Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Aktuelles

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 06.04.2013, 18:22
zerrecikler

Daumen hoch ayneeeeeen öyle!

Zitat:
Zitat von Herrlichkeit Beitrag anzeigen
burada millet kendi isine bakacagina namus bekciligine aday olmus.

bu kemalist zihniyeti gercekten tuhaf bir zihniyet. isine geldiginde herseyi kendi yararina cekmeye calisir.

simdi ben onmyown'a bu tür sey söylesem o bozuk zihniyetiyle sen namus bekcisimisin der. ama kendisi argüman bulamayinca namus bekciligi yapar.

bu her konuda böyledir. benim ickime karisma derler ama baskalarinin ickisine karisirlar.

benim kiyafetime karisma derler baskasinin kiyafetine karisirlar.

bu halk bu zihniyetten bikti. bunlarin iki yüzlülügünün farkina vardi.
tamda adamina catti hanfendi! gicik oluyorum su "ben senün bildigin kizlardan degülüm - ben coooook namusluyumdur" blablablablabla.... tabi,tabi,yaaaa
Alt 06.04.2013, 18:26
Benutzerbild von Billy73
Billy73 Billy73 ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Zitat von Murrro Beitrag anzeigen
naber topram ?
moruk sende ne var ne yok? ankarada hava yine süperdi 4 saat mac oynadim. buraya geldim. boring as fuck, buldum.

sende naber? kizlardan naber?
Alt 06.04.2013, 18:30
Murrro

Standard

Zitat:
Zitat von Billy73 Beitrag anzeigen
moruk sende ne var ne yok? ankarada hava yine süperdi 4 saat mac oynadim. buraya geldim. boring as fuck, buldum.

sende naber? kizlardan naber?

oooh iyisin valla ..biz almanyada cürüyoz meyve gibi.
kizlar kennse ja , die meisten machn auf unerreichbar und am ende sind die am schreien......weil man sich nicht meldet haha
Alt 06.04.2013, 18:36
Cakabeyy

Standard

Zitat:
cakabey arkadas cok büyük hatalarda bulundun birkacini düzelteyim.

osmanli türk degildi osmanliydi. osmanli türkcülüge, kürtcülüge ve arapciliga karsiydi. her türlü milliyetcilige karsiydi.

öncelikle tarih bunu bize ögretiyor.
sarayda binbir millet hizmet etmistir. yönetici kadrolara her milletten insan alinmistir ki kimse unutulmasin.

osmanli türktür diyenler tarihi ögrenememis. yanlis bilgidir bunlar.

hadislerde gecen topluluk osmanlidir. buradada büyük hatan var.
bizim bugün türk bayragi olarak bildigimiz bayrakta osmanlidir.

önce bu konularda dogru bilgilere kavusalim sonra daha saglikli tespitlerde bulunabilirsin.

o bölge dedigin yer osmanli altinda kürdistan olarak geciyor ve kürdistan eyaletiydi.

türkmen ve kürt konularinda ben sana gördüklerimi ve sohbetlerimde duyduklarimi anlatabilrim. kuzey irak'a gitmis biri olarak gercekleri gören biriyim.

devamli pkk diyorsunuzda hic bu pkk kimlerden olusuyor dediniz mi?
1980 pkk sayisi 5000 kisi
1990 pkk sayisi 5000 kisi
2000 pkk sayisi 5000 kisi
2010 pkk sayisi 5000 kisi

30 yilda yaklasik 30000 pkkli öldürüldü.

niye bu pkk bitmiyor, niye bu vatan evlatlari hala daga cikiyor demek gecmiyor mu kafanizda?

cakabey sen iskence gördün mü?
cakabey sen türkce konusamiyorsun diye dayak yedin mi?
cakabey senin deden türkce bilmedigi icin askerler tarafindan itilip yere düstügünü gördün mü?
cakabey senin aile fertlerin askerler tarafindan tecavüz edildi mi?
cakabey seni asmileye tabi tuttularmi?
cakabey geleneklerine göre yasaman yasaklandi mi?

o daga cikan gencler ana evladi degil mi?
o daga cikanlarin babasi yok mu?
o daga cikanlarin kardesleri yok mu?
o daga cikanlar insan degil mi?
o daga cikanlar keyfi icin mi o rezillikleri yasiyorlar?

