Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 13.08.2007, 02:36
unknown

Standard Bende onu diyorum iste...

Bu müslümanlar cahil, ilkel ve medeniyetsiz kalmak icin direniyorlar adeta !

Bizim dinci yobaz dangalaklar ne arapca bilirler, nede bildikleri dilde inandiklari dinin kitabi kurani okuma zahmetine girerler !

Ne bok olduklarini yüzlerine vuruncada kudurur, küfür ederler ! :-))

Bugün nasil bir cihazi kullanmadan önce "kullanma lilavuzunu" okumamiz gerekiyorsa,
iman sahibi bir müslümanda inandigi dinin kitabi kurani okumasi gerekir.

Ama bu dinci yobazlar cahil, ilkel ve medeniyetsiz kalmak icin inat ediyorlar !

Bu böyle oluncada dinci sahtekarlar, tayyip gibi, abdus gibi, fetos ibnesi gibi, harun yahya gibi sahtekarlara yem olduklari yetmiyormus gibi toplumuda huzursuz ediyor serefsiz hainler !
Alt 13.08.2007, 02:42
unknown

Standard Sasiyorum sana....

Bu dinci cakallari muatab aldigina sasiyorum !

Bu cakallar arapca sayilarin islamdan önce var oldugunu bilmeyecek kadar cahiller !

Bekliyorum, acaba birgünde cikip bize örnekle, ispatla birseyler gösterebilirlermi diye ama nafile !
Söyle cikip, bak gördünmü, hergün kullandigin su cihazi, su aleti bir müslüman icat etti diyemiyorlar !
Sadece bir tane örnek !
Bak bir tek örnek gösteremiyorlar !
Gösteremezlerde !
Ancak onlar cakallar gibi ürmesini bilir, dinleri gibi küfür etmesini bilirler !

Birde utanmadan, allah ve islam ilim ve bilimi emir etmis, diyorlar ! :-))
Alt 13.08.2007, 11:32
lokumkiz

Standard Roman cok güldüm!

Terbiyesizsin falan demissin ya dostum ben seninle tartismam zaten ne haddime efendim ama adam akilli seninle tartisan biri var karsinda katiksiz bey sende ne yapiyorsun bazi seyleri güzelze tartisacagina sahsiyetine laf atiyorsun agzina burnuna bulastiriyorsun dostum olmadi efendim Neyse konu neyse onun hakkinda konussan kime ne eski yeni nickden üyeliginden beni asil konular ilgilendiriyor güzel oluyor sizi takip etmek bende bu arada birseyler ögreniyorum yani sagolasiniz dostlar beni aydinlattiginiz icin
Alt 13.08.2007, 14:15
unknown

Standard roman

Su haline bak, ne olmus sana böyle, ne hale gelmissin.
Cok heyecanlanmissin, cocuk gibi davraniyorsun, cit desem agliyacaksin. rezil etme kendini diyecegim ama, oralari coktan asmis bir durumdasin, ve bunun farkinda oldugundan dolayi bukadar hircinlasiyorsun herhalde.
Herseyi tartisirim diyorsun, ama bir tek basit soruma cevap verene kadar aklini kaybetmissin.
seni anlamak icin pisikolog olmak gerek degil, roman, durum ortada, izin ver aydinlatayim yine:
biz aslinda tartismaya baslamadik bile, dedigim gibi tek bir soru sordum simdiye kadar: "dinin, amacin ne?" diye. sen se sayfalarca benim sana yazdiklarimla hic ama hic alakasi olmayan iftiralar attin, kacamakliklar yaptin.
ben nereye yazdim "allah benim, kitap benim" diye, nerede iddia ettim müslümanlarin kusursuz oldugunu? ne alakasi var?
ben seni hic olmasza biraz bilgili insan olarak tanimistim , gercekten tartisirim belki diyordum, ama yanilmisim, sen rebellyell den de cahil ciktin...

sen "insan dinleri tartışması için bir dine mensup mu olmalıdır!!!" diye sormussun,
hayir herkez herseyi tartisabilir, elbet. eminim bazi cöpcüler ucak kullanmasini tartisiyorlardir ama ne kadar da pilotluk hakkinda kitap okusalar, ucagi gercekten kullanmasini bilmezler, öyle degilmi?

sen bunu anlamamissindir yine, dur bir örnek vereyim sana:
ben bir pilotum, yillardir ucak kullaniyorum, birden sen geliyorsun, küstahca, "yok sen ucagi yanlis kullaniyorsun, cünku bak surada su adam su seyleri pilotlar hakkinda yazmis, onun icin ben senden daha iyi kullaniyorum" diyorsun bana.
ben de sana elbette ilk soru olarak hangi ucagi kullaniyrsun, pilot olarak tecrübenin var mi diye soruyorum. sen birden basliyorsun aglamaya, iftiralar atmaya ve bu basit sorulara cevap verene kadar kafayi yiyorsun. sonunda da cikiyor ki sen pilot degilmissin - tek cesitli pilotlarin (ve pilot olduklarini iddia eden cöpcülerin) kitaplarini okurmussun.

teori güzel birsey, roman, ama bir konuyu tam anlamak icin, yasaman lazim, tecrübe kazanman lazim ve tecrübeli bir insan tecrübesiz bir insanla tartismaya kalkarsa, konuya degisik yönden yaklasmasini gerektirir.
aksi halde tecrübeli insan A"yi anlatirken, tecrübesiz insan D"den E"ye, F"den H"ya kacar (tam senin yaptigin gibi, iste), hic bir sonuca varilmaz. o nedenle sordum sorumu.
anladinmi? ispat et! alakali, mantikli bir cevab yaz bu sefer!

yine de kutlarim, bu kadarini basarabildik, sonunda cevabi verebildin. dinin yok demek. pekala, simdi söyle bana
sen genelde allah"in veya tanrinin var olduguna inaniyormusun?

Not: cok iddialisin su eski nick meselesinde, baya bir bilgilerin var herhalde benim hakkimda. yaniliyorsun, ama cekinme roman, yaz buraya, kimim ben?
Alt 13.08.2007, 14:16
unknown

Standard roman

(sorry, buraya gelecekti cevabim...)

Su haline bak, ne olmus sana böyle, ne hale gelmissin.
Cok heyecanlanmissin, cocuk gibi davraniyorsun, cit desem agliyacaksin. rezil etme kendini diyecegim ama, oralari coktan asmis bir durumdasin, ve bunun farkinda oldugundan dolayi bukadar hircinlasiyorsun herhalde.
Herseyi tartisirim diyorsun, ama bir tek basit soruma cevap verene kadar aklini kaybetmissin.
seni anlamak icin pisikolog olmak gerek degil, roman, durum ortada, izin ver aydinlatayim yine:
biz aslinda tartismaya baslamadik bile, dedigim gibi tek bir soru sordum simdiye kadar: "dinin, amacin ne?" diye. sen se sayfalarca benim sana yazdiklarimla hic ama hic alakasi olmayan iftiralar attin, kacamakliklar yaptin.
ben nereye yazdim "allah benim, kitap benim" diye, nerede iddia ettim müslümanlarin kusursuz oldugunu? ne alakasi var?
ben seni hic olmasza biraz bilgili insan olarak tanimistim , gercekten tartisirim belki diyordum, ama yanilmisim, sen rebellyell den de cahil ciktin...

sen "insan dinleri tartışması için bir dine mensup mu olmalıdır!!!" diye sormussun,
hayir herkez herseyi tartisabilir, elbet