| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() ne yapayim Türksen, bende Türküm was ist schon dabei....
Baslarim simdi Pontus Montusuna.... onlari kovana kadar basimiza haller gecti..... Pontuslularin kemiklerini bizim derelerde bulabilirsin..... yani sira coook Agalarin ve derebeylerinde kemimleri var..... Sen benim Beitraga bir sey demedin..... Kimse Asiret ve Agalarin emrinden cikma pesinde degil... acayip korkak bu millet yahu |
|
||||
|
||||
![]() Emin cölasanin verdigi 2 Almanya ornegini sizlere paylasmak istiyorum.. ben bu konuya cok takmistim.. biraz da siz takin..
![]() Emin Cölasan Fransiz TV sina cok onceleri bir röportaj veriyor bilmem izlediniz mi.. ve diyor ki: "Ab ye hic bir zaman alinmayiz, cunku Almanya bizi istemiyor.."... Aynen böyle.. Ekip sefi cekimi durduruyor..devlet TVsiyiz diyor.. olmaz diyor.. Fransiz TV 5 de bu röortaj yayinlandi..Ve Emin colasan yazisinda.. Avrupanin fikir ve ifade ozgurluu kavraminin avrupa icin gecerli olmadigini anladi.. Simdi ayni konuda.. Yani fikir ve ifade ozgurlugu konusunda Almanyadan ornek veriyor.. : 1.) Konumuz Almanyada seriatci Turkce yayinlanan bir gazate Ataturk yildonumu oncesi 6 Kasim 2002 de aynen soyle yaziyor: ozetliyorum: " ayyas kemal devleti icki ve fuhus alemleriyle yonetirdi. Firavun( Ataturk) feci sekilde can verdi, ebediyen cehennemlik oldu. Ölüm ani ibret vericidir. Vucudunun etleri , kafasinin saclari dokulurken, Azrail ona cehennem cukurlarini gostermeye baslamisti. Firavun inlemekte ve feryat etmektedir. Feryat ve inlemeler Istanbul halkina kadar ulasti.. Harbiye bando takimi devamli olarak Dolmabahce sarayi bahcesinde konser verdi. Mustafa kemalin ruhu cikmadan once agzindan nesaset ( pilsik , murdarlik, bok) cikti. Ortada les kaldi. Korkunc bir koku cernobil faciasi gibi etrafa yayilmaya baslamisti. Nihayet Hristiyanlik dini uzerine elbisler giydirilip aecele tabuta tikildi. Cenaze namazi adi altinda bir ayin yapildi. LEsin icinde bulundugu tabut halkin ziyaretine sunuldu.. Almanya devleti iste bunu seyrediyor.. YIllardir.. 2.) Benzer bir durum PKK nin Almanyada yayinlanan gazetesi icin gecerli.. Onlarda her gun PKK ve Öcalan cazgirligi yapiyor, TR icin akla hayale gelmeyecek dusmanlik yazilari yayinliyor.. VE yine Almanya susuyor.. TR karsi oldugu icin. ALMANYA , TR ye olan karsitligini devlet eliyle degil, iste boyle islamci, ve kurtcu taseronlar kullanarak yaptiriyor. Bu gercekleri bilelim ders cikaralim.. Kime kizalim??? milliyetciyim ama Kurtum diyen riyakar insanlara mi?? yoksa muslumanim Arap yazisi kullanamiyoruz diyen insanlara mi?? TR ne yapsin??? Almanya ne yapiyor??? EY gidi insanlik .. LAF EBELIGINGE BIR NUMARAYIZ.. GERCEKLERI GORMUYORUZ..! |
|
||||
|
||||
![]() ... o zaman askeriye neden temizlemedi agalari? Cünkü ihtiyac duydular!
Gariban kürt halki nasil karsi ciksin agalara? insan bu kadarda kör ve gözü boyanmis olamaz yahu! |
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|
|
|||
|
|||
![]() kaldiki ben degilim... es ist egal was die Leute sprechen... ama Meclis ve en azindan devlet dairelerinde Türkce konusulmasi gerekli.....
Darüber diskutiere ich nit... kaldiki sen devlet dairesindeki bazi ibneleri devletmi zannediyorsun.. verseydin biraz bahsiste bak oda baslardi seninle Kürtce konusmaya..... Olmayan bir seyi varmis gibi gösterme.... Sen asiretcileri ve Agaglari ne zaman yikacaksin aban onu söyle..... Trabzonlular tecrübelidir.... yardim ederiz sizlere |
|
|||
|
|||
![]() Demokrati anlayisi olabilirmi.....
