| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() Ben hic bir yerime sahip olmam !..
Keyfime bakarim ![]() Hele dilime hic sahip olmam.. bak ne diyor dilim ?.. Canakkale de Türk Ordularinin Komutani kimdi ?.. Mustafa Kemal in Rütbesi neydi ?.. Kurtulus savasinda Atam; "Ordular ilk hedefiniz Akdenizdir ileri " dedi mi ?.. Dedi !.. O zaman Ordular neden ege ye gitti ?.. Navi mi calismadi ?.. Soyulur mu tarihin kabugu ?.. Yoksam bütün vitamin kabugunda mi ?.. Haydi simdi eline mi sahip olursun Beline mi ,diline mi ?.. Kim koruyacaksa korusun.. Anitkabir e Bir HUUUUU cekelim Türbanli Bulamazsak " KOKOS " süzelim ![]() |
|
|||
![]() Hak Konusurum ben !..
Buyur Beraber konusalim.. Izmir i kim yakti ?.. Vatani Lozan da kim satti ?.. Var misin Hak konusmaya ?.. Bu isler öyle "Hüüü ya dost" lara benzemez ![]() |
|
|||
![]() İmkân ve şerait çok namüsait bir mahiyette tezahür ettiler mi?
Gericilere katıldığım, hükümete satıldığım ya da düpedüz manyak olduğum için Osmanlıca konuşuyor değilim; başlıkta okuduğunuz Atatürk"ten alıntıdır! Nutuk"un sonu... Bildiğiniz, gençliğe "hitabe" ... Bu ülkede "1919 koşullarını" yaşadığımızı düşünenler var. O kadar ki, Cumhuriyet Halk Partisi de, cumhuriyetin ordusuyla giriştiği çirkin kavgada, "manzara-i umumiyeyi" tarih penceresinden ibretle seyrettiğini belirtti. Yani, Samsun günleri yeniden yaşanmaktadır! Genel görünüm nanay... Acaba öyle midir? Battık mı, batıyor muyuz? 1919 şartları... Yani, istiklal ve cumhuriyetimize kasteden düşmanlar (herhalde PKK olsa gerek), bütün dünyada misli görülmemiş bir galibiyetin mümessili midirler? Örneğin PKK çetesi Alman ordularını mı yenmiştir? Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kalelerine girilmiş, bütün tersaneleri zaptedilmiş midir? Son geçtiğimde Kasımpaşa Tersanesi bizde gibi görünüyordu... Tuzla Tersanesi"nde işçilerimizi Amerikan işgal kuvvetleri mi katletmektedir? Fenerbahçe kalesinde Volkan olduğuna göre oraya girilmesi söz konusu değildir ayrıca... Bütün ordularımız dağıtılmış mıdır? Savaşa girip yenildik de biz mi haber atladık? Memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş midir? Japon ordusu "suşi lokantaları" zinciriyle içimize mi daldı? Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar, gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde midirler? Başbakan Yunan çıkarlarını mı gözetmektedir? Kıbrıs"ı mı vermiştir Diyarbakır"ı mı? İzmir"i mi satacaktır Edirne"yi mi? Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhid etmişler midir? (Anlamadıysanız bana kızmayınız, bu kelimeleri ben yazmadım.) Örneğin İstanbul tahtında oturan Padişah Birinci Abdullah, Dolmabahçe önünde demir atmış düşman zırhlılarına bakarak rakı mı içmektedir? (Pardon, Huber Köşkü diyecektim.) Sadrazam Damat Tayyip Paşa devleti bölen bir antlaşma imzalamak üzere yurtdışına mı gitmiştir? Fakr-ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olan