Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 22.09.2007, 16:27
eniskaya

Standard Ein Leben nach dem Tode

ich habe bei Galileo ein Cooles Beitrag darüber gesehen, ob es ein Leben nach dem Tod egeben kann.... es scheint das der Mensch ein sogenantes Todessoftware besitzt, was dem Tod erleichtert und all diese Erzählungen von Menschen die fast schon Tod waren, wahr ist.... den die Natur kriiert NICHTSSS ohne einen Grund...

War ein interessanter Beitrag... diese Vorstellungen passen auch zum Teil mit den Erzählungen von Ahmed Hulsi überein...

Ich finde diese Idee sehr atraktiv und scheinbar ist es auch so... Bayraktar Bayrakli hatte mal gesagt, auch mit Technologie und Wissenschaft könne man Gott erklären bzw. verstehen.... Cooollll
Alt 22.09.2007, 16:53
Benutzerbild von rapidcanan
rapidcanan rapidcanan ist offline
Neuer Benutzer

Standard eheeem

Also ich wurde schon schief angeschaut in einem nicht so kleinen Kaff, weil ich kein Kopftuch an hatte!
Und welche Frau hat hier die Weisheit mit Löffel gefressen?
Alt 22.09.2007, 17:33
Benutzerbild von xxxcanan
xxxcanan xxxcanan ist offline
Neuer Benutzer

Standard inancina saygi duyuyorum ama...

...Bu Sure 96/2
yaziyorki: "Erschuf den Menschen aus geronnenem Blut."
Was ist denn deiner Meinung nach geronnenes Blut?
Alt 22.09.2007, 18:57
eniskaya

Standard das ist doch gar nichts

ich wurde auch mehr als Schief angesehen, weil ich anders denke und handle....

BIr camiide yanimdaki namaz kilanlari soka soktum, da ich nicht mit genundenen Händen gebetet habe..... man haben die Blöd geguckt... heheheeeeee..

Ich kenne auch keine Frau die Weise ist... aber du weisst das das Subjektiv ist... herkes herseyi kendi kapasitesine göre görür ve yorumlar....

Alles ist Subjektiv... Nobody kennt die volle Weissheit... so denke ich
Alt 22.09.2007, 19:02
eniskaya

Standard Üstadim ne var ne yok ??

nasilsin bakiim, uzun zamandir is yogunlugundan Foruma katilamadim, üstelik uzuncada bir tatil yaptim. Memleketi gezdim, bayagi degisimler var... Ekonimik ve ayni zamanda kültürel...

Forumda durumlar nasil, sanirim eski hamam eski tas...

Zaman buldukca Foruma katilmaya ugrasacagim.....

Selamlar Sevgiler
Enis
Alt 22.09.2007, 20:01
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Merhaba Sevgili Enis, Hoşgeldin.

Umarım hem iyi bir tatil yapmış, hem de iyicene dinlenmişsindir.

Forum benim çok zorunlu hissettiğim an katıldığım, hem küfür, hem hakaret, hem aşağılamaya maruz kaldığım bir ilkel cephe. Çok fıttırırsam kendi ölçülerimde bile ağır küfür olarak değerlendireceğim, bir iki küfür salladığım tuhaf bir panayır gibi. ( it oğlu it, deyyus, sapık vs gibi.

Her neyse seninde bildiğin şeyler. Seçimlerden sonra düne kadar ılımlı gibi düşünülenler bile mağrurlu oldular, elbet İslami kesimi bahsetmekteyim. Tuhaf bir toplumun, tuhaf değer yargıları, köylülük ile statükonun, şehirli ile kırsalın, dünyalı olmak ile radikal milliyetçiliğin, dindar olmak ile dinciliği birbirine karıştıranların acımasız sınırlaşmaları falan.

Yazılarını okudum Enis, fazla takılmışsın gibi A.Hulusiler, diyanetçiler vs. Benim açımdan Kuranı Kerim ne bir kutsal kitap, ne tanrıyla en küçük bir bağlantılı, nede insanlığa 1400 yıldan buyana pozitif hizmet edebildiği en küçük bir değere sahip. İslamın o dönem zorunlu aydınları (karşı çıktıkları an boyunları vuruluyordu islam ve Allah adına.) olmayan namusunu yarattılar o orta çağın aydınları, Nesimi, Mevlana, Bedrettin, İbni Haldun, İbni Sina, Şinasi, Hacı Bektaş Veli vs, vs, uzun bir ek yapmayı gereksiz bularak kısaca bu isimler gibi daha değişik isimlerle birlikte pek çoğu İslamın olmayan, insan, dost ve iyimser, sevgi, şefkat yönünü oluşturmaya çalıştılar, bunlarında bir kısmının kafaları kopartıldı, canları alındı. Kuran tek bir şeye hizmet eden bir kitap korkutma ve korkma, Totaliter bir kitap. Bu çağda bile halen can alan, şiddet uygulayan topraklarının içinde yaşayanlara özgürlük vermeyen yasaklayan bir kitap. En zor şartlar altında bulunanlarda kadınlar, kadın düşmanı bir kitap KURAN. Eşit olmak ile Özgür olmak çok farklı şeyler, kaldı ki İsalami ülkelerin hiç birinde ne eşitlik var nede Özgürlük. Ben resmen bu dini ve kitabı insanlık düşmanı olarak görüyorum.

Ölüm yakını deneyim neden şaşırtıyor ki insanları??? Her insanın her an başına gelebileceği çok doğal bir şey.

Selamlar Enis.
Alt 22.09.2007, 20:20
eniskaya

Standard :)

Dostum sanirim yazilarimi farkli algilamissin, bende Kuranin insanlari kurtaran bir kitap oldugunu söylemedim ve ölye oldugunada kattiyyen inamiyorum... adi üzerinde inac olayi...

