Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 02.06.2004, 14:21
unknown

Standard BANA bos bos hikaye anlatma evladim...

senin zihniyetine göre tevratda incilde peygamber hadisleridir..incildeki hikayeri neden takip etmiyorsun peki madem bu kadar masallara hikayelere meraklisin ? hz isa baska tanridanmi indir havarileri müslüman degilmiydi =?
yani sendeki mantikla deve bile dikilmez arkadas.. ayrica bana hocalarin isimlerini sayma ..takmisim bütün hocalara ruhbanlara..
hocaci jacici sizlersiniz onlarin agizlarindan cikani lopp diye aliyorsunuz...
gelmissin burda abu safii ebihanife diye dangalak dangaklak bos bos konuyorsun..görende diyecek bunlar babanin oglu..ve sendede videosu var..
biz bu sacmaliklari birakalim hangi ibine hangi ibniye mesaj birakmis hadis birakmis beni ilgilendirmiyor..
FAKT a bakalim..
FAKT kurandir..
muhammed kurana göre yasamistir...
bu ayetlerle sabittir..
muhammed kuran otobahninda arabayi sürmüstür...sende o otobahna ciktiginda aynen muhammed gibi kurani takip etmis olucaksin...
simdi sacmalamayi kes..kisa kes aydin havasi olsun..safiymis hanbeliymis kim tiker oglum onlari kuran varken ...yeni birsey söylede zevklenelim...
Alt 02.06.2004, 14:23
Benutzerbild von aliconda
aliconda aliconda ist offline
Neuer Benutzer

Standard "Gott weiss"

&gt&gt&gt
Gott lässt sich nicht beschleimen oder anders ausgedrückt... Gott weiss was jeder Mensch tut und was jeder Mensch in dieser jenen aktivität (sei es beten oder gerecht sein) für eine absicht hat.
&lt&lt&lt

Aus deiner Aussage leite ich heraus, da Gott es weiss, warum soll der Mensch dann noch beten, wenn er im Geiste mit ihm ist?

Es müsste ergo reichen 100% an den Islam im Geiste zu glauben!

Wäre dann das beten nicht eher etwas für die anderen Menschen?
Quasi als "Beweis"/"Indikator", dass der Mensch gläubig sei?

Für Gott alleine kann sie ja nicht sein, da er es ja weiss!

;-)

al"
Alt 02.06.2004, 14:29
unknown

Standard SENIN MANTIGINI YIYEYIM BE TATLI MÜSRIK

gecende tramvayda beni bir papaz gördü bana sunu sordu..sizin ibadette ibadetmi hani kuranda neden pazar günleri ayin yapilir diye yazmiyor öyleyse he ehh e ,,,
ayni senin mantigini allah kuranda pazar gününü unuttugu gibio rekatlarin sayisini vermeyide unutmus..vah vah vah..hemen buhari ibinesine soralim neden acaba....unutkan allahi kücük yeryüzündeki tanri muhammed tamamlamis.. ulan robot ehli sünnet vel cemaat...namaz 2 rekatda kilarsin 100 rekatda allah hasa sayi manyagimi senin rekatlarini sayacak ?
REKATLARRIN SAYISINA TAKMIS MÜSRIK BU AYETLERI iyi oku belki seytanin hipnozundan kurtulur KURANI kerimin MANtigini biraz olsun kavrarsin..KURANIN önünde egil...tokat gibi ayetler sana...

"HÜKÜM YALNIZ ALLAH"INDIR. O KENDİSİNDEN BAŞKASINA KULLUK ETMEMENİZİ EMRETMİŞTİR. DOSDOĞRU OLAN DİN İŞTE BUDUR. AMA İNSANLARIN ÇOĞU BİLMİYORLAR." (12/40)
"KENDİ HÜKMÜNDE HİÇ KİMSEYİ ORTAK KILMAZ." (18/26)
"RABBİNİN KİTABINDAN SANA VAHYEDİLENİ OKU. O"NUN KELİMELERİNİ DEĞİŞTİRECEK HİÇBİR KUDRET YOKTUR." (18/27)
"RABBİNİN SÖZÜ HEM DOĞRULUK, HEM ADALET BAKIMINDAN TAMAMLANMIŞTIR. O"NUN SÖZLERİNİ DEĞİŞTİRECEK HİÇBİR KUDRET YOKTUR." (6/115)

"ALLAH SİZE KİTABI DETAYLANDIRILMIŞ BİR HALDE İNDİRMİŞKEN, ALLAH"IN DIŞINDA BİR HAKİM Mİ ARAYAYIM?" (6/114)
simdi kuranami inanalim yoksa senin gbi kici boklu buhariye inananlarami ??
Alt 02.06.2004, 14:30
eniskaya

Standard Cözüm yolunu buldum...

iki günden beri kafa yoruyorum ve cözüm yolunu buldum.

Soru
Diyelimki hadis kitaplari hic yazilmamis olsa, agizdan agiza hic bir sahih ve salih hadisler aktarilmamis olsa ne olur...

Cevap
Kanaaitimce hic bir sey olmaz ve buradada o konuyu tartisma bile tartismazdik.
Her hadisin Kurana uyma mecburiyeti var, yani BÜTÜN SAHIH HADISLER ZATEN KURANDIR, baska kitaba ne gerek varki.

Kisacasi hadis Kuranin baska bir adi olarak görülebilir.....

