Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 30.06.2004, 10:24
Benutzerbild von lala1
lala1 lala1 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Schwester ? Sind wir Christen ?

ich dachte, dass man in einer Runde mehr erfahren kann und es einfach schöner ist auch manche Dinge aus einer anderen perspektive zu sehen

)

der gute Wille zählt )
Alt 30.06.2004, 10:27
Benutzerbild von lala1
lala1 lala1 ist offline
Neuer Benutzer

Standard interessant !

gercekten cok ilginc....

tsk aydinlattigin icin
Alt 30.06.2004, 10:34
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard evladim güzel yok bu kalsin

benim bilgim senin bilgini döver dövmez gibi bir derdim yok benim.

namaz bes vakittir diye ayet vardir diye bir iddiada da bulunmadim. sen dikkatlice okumasini bilmiyorsun.
Alt 30.06.2004, 12:31
unknown

Standard Ciddi bir Soru?

Asagidaki kelimenin dogru yazilisi nasildir ?

" Massalah "

Cok farkli yazilislar görüyorum, mesela :

Maasallah
Masallah
Maassallah
Masaallah
Massalah... gibi. Slm (-: ?
Alt 30.06.2004, 13:01
unknown

Standard hic biri dogru degil.. saka degil---

sen hangi camiye gidiyorsun bakalim ?
iyi ögretmemisler sana
en iyisi emaille prof. dr dozent ilahiyatci din adamlarina /otoreterlerine sor..zaten kuran sanki onlara inmis...sor
Alt 30.06.2004, 13:11
unknown

Standard 2.ayet SADECE INANDIK la olmuyor

29:1 A. L. M.
29:2 İnsanlar, sadece "İnandık" demeleriyle, hiç sınanmadan bırakılacaklarını mı sanıyor?
29:3 Kendilerinden öncekileri sınadık. Elbette ALLAH doğrucuları ile yalancıları birbirinden ayıracaktır.
29:4 Kötülükleri işleyenler, bizi atlatacaklarını mı sanıyorlar? Ne kötü bir yargıda bulunuyorlar.
29:5 Kim ALLAH ile karşılaşmayı umuyorsa, (şunu bilsin ki) ALLAH"la randevu mutlaka gerçekleşecektir. O, İşitendir, Bilendir.
29:6 Kim bizim için çaba gösterirse, kendisi için çaba göstermiş olur. ALLAH hiç kimseye muhtaç değildir.
29:7 İnanıp erdemli davrananların kötülüklerini elbette örteceğiz ve yapmış olduklarının daha iyisiyle onları ödüllendireceğiz.

gördügün gibi sadece inandik demekle kendine iskence edercesine adeta rüsvet verircesine ibadetlede piskopatca softa tavirlarlada bu isler olmuyor gün gelir devran döner ve allahin imtahanindan öyle veya böyle kurtulamaz insan !! ortalikdaki kismen müsvette "biz inandik" " biz inancliyiz" biz dindariz" diyip yaygara basanlari görünce bu ayetlerin degeri bir kat daha artiyor..
Alt 30.06.2004, 13:11
eniskaya

Standard o halde benimle niye tartisiyorsun

durmadan........... ben genel olarak yazdim..... seni veya baskasini kast etmedimki......

Bir daha bilir bilmez bana satasma lütfen.....
Alt 30.06.2004, 13:13
unknown

Standard rica ederim ..pazar günü kiz islamic

yurdunda mevlüd verecegiz arkasanindanda zikr edicegiz sonrda bir basörtüsü defilemiz var ..türkiyede okuyan kardeslerimiz icinde peruk teknikleri üzerine bir seminar düzenliyoruz..eger sisko degilseniz buyrun gelin
Alt 30.06.2004, 13:16
unknown

Standard cünkü halen avrupa gibi bir yerde

bütün avrupanin nimetlerinden yararlanan bu gibi insanlar utanmadan sübyancilik yapip birde bunu sünnet diye millete yutturmaya calisiyor ve hic kimsede (din oldugu icin aman dogrudur belki günaha girmeylim) kaygisiyla ses dahi cikaramiyor..böylece sübyancilar istedikleri gibi cirit atiyorlar!!!!
Alt 30.06.2004, 13:19
eniskaya

Standard Maasallah

bence en dogrusudur......

ama istersen Türkan Hanimin Erbakaninada sorabilirsin.... din bilgisinden yoksullardir.... ama sana süper bir siddet ideolojisi dayatirlar ve onuda din sayarlar......

Arapcayi Türk harfleriyle yazmak gerrcekten cok zor..... o Arapcadaki uzatmalari ancak iki harfi pes pese koyarak simule edebiliyoruz...... cok zor.... ayni sesleri cikaramazsin Latin Harflerle.....

Burada önemli olan orijinal ses tonunu hangisiyle en iyi sekilde bulabiliyorsan onu dene............. nasil yazarsan yaz bir a ile veya iki a ile... herkes ne demek istedigini zaten kolaylikla anlamaktadir......

Önemseme böyle olaylari... zamanini daha degerli olan Kuran arastirmalarina yönelt..... vahyinlerin gelmesinin sosyolojik Hintergrundunu arastirirsan, ancak o zaman Kurandaki islam dinini taniyabilirsin......

Selamlar
Enis
Antwort