| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() Also haben die Sahabies und die Tab"ieen unrecht??? Und deine Hodschas oder du hast recht???
Audhubillah! Itakillah enis abi |
|
||||
|
||||
![]() heni derler ya "Ayaktayken ne kadar sallarsan salla, dona düser son damla" :-)) diyorum aceba bununla mi ilgili.. neyse iyice sacmaladik..tabii ki arkadaslar bu konuda bilgi verirse seviniriz...
|
|
||||
|
||||
![]() Ayakta kücük abestini yapmak uygun olmadigina dahil peygamberimizin hadisleri vardir. Yani mümkünse oturarak olursa daha iyi olur. Hem saglik yönünden daha iyidir. Prostat hastalarin cogu ayakta isemis erkeklerdir. Sagligada zararlidir. Ve sagliga zararli her sey yasaktir dinimizce ...
|
|
||||
|
||||
![]() bir soruda ben dermeyan edeyim:
"Kariya arkadan yaklasmak haram" derler.. aceba sadece anal-sex mi kastediliyor, yoksa arkadan markaj yapmanin her türlüsü mü? |
|
||||
|
||||
![]() böyle sorulari ilmihalerden bulabilirsin. Kaynaginida belirtmistir.
Buraya kizlarinda takildigini biliniz ve belden asagi sorulara girmeyiniz ! |
|
||||
|
||||
![]() Ayakta mi?
Yani anlamaya calisiyorum insaallah dogru anlamisimdir seni Bismillahirrahmanirrahim ile basliyorum Müslümanin defi hacetini gidermek icin insanlarin görmeyecegi yerlere gitmesi sünnettir. Mugire bin Sube r.a nin rivayet ettigi hadieste RAsulullah s.a.v söyle buyurmustur. "Tuvalet kabini al. ve beni görmeyene kadar uzaklas. Sonrada hacetini giderdi." Bukhari muslim Bu hadis defi haceti gidermek icin insanlarin görmeyecegi yerlere gitmenin sünnetligi ile ilgili bir delildir. Sonra Müslümanin tuvalete girmeden (eger bu yer binada evde v.b yerlerde ise) yada oturmadan su duayi okumasi sünnettir. " ya rabbi , Hubs ve habaisden sana siginirim." Bukhari ve Müslim den. Hubs: Erkek cin ve seytanlardir Hubais: Disi cin ve seytanlardir. hadiste sana siginirim manasi. Ya rabbi. sana iltica ederim. demektir. " ERkek ve disi tüm cin ve seytanlardan sana siginirim demektir. Onlarin serrinden müslüman allaha siginir. Huschusch (Tuvalet) ve Hamamlar seytanlarin bol bulunmus oldugu barinaklaridir. Zeyd bin Ekramin r.a rivayetine göre RAsulullah s.av söyle buyurmustur: "Muhakkak ki Huschusch (Tuvalet)lar (cinlerin) gelmesine HAZIR YERLERDIR. Sizden biri helaya girerse; " Ya rabbi! Hubs ve Habaisten sana siginirim." desin. isnadi sahihtir. Bu duayi da okumadan önce Bismillah demelesin. Ali r.a nin rivayetine göre Rasulullah s.av söyle buyurmustur. " cin ile insanoglunun avret yeri arasindaki örtü, kisinin helaya girdigi vakit "bismillah" demesidir." Tirmizi. Defi hacetini yapmaya koyulurken giyisini yere "cömelmeden" soymamasi lazim. Beyhaki nin ibni ömer r.a den ceyyid bir senedle rivayetine göre söyle demistir: "Rasulullah s.a.v helada iken yere cömelmeden elbisesini indirmezdi" tipki insanlarin onu görmesinden siddetlice kacindigi gibi. Ebu davudun Aise r.a den hasen bir senetle rivayetine göre Rasulullah s.aw söyle buyurmustur: "kim helaya girerse kendisini gizlesin." Insanlarin yollarina yada oturmak icin gölgelendikleri yer gidermesi haramdir. Ebu hureyre ra.a rivayetine göre rasulullah s.a.w söyle buyurmustur. "iki lanetli yerden sakininiz! Insanlarin gectigi yollara ve gölgelendikleri yerlere def hacetini yapanlar." Müslüman ayni sekilde Kabeye dogru yada kibleye arkasini döner bir sekilde defi haceti gidermek de haramdir. Peygamberimiz böyle demistir:"Defi hacete gittigimiz zaman kibleye ne arkanizi ve nede önünüzü dönün lakin bati ve doguya dönünüz" Bu hadisin dogu ve batiya dönün kismi medine ehli icin gecerlidir. Cünkü onlarin bulundugu yer güney cihetindedir. Ebu hureyre rivayet eder: "Kisi hacetini gidermek icin oturdugu vakit kibleye ne önünü nede arkasini dönsün." Muslim. Sayet kisi taslarla yada buna benzer seylere bez caput v.b istinca yaparsa bu sahih olur. Ebu hureyre r.a rivayetine göre:" Rasulullah s.a.v izledim. Helaya gidiyordu. O s.a.v bana yaklasmayinca bende uzaga gittim. Ve söyle buyurdular: "bana taslar bul. Bana kemik ve tezek sakin getirme." bende ona eblisemin kenarina koydugum taslari getirdim. Ona s.a.v verdim. Ihtiyacini giderdi. sonrada onlardan kullandi. Üc tasdan azi ile istinca etmek sahih degildir. Su ve Taslar (bez) bir arada kullanmak daha faziletli olup bunun disinda suyla daha faziletlidir. cünkü su necasetini izini silip yok eder. ve daima sol elini kullan. Ebu katade r.a böyle rivayet etmistir: Peygamberimiz demistirki: "sizden hic kimse bevlettigi zaman sag eliyle zekerini tutup silmesin. Helada sag eliyle istinca da yapmasin." rasulullah s.a.w heladan ciktiktan sonra "gufraneke derdi. Yani: Ya rabbi senden beni afv etmeni dilerim. beni bu ezadan nasil uzak kildiysan beni günahlarimdan ve azalarindan da uzak kil demektir. Lütfen bunu basdan sona kadar okur sana vaktimi ayirdim ve yazdim daha ev isi bekliyor ve önem vererek deger vererek yazdim. insaallah allah bu yaptigim ameli kabul eder ve seninde ilmini artirir. amin |
|
||||
|
||||
![]() hmm insallah dalga gecmiyordur. zaten abizettin yazilarini hic okumam. yaptigi yazdigi kufr.
|
|
|||
|
|||
![]() bu kadar cok ayrintili bir cevap beklemiyordum dogrusu.
|
|
||||
|
||||
![]() evet herzaman baskalarini elestirip kendimizi de temise cikartalim
![]() packen wir uns doch an der eigenen nase bevor wir andere kritisieren ![]() Salam schwester |
|
||||
|
||||
![]() Bende tessekür ederim cesaretini toplayip soruyu sordugun icin. insaallah ikimizide Allah c.c hasanat verir.
Basdan sona okudunsa sevindim. istersen printer den cikartip dualari ezbere ögrenebilirsin. |