| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() moruk sende ne var ne yok? ankarada hava yine süperdi 4 saat mac oynadim. buraya geldim. boring as fuck, buldum.
sende naber? kizlardan naber? |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
oooh iyisin valla ..biz almanyada cürüyoz meyve gibi. kizlar kennse ja , die meisten machn auf unerreichbar und am ende sind die am schreien......weil man sich nicht meldet haha |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
Bütün Osmanlilar kemalizmden cekti! Türkce konusamiyor diye senin dedelerin dayak yemistir, Osmanlica konusuyor diyede Türkler dayak yemistir yani ayni yola cikiyor.. biz hep beraber Kemalizmin iskencesini gördük. kemalizm bir Osmanli veya Türk olusumu degil, adamlar Türküm diye iyi rol oynamislar...Atatürk'ü bile oyuna getiren kemalistler nasil Türk olabilirler ki zaten?? Atatürk Osmanli Padisah'i Vahdettin konusunda yaniltilmis, Kemalizm Atatürke bile oyun oynamis. o yüzden bu olanlari Türklere baglamak büyük bir yanlis... |
|
||||
|
||||
![]() usta sen isini biliyorsun, senden adam olur.
|
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
anyway, demek kürtler o kadar cekti türklerden, niye kendilerine devlet istemiyor? bana öyle pustluk yapanlarlan yasamak istemezdim. |
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
türkce cok basit bir dildi, o dili gelistiren osmanli devletidir. osmanlinin resmi devlet dili "lisan-i türki"dir. bu osmanli arsivlerindede böyle gecer. ama osmanli basit bir devlet olmadigi icin egitim dili arapca ve edebiyat dili farsca kullanirdi. sen simdi diyorsunki türkler osmanlica konustugu icin dayak yedi. osmanli dili ile türkcenin farki ne? gelelim rol oynayanlara. osmanliyi nasil araplar hancerlediyse, türklerde hancerledi. 19. yüzyilda ingilizlerin sagladigi yardimla hem arapcilik, hem kürtcülük hemde türkcülük hareketleri baslamistir. sen ne kadar bu gercekleri görmek istemesende bunlar böyle. kemalizm kisa süre mustafa kemalin dini olarak gecerdi. hatta kemalizm icin ezan ve ilahiler bile yazilmaya baslamisti. ama halk bu girisimleri duyunca alay ettigi icin u-dönüsü yapmak zorunda kalmistir. bana atatürkü ve cumhuriyeti anlatma arkadas, ben o dönemi cok iyi ve devlet kaynaklari tarafindan biliyorum. bu olanlari kimse türklere baglamiyor. kemalizme ve kemalizmi savunan ve kemalizmin arkasinda saklanarak yaptiklari adaletsizligi, tecavüzleri, iskencelerin hesabi soruluyor. benim türk kardesimde AK Partiye oy veriyor Kürt kardesimde onlara oy veriyor. niye veriyor? cünkü artik bu zihniyetin yok olmasini, barisi ve kardesligi istiyor. türk ve kürt'ün arasinda duran tek kemalizm var. zaten türk ve kürtler birbirlerini kardes olarak görmese coktan bölünmüstük. sunu dikkatlice arastirmani isterim. CHP hangi bölgelerden oy aliyor. MHP hangi bölgelerden oy aliyor. BDP hangi bölgelerden oy aliyor. bunlarin hicbiri türkiye genelinde oy alamiyorlar. CHP ve MHP dogudan yok sayilacak kadar oy topluyor. BDP batidan yok sayilacak kadar oy topluyor. simdi AK Partiye bak. türkiye genelinde her bölgede ya birinci yada cok nadir ikinci. bu bize sunu gösteriyor. halkimiz bu serefsizlerden bikmis. artik bu atatürkten kurtulmak istiyor. kemalizmi yok etmek istiyor. böyle irkci söylemlerle barisa ulasilamaz. gercekleri inkar ederek baris saglanamaz. yalanlarla hic baris bulamayiz. ilk etapta gercekleri görüp hatalarimiz icin özür dilemeyi ögrenecegiz. örnek olarak basbakani alin. |
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
ama yeri geldiginde kardesligimizi göstermesini biliriz. ben döverim ama dövdürmem. |
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
brüder ja, wie kain und abel bzw. wie die brüdermörder sultane...., wie die christen die in der türkei lebten usw. der nächste bürgerkrieg könnte heisser werden... bahcelis stimme klingt jetzt schon wie von hitler...na mahlzeit bullshit bizim isimizdir |
|
|||
|
|||
![]() Ayrica pkk kemalizm gibi bir sey. Ve icinde Osmanliya düsman olan isyan cikaran Ermenilerin kurdugu bir kurum.
Pkk, Kemalizm nasil Osmanli düsmani ise o sekilde Osmanli düsmanidir... Osmanli icinde bulunan hic bir millete laf yok, hepimiz biriz. '' inananlar kardestir'' on altinci yüzyilda ülkemiz'e getirdigimiz yahudiler ve onlar gibi Osmanlida yasamis, gayrimüslimlerde '' Allah rizasi ve Islamiyetin gelismesi icin yardim ettigimiz kisilerdir. Kimse Pkk sucsuz veya sebepleri var demesin. Said Nursi nasil sürgün'e yollandi ve ona ragmen sessiz kaldi ve talebelerini yetistirdi, biz de öyle olmaliyiz Pkk ve kemalizm pesinden gitmek yanlis bir secimdir. Bakin, Said Nursi isyan cikarmadan müthis talebeler yetistirdi ve talebeleri bugün Türkiye'yi yönetiyor... Basbakan Tayyip Erdogan'da Bediüzzaman'dan cok sey ögrenmis bir insan ve gördügümüz gibi yaptiklari ve nerelere geldigi ortada. Helal Olsun.. Veya Sultan II Abdülhamid.. Tahttan indirildi, görevden alindi yinede Canakkale'de destek verdi! Son Sultan Vahdettin, Halifelige zarar vermesinler diye Ingiltere'ye gitti... Orada gecim sikintisi yasadi ama yinede Türkiyeden bir parca bile ekmek istemedi. Ama Bugün Abdülhamid'in projelerine sahip cikan bir Basbakan var, Tayyip Erdogan... Demek ki Devlete isyan etmek yanlis ama Islamiyet'e ve Kur'an'a uygun sekilde mücadele'ye devam etmek dogru.. |