Benim sahsim bunu böyle algiliyor ve bunu yikmak kolay degil....
Söyle bir sey Kuranin evrensel kanunlarinin yanina baska bir hadismis, sünnetmis, rivayetmis... Yasar-Nuri Öztürk demis, Süleyman Ates demis, bu gibi laflar benim icimi acayip bir sekilde daraltiyor.

Inan su an yazarken bile icim acayip oldu, ben baska bir sey istemiyorum.
Yani Peygamber bu gibi hadis ve rivayetlerlenmi yasadi... asla degil.

görüslerini rica edecegim..

Selamlar
Enis
Alt 02.06.2004, 14:39
unknown

Standard SAHIH HADISCILERI HADISLE VURALIM

evet enis ve diger kurani okumamis zart zurt müsrik arkadaslar... alin size SAHIH hadisler...
hemde en sevdiginiz kaynaklardan..simdi ne diyeceksiniz bakalim...

"Benden Kur"an disinda hicbir sey yazmayin. Kim benden Kur"an disinda birsey yazmissa onu imha etsin" (Muslim, Zuhd- 72, Ahmed b. Hanbel 3/12, 21, 39)

"Ebu Bekir, Resul"un olumunden sonra muslumanlari toplayarak sunlari soyledi:"Sizler resulden farkli farkli hadisler rivayet ediyorsunuz. Bu durumda sizden sonrakiler daha buyuk anlasmazliklara dusecekler. Allah resulunden hicbir hadis nakletmeyin! Sizden hadis rivayet etmek isteyenlere deyiniz ki:Iste Allah Teala"nin kitabi ortamizda;onun helalini helal kilin, haramini haram gorun." (ez-Zehabi, Tezkitatu"l Huffaz C. I. s. 3, aktaran Mahmud Ebu Reyye, Muhammedi Sunnetin Aydinlatilmasi, shf. 25-26)
"Omer halktan beraberinde bulunan hadis nushalarini getirmelerini istedi. Bilahare bunlarin yakilmasini emrederek sunu soyledi: "Kitap ehli"nin misnasi gibi, muslumanlarinda misnasidir bunlar"" (Ibn Sa"d et Tabaqat, aktaran Ebu Reyye, a. g. e. )

"Resul"un vefati yaklastiginda, odada iclerinde Omer"inde bulundugu bir kac kisi vardi. Bir ara resul soyle dedi:"Geliniz, sizin icin bir daha asla sapmayacaginiz bir yazi yazayim." Bunun uzerine Omer: "Resul acilarina yenik dustu, Kur"an yaninizda Allah"in kitabi bize yeter" dedi." (Buhari, Cihad -176, Cizye-6, ilim 49, Merza-17, Magazi 83, Muslim, vassiye-20)

"Resul der:Rabbim toplumum bu Kurani terk edilmis birakti." (Kuran, 25:30)
"Gercek su ki bu Kuran sana ve toplumuna oguttur. Bundan sorumlu tutulacaksiniz" (Kuran, 43:44)

NOT:ancak sizi yine hikalerle ve masallarla adam edicegiz galiba.,, BU HADIS LER ÖNÜNDE EGILIN LAN MÜSRIKLER !!!!!!!!!!
Alt 02.06.2004, 15:51
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard ElazizSpor

Sen kendi yazinda rekat sayisi tartisilabilir yazdin. Neye göre tartisacakstin ? Onu sordum bunu cevapla hikaye anlatma burada. Ve beni Kurana karsiymis gibi gösterme. Ben senden daha cok hassasim bu konuda tamami. Müsrik lafini herzamanki gibi iade ediyorum .
Alt 02.06.2004, 16:03
Benutzerbild von xsuigenerisy
xsuigenerisy xsuigenerisy ist offline
Neuer Benutzer

Standard din,kuran,reform, rönesans

1-okunup tartisacak kitap sadece kurandan ibaret degil..bu kadar kurana yogunlasmayin..baska kitaplar da okuyun..felsefe,psikoloji,ask romani krimis falan filan..yoksa kafayi kirarsiniz..
2.burda genel olarak gördügüm kadariyla dinin kati yorumu yapanlarla reformcularin tartismasi var..degisim öyle bir kacinilmaz güctür ki ondan din de kurtulamaz..günümüze uyan mantikli yenilenmeler mutlaka olacaktir..buna direnen herkes evrim kurallarindan nasibini alip dinazorlar gibi tarihin tozlu raflarinda yerini alacaktir...
islam son dindir, yenilenemez gibi iddialar da tamamen hikayeden ibarettir...hic bir sey degisime direnemez...
Alt 02.06.2004, 16:18
Benutzerbild von fujitsu
fujitsu fujitsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard muahahahahha :=))

seni sosyalist soytari :=))
Alt 02.06.2004, 16:20
Benutzerbild von fujitsu
Neuer Benutzer

Standard TC Godoslari...

Yasar amcanin güzel bir sözüde var Ezanlar Türkce okunsun.....

Okunsunda türkce anlamiyan kürtler napacak erkekse Kürtce ezanda okunsun desin bakalim genel kurmayi onu nereye oturtuyor...
Alt 02.06.2004, 16:23
Benutzerbild von fujitsu
Neuer Benutzer

Standard birak o ateist soytarisini...

bazi ateist arkadaslar hemen üzerine alinmasin ben sadece elbezbuzun sacmaliklarini ele aliyorum.

o manyak senelerdir hertürlü ahlaksizligi burda yapar dini uckura cevirdi zavalli birakinda kendi kendine debinsin dursun...
Antwort