Ben sadece Allahin varligi ve ölüm sonrasi bir hayatin varligi inanc olayi degil gercek olsa gerek diye düsünüyorum kiii gecen seyrettigim belgeselde söylenede o oldu..

A.Hulusinin bazi düsünceleri bence cok evrensel, elbet bunlar onun düsünceleri ve her sey subjektiftir...

Benim DINI inancim yok, ama evrensellige yani insanlar arasinda muhabbete DIN yada dostluk diyorum, benim tabirimdir ama hepimizin ortak DINI Demokratik yaklasimdir....

Ben olaylara bu cercevede yaklasiyorum.... cünnkü yasayan DINLERIN hicbiri insanlik icin gercek anlamda bir cözüm getirdigini asla benim gözlerim görmedi.....

Sanirim düsüncelerimiz ayni aolmasa bile paralellikler var....

Birde sunu belirteyim, Türkceyi mükemmel kullaniyorsun, keske bende senin kadar Türkceyi kullana bilsem düsüncelerimi yazilara dökebilsem.... ne yazikki Almanyadan Türkceyi ögrenip yazmak bu kadar oluyor...

Simdi kendime bir kahve yapayim, biraz TV seyredeyim, annemlerde camiye gittiler Hoca lakirdisi dinleyecekler, tüm DINler beni carpsinki Hocanin zerre kadar deger verilecek bir sey anlatigi varsa.... ama ne diyeceksin, yasayan DIN-Kültürü iste....

Selam
Enis
Alt 22.09.2007, 22:56
unknown

Standard hahahahahahahahahahahaaaaaaa

Cok kültürlü oldugunuz icin din gibi, ancak SALAK, CAHIL, ILKEL, MEDENIYETSIZ ve YABANILERIN kandigi sacma sapan paylavralarin pesinden gidiyorsunuz ! :-))

gebildetlermismismismis :-))

21. yüzyilda hala 1400 sene evvelki sahtekarliklara inaniyorlar :-))
hahahahahahahahahahahahahahahahaahahaaa :-))

Birde sorariz, Türkiye niye gelismiyor diye ! :-))
Alt 22.09.2007, 23:14
unknown

Standard Bu nasil müslümanlik böyle KAFIRLER !?

Essekler gibi kadin kzdan cok "basörtüsü basörtüsü" diye aniriyorsunuz ama daha islamin sadece 5 sartindan birini bile bir müslüman gibi yerine getiremiyorsunuz !
Sizin gibi DINCI YOBAZ CAKALLAR daha islamin 5 sartini bile sayamazlar !
Ama essekler gibi basörtüsü diye anirmaya geldimi kadin kizdan daha cok anirirsiniz !
Basörtüsü takmaya o kadar merakliysaniz kendiniz takin !

Zaten sizin amacainiz islami yasamak olsaydi, kadin kizdan önce islamin sartlarini yerine getirirdiniz !
Islamin ne sartlarinda nede farzlarinda yerne getiriyorsunuz !
Farz demisken, benim bildigim kadariyla 32 farzi bilmeyen bir müslümanin nikahi sayilmiyor, yani karisi ona haram !
Icinizden hangi biriniz islamin 32 farzini biliyor !
32 farzi yerine getirmediginizi zaten biliyorum !
Yani daha islamin 5 sartini yerine getiremeyen DINCI YOBAZ CAKAL nasil 32 farzi yerine getirecek !? :-))

Ya 32den sonra gelen 54 farzdan ne haber !?
hahahahahahahahahahahahahaaaaaaaa :-))

Siz varya, ne dindarsiniz nede müslüman ! :-))

sizden olsa olsa ancak DINCI YOBAZ CKAL KAFIRLER olur ! :-))
O`sunuzda zaten ! :-))
hahahahahahahahahahahahahahaaaa :-))
müslümanlarmismismismismismis :-))
Dinlerini yasayacaklarmismismismismismis :-))

Ulan öküzler, kuranin neresinde kadin kizlariniz tesettür takmaya mecburdur diye yaziyor !
Iste islamin 5 sarti ortada !
Böyle birsey yok !
Iste 32 farz !
Yine böyle birsey yok !
Iste 54 farz !
Yine tesettür yok !

eee siz kim oluyorsunuzda kadin kiza tesettür diye tutturuyorsunuz, DINCI YOBAZ CAKAL KAFIRLER !?
Siz allahdan kurandan dahami iyibileceksiniz yahudi hiristiyan hizmetcileri !? :-))
hahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaaa :-))

Yahudiler hiristiyanlar size nasilda hizmet yaptiriyorlar ama ! :-))
allahin, kuranin lanetledigi, onlarla savasin, onlari öldürün diye allahiniz emir ediyor siz yahudilere hiristiyanlara hizmet ediyorsunuz !

Iste ben buna gülerim ! :-))
hahahahahahahahahahahahhahaahhaahhaaaaa :-))

kuran ne diyor !?
allah herseyi bilen ve yapandir !
Demek sizin gibi DINCI YOBAZ CAKAL KAFIRLERE yahudilere ve hiristiyanlara hizmet etmeyi layik görmüs ! :-))
Bilin bakalim niye !? :-))
Sakin allahin kuranin emirlerini, islamin sartlarini, farzlarini yerine getirmediginiz icin olmasin !? :-))

müslümanlarmismismismismismis :-))
papagan diliyle müslümanciklar iste ! :-))
hahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaa :-))

Tüküreyim sizin gibi müslümanciklarin yüzüne, tiksindirici igrenc yaratiklar sizi ! :-))
KAFIRLER SIZI...
Alt 22.09.2007, 23:29
eniskaya

Standard OLay DIN degil

Tanriyi kavramak yada anlamaya calismak... sen birak DINI mini...
Antwort