Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 05.06.2004, 19:49
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Anlamadigin konular hakkinda ,,,

Bilmedigin konular hakkinda o zaman keyfine göre yorum yapma. Tessetür dindar kadinin bir parcasidir. Üniversitelere sordun demek kime sordun bakalim. Y.N.Öztürke ve Zekeriyya Beyazami sordun ? Isim ver o zaman. Universiteler böyle diyor diyorsun. Bende arabca bilmiyorum ama bilenlerden faydalaniyorum.

Erbakanci sihniyetin bir ürünü derken ama cok emindin kendinden. Detaylarini arastirmadan yazma buraya. Erbakanda kimmis? Bizler Erbakanin izinden gitmiyoruz. Biz Kuranin istikametinde gidiyruz. Islama faydali oluyorum derken, yanlis yollara saptiginin farkinda bile degilisin.

Allah hepimizi samimi müslümanlardan eylesin.

Selamlar.
Alt 05.06.2004, 19:53
eniskaya

Standard genis cercevede

dogru, ama detayli bir sekilde anyabilmek icin, inis sebebini zamanini, inis sirasini arastirman gerekki ne niyetle inmis oldugunu bilesin..... OK.

Selam
Alt 05.06.2004, 19:56
eniskaya

Standard Hayi

genel olarak herhangi bir Ilahiyat üniversitesine yazabilirsin..... hic fark etmez, sen hangisini arzularsan ona yaz.

Herkesi baglayici bilgiler Kuran uzmani aolan Üniversitelerden cikar, Hadis, Sünnet, Mezheplerden degil......

Ama artik kac kez ayni seyi yazdigimi hatirlamiyorum bile, ne varki bunda anlasilmayacak durum....
Alt 05.06.2004, 19:57
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard cevap

Tabiiki uzmanlarin isidir Kurani Kerimin detaylari. Herkes senin gibi kafasina göre yorumlarsa vay islam dininin haline.

Benim bahsettigim TESSETTÜR dür efendi. Tessettür sadece basörtüsünden ibaret degildir. Bunun icinde ayiptir söylemesi popolarda girer gögüslerde girer. Zaten basi kapali alt tarafi daracik giyenler Allahin buyurdugunu yapmiyorlarki. Onlar babalari kapan dedigi icin kapananlar. Dedigim gibi tessetür kadinin her tarafini örten bir kuraldir !!!
Alt 05.06.2004, 20:00
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Ezbere konusma ...

Alimlerin (prof.) hic biri tessetürü senin gibi asalamiyor. Erbakanin bir ürünü demiyor. Dese dese Öztürk ve Beyaz der !!
Alt 05.06.2004, 20:02
eniskaya

Standard evet her sey bu hususta

net ve acik.

Batinin kadinlari daha tahsilli daha kültürlü. Islam devletlerinin kadinlari fenni köle ve bir cogunun okuma yazmasi bile yok, sadece hadis bilirler.....

Allahin evresenl sistemini Bati bizimkilerden daha iyi anlamiski, Islam devlertlerinden, Türkiye haris, hic bir faydalik gelmiyor....
En azindan son 500 yildir bu böyle...

Eller gidiyor aya biz sonunda kaldik yaya, ..... sen hep ayni yerdesin....degistir bu kayayi degis ayni yerde kalma... (Orhan Gencebay)
Alt 05.06.2004, 20:04
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Kusura bakmam ben

Ben aklimi sizin gibi nefsime göre uygulamiyorum. Kalbime göre uyguluyorum efendi. Cözüm yolu bulanmiyinca yine her zamanki gibi su kelimeler cikiyor arka cepten: Örümcek kafali, yobaz, ... Bunlari kafadaslarinizdan Elaziz cok güzel becerir.
Alt 05.06.2004, 20:04
eniskaya

Standard Anladikta

Tesettüre bas örtüsünü kim sokmus, Peygambermi, Kuranmi, yoksa isine öyle geldigi icn erkeklermi....???

Frage des Jahtausends
Alt 05.06.2004, 20:08
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Simdi

Yani simdi Tessettürü kabul ettin bas örtüsüne takildin dimi. Sen yazdigim tevsiri tekrar oku galiba tamamini okumadin. Okusaydin bu soruyu sormazdin. Tesstür sadece bas örtmeylende olmaz. Poposunu kapatmaylada olmaz. Hepsi kapanmasi gerek!!

Sen gercekten yine oku tevsiri !

selamlar
Alt 05.06.2004, 20:10
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Sana göre hep sacmaliyoruz zaten !! o.T.

ohne Text
Antwort