| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() caoch abi hast du dir die links auch angeschaut meinst du die sind gut und dem islam entsprechend?
zaten o adami ben artik ciddiye almiyorum iyce giciklastiiiiiiiiiiiiii ve terbiyesiz biri |
|
|||
|
|||
![]() yani cevabini bilmiyorsan ben sana söylüyeyim..cünkü hadisci sünnetci müsrikler kuranin disinda hükümler cikarip kurani cokdan saf disi birakmislar..
erkek hegemonyasi..sana bile simdiden erkekler bana dayak atabilir diye beynini yikamislar ..kuranda öyle birsey yok.. ne zaman kurani okuyup adam olucaksiniz ??? |
|
||||
|
||||
![]() ya sen delimisin nesin ya abicim kuranda yani kadini odanizda kovudugunuz halde size itaat etmezse dövün demiyormu?
ya bende herzaman düsünürdüm bu kadinlar kendilerini sattiklarinda erkekleri (kocalari)neden sahip cikmiyorlar, heralde o erkekler senin gibi tip erkekler. |
|
||||
|
||||
![]() senin derdin kavga tartismak degil, evde problemlerin varsa gelip burda bize catma, piskoloji ruh problemlerin varsa eger o zaman piskologa görün abi ya. gercek diyorum piskologa gitmek ayip degil.
bence sen normal degilsin yani birgün iyi oluyorsun baska bir günde kötü oluyorsun hangibiri elazi anlamis degilim ya??? normal bir sekilde alay etmeden dalga gecmeden tartissak bir birimize yardimda bulunsak daha güzel ve hos olmazmi? yani sen kendin dahi rahatsiz olmuyormusun kendini yalniz hissetmiyormusun?? biraz güzel huylu ve yumusak huylu ol ya, allah ne diyor peygamberimize, sen yumusak huylu olmasaydin kimse seni dinlemezdi diyor. subhanallah biraz kendine gel abi |
|
|||
|
|||
![]() kadinlari niye kuran döv desinki ????
kuranda kadinlari dövün diye bir sey yok bu yine hadis ve sünnetci erkek müsriklerin siz kadinlari assagiliyici kiz cocuklarini adeta topraga gümücü felsefesinin bir devami... arabca ayette gecen DRB kelimesini dövmek diye cevirmisler.. Hadislerden, gerçekten de Muhammed’e ait olduğunu bilemeyeceği alıntılara dayandırılmıştır. Bu nedenle bilimsel bir çalışmanın ürünü değildirler. Evet, Kuran’da “O kadınları D-R-B edin” diye bir buyruk gerçekten de vardır; ancak bunun “O kadınları dövün” mü, “yatırın” mı, “önderin” mi, “yollayın” mı, “doğrayın” mı, “atın” mı, yoksa “örnekleyin” mi anlamına geldiği “ihtilaflı”dır, tartışmalıdır. Çünkü Arapça’da “kitap D-R-B etmek”; kitap yayımlamak, piyasaya kitap çıkartmak anlamına gelir. “Para D-R-B etmek”; dolaşıma para sürmek, tedavüle sokmak anlamına gelir. Arapça’da “D-R-B’ül evvel” deyimi, ilk yaratıklar, anlamına gelir. Arapça’da “iki insanın birbirleriyle D-R-B’laşması”, dövüşmeleri anlamına gelmez, tersine, birbirleriyle ortak olup bir işletme kurmaları anlamına gelir. Birinin kendi parasını D-R-B ettiği ortaklıklara da Arapça’da “D-R-B’laşma” (Mudaraba) adı verilir. Öyleyse Kuran’da geçen “O kadınları D-R-B edin” tümcesi, nasıl olup da “dövün” demek olabilir? Arapça’da “çadır D-R-B etmek”; çadır “kurmak” anlamına gelir; yoksa çadırı “dövmek” değil. |
|
||||
|
||||
![]() ne beklersin.
Ignorieren ist die beste Lösung. Onun niyeti tartisma ortami kurmak ve bundanda sevk almak yani desarz olmak istiyor. |
|
|||
|
|||
![]() hic düsününmü ?
sen erkek gibi bir insan degilmisin ? yoksa yahudi masallarindaki gibi kendini asssagilyarak erkegin kaburgasindan mi yaratildigini saniyorsun.. biraz kendine gel..nasil bu yasta avrupanin göbeginde bu kadar örümcek kafa mantiksiz tutarsiz ilimden bilimden yoksun seylere inaniyorsun..neden hic sorgulamiyorsun... bak ben senin bilgilerine muhalefet yxapiyorum diye..nasil beni sorguluyorsun..peki..kendini neden sorgulamyiorsun..simid kendini ac tangalari giy hopla demiyorum ama cadir giyip sacma sapan seyleri oldugu gibi kabul etmeni elestiriyorum ve acikca dalga geciyorumm.. |
|
||||
|
||||
![]() Hadisleri yalanlamak icin hadis kullanman senin ne kadar cagil oldugunu gösterir.
Sen ayni su sekilde yaziyorsun: Ein *Baum* ist kein *Baum* (kaynak *baum*) |
|
|||
|
|||
![]() düsermis..atalarimz ne güzel demis degilmi..
sen ne okudugunu anliyorsun nede IQ benim yazdiklarima yeterli..bir kafana taktin simdi domuz yagi.. bana kizma allaha kiz..cünkü allah domuz yagi yazmamis domuz eti yazmis... simdi allahi birakip senin gibi ?ötü boklu showmen bir müsrikin gönlünü hos etmek icin kurandaki gercegi görmemezlikden mi geleyim ??? |
|
|||
|
|||
![]() izah, idrak, ispat ve espiri anlayisinla forum cercevesinde takdir edilecek tavir sergiledigini bir müddet önce belirtmistim; ki bu halen de gecerlidir... (kendi kafanda -olmayan seyler- belirleyen kervanina sende arada bir katiliyordun) bölümünü tam anlamis degilim?.. izah edermisin lütfen.
|