tek tarafli düsünmek cahillerin isidir.

biz ne zaman ecdadimizin yoluna geri dönersek o zaman barisi görürüz.
dünyada üstün bir irk yoktur. türklük bir ayricalik degildir. tabiki kürtlükte bir ayricalik degildir. bu topraklarin sahibi türk veya kürt degildir.

bu topraklarin asil sahipleri miras aldigimiz ecdadindir.

bu ecdadimiz türk, kürt, arap ve diger topluluklarin tümüdür.
Burada sorun, sen tek Kürtler cekmis gibi konusuyorsun. Madem Osmanliyiz, Osmanlilar cekti diye anlatman lazim..

Bütün Osmanlilar kemalizmden cekti! Türkce konusamiyor diye senin dedelerin dayak yemistir, Osmanlica konusuyor diyede Türkler dayak yemistir yani ayni yola cikiyor..
biz hep beraber Kemalizmin iskencesini gördük. kemalizm bir Osmanli veya Türk olusumu degil, adamlar Türküm diye iyi rol oynamislar...Atatürk'ü bile oyuna getiren kemalistler nasil Türk olabilirler ki zaten??
Atatürk Osmanli Padisah'i Vahdettin konusunda yaniltilmis, Kemalizm Atatürke bile oyun oynamis. o yüzden bu olanlari Türklere baglamak büyük bir yanlis...
Alt 06.04.2013, 18:43
Benutzerbild von Billy73
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Zitat von Murrro Beitrag anzeigen
oooh iyisin valla ..biz almanyada cürüyoz meyve gibi.
kizlar kennse ja , die meisten machn auf unerreichbar und am ende sind die am schreien......weil man sich nicht meldet haha
usta sen isini biliyorsun, senden adam olur.
Alt 06.04.2013, 18:53
Benutzerbild von Billy73
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
cakabey arkadas cok büyük hatalarda bulundun birkacini düzelteyim.

osmanli türk degildi osmanliydi. osmanli türkcülüge, kürtcülüge ve arapciliga karsiydi. her türlü milliyetcilige karsiydi.

öncelikle tarih bunu bize ögretiyor.
sarayda binbir millet hizmet etmistir. yönetici kadrolara her milletten insan alinmistir ki kimse unutulmasin.

osmanli türktür diyenler tarihi ögrenememis. yanlis bilgidir bunlar.

hadislerde gecen topluluk osmanlidir. buradada büyük hatan var.
bizim bugün türk bayragi olarak bildigimiz bayrakta osmanlidir.

önce bu konularda dogru bilgilere kavusalim sonra daha saglikli tespitlerde bulunabilirsin.

o bölge dedigin yer osmanli altinda kürdistan olarak geciyor ve kürdistan eyaletiydi.

türkmen ve kürt konularinda ben sana gördüklerimi ve sohbetlerimde duyduklarimi anlatabilrim. kuzey irak'a gitmis biri olarak gercekleri gören biriyim.

devamli pkk diyorsunuzda hic bu pkk kimlerden olusuyor dediniz mi?
1980 pkk sayisi 5000 kisi
1990 pkk sayisi 5000 kisi
2000 pkk sayisi 5000 kisi
2010 pkk sayisi 5000 kisi

30 yilda yaklasik 30000 pkkli öldürüldü.

niye bu pkk bitmiyor, niye bu vatan evlatlari hala daga cikiyor demek gecmiyor mu kafanizda?

cakabey sen iskence gördün mü?
cakabey sen türkce konusamiyorsun diye dayak yedin mi?
cakabey senin deden türkce bilmedigi icin askerler tarafindan itilip yere düstügünü gördün mü?
cakabey senin aile fertlerin askerler tarafindan tecavüz edildi mi?
cakabey seni asmileye tabi tuttularmi?
cakabey geleneklerine göre yasaman yasaklandi mi?

o daga cikan gencler ana evladi degil mi?
o daga cikanlarin babasi yok mu?
o daga cikanlarin kardesleri yok mu?
o daga cikanlar insan degil mi?
o daga cikanlar keyfi icin mi o rezillikleri yasiyorlar?