Ama bastaki Talibani ve Idiot Asiretci Barzani ile olmaz... Zaten bir kisi kirk yil basta kaldimi anasini ... o halkin..... bu bir gercektir... Hitlker savasa soktu, Napoleon dagitti Avrupayi, Sultan Süleyman dünyayi dagitti...... Eninde sonunda Krige cikarir böyle insanlar |
|
||||
|
||||
![]() ve herkkesin takip ettigi bir yazar vardir..
ama benim nazarimda cölasan demokrasi ve insanhaklari üzerine konusacak kapasitede bir insan degil.. ordumuzun ve MGK nin fikirleri disinda hic bir zivil fikri ve düsüncesi yoktur..tek derdi ise islam ve akp düsmanligidir..pkk varkende kürt düsmani idi.. bilimsel olarak sivil toplum kuruluslari olarak da cölasani pek dikkate alan yoktur tr.de |
|
||||
|
||||
![]() Özel, als er lebte mochte ihn keiner, jetzt ist er Tod und wird geehrt !
Er war wirklich nach Atatürk ein bahnbrechender Reformer ! Er hat überhaupt mal die versnobbte Westküste mit dem verlassenen Osten verbunden mit AUTOBAHNEN !!!! Sogar die Hauptader Istanbul-Ankara war ja wohl nicht unter 10 Std. zu erreichen ! Jetzt sind es knapp 3 Std. ! Ist Özel an einem Herzinarkt gestorben ???????? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Die Türkei ist ein Land der Reformen ! Es ist ein sehr junges Land - und wird weiter Reformen erleben und wir sollten da mitmachen. Man verliert ja nicht seine Identität, aber sollte sich auch nicht verschliessen ! Vorallem aber sollten wir untereinander lernen uns zu akzeptieren - Kurden, Lazen, Araber, Griechen ....denn nur wenn wir eine Einheit sind können wir stark sein. Und das finde ich gerade sehr wichtig für die Türkei - denn die Augen sind auf dieses Land gerichtet und jeder weiss - je mehr Unruhen es gibt, desto schwächer ist ein Land ! DIVIDE ET IMPERA (teile und regiere) ! |
|
||||
|
||||
![]() Was meinst du mit "Milliyetci = Kurde" ???
Hääää ? Reitest du jetzt auf der gleichen Kuh wie der Enis??? Ich bin "Milliyetci" ... nur definiere ich "Milliyet" mit ALLEN Bevölkerungsteilen(=Bürgern) der Türkei ... Wenn man so sagen WILL, als "Familie" ... ... das bedeutet, dass es UNS ALLE etwas angeht, wenn in Bosnien, Griechenland, Zypern, Irak, Armenien, Aserbaidschan ... was dort vor sich geht! Wenn im Nordirak etwas "schlechtes" vor sich geht ... und unsere Kurden meinen, es müsse "was" getan werden, dann muss die "Großfamilie TÜRKEI" sich dort engagieren! Der Nordirak betrifft die Türkei zB in doppelten Sinne, wenn nicht gar in dreifachem Sinne! Verstehst du meine Sichtweise? Für mich ist es keine Last, das die Türkei multiethnisch ist, sondern die Berufung über den eigenen Tellerrand zu schauen! Das heisst aber bei weitem nicht einfach ... mal nur so mit Militär in XY einzumarschieren! "Macht erfordert extreme Verantwortung!" Die Türkei hat eine relativ sehr mächtige Militärmaschinerie! al" PS: AUCH FÜR DICH ZUR AUFKLÄRUNG ... * ich bin ethnischer Türke * bekennender "Kemalist" * bekennender "Europäer" * bekennender "Bundesbürger" * bekennender "Türkiyeli" und am wichtigsten * bekennender FENERBAHCE Anhänger (Was die Punkte 2 und 5 ergeben MÜSSEN) ;-) |
|
|||
|
|||
![]() Bence kiskanclik olayi bask bir sey degil.....
Onun var niye benim olmasin... am leichtesten geht es wenn ich es dem anderen wegnehme..... Ein Universelles Problem..... auch in anderen Planeten sollte es ähnlich zugehen.... bestimmt sogar.... also die Borgs gibt es nur bei Star Trek..... |