millet, Akmerkez, Capitol, Metro City, Kanyon, İstinye Park, City"s gibi alışveriş merkezlerini yağmalamakta mıdır? Yüzbinlerce apartman dairesi ve araba uzaylılar üzerinde mi kayıtlıdır? Ne demektir 1919 şartları?... Merkezi hükümete başkaldırılacak, yeni bir ilde, örneğin Elazığ"da yeni bir meclis mi toplanacaktır? Türk Silahlı Kuvvetleri"nden istifa edilip yeni bir ordu mu kurulacaktır? Bazı şaşkınların altı ay sonra genel komutayı devralıp darbe yapmasını umdukları Başbuğ Paşa mı yapacaktır bunu? İsterseniz Amerikan ordusunu İncirlik dolaylarında kuşatıp Adana"dan denize döker, sonra da birtakım reformlar yapar, örneğin Göktürk Alfabesi"ne geçeriz. (Atatürk "ordular, ilk hedefiniz Akdeniz"dir, ileri" dediği halde, acaba İsmet Paşa"nın kulakları ağır işittiği için mi Akdeniz yerine Ege"ye gitmiştir, bunu da hep merak ederim.) Ben bu yazıyı gülün diye yazdım. Ama seçmen de ağzıyla gülmüyor butün bunlara, sandıkta oylarıyla gülüyor. Engin ARDIC Aslinda " Dötüyle gülüyor " cahil Halkim !.. Ne acikli degil mi ?.. |
|
|||
![]() Günümüzde, güney sınırımızın “yanlış çizildiğini” düşünmeyen kalmadı gibi bir şey...
Eskiden bunu söylemeye kalkanın ossaat hayatını kaydırırlar, anasını ağlatırlardı. Türkiye nereden nereye gelmiş... Elbette, “yanlış çizim” deyince Kürt ayrılıkçıları çok başka bir şey anlıyorlar. Peki biz ne anlıyoruz? “Sınırlar yeniden çizilmelidir” sözünü, Türk milliyetçileri de elbette “yeni sınırlarımız Musul ile Kerkük’ü de içine almalıdır” şeklinde anlıyorlar. Vallahi iyi olur, alabiliyorsanız... Viyana’yı aldınız da biz size niçin aldınız mı dedik? Peki o zaman sorun nedir? Birkaç kilometrelik küçük bir “düzeltme” mi? Yani sınır dağın tepesinden değil de güney eteğinden geçecek, böylece “hatt-ı bâlâ”ya biz hakim olacağız, PKK bitecek. Bu mudur yani? Gençlerin gözde deyimiyle. Son olarak, bir emekli memur gazetesinin “konuşan emekli paşalar” yazı dizisinde, İsmail Hakkı Karadayı Paşa da konuşmuş. Diyor ki, “bu sınır İngiltere’nin yaptığı bir iş... İleriyi düşünerek yapmışlar... İleride sorun çıksın diye...” Karadayı Paşa, Suriye sınırımızın da yanlış çizildiğini, Suriye topraklarının çeşitli yerlerde bize doğru cep şeklinde girintiler yaptığını, oralarda petrol olduğunu söylüyor... Suriye devleti o girintilerde petrol çıkarıyor, bizim tarafta petrol yok! Aşkolsun paşam, biz o sınırın Lausanne’da (pardon, Lozan mı yazmalıydım?) anlı şanlı İsmet Paşa tarafından yılmaz bir mücadeleyle ve büyük bir başarıyla elde edildiğini sanıyorduk!... Eğer sizin dediğiniz gibi sınırı İngilizler yaptılarsa, bize niçin yalan öğretildi? Biz sınırın “muhataralı” olan kısmının yalnızca Irak tarafı olduğunu duymuştuk. Af buyurun ama, bu “İngiliz çizgisi” niçin kabul edilmiştir paşam, devlet kurucu büyüklerimiz tarafından? Çünkü savaş çıkardı, Yunan ordusunu yenmiştik ama İngiliz ordusunu yenemezdik, falan filan. Yahu biz kurtuluş