| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() Öncelikle hosgeldin.
Anlamadigim bir nokta var: Bu sayin Prof.Süleyman Ates diyanet baskani oldugu zamanlari niye böyle aciklamalar yapmiyordu? Onu merak ediyorum. Baskan oldugu zaman miraj kandilleri yalandir niye demedi o zaman. |
|
||||
|
||||
![]() Bu söylediklerin kaynagini nereden aliyorsun Enis. Bize söylede bizde arastiralim.
|
|
||||
|
||||
![]() Eniscigim,
Sen Türkiye kanunlarina göremi yasiyorsun yoksa seriat kanunlarina göremi? Yanlis anlama ben seriata karsi degilim. Ama kuranin kanunlarini böyle sayinca sende degisiklik gördüm. Bunu cevaplarmisin ? |
|
|||
|
|||
![]() Zannediyorum, Diyanetin genelde siyasetin zincirine bagli oldugu ve zamaninda kapasite yetersizliginden olsa gerek.....
Ama bunu kendisinede sorabilirsin..... cok degerli ve ehli insan sana geri Mail yazar veya Vatan gazetesinde sorunu yayinlar. Benim sorularima 2 günlük yer ayirmis ve yayinlatmisti, üstelik isim vererek. Diger soruna gelince, genelde Süleyman Ates Linklerini kullanirim, cünkü o diger Alimlerinde görüslerine yer verip genis bir analiz yapiyor..... o yüzden diger yazida ondandir...... Selamlar Enis |
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|
|
|||
|
|||
![]() Demokrasinin ta kendisi......
Sanki TR Kurana aykiri kanunlar uyguluyor...... tüm Türkiyenin uyguladigi kanunlar ve uygulayacaklari tam anlamiyla Kuranin zamana göre yorumudur ve yorumuda olacaktir..... O üzden eger Zina yasasini ayarlamak istiyorsan, müslüman devlet olarak Kuranin dediginide dikkate almak zorunlulugu vardir..... 4 sahitlik olayi Hurafet degil Vahyidir... Nisa 15. Ben neden Seriata karsi olayim..... Seriatcinin ta kendisi benim... ama seninle seriat kelimesini baska türlü algiliyoruz..... Ben Seriatciyi, Kurani Kuranin cercevesinde zamana göre yorumlayan bir insan olarak degerlendiriyorum..... cünkü Kurandan baska hic bir Kitap evrensel yani zamansiz bir sekilde kanunlar gösteremez. Selamlar Enis |
|
|||
|
|||
![]() devlet yönetmeni.... bu cercevede Kuranin tefsirini emredip, ayni zamanda Diyanet ISlerini kurmasina vesile olan ve devletimizin zaman cercevesinde yok olup kaybolmasini engelleyen devlet büyügümüz.
Sampiyonluga gelince... onu sen dedin ama ben yinede seni kirmayarak, onada aciklik getireyim.. Demokrati, Devlet adami, savasci, Pasa, dine hizmet (cihad ve Tefsir emri)...... Sampiyonu diyebiliriz.... Evet bu yönde essizdir bizim Atatürkümüz.... Insallah hakkini bizlere helal eder..... Benim icin devlet ve millet en az dinim kadar kutsaldir...... Ama dedigim gibi bunlar ben ve benim gibiler icin gecerlidir.... Selamlar Enis |
|
||||
|
||||
![]() anlamislardi. ama senin kafan basmiyor hala.
sen hz. muhammedin kurani nasil anladigini nereden biliyorsun? nasil anladigini kime sorup da ögrenmek zorundasin? daha arapcan yok gelmis burada kurani peygamberin nasil anliyacagindan ahkam kesiyorsun. birak bu ayaklari. aptalca sorular sormakla sacmaliklarinin dogru cikarmaya calisiyorsun. hem kuranda namaz üc vakittir diyorsun hemde namazlarin cem edilebileceginden bahsediyorsun. biraz daha iyi düsün edebiyati patlmatmadan. |
|
|||
|
|||
![]() lännnn erkekleri doguran da kadin, erkeklere serbestligi veren de ana,kanunu cikaranda erkek, kadini evine kapatan da erkek
"BU MU SENIN ISLAM DININ?" kendi yazilarini iyi oku lütfen |
|
|||
|
|||
![]() Doga hic degistimi peygamberlerden birisi ölünce?
Ama Insanlar dogayi degistirmeye calistilar o da olmadi, birakin insanlari da dogayi anlatin o konuda bilgilendirin. Doga oldugundan beri mi yoksa ISLAM dini vardi yok sa nice dinler geldi gecti ama DOGA yine de degismedi. Corafi bölgelerden yazmadin yalnis anlama olmasi!! Veya hava kirliliginden de degil Ozon tabakasi icin!! Ama sen yine bildigini oku enis Hoscakal |