Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 15.09.2007, 09:37
unknown

Standard o halde...

aslinda seninde bir sucun yok, ama senin örgütünün yazisini buray kopyalamak cok günlündürücü ) neden kendi kelimelerini kullanmiyorsun???
Peki sana soru: Kuranin orjinali nerededir? Neyse bir kismini ben cevapliyayim: Kuranin orjinali yoktur. Peki orjinali yoksa kopyalar ne zaman yazilmistir?? Cevabini cok merek ediyorum.
Alt 15.09.2007, 10:11
unknown

Standard el vermemek

el vermemek malesef sirf kadinlarda degil erkeklerdede görülüyor ve gittikce artiyor bu durum . Birisine sordugumda, cevabi bana su oldu.
"Namahrem" oldugu icin el vermedim dedi.

Sonra arastirdim namahrem ne demek diye.

Arapca ve farsca karisimi bir kelime, " Na " olmayan,yok,degil anlamina gelen bir kelime."Mahrem" gizli,kapali,yada yasak anlamına geliyor, yani; "gizli degil" gibi bir anlama sahip.
Farsca ve arapca karsiliginda asil manasi; evlenmelerinde yasa bakimindan bir sakinca bulunmayan kadin ve erkek anlaminda...

cogulari bunu bayanlarin oldugu yere erkeklerin girmemesi anlaminda ve el vermeme anlaminda kullaniyor.

Her bayani ve her erkegi potensiell bir e$ olarak görmeleri cok ilkel ve üzücü ve ilkel bir durum, ama gelde anlat.
Alt 15.09.2007, 10:28
Benutzerbild von tlay
tlay tlay ist offline
Neuer Benutzer

Standard ich erkenne nicht den direkten

zusammenhang zwischen meiner frage " warum es diese regel gibt, als moslemische frau, die an die scharia glaubt, einem fremden mann nicht die hand zu geben" und deinen auslegungen mit dem seher mohammed und seiner stieftochter.

der erste teil deines beitrags hatte eher was mit der richtung zu tun, in die ich lenken will, aber schade, dass hier ausser dir, kein anderer antwortet und roman gleich die flinte ins korn wirft, nur weil er sich zwei gedanken über den tod gemacht hat.

also, in erster linie denke ich, können wir folgendermassen das ganze hier als " die unterdrückung der frau im islam" betiteln.

hier versuche ich jetzt einen zusammenhang zu erkennen zwischen der geschichte mit unseren zwei kanditaten und der "kein-händedruck-terrorgeste!".

hz. mohammed hat wohl seine stieftochter als frau genommen, weil die da rumgemacht hat und wer weiss, was noch ( hat ja keinen zu interessieren, ist ja privatsache), mit der konsequenz, dass womöglich keiner sie mehr will, weil sie da so gesellschaftlich geächtet ist durch die trennung vom stiefshn hz. mohammeds, obwohl , so wie du es schreibst, es ja so aussieht, als habe hz.mohammed die beiden getrennt, um selbst an die guten früchte zu gelangen. hmmm,

aber hier der begriff " ächtung duch die gesellschaft durch trennung vom ehemann", den getrennten mann tangiert selten der missmut der gesellschaft, der kann sich ja jederzeit eine andere angeln

ist das natur? ist das so, weil mann und frau so sind, wie sie sind, eben nicht gleich
( die kunst eigt darin, sich in der mitte zu treffen ) schmunzel)

warum wird die frau so offensichtlich unterdrückt ohne wenn und aber?
Alt 15.09.2007, 12:34
Benutzerbild von taifunx
taifunx taifunx ist offline
Neuer Benutzer

Standard Katiliyorum...

tek lafla yazdigin herseye katiliyorum.

bu romanmidir ne idügü belirsiz kimse cevap bile yazmiyorum ,böyle salyali köpekleri muhattap almamak lazim.
Alt 15.09.2007, 12:36
Benutzerbild von taifunx
taifunx taifunx ist offline
Neuer Benutzer

Standard sanal dünyanin kabadayisi :-)

herkese küfür ve hakaret...

sokakta belkide yürümeye korkuyorsun ama burada aslan kesilmissin terbiyesiz ,seviyesiz mahlüksün sen !!!!!!!
Alt 15.09.2007, 12:57
Benutzerbild von kiyamx
kiyamx kiyamx ist offline
Neuer Benutzer

Standard Umutsuz bir vakaa

Her türlü mümazara ve diyalogun basinda samimiyet olmali.

Olmali, cünkü eger samimiyet yoksa orda anlayis ve akil da yoktur.

Bu konular o kadar yazilip cizildi ki..

Fakat heyhat..

Anlamk istemeyen ve tüm duyu organlarini ve idarkini bloke etrmis insanlara neyi nasil anlatirsuin ki ?

Kuru bir inat ugruna odun gibi yasamayi, insan gibi yaratanini tanimaya tercih ediyorsunuz.

Odun bile kendi üzerine yüklenen vazifeleri ifa ederken sizlerin varligi kenefe B...yetistirmekten öteye gitmiyor--

yazik..
Alt 15.09.2007, 14:05
Benutzerbild von rapidcanan
rapidcanan rapidcanan ist offline
Neuer Benutzer

Standard .......

Fetullah Gülenden mi bahs ediyorsun sen? CIA ajan kelimesine cok güldüm gercekten bir dogru payi var!
Alt 15.09.2007, 14:13
Benutzerbild von xxxcanan
xxxcanan xxxcanan ist offline
Neuer Benutzer

Standard hayir roman, sana degildi...

seni kinamis olan 1insanol nickli kisiye yazmistim, senin yazilarini begeniyorum.
Yani seni kinamis, ama kendisi kinadigi insan´a kinanacak sözlerde bulunmus.. irkcilik yapmis, kötü sözlerde bulunmus...umarim anlamissindir.
Alt 15.09.2007, 14:20
Benutzerbild von xxxcanan
xxxcanan xxxcanan ist offline
Neuer Benutzer

Standard olmaz öyle sey

...forumu lütfen birakma!
Alt 15.09.2007, 21:49
Benutzerbild von 1insanol
1insanol 1insanol ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard Islam Yegane Hayat Nizamidir

Islam Tüm Mahlukatin huzuru icin gönderilmis Hz Ademle baslayip HZ.Muhammed-le Kemale erdirilmis yegane ilahi hayat sistemidir.

Bu gercegi ancak ilimden irfandan nasiblenen bilginler, düsünürler, ilahiyatcilar hakkiyle kavrayabilir.
Din,lümpenlerin anlayip kavrayabilecegi bir kurum degildir.

Önyargisiz bilginler
insanligin ebedi saadeti yolunda gereken bilgileri gasp etmeden aciklamalari gerekmektedir.Bilhassa yarim asirdir,bilimsel calismalar bas döndürücü bir sekilde ilerlerken,bir yaratici gercegini haykirirken, hücreler üzerinde yapilan arastirma ve buluslar, bir tasarimcinin varligini haykirdigigi halde, bunlari kabul eden bilim cevreleri, bu gercekleri ateizm düsünceye sahip olanlara detayli aciklamadilar..Gen bilimcileri inanclarin genlerde oldugu (FITRATTA) gercegini,daha bircok Bilimsel bulgularin Yaratani isbat ettigini kavradiklari halde, bu gercekleri baska yönlere kanalize etmeleri,bilginlerin bazi cevrelerin etkisi altina kaldiginin isbatidir.Pek tabiidirki bazi cesur bilginler gercekleri haykirsada, pek fazla ses vermemektedir...Ben inaniyorumki; Tüm bilimsel veriler insanliga tam olarak anlatilsa, Kimse yaratandan kacmaya ugrasmayacktir. Bilgin ve Düsünürlerin en asli görevi olan Insanligin huzuru olmalidir.Buda ancak materyalist sömürgecilerin bagimliligindan kurtulmayla mümkün olabilir.

Dünya bilim cevrelerinin
En büyük vazifesi ,Insan oglunun kardesce yasama yollarini pekistirmesi olmalidir.
Asirlardir süre gelen düsmanlik ve savaslarin, altinda genelde "sen yasama ben yasayim" mentalitesi yatmaktadir.Halbuki,bütün semavi Dinlerin kabul ettigi bir gercek vardir ki oda; bu "Dünyanin bir imtihan yeri oldugudur"..

Bir sinav düsünelim ki, imtihan salonunda huzur yok, sükünet yok, kavga anarji hakim, burda bulunan ögrenciler sinavistler aydin bir kafayla sinavlarini basariyla vermeleri mümkün olmaz.Dolayisiyle, kimse yasamindan memnun olmaz..

Gecmiste bilim adamlari olsun, düsünürler olsun, Halki yozlastirmaya , sömürmeye yönelenlerin karsisina yer yer dikilirlerdi.Bu cikislarini bazen canlariyla öderlerdi..
Bilhassa son asirda bilginler olsun , düsünürler olsun,Din alimleri olsun idarecilerin, sistemlerin emrine girmis görünmektedirler..anlasilan odurki, onlarda
Materyalin esiri edilmislerdir..

Halbuki, Bilim adamlarinin,Düsünürlerin, Din bilginlerinin asil vazifesi insanligin huzuru icin calismaktir.
Dünyamiz, elestirilmiyen zorbalarin Inshisarina terk edilmistir..

Dünyamizin huzuru icin Insanlarin ebedi saadeti icin, Bilim adamlari Düsünürler, bilhassa semavi Din mensupu olanlar Dünyayi bu ucurumun esiginden kurtarabilirler..

Baslica Dinler arasi Düsmanligin kaldirilmasi gerekmektedir.

Ilahi Dinler tek merciden geldigine göre, öncelikle bunlarin 1 indirgenmesi gerekir.

Rab`bimizin zaman zaman insanlara kitaplar Peygamberler göndermesi, Insanlarin bölünüp Parcalanmasi icin degildir. aksine,daha mutlu kardesce yasamalari icindir.Yeni bir kanun yürürlüge girince eski kanunlarin lagv edildigi gibil, Son gelen ilahi recete (Din) gecmis kanunlarin devami ve Mükemmellestirilmis nihai seklidir..

Dünya ve ukbamizi güzellestirmek istiyorsak tüm halklar
Bilim cevreleri,Ilahiyatcilar uzaylari feht etmeyi denemekten cok, mevcut ilahi Dinleri bire indirmek icin bilimsel calismalar yapmalidirlar!
insanlik ancak böyle huzuru yakalayabilir.Yoksa art niyetli sömürgeciler Dinleri savas araci olarak kullanmaya devam edeceklerdir..

Son ve uyulmasi gerek Din Islam oldugunu Hz.isa (as) bildirdigi halde onun sözlerini aciga cikarma savunma her akli selim bilginin vazifesi olmalidir...

Musa (as) kendinden sonra Isa (as) gelecegini bildirdigi gibi, isa(as) da kendinden sonra gelecek Dini bildirmis bunun isbatlari ortadadir.
Antwort