Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 14.06.2004, 16:47
Benutzerbild von fujitsu
fujitsu fujitsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard 19?cu, inat ederek diyor ki:

Elimi ve kicimi sana öptürcem yavas ol daha yeni isiniyoruz :=)))

19?cu, inat ederek diyor ki:

Domuz yağının haram olmadığını, Allah?ın elçisi Reşat Halife, 6. surenin 145 ile 146. âyetini birbiri ile kıyaslayarak yapmıştır.

CEVAP
O âyetler yeni mi indi? Resulullah efendimiz o âyetleri nasıl açıkladı? 1400 senedir binlerce İslam âlimi geldi. Hangi İslam âlimi domuz yağı helal dedi ki? 146. âyette Yahudilere eti yenen hayvanlardan koyun ve sığırın iç yağının haram edildiği bildiriliyor. Buradan domuz yağının helal olduğuna nasıl kıyas edilir ki? Ne diye Reşat Halife?nin kıyasına inanıyorsun da, Resulullahın bildirdiğine inanmıyorsun? Allah, Resulüne vahy ile bildirmiş o da bize bildirdi. Allah?a inanan vahye de inanır. Resulünün sözleri vahye dayanır. (Necm 4)
Alt 14.06.2004, 16:48
unknown

Standard malesef ben et yemiyorum

ama et yeseydim söyle hindi etinin yanina biraz taze domuz yagi atardim..kurana göre ters degil..aksini ispat edin buyrun ayetler sabit !
Alt 14.06.2004, 16:49
Benutzerbild von fujitsu
Neuer Benutzer

Standard sen hadislere inanmiyorsunki :=))

ben sana Kurandan net cevablari cevablari suratina carpiyorum sense kiviriyorsun....

Orjinal guler gibi....
Alt 14.06.2004, 16:50
Benutzerbild von fujitsu
Neuer Benutzer

Standard Sana ispatliyoruz ama arkadan öhö :=)

Reşat Halife denilen Mısırlı mezhepsizin kurduğu 19 culuk dinindekiler, (Allah Kur?anda domuz etini haram ediyor, yağına haram demiyor. Domuz yağı helaldir) diyorlar. Domuz eti haramsa yağı nasıl helal olur ki?

CEVAP
Bu sözde birkaç hata var:

Birincisi mantık, kıyas hatası. Bir hayvan leş ise, eti pis, yağı temiz olmaz. Reşat Halifenin mantığı ile Allah sadece etine haram dedi, yağına veya pisliğine demedi diye, domuzun pisliğine helal denir mi hiç?

İkincisi, haram edilmiş hayvanların hepsini Kur?anda bulmak mümkün mü? Mesela Kur?anda köpek eti yasaklanmıyor, yılan çıyan, kartal gibi hayvanların haram olduğu yazmıyor. Kur?anda bulamadım diye Allah?ın Resulünün haram ettiği bu hayvanlara helal denir mi? İnanmadıkları Kur?an-ı kerimde buyuruluyor ki:

(İhtilaflı bir işin hükmünü öğrenmek için Kur"ana ve Sünnete bakın!) [Nisa 59]

(İhtilaflı şeyleri insanlara açıklayasın diye bu Kitabı sana indirdik.) [Nahl 44, 64]

(Resulüme uyun ki, doğru yolu bulun!) [Araf 158, Nur 54]

(Resule itaat eden, Allah?a itaat etmiş olur.) [Nisa 80]

(O Peygamber, güzel şeyleri helal, çirkin şeyleri haram kılar.) [Araf 157]

Allah, sadece Kur?ana bakın demiyor, Sünnete de bakın, Resulüme uyun diyor. Kur?anı o açıklar diyor. Allah?ın bu âyetlerine inanmayan Kur?ana ve Allah?a inanmış olur mu? Bunun için (Yalnız Kur?an) diyen sapıklar, kesinlikle Kur?ana ve Allah?a inanmıyorlar. Hadis-i şeriflerde hangi hayvanların yenilip yenilmeyeceği açıkça bildirilmiştir. Kur?anı kerimi açıklamak gerektiği gibi hadis-i şerifleri de açıklamak gerekir. Kur?anda, (Bilmiyorsanız âlimlere sorun) da buyuruluyor. (Nahl 43)

Bu âyetler, Resulullahın sözünün dinde delil olduğu gibi, âlimlerin de delil olduğunu bildiriyor. Bunları delil olarak kabul etmeyen Kur?ana nasıl inanmış olur ki? (Yalnız Kur?an) diyenler Allah?a, Kur?ana ve Onun Resulüne inanmayan tesettür düşmanı kimselerdir. Resulullahın sözünü kabul etmeyenlerin kâfir oldukları yine Kur?anda bildiriliyor:

(Allah ile resullerinin emirlerini birbirinden ayırıp ikisi arasında bir yol tutmak isteyen kâfirdir.) [Nisa 150,151]
Alt 14.06.2004, 17:02
unknown

Standard EVET hic bir HADISE inanmiyorum

din konusunda kuran benim tek rehberim..örnek vereceksen kurandan ver...
senin kurandan vermeye calistin tek örnek ..sünnetui hadisi nasil dine katarim sevdasi nb...ama bosuna ugrasiyorsun ... kuran
bana yetiyor da artiyor.. kuranda yazmayan seylerde demekki din disi mesul olmadigin tercihdir diyorum..
kuran bize cerceveyi cok güzel cizmis... her konuda..sacma sapan masal dinlemeye hic ihtiyacim yok...
ayrica sadece kurandan mesul oldugumuz icinde ,,,icimde hadislere inanmiyorum diye hic bir tedirginlik pismanlik yok..bilakis icim cok rahat yüzbinlerce sacma sapan masallarda zaman kaybi baska bir sey degil )))
Alt 14.06.2004, 17:11
eniskaya

Standard Evet senin cevabin bu

Isin icinden cikamadinmi.... böyle gicik gicik laflar atip duruyorsun....

Medeni bir sekilde tartismak herkese mahsus degildir....

Eminim buna cevap yazarken bile, yine efendi cizgisinin disina cikacaksi, ayni Kurandada, Kuranin cercevesinden disari ciktigin gibi....
Alt 14.06.2004, 17:15
eniskaya

Standard Sen daha iyi biliyorsan

git Türkceyi degistir.... anladigima göre daha iyi biliyormussun.... Tarihte geri git Ademe ve Musayada Allah kelimesini anlat... onlarda anlamamislar Allahi, cünkü Allah kelimesini bilmiyorlardi..........
Alt 14.06.2004, 17:18
intellecta

Standard AMAN ALLAHIM (!)

bakmiyayim su hurafe foruma diyorum yine seytan kandiriyor beni!

gözlerime inanamadim..hani bir bilen cikmasa zavalli cahil forum üyeleri kendini bilmez sahte hocalarin yazdiklarina inanacaklar!

neymis efendim Allah -Al Ilah tan geliyormus ) güleyimmi agliyayimmi bilmiyorum!

bu cahil kesim acaba hangi kaynaklara dayanip bu denli büyük bir yanlisi insanlara sunabilyior sasiyorum dogrusu!!

Allah kelimesindeki AL- eliften kelmektedir-elif"i aldigimiz taktdirde Lillah kaliyor-yani yine ALLAH.bütün lamlari kaldiralim HU kaliyor yani yine -O- yani ALlah.

sasirmis kardeslerimizin bu noktada bilmedikleri büyük eksik bilgi- Allah kelimesinin (rahman ve aziz gibi)bir sifat degilde bir ZAD olmasidir.degismezdir.

ALLAHin -esmaül hüsna da-yani Allahin güzel isimlerinde-sifaktlarinda gecen sifatlarda oldugu gibi anlami BILINMEZ (!) ne tanridir ne baska bir sey O"nun anlami.

cok basit bir mantiga bile sahip olan veya arapcanin gramerine saglam bir sekilde vakif olan bir insan bu durumda ALlah"i tanri ile eslestermemizin (hâsâ)mümkün olmayacagini anlar.

saygilar
Alt 14.06.2004, 17:21
Benutzerbild von fujitsu
Neuer Benutzer

Standard Guler Ablan Birazdan Gelir :=))

Tanga derslerine baslar :=))

Kizi ciddiye almayin evde kalmista basi agriyor :=)))
Alt 14.06.2004, 17:23
intellecta

Standard yok yaaaa??? ;)))))

hay Allahim bu forum ve burdakiler beni bir gün deli eder!!

yahu sen nerden biliyorsun su sasirmis zavalli ruhun dogrulari yazdigini?karsina cikip formüle benzeyen sacma sapan uyduruk iki kelime yaziyor sen ve senin gibiler sap diye kapiyorsunuz!

vay halimize...
Antwort