich gewisse kinder an einem ort errinnern wo sie noch nie dort gewesen sind.
Man müsse Parapsychologe sein um es rekonstrieren zu können - ich kanns nicht.
Alt 18.09.2004, 23:38
eniskaya

Standard Du hast es evtl Falsch verstanden

Cennet wird im Kuran beschrieben, wie ZB. Rahman Suresi und es gibt auch andere Sures wo die gaben aufgezählt werden.

Grüße
Enis
Alt 19.09.2004, 08:10
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Niye sinirleniyorsun ?!?

Süleyman ates nerden bulmus ? Yani Kurani Kerimde böyle yazmiyor. Peygamberimizin neyi nasil yaptigini nerden biliyor Süleyman Ates? Süleyman atese vahiymi iniyor ? 1500 küsür yil sonra o nereden bilecek peygamberimizin ne yaptigini.
Alt 19.09.2004, 08:25
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Öylemi

Yine cok kisisel oluyorsun. Bir ögrenemedin gitti su insanligi.
Ben hangi din yobazlarina deger veriyormusum? Benim sana bir isbaat
borcum yok. Fuhus islam dininde var diyorsun sen o kadar. Bu kadarda
olmaz. Böyle yola cikarsan. Cybersex, Telefonsex, filan filan hepsi
selbest. Islam AHLAKI denilen bir güzel huy var sen Kuranda deginilmeyen
olaylar varsa onunla örc birc böyle olaylari.

Hiristiyanlara gelince. Amel ne biliyormusun. Amel ibaadettir. Amel nesiz
gecersiz olur? Imani yanlis olanin ameli gecersiz olur. Hiristiyanlarinda
bildigin gibi 3 tanrilari vardir. Onlar sirktedir ve asla Islama yönelmeden
Allahin rizasini kazanmazlar.

Fuhus tabiiki her zaman vardi ve olacakta. Ama peygamber zamaninda fuhus
legalmiydi? Yani onun hükümdarligi altinda? Yani TC ülkesinde Fahise pasaportu
olan kadinlar istedigi gibi calisiyorlar. Buda dinen yasaktir. Kadinin acikca
zinayi meslek edinmesi haramdir!

Yinede Selamlar
coach

Ps. Benim sahsima karsi saldiri yapma. Ben senin sevdiklerine deli salak yobaz
demiyorum. Cünkü dine yakismiyor !!!