| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() kardesim anlamakmi istemiyorsun ne ben islamdan bahsediyorum. Türkiyemizin durumundan bahsetmiyorum. Sen istedigin kadar ic ne yaparsan yap ama öbür dünyda Allaha hesab vereceksin bunu bil !!! Konya monya önemli degil Türkler ve müslümanim diye gecinenler önemli !!
|
|
|||
|
|||
![]() calis.....
Bana kizmakla bir sey elde edemezsinki, bu seni daha iyi bir müslüman yapmazki.... Bak ben kiziyormuyum sizlere..... Hadisi, Sünneti, Mezhepleri etc... kabul eden Sizlersiniz.... Kuran öyle bir sey demiyorki.... Benim uslübüm ayni degismedi.... yani paranoya yapmaya gerek yok..... simdiye kadar dediklerimi anlamadiysaniz, bundan sonra anlayacaginizi zannetmiyorum..... Yinede ortak yönlerimiz cok.... en azindan orada mutabikiz.... ama ben her zaman cok daha genis yelpazeyle bakarim bütün olaylara.... cünkü tanrinin sisteminde her se bir bütündür.... Burada ben kimseye ruzak kurmadim, düsmanlik beslemedim, aynisinda uslüp bozamadan beklerimm... En azindan nasil davraniyorsam öyle davranin |
|
||||
|
||||
![]() Benim davranislarimda yanlislik yok. Kendin acigin konuyu kuran nezlinde cözdüm ve hala Basörtüsüne ve tessetüre karsisin. Nasil müslümansin o zaman sen onu anlamadim arkadas. Bana cevap ver !!
|
|
|||
|
|||
![]() Kurani tartisacagina, kavgaya dönüyüyor....
Lütfen Kurana geri dönelim onu tartisalim.... Veya benden ne istiyorsun onu söyle öyle yazayim.... Senin görüslerine saygi duydugumu biliyorsun, bir cok ortak naktalarimiz var bunuda biliyorsun, daha ne yapmami bekliyorsun.... Ben diyeceklerimi dedim daha ne yapabilirimki |
|
||||
|
||||
![]() O zaman kabul et bakalim kuranda Tessetür ve Basörtüsü mevcut. Niye kabul etmiyorsun arastirmami yapacaksin. Sunu hatirlatayim konuyu baska yönlere cekende sensin. Vay yoruldum filan diyerek. Vakit istiyorsan söyle. Vakit taniyayim sana.
|
|
|||
|
|||
![]() Sen Hadis kelimesini baska türlü algiliyorsun ben baska türlü..... Hadisler hususunda bir sonuca varamayiz.... uzar gider bitmez
|
|
|||
|
|||
![]() Dini cigrindan cikaran, Emevi Arap ve Iran zihniyeti..... bak hallerine süyünüyorlar...
|
|
||||
|
||||
![]() Sen galiblasmissin ben galiblasmissim. Fark ettiysen Tessettür meselesini Peygamberimizin sözlerine bas vurmadan cözdüm. Yeterki sana isbahat olsun diye. Hadissizde isbat ettigimede inaniyorum ama sen inanmak istemiyorsun. Hani sen Kurani Kerimi kabul ederdin ? Hani ortak kaynagimiz Kuran di. Sen ise kuranda gecen ayetleri bile yeterli bulmuyorsun !
|
|
||||
|
||||
![]() Seni bir seye inanmani beklemiyorum. Kuranda gecen ayetlere inan o yeter. Onlara bile kilif buluyorsunuz !
|
|
|||
|
|||
![]() bas örtümü lagzim?????
O bez parcasini takmadan müslümanlik olmuyormu.... Allah böylelerini ibadetlerini kabul etmeyecegini Kuranda belirtmismi, yoksa baska bir vahyimi var.... Kuranin cercevesine sigmayan hic bir sey evrensel degildir.... hele hele uygulamalar..... Tesettür falan bunlarin hic bir evrenselligi yok..... Degismeyen kanunlar kuranin evrensel kanunlaridir.... bu kanunlar 5000 senesindede gercerlidir.... ama senin Hadislerin, Sünnetlerin, Mezheplerin... Tesettürlerin bu gibi zamansal olgular yok olmus gitmis olacaktir.... bak simdiden yok olmaya basladilar bile.... cübkü zaman uymuyorlar |