tek tarafli düsünmek cahillerin isidir.

biz ne zaman ecdadimizin yoluna geri dönersek o zaman barisi görürüz.
dünyada üstün bir irk yoktur. türklük bir ayricalik degildir. tabiki kürtlükte bir ayricalik degildir. bu topraklarin sahibi türk veya kürt degildir.

bu topraklarin asil sahipleri miras aldigimiz ecdadindir.

bu ecdadimiz türk, kürt, arap ve diger topluluklarin tümüdür.
niye tek komunist kürtler savasti?

anyway, demek kürtler o kadar cekti türklerden, niye kendilerine devlet istemiyor? bana öyle pustluk yapanlarlan yasamak istemezdim.
Alt 06.04.2013, 19:10
Benutzerbild von Herrlichkeit
Herrlichkeit Herrlichkeit ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Zitat von Cakabeyy Beitrag anzeigen
Burada sorun, sen tek Kürtler cekmis gibi konusuyorsun. Madem Osmanliyiz, Osmanlilar cekti diye anlatman lazim..

Bütün Osmanlilar kemalizmden cekti! Türkce konusamiyor diye senin dedelerin dayak yemistir, Osmanlica konusuyor diyede Türkler dayak yemistir yani ayni yola cikiyor..
biz hep beraber Kemalizmin iskencesini gördük. kemalizm bir Osmanli veya Türk olusumu degil, adamlar Türküm diye iyi rol oynamislar...Atatürk'ü bile oyuna getiren kemalistler nasil Türk olabilirler ki zaten??
Atatürk Osmanli Padisah'i Vahdettin konusunda yaniltilmis, Kemalizm Atatürke bile oyun oynamis. o yüzden bu olanlari Türklere baglamak büyük bir yanlis...
cakabey kardes senin iyi niyetli oldugunu biliyorum ama bazi konularda kendini daha iyi gelistirmen gerekiyor.

türkce cok basit bir dildi, o dili gelistiren osmanli devletidir. osmanlinin resmi devlet dili "lisan-i türki"dir. bu osmanli arsivlerindede böyle gecer. ama osmanli basit bir devlet olmadigi icin egitim dili arapca ve edebiyat dili farsca kullanirdi.

sen simdi diyorsunki türkler osmanlica konustugu icin dayak yedi. osmanli dili ile türkcenin farki ne?

gelelim rol oynayanlara. osmanliyi nasil araplar hancerlediyse, türklerde hancerledi. 19. yüzyilda ingilizlerin sagladigi yardimla hem arapcilik, hem kürtcülük hemde türkcülük hareketleri baslamistir.

sen ne kadar bu gercekleri görmek istemesende bunlar böyle.

kemalizm kisa süre mustafa kemalin dini olarak gecerdi. hatta kemalizm icin ezan ve ilahiler bile yazilmaya baslamisti.
ama halk bu girisimleri duyunca alay ettigi icin u-dönüsü yapmak zorunda kalmistir.

bana atatürkü ve cumhuriyeti anlatma arkadas, ben o dönemi cok iyi ve devlet kaynaklari tarafindan biliyorum.

bu olanlari kimse türklere baglamiyor. kemalizme ve kemalizmi savunan ve kemalizmin arkasinda saklanarak yaptiklari adaletsizligi, tecavüzleri, iskencelerin hesabi soruluyor.

benim türk kardesimde AK Partiye oy veriyor Kürt kardesimde onlara oy veriyor. niye veriyor? cünkü artik bu zihniyetin yok olmasini, barisi ve kardesligi istiyor.

türk ve kürt'ün arasinda duran tek kemalizm var. zaten türk ve kürtler birbirlerini kardes olarak görmese coktan bölünmüstük.

sunu dikkatlice arastirmani isterim.
CHP hangi bölgelerden oy aliyor.
MHP hangi bölgelerden oy aliyor.
BDP hangi bölgelerden oy aliyor.

bunlarin hicbiri türkiye genelinde oy alamiyorlar. CHP ve MHP dogudan yok sayilacak kadar oy topluyor. BDP batidan yok sayilacak kadar oy topluyor.

