Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 06.07.2004, 13:16
unknown

Standard kafayi yemissin sen kizim.....

.... sana demisdim ben discoya giden kizlardan degilim diye dimi!?!?!?

hem ben kimseyle yatip kalkmadim bunu aklina sok o kücük beynine daha dogrusu
Alt 06.07.2004, 16:23
Benutzerbild von feuerloescher
feuerloescher feuerloescher ist offline
Neuer Benutzer

Standard Sayin Elazizspor + Zaza/

Baska maskeler aldinda Maskaraligi,niz dan iyi sanirim aktardigim yazi.
Alt 06.07.2004, 16:36
Neuer Benutzer

Standard derizicilik ismail,cilik ahmet,yacilar.

Bunlar ve daha nice ismini sayamiyacagim sapik firkalarinda Ehli Sünnetten uzaklasip kendi putperest inanclarini kurdugunu göremiyen körler.

Biri köpetek bile af diliyor diyeri ev yapinca koyunu damdan asagi atiyor Islamin icinde olmuyan bu firkalari görüb ibret alacagina.

Birde baska putperest inanclar cikarmaya dogru gidiyorsunuz.

Kurani kerim tapulu malinizmi önüne gelen deriziciler ismaililer gibi son model putperestlesmis bir inanci karsimiza cikariyorlar.

Bir Kuran reformcusu diyorki Altini kadinlar bile takamaz acaba bu reformcu hicmi Kuran okumamis diye aklima bazi seyler geliyor.

Kurani Ibadeti inkar eden yok Islam dini reformlastirilamaz.

Bugün Islama terörist damgasi vuranlarin bile islamdan haberleri olmadigini sende iyi biliyorsun.
Alt 06.07.2004, 16:50
Neuer Benutzer

Standard Firavun?un çürümeyen cesedi

Mucizeye, keramete inanmayan kimseler çoğalıyor. 19?culardan birisi, (Mısırlılar, özel mumyacılık bilgisiyle Firavunların cesedini mumyalayarak korumuşlardır. Firavun?un mumyalanmış cesedi bugün Kahire Müzesinde sergilenmektedir) diyerek Allah?ın mumyasız olarak ölmüş bir cesedi çürütmeyeceğine inanmıyor.

Öteki Firavunlar mumyalanmıştır. Bu Firavun, mumyasız idi. Firavun?un bozulmamış cesedi de Kahire?de değil Londra?daki British Museum?da teşhir edilmektedir.

Üç bin seneden fazla bir zaman önce ölen bu Firavun?un cesedi, mumyalanmış olarak değil, ibreti alem için mumyasız olarak çürümeden korunmuştur.

Tam bir ibret vesikası olarak vücudu hiç bozulmamış, etleri çürümemiş ve tüyleri dahi dökülmemiş şekilde ve secde eder vaziyette bulunmuştur. Çünkü Firavun ölürken secdeye kapanmıştı. Kur?an-ı kerimde buyuruluyor ki:

(İsrailoğullarını denizi yararak geçirdik, Firavun ve askerleri zulmetmek ve saldırmak üzere onları [yarılan denizde] takip etti. Firavun denizde boğulurken, ?İsrailoğullarının inandığından başka ilah olmadığına iman ettim, ben de Müslüman oldum? dedi. Ona ?Şimdi mi inandın, daha önce isyan eden bir bozguncu idin? dendi. [Denizde boğulan Firavuna Allahü teâlâ buyurdu ki:] Senden sonrakilere bir ibret teşkil etmesi için, bugün senin [denizdeki] cesedini [çürütmeden] çıkarıp [sahile] atacağız. Buna rağmen insanların çoğu âyetlerimizden gafildir) [Yunus 90,92]

Firavun, eski Mısır hükümdarlarına verilen isimdir. Mısır?a hakim olan 26 Firavun sülalesi vardı. Her sülalede çeşitli Firavunlar asırlarca hükümdarlık etti.

Musa aleyhisselam zamanındaki Firavun, [II. Ramses olduğu söylenir], 400 sene yaşamış ve ilahlık iddiasında bulunmuştu. Kendisine secde etmeyenlere ve Musa aleyhisselama inananlara işkence ve zulüm yaptı.

Musa aleyhisselam, Firavun?u dine davet etti. Firavun kabul etmedi. Yanındaki veziri Haman?a sordu. O da; ?Musa, büyük sihirbazdır. Bizi aldatıp, ülkemizi elimizden almak istiyor? dedi. Böylece Firavun?un imana gelmesine mani oldu ve iman eden hanımı Asiye?nin de şehid olmasına sebep oldu.

Firavun, Musa aleyhisselamın mucizelerine inanmadı, kâfirlerin suları kan oldu, kurbağa yağdı, cilt hastalıkları oldu. Üç günlük karanlık devam etti.

Firavun bu mucizeleri görünce korktu. Musa aleyhisselam ile ona inananların Mısır?dan gitmesine izin verdi. Sonra Firavun verdiği bu izne pişman oldu. Askerlerle peşlerine düştü. Denizde yollar meydana geldi. Musa aleyhisselam da, İsrailoğulları ile birlikte denize girdi. Firavun ve askerleri, bunları yakalamak üzere denize girip takip etmeye başladılar. Kızıldeniz?in Süveyş kısmına gelince, denizdeki yollar kapanıp, Firavun?un askerleri boğulmaya başladı, Firavun da aynı akıbete uğrarken, hemen secdeye kapanıp, iman ettim dediyse de, boğularak askerleri ile birlikte öldü.

Firavun?un cansız cesedi asırlarca denizde kalmasına rağmen Allahü teâlânın kudreti ile çürümedi. Âyette de bildirildiği gibi, cesedi üç bin sene sonra sahile atıldı. Burada bulunup İngiltere?ye götürüldü. 1983?te Zafer dergisi, Firavun?un müzedeki cesedinin resmini neşretmişti.

Kur?an-ı kerim, Resulullahın bir mucizesi olduğu için, bu da Peygamber efendimizin bir mucizesidir.
Alt 06.07.2004, 16:59
Neuer Benutzer

Standard Yanliz Kuran Ömründe Bir Kere Gusül.

Bu gibi sapik fikirleri hurafilerde savunur Ehli Sünneti Cemmaat asla ve asla Peygamberimizin bize gösterdigi yoldan sasmamis ve sapik firkalara yönlenmemistir.

Yakinda evde köpek beslemek günah deyil diyenlerde cikar kim bilir yakinda namazi banyo yaparkende kila biliriz diyenlerde cikarsa kartsimiza sasmayin sakin :=))

Kuranda Namazin nasil kilinacagi yazmiyormusta :=)))

Yanliz Kuran ondan baska seye inanmazlarmis :=))

Peki Peygambere neden uymuyorsunuz Kuranda Peygambere uymamizi emrediyor.

Hurufilik

Islamiyet?i yıkmak için kurulan bozuk yollardan biri. Kurucusu bir Acem (İran) Yahudisi olan Fadlullah bin Abdurrahman Tebrizi, İran?ın kuzeyinde Esterâbâd şehrinde 1340 yılında doğdu. Kur?an-ı kerimde bildirilen haramlara helal diyen ve bundan dolayı kendilerine ?İbahiyye? ismi verilen Karamiti fırkasına mensuptur.

Hurufiliğin bu bozuk inanışları İslam ülkelerinde cahil halktan bazı kimseler arasında yayılmaya başlayınca Timur Hanın oğlu Miran Şah, babasının emri ile 1393 senesinde Fadlullah-ı Hurufi?yi öldürdü. Böylece Timur Han, İslamiyet için çok tehlikeli olan Hurufiliğin yayılmasını önledi. Bunun için Bektaşi ismi altında kendini gizleyen Hurufiler, Timur Hanı sevmezler, hep kötülerler.

Hurufiler, Bektaşilik ismini kendilerine perde yaparak, bu perde arkasında çalışmışlardır.

Bektaşi tarikatı adı altında saklanan Hurufilerin yollarının esasları şunlardır:

1. Fadl-ı Hurufi ilah, tanrıdır. Bunlara göre tanrılık ezelde görülmez bir kuvvet idi. Önce harfler şeklinde, sonra peygamber şeklinde, nihayet Fadl?da açığa çıktı.

2. Hz. Ali?nin sözleri diyerek uydurdukları sözler ve düzdükleri hadis-i şerifler ile, Ali?yi sevenlere günah zarar vermez. İbadete lüzum yoktur, haramlar helaldır, derler.

3. Bütün dinlerin bir olduğunu, Fadl-ı Hurufi?nin Muhammed aleyhisselam ve Hz. Ali?den (hâşâ) üstün olduğunu söylerler.

4. Bunlara göre namazı bir kere kılmak, orucu bir kere tutmak, guslü de ömründe bir kere almak farzdır. Gusül edip vücudunuzu hırpalamayın, derler.
Alt 06.07.2004, 17:01
Benutzerbild von karamurat61
karamurat61 karamurat61 ist offline
Neuer Benutzer

Standard du blöde KUH

yaptigin yemine dikkatini cekerim..
Alt 06.07.2004, 19:50
eniskaya

Standard degigin cok dogru

ama digerleride biraz hakli.

Örnegin namaz hususu.... gercekten tam anlamiyla namazin sekli bir yerde toplu halde yok.....

Resul cesitli ibadetleri... Kuran okumak, secde Ayetleri.. gibi.... Resul iste bunlari derleyip toplayip, su anki namaz seklini bizlere göstermistir.....

Öyle kafadan Kuranda yokmus falan filan..... yok öyle sey, elbette Resul Kurandan beslenerek hayata uygulamistir... tabiki kendi zamanina cagina göre....

Selamlar
Ebis
Alt 06.07.2004, 20:50
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Anlasamayiz tabiiki !

Kurana dönüs olarak adlandirdigin bu görevi yörütenlerde kimlermis ?? Ben öyle bir opreasionu hic duymadim. Belki gizli bir operasyondur !

Yani bu Kurana dönüs dönemmi 30 senedir devam ediyor. Bu sürre zarfinda alinan faizler helalmi ? Ahirette biz *Kurana dönüs dönemindeyken faiz yedik* mi diyecegiz. Onlarda tabii tabii o zaman faiz günah degildimi diyecekler ??

Evrensel yasam ortami ve kanunlari cercevesinde bak derken ne demek istiyorsun bunu anlat bana ! Kuran evrenseldir ve her kanundan üstündür bunu böyle bil. Kurani diyer kanunlara göre yorumlamak yanlistir !!

Haram Haramdir ve herzaman haram kalacaktir ! Bu kanun su süre icinde gecerliligini yetiriyor demek SIRKTIR !

Faiz konusunda hepmiz hataliyiz. Cünkü bankalar faizsiz yürümüyor. Insallah Allahu Teala bu hatamizi af eder !

Selamlar.

Not. Benim anlama gücüm sahlamdir efendi
Alt 06.07.2004, 20:54
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard resimleri mevcutmu internette ?

Bilen varsa lütfen Adressi yazsin buraya ...

Selamlar
Alt 06.07.2004, 21:28
eniskaya

Standard Cok basit

bak ben Bankaya para koydum ve bu paraya yüzde 60 faiz geldi....

Enflasyon yüzde 40 diyelim.
Bende bu faizin yüzde 40 ini alir diger yüde 20 sini bagislarim.

Böylelikle zamaninsartlarina göre Kuranin hem yorumlayip hemde uygularim....
Be

Bu cercevede benim Param ancak degerini korur.

Sen ise faizin tümünü bagis edip iflas durumuna düsebilirsin.... artik senin paranin sadece yüzde 40 real alis gücü kalmistir....... buda cagin bir realitesidir....

Umarim belki simdi daha iyi anlayabilmissindir.....

Kurani yorumlamak icin sadece Türkce bilmek asla yetmez.... ayni zamanda bütün evrensel degerleri ve sosyo kültürel hayati yutmak bilmek lagzim... aksi takdirde kimse Kurandan yararlanamaz.

Kurana dönüs calismalarina gelince..... oda cok basit.....

Son yillarda Hurafa, Mezhep, Hadis, Ideoloji, Alevilik vs. bu gibi ideolojileri kimse kimseye dsha yutturamiyor.

Neden yutturamiyor, cünkü cehalet dönemi Türkiyede son bulmak üzere... yaklasik 40 yil sonra dahada iyi bir konuma gelecegiz... bu kesin, Insallah bende o zamana kadar yasar ve görürüm.

Selamlar
Enis
Antwort