Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 14.06.2004, 16:32
unknown

Standard anladik orasini da..

yani, o zaman domuzun kulaklarini da yiyebiliriz de sene...tüh, zamaninda uzakdogudayken arkadaslar chips gibi, bir külah dolusu domuz kulagu getirmislerdi de ..günah münah ayaklarina yemediydim. yani kikirdak da mübah eyle mi... ovveyyyy keyif verici madde yasak, ama " ben aci cekmek icin icecegim" diyerekten yakalim sarma sigaralari... Bu konuda sana inanamiyorum! Ilk firsatta gidip "Pork Belly" ismarlayacagim. Günahi varsa ve eger günah " überweisen" olabiliyorsa, kime yollayacagimi bil artik. Selamlar. :))
Alt 14.06.2004, 16:34
Benutzerbild von fujitsu
fujitsu fujitsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard fikirlerinizde sizin gibi sapikca....

Birde adama misrik diyorsun :=)))

Adam senin gibi Kuran diyor baska sey demiyor....

Gurub derken su 19.org yi kast ettim cinsi sapik....

Yakinda 19,cuyum derse enez bakalim napcan merak ediyorum....
Alt 14.06.2004, 16:35
unknown

Standard evet migden tutuyorsa domuz kulagida ye

yani kuran domuz eti diyor..domuz ve domuzla ilgili ne varsa demiyor..
cerceve cizilmis..gerisi din disi yorumlara girer
Alt 14.06.2004, 16:37
unknown

Standard evet bravo..bu yorumunu sevdim..

domuz yagi yiyinde yazmiyor..
yavas yavas kafan calisiyor..
ama diyelimki adamin biri illaki domuz yagi yiyecek..kurana göre haram islemis olmuyor öyle degilmi..cünkü yemeyin yazmiyor..yani yesinler yemesinler kuran icin farketmiyor...
Alt 14.06.2004, 16:39
Benutzerbild von fujitsu
Neuer Benutzer

Standard hahahahaha Ögrende Gel Kiromm :=)

Reşat Halife denilen Mısırlı mezhepsizin kurduğu 19 culuk dinindekiler, (Allah Kur?anda domuz etini haram ediyor, yağına haram demiyor. Domuz yağı helaldir) diyorlar. Domuz eti haramsa yağı nasıl helal olur ki?

CEVAP
Bu sözde birkaç hata var:

Birincisi mantık, kıyas hatası. Bir hayvan leş ise, eti pis, yağı temiz olmaz. Reşat Halifenin mantığı ile Allah sadece etine haram dedi, yağına veya pisliğine demedi diye, domuzun pisliğine helal denir mi hiç?

İkincisi, haram edilmiş hayvanların hepsini Kur?anda bulmak mümkün mü? Mesela Kur?anda köpek eti yasaklanmıyor, yılan çıyan, kartal gibi hayvanların haram olduğu yazmıyor. Kur?anda bulamadım diye Allah?ın Resulünün haram ettiği bu hayvanlara helal denir mi? İnanmadıkları Kur?an-ı kerimde buyuruluyor ki:

(İhtilaflı bir işin hükmünü öğrenmek için Kur"ana ve Sünnete bakın!) [Nisa 59]

(İhtilaflı şeyleri insanlara açıklayasın diye bu Kitabı sana indirdik.) [Nahl 44, 64]

(Resulüme uyun ki, doğru yolu bulun!) [Araf 158, Nur 54]

(Resule itaat eden, Allah?a itaat etmiş olur.) [Nisa 80]

(O Peygamber, güzel şeyleri helal, çirkin şeyleri haram kılar.) [Araf 157]

Allah, sadece Kur?ana bakın demiyor, Sünnete de bakın, Resulüme uyun diyor. Kur?anı o açıklar diyor. Allah?ın bu âyetlerine inanmayan Kur?ana ve Allah?a inanmış olur mu? Bunun için (Yalnız Kur?an) diyen sapıklar, kesinlikle Kur?ana ve Allah?a inanmıyorlar. Hadis-i şeriflerde hangi hayvanların yenilip yenilmeyeceği açıkça bildirilmiştir. Kur?anı kerimi açıklamak gerektiği gibi hadis-i şerifleri de açıklamak gerekir. Kur?anda, (Bilmiyorsanız âlimlere sorun) da buyuruluyor. (Nahl 43)

Bu âyetler, Resulullahın sözünün dinde delil olduğu gibi, âlimlerin de delil olduğunu bildiriyor. Bunları delil olarak kabul etmeyen Kur?ana nasıl inanmış olur ki? (Yalnız Kur?an) diyenler Allah?a, Kur?ana ve Onun Resulüne inanmayan tesettür düşmanı kimselerdir. Resulullahın sözünü kabul etmeyenlerin kâfir oldukları yine Kur?anda bildiriliyor:

(Allah ile resullerinin emirlerini birbirinden ayırıp ikisi arasında bir yol tutmak isteyen kâfirdir.) [Nisa 150,151]
Alt 14.06.2004, 16:40
unknown

