Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 16.09.2004, 06:52
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Alinti Enis !

Asidaki yazdiklarinin kaynagini yazarmisin ???

-------------
Öğleyle ikindi, akşamla yatsı namazları cem edilebilir. Yani birlikte kılınabilir. Peygamberimiz, yolculuk esnasında böyle yaptığı gibi zaman zaman normal durumlarda da yapmıştır. Bugün de yolculukta ve önemli işler dolayısıyla anılan iki vakit namazları cem edilerek kılınabilir. Öğlenin vakti içinde önce öğleyi ardından bir kametle ikindiyi kılmaya takdim cemi, ikindinin vakti içinde de önce öğleyi ardından da bir kametle ikindiyi kılmaya da tehir cemi denilir. Aynı şey akşamla yatsı namazları için de geçerlidir.

İkindi namazından sonra nafile namaz kılmak mekruh görülmüştür. Özürsüz olarak, bile bile kılınmamış eski namazların kazası yoktur. Onlar için Allah"tan af dilemek gerekir. Hz. Peygamber zamanında böyle bir uygulama olmamıştır. İbadet insanların akıl yürütmeleriyle değil, ya Kur"ân veya sünnetle sabit olur. Ama bir özür dolayısıyla kılınmamış namazlar, sırasıyla kaza edilir. Tutalım ki adam iki gün hiç namaz kılamadı. Hasta oldu,
engellendi. Bir özür dolayısıyla kılamadı. Bu adam önce o iki günlük namazın farzlarını sırasıyla kılacak, sonra içinde bulunduğu vaktin namazını kılacaktır. Yahut dünün akşam ve yatsı namazını bir özür dolayısıyla kılamadı. Sabahleyin kalktığında önce dünün akşam ve yatsı namazlarını, ardından da içinde bulunduğu vaktin sabah namazını kılacaktır.
Alt 16.09.2004, 06:59
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Ah nerdeeeeeeeee !

Hersey dedigin gibi Kurana uyuyorsa ne güzel olurdu. Kanunlar o kadar tos pembe degildir. Yani hepsi degil. Hele hele o yoruma acik olan kanunlar varya onlar berbaat türkiyede.

TR yasalarinin Kuran Seriatina yakin oldugunu iddia ediyorsun. Bunu nasil kanitlayacaksin bilmiyorum. Kerhane acma iznini sadece TC kanunlarinda var.
Alt 16.09.2004, 09:02
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard acaba mutasyon ilahi hikmet degilde

nedir? evrimin yaraticisi kimdir?

tabii ki erkek kardesin kiz kardes ile evlenme hikayesi, ilime burada gerek dahi yok, kuranin icerdigi evrensel kanunlara tersdir. bugün inana haram olan bir evlilik o zaman farkli olmasi düsünülemez.

evrimin ve ilmin kabul etmedigi ama yine kuran gercegi olan Allah"in devamli "yaratmasidir". sen bu hikmeti göremedigin icin buna mutasyon dersin. Bende derim bu bir ilahi hikmettir. Yüce Mevlam sürekli yaratmaktadir. Sürekli müdahale etmekte, sürekli insanlara hakikati göstermekte. devamli bir isik sacmakta, yani hakikati müsahade edebilecek bir isik, bir yol yaratmakta.

sen buna yine bilimsel kalmasi icin mutasyon diyebilirsin.
Alt 16.09.2004, 11:34
eniskaya

Standard Süleyman Ates

kac sefer dedim sana bunlar Süleyman Atesden alintin diye...

Iste Linki.... benim kaynaksiz öyle kafadan konustugum nerde görülmüstür..... man man man

<a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?Newsid=35243&Categoryid=29&wid=31&aid=0" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?Newsid=35243&Categoryid=29&wid=31&aid=0</a>
Alt 16.09.2004, 11:48
eniskaya

Standard Kolay

bunu sen ispatlayacaksin..... sen bana TR Anayasasinda bulunan kanunlarin hangisi Kuranin ruhuna aykiri oldugunu bize Kurandaki Ayetlere dayanarak söylersen bizde hangileri uymazmis diye ögrnenebiliriz.... nbede olsa sen cok iyi biliyorsunya Kurani ve Kuranin ruhunu........

Kerhaneye gelince...... fuhus gewerbesi en eski gerwerbedir ve görünüyorki öylede devam edecek..... elbette olmasini kimse istemez, ama ayni sekilde savaslarin olmasini ve insanlarin hepise atilmasini kimsede istemez...... Kuran insanlari hür kilmistir ve ayni zamanda yaptiklarindan sorumlu tutmustur, yani her savas yapan, yalan atan, Allaha sirk kosan veya fuhus yapan kesinlikle cezaya carptirilir, ya bu dünyada yada öbür dünyada.