simdi AK Partiye bak. türkiye genelinde her bölgede ya birinci yada cok nadir ikinci. bu bize sunu gösteriyor. halkimiz bu serefsizlerden bikmis. artik bu atatürkten kurtulmak istiyor. kemalizmi yok etmek istiyor.

böyle irkci söylemlerle barisa ulasilamaz.
gercekleri inkar ederek baris saglanamaz.
yalanlarla hic baris bulamayiz.

ilk etapta gercekleri görüp hatalarimiz icin özür dilemeyi ögrenecegiz.
örnek olarak basbakani alin.
Alt 06.04.2013, 19:12
Benutzerbild von Herrlichkeit
Herrlichkeit Herrlichkeit ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Zitat von Billy73 Beitrag anzeigen
niye tek komunist kürtler savasti?

anyway, demek kürtler o kadar cekti türklerden, niye kendilerine devlet istemiyor? bana öyle pustluk yapanlarlan yasamak istemezdim.
cünkü biz kardesiz. abi kardes gibiyiz. yeri geldiginde dövüsürüz, döveriz, dövülürüz.
ama yeri geldiginde kardesligimizi göstermesini biliriz.

ben döverim ama dövdürmem.
Alt 06.04.2013, 19:24
Benutzerbild von Billy73
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
cünkü biz kardesiz. abi kardes gibiyiz. yeri geldiginde dövüsürüz, döveriz, dövülürüz.
ama yeri geldiginde kardesligimizi göstermesini biliriz.

ben döverim ama dövdürmem.
so ein blödsinn, ist doch nur zufall das türken und kurden in der türkei zusammenlebe. der bullshit von wegen bruder ist doch selbstbetrug. von dem her gesehen labern die pakistaner und afghanen auch darüber, dass sie brüder der türken sind. alles geschwätz. sonst würde man zusammen eine föderation machen, geht aber nicht weil alles selbstbetrug ist.

brüder ja, wie kain und abel bzw. wie die brüdermörder sultane...., wie die christen die in der türkei lebten usw. der nächste bürgerkrieg könnte heisser werden...
bahcelis stimme klingt jetzt schon wie von hitler...na mahlzeit
bullshit bizim isimizdir
Alt 06.04.2013, 19:30
Cakabeyy

Standard

Ayrica pkk kemalizm gibi bir sey. Ve icinde Osmanliya düsman olan isyan cikaran Ermenilerin kurdugu bir kurum.

Pkk, Kemalizm nasil Osmanli düsmani ise o sekilde Osmanli düsmanidir...

Osmanli icinde bulunan hic bir millete laf yok, hepimiz biriz.

'' inananlar kardestir''

on altinci yüzyilda ülkemiz'e getirdigimiz yahudiler ve onlar gibi Osmanlida yasamis, gayrimüslimlerde '' Allah rizasi ve Islamiyetin gelismesi icin yardim ettigimiz kisilerdir.

Kimse Pkk sucsuz veya sebepleri var demesin.

Said Nursi nasil sürgün'e yollandi ve ona ragmen sessiz kaldi ve talebelerini yetistirdi, biz de öyle olmaliyiz Pkk ve kemalizm pesinden gitmek yanlis bir secimdir.
Bakin, Said Nursi isyan cikarmadan müthis talebeler yetistirdi ve talebeleri bugün Türkiye'yi yönetiyor...
Basbakan Tayyip Erdogan'da Bediüzzaman'dan cok sey ögrenmis bir insan ve gördügümüz gibi yaptiklari ve nerelere geldigi ortada. Helal Olsun..

Veya Sultan II Abdülhamid.. Tahttan indirildi, görevden alindi yinede Canakkale'de destek verdi!
Son Sultan Vahdettin, Halifelige zarar vermesinler diye Ingiltere'ye gitti...
Orada gecim sikintisi yasadi ama yinede Türkiyeden bir parca bile ekmek istemedi.

Ama Bugün Abdülhamid'in projelerine sahip cikan bir Basbakan var, Tayyip Erdogan...

Demek ki Devlete isyan etmek yanlis ama Islamiyet'e ve Kur'an'a uygun sekilde mücadele'ye devam etmek dogru..
Antwort