Standard ben 19 cu degilim :)))

ama kuranda bir matematiksel kodlamaya inaniyorum...19 lardanda hic iliskim yok
enis yanliz kuran diyor ama uygulamari halen yanliz kuran degil.. mesela..parali ruhban sinifi hocalari tutuyor..diyanet..
sünnet olur diyor..allaha tanri diyebiliriz diyor..alevilere kiz vermeyiz ama adam olan sünnilere kiz veririz diyor.. atatürkcüyüm diyor lol --bu yanlizca kuranciya benzemiyor..sadece biraz özenti ama isik var...
Alt 14.06.2004, 16:40
unknown

Standard biraz özel olacak ama, sen peki

yeri gelince atiyormusun izgaraya söyle birkac dilim taze yag parcasini?
Alt 14.06.2004, 16:42
Benutzerbild von fujitsu
Neuer Benutzer

Standard Sen 19,,,cuuusunnn :=)))

Bak domuz yagi isini ilk ele alanlan kimler kimler :=))

Reşat Halife denilen Mısırlı mezhepsizin kurduğu 19 culuk dinindekiler, (Allah Kur?anda domuz etini haram ediyor, yağına haram demiyor. Domuz yağı helaldir) diyorlar. Domuz eti haramsa yağı nasıl helal olur ki?

CEVAP
Bu sözde birkaç hata var:

Birincisi mantık, kıyas hatası. Bir hayvan leş ise, eti pis, yağı temiz olmaz. Reşat Halifenin mantığı ile Allah sadece etine haram dedi, yağına veya pisliğine demedi diye, domuzun pisliğine helal denir mi hiç?

İkincisi, haram edilmiş hayvanların hepsini Kur?anda bulmak mümkün mü? Mesela Kur?anda köpek eti yasaklanmıyor, yılan çıyan, kartal gibi hayvanların haram olduğu yazmıyor. Kur?anda bulamadım diye Allah?ın Resulünün haram ettiği bu hayvanlara helal denir mi? İnanmadıkları Kur?an-ı kerimde buyuruluyor ki:

(İhtilaflı bir işin hükmünü öğrenmek için Kur"ana ve Sünnete bakın!) [Nisa 59]

(İhtilaflı şeyleri insanlara açıklayasın diye bu Kitabı sana indirdik.) [Nahl 44, 64]

(Resulüme uyun ki, doğru yolu bulun!) [Araf 158, Nur 54]

(Resule itaat eden, Allah?a itaat etmiş olur.) [Nisa 80]

(O Peygamber, güzel şeyleri helal, çirkin şeyleri haram kılar.) [Araf 157]

Allah, sadece Kur?ana bakın demiyor, Sünnete de bakın, Resulüme uyun diyor. Kur?anı o açıklar diyor. Allah?ın bu âyetlerine inanmayan Kur?ana ve Allah?a inanmış olur mu? Bunun için (Yalnız Kur?an) diyen sapıklar, kesinlikle Kur?ana ve Allah?a inanmıyorlar. Hadis-i şeriflerde hangi hayvanların yenilip yenilmeyeceği açıkça bildirilmiştir. Kur?anı kerimi açıklamak gerektiği gibi hadis-i şerifleri de açıklamak gerekir. Kur?anda, (Bilmiyorsanız âlimlere sorun) da buyuruluyor. (Nahl 43)

Bu âyetler, Resulullahın sözünün dinde delil olduğu gibi, âlimlerin de delil olduğunu bildiriyor. Bunları delil olarak kabul etmeyen Kur?ana nasıl inanmış olur ki? (Yalnız Kur?an) diyenler Allah?a, Kur?ana ve Onun Resulüne inanmayan tesettür düşmanı kimselerdir. Resulullahın sözünü kabul etmeyenlerin kâfir oldukları yine Kur?anda bildiriliyor:

(Allah ile resullerinin emirlerini birbirinden ayırıp ikisi arasında bir yol tutmak isteyen kâfirdir.) [Nisa 150,151]
Alt 14.06.2004, 16:43
unknown

Standard iste yine kivirmaya basladin...

evet köpekde yemeyin yazmiyor..istersen köpekde yiyebilirsin cinde köpek yerler..kültür meselesi...kuran köpek yemeyi yasaklmaioyr...
sünnete bak dedin..bir hadis cikar domuzun yagini yemeyin diye...hadis yok..
siksitig zaman kopy einfügene baslama..o zaman yazismam seninle...kiroocuk
Alt 14.06.2004, 16:46
unknown

Standard yahudiler gibi kafayi yemissin :)

yahudilerde aynen böyle sizin gibiler..onu yeme bunu yeme sunu yeme..hatta yahidiler bu gün israilde sokaklari haremlik selamlik diye ayiriyor..kuranda yazmayan seyler din disidir..bana yine hadis sünnte alim bilmem ne kayim masallari anlatma
domuz yagi üzerine hadisin varsa yaz...ama yok bundan eminim...!yoksa uydur )))))))
Antwort