savaşını “yedi düvele karşı” vermemiş miydik? O düvellerden birinden sonradan niçin çekinmiştik? Hani bileğimizi kimse bükemezdi? Yoksa bu işin sonunda İdris Küçükömer mi haklı çıkacak paşam? Yoksa “İngilizler, Bolşevik Rusya’ya karşı oluşturmak istedikleri tampon devlet için önce Büyük Yunanistan projesini denediler, sökmeyeceğini anlayınca tampon bölgeyi Anadolu içlerine doğru genişletip bağımsız bir yeni Türk devleti çözümünü desteklediler” görüşü doğru mudur? Anlı şanlı Ankara hükümeti, eloğlunun hinoğlu hin sınır numarasını nasıl olmuştur da yemiştir paşam? Eee, bu başarı mıdır yani? “Bizi keleğe getiriyorlar, yutmayın” diyen muhalefet niçin ve nasıl susturulmuştur? Sözüm meclisten dışarı, ortada bir “muvazaa” mı vardır? Bir bedel mi ödenmiştir? Hatay niçin hemencecik bırakılmıştır? Bu başarı mıdır? Yoksa Fransa’yla da muvazaalı bir durum mu vardı? Acaba Batı Trakya’daki Müslüman Türk halkını da niçin Yunanistan’ın eline terkettik? Niçin Doğu Trakya Misak-ı Milli’ye dahildir de Batı Trakya’dan vazgeçilmiştir? “1914 sınırı esas alındı” diyeceksiniz. Güney sınırı 1914 sınırı mı? Batıda sökmemiş, güneyde sökmemiş, ne anladım ben bu işten? Engin ARDIC Asıl merak ettiğim de, Hasan Efendi bu kez bana nasıl küfür edecek acaba? “Bitki” mi diyecek? ![]() |
|
||||
![]() konu$ursan konu$ alpi dindar karde$im, haksiz konu$mu$ olursun.
daha daha ba$ada alabiliriz mesela, kendi alfabe ve gelenegimizden gecip arapla$tigimiza kadar gidebiliriz. bundanda geriye gidebiliriz istersen! buyur, hicbiyerine sahip olamiyosan hodri meydan! |
|
|||
![]() Müttefik Kuvvetleri neden tek kursun atmadan cekip gitti ?..
Korktular mi ?.. ![]() Lozan da Kabul edilmek istene sartlara itiraz eden birinci Meclis millet vekillerine neden " YOBAZ " damgasi vuruldu ?.. Neden Birinci meclis kapandi ?.. Bu Milletvekillerine ne oldu ?.. Ikinci meclis Lozan i kabul etti. Ne verdik ?.. Vatani Satarak; Imparatorluk Haklarini satarak; 340 milyon Insani Uyrugu ile birlikte satarak Nasil Kahraman olduk ?.. Atam Cumhurbaskani secilirken Mecliste kac kisi yoktu ?.. Kac Oy aldi ?.. Devrimler neden yapildi ?.. Yoksam Ittihatcilara iktidar gecmesin diye mi ?.. Bakin Ne kolay.. ![]() |
|
|||
![]() Mesela Atam Harf devrimini yaptigi Halde 20 yil basilan paralarin neden Türkce olmadigina da gidelim ve bunun Bir karsi devrim olup olmadigini da arastiralim..
Muhahahahahahahahahahahahahaha.. Yahu Siz tam Dinci Yobazlarin Politik bir kopyasisiniz.. Sen Burada Hurafelere tas atarken Bir Hurafeyi Tarih -Demokrasi-Cumhuriyet diye " Ne mutlu diyerek " yasadigini göremiyorsun.. Iste Hazin olan da bu.. ![]() |
|
||||
![]() gördün? birkere söylediysem kopi et yaz buraya.
yinede ataya takilip kaldin, bir adim ileriye gidemedigin gibi, geriye bile gidemedin. üstelik ben kemalist degilim dindar karde$im. eline diline beline sahip olmak istemiyosan, muhatabini tani, 99 atalar seni korusun! |