Kerhanelerin olmasi elbette hos bir olay degil, ama zamanin sartlari mevcut olan fuhus gewerbesini azda olsa düzene sokmak gerekir. Eger kapatirsan, senin o cok deger verdigin din yobazlari bile kesin bodrum katinda bir tane kacak seklinde acarlar ve bazi aileli apartmanlarda bunlar türer gider....... ve bunlarin mutlaka düzenlenmesi gerekir.....

Hem üstelik Kuranda fuhus kanunlari yok.... o yüzden bizler onu zamanimizin sartlarina göre düzenlememiz lagzim.......

Sizler zannediyorsunuzki, Allah sizleri Jandarma diye dünyaya göndermis, oysa önemli olan Kuranin ruhunu anlayip salih Amel islemektirki, Bakara 62 de tam bunu emrediyor.... salih Amel isleyen Hiristiyanlarda cennete girecektir..... bunu duyan bir kendini sofi zanneden din yobazlari tümü tavana kalkiyorlar.... yok biz daha iyi biliriz, onlar giremez ben sokmam........

Hemso nunlar bos laflar..... ben sana diybilirdim, sen bana fuhusu tam anlamiyla yasaklayan bir Ayet göster, eger desem gösteremezsin, cünkü zinadan ve diger kötü seylerden söz edilir..... tam anlamiyla TR veya diger devletlerin kanunlari detayli bir sekilde yazmaz......

Ve zaten sen istesende istemesende mevcut olan fuhus olayini, düzenleyip genel ev veya bir kernahede toplamak hem akla hem medeniyete hemde Kuranin asil ruhuna uygundur.......
Fuhusu yer yüzünden Resuller bile kaldiramamistir.... bu mümkün degil und das wird es immer geben....... so ist das halt.

Und Tschüß
Alt 16.09.2004, 11:55
eniskaya

Standard Heeee ich nix kapiert

Was jetzt was sagt Kuran ???

War Adem der erste Mensch oder nicht ??????

Sen evrime istedigin ismi verebilirsin, bunda bir sakinca yok..... ama evrim gercegi muhakkaktir ve Kuranda bunu söylüyor.....

Istersen ikimizde meclislerimizi toplayip, yani burada karsilikli Kuran Ayetleriyle konusalim ve bakalim nerde ve nerede yaziliymis bu husus.

Sen bena Ademin ilk insan olduguna dahil Kurandaki Ayet yerini veya Ayetleri gösterebilirmisin ???? cünkü ben yerlerini bilmiyorum daha dogrusu bizlerin Kuraninda yok....

Selmalar
ENis
Alt 16.09.2004, 12:17
unknown

Standard deine erklärung ist mir Grob

cami yapmakla dogayi böyle bozuyorsunuz dogrucasi birde insanlari kontrol edebilmeniz icin!!!!

İslâmiyette “câmi yapmak” yok mu?

19 Aralık 2003 Cuma
Ankara-Batıkent’te bulunan “Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî Câmii”nin minârelerinden biri, 2000 yılında çıkan bir fırtınada, bir vatandaşın aracı üstüne yıkılmış, o vatandaş da, [burada ismini belirtmiyeceğimiz] bir Asliye Hukuk Mahkemesi’nde, alacak dâvâsı açmış, Mahkeme de, yakın zamanda, Hazine’yi, yıkılan minâre altında kalan araçtan dolayı, tazminâta mahkûm etmiştir. Tabii biz, mes’elenin hukûkî yönüyle ilgilenecek değiliz.
Fakat adı geçen mahkemenin nihâî karârında, “İslâm dininde câmi diye bir kavram yoktur...” denilmiştir.
Karar şöyle devam ediyor: “Yapılan yargılama, toplanan deliller ve dosya kapsamına göre, İslâm dininde, esâsında câmi diye bir kavram yoktur... Kul, evrenin her yerinde ibâdet yapabilir. Câmi yapmak, bir anlamda, dini şekle boğmaktır. İslâm dinine inananı, şekil karşısına geçip ibâdet etmeye mecbûr kılmaktır. Mamâfîh Hazret-i Muhammed zamanında yapılan bir câmi veya mescidin olduğunu kimse öne sürememektedir. Hattâ Hazret-i Muhammed zamanında yapılmaya kalkışılan bir mescidin bilfiil Hazret-i Muhammed tarafından yıkıldığı, İslâm dini üzerinde söz sâhibi olan, aklı başında, çıkarcı olmayan din adamlarınca kaynak kitaplara yazılmaktadır...”

İşte iddialara cevabımız...
Şimdi, bu cümleleri tek tek ele alıp cevaplandıralım:
Buradaki üç iddiânın cevâbını bir makâleye sığdırmamız mümkün değildir. Onun için, bugünkü makalemizde ilk 2 iddiâyı ele alacağız. “İslâm dininde, esâsında câmi diye bir kavram yoktur” cümlesinin cevâbıyla işe başlayalım.
1- Karârda: “Hazret-i Muhammed zamanında yapılan bir câmi veya mescidin olduğunu kimse öne sürememektedir” denilmiştir.
Bu iddiâ, külliyyen yanlıştır. Şöyle ki, Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem), hicret esnâsında, Medîne-i Münevvere yakınındaki Kubâ köyüne uğradı; burada 10 günden fazla kaldı; ilk def’a “Kubâ Mescidi” denilen câmiyi yaptırdı. Bundan sonra yapılan ve ilk Cum’a namazının kılındığı câmi, Rânûnâ Vâdîsi’ndeki “Mescid-i Cum’a”dır.
Bütün kitaplarda yazılı olduğu üzere, Sevgili Peygamberimiz, kısa bir müddet sonra da, Medîne-i Münevvere’ye intikâl etmiş ve orada, günümüze kadar da gelen “Mescid-i Nebevî”yi yaptırmış, kendisi de bizzât sırtında taş taşıyarak, inşâata yardım etmiştir.
Peygamberimiz ve Eshâb-ı kirâm zamânında daha birçok câmi yapılmıştır.
2- Yine karârda: “İslâm dininde, esâsında câmi diye bir kavram yoktur. Nedenine gelince, dinin kaynağı Allah’dır. Evren Allah’ın mülküdür... Kul, evrenin her yerinde ibâdet yapabilir. Câmi yapmak, bir anlamda, dini şekle boğmaktır. İslâm dinine inananı, şekil karşısına geçip ibâdet etmeye mecbûr kılmaktır” denilmiştir.
Alt 16.09.2004, 12:25
unknown

Standard Adem zenci miydi

yoksa cekik gözlü müydü veya sari tenli miydi ....... ???????

yoksa Doga ve iklim mi Adem oglularini simdiki hallerini verdi

Saygilarimla
Alt 16.09.2004, 12:42
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard anliyamadigin seylerin olduguna da

itiraf etsen?

Adem ve Havva kurana göre tabii ki ilk "INSAN"lardi. Ama Kuranin bahsettigi INSAN ile senin bahsettigin insan arasinda büyük bir fark var. Kuranin bahsettigin "INSAN" "INSAN-I KAMIL" olan insa. Adem önünde meleklerin dahi secde ettigi yüce varlik.

evrimin bahsettigi insanlar meleklerin tarif ettikleri insanlardir belki. Allah bilincinden yoksun, Allah karsi sorumluluk bilincinden yoksun.

Fakat Kuran insani INSAN-I KAMIL olsun istiyor. erdemli imanli ahlakli dogru sözlü vs.

bilmem anlatabildimmi?
Alt 16.09.2004, 15:36
eniskaya

Standard Mutabikiz

simdi biraz Kurani tartismaya basladik, simdiye kadar hep ideolojilerle ugrasip duruyorsun.

Meleklerin bahsettigi insanlar evrenden yani tabiaatan türeyen insanlardir. Kuran bu kanuda cok aciktir.

Bakara Suresi 30.
Diyanet Meali.

Düşün ki, Rabbin meleklere: "Muhakkak Ben, yeryüzünde bir halife tayin edeceğim." dediği vakit, "Biz seni tesbih ve takdis edip dururken orada fesat çıkaracak ve kanlar akıtacak bir yaratık mı yaratacaksın?" dediler. "Her halde Ben sizin bilmeyeceğiniz şeyleri bilirim!" buyurdu.

Bakara Suresi 30
Yasar-Nuri Öztürk Meali.

Bir zamanlar Rabbin meleklere: "Ben, yeryüzünde bir halife atayacağım." demişti de onlar şöyle konuşmuşlardı: "Orada bozgunculuk etmekte olan, kan döken birini mi atayacaksın? Oysaki bizler, seni hamd ile tespih ediyoruz; seni kutsayıp yüceltiyoruz." Allah şöyle dedi: "Şu bir gerçek ki ben, sizin bilmediklerinizi bilmekteyim."

-----------------------------------------

Gercekler iste bu.... ha bundan sonrasi felsefe ve tasavvuf gerektiri beni asar.
Allah neden böyle bir seye karar vermis veya niyeti neydi, onu ancak tahmin edebilirim, ama Ayetin inis sebebini bilen ve arastirmis olan Alimler buna daha iyi cevap verebilir.

Görüsmek üzere
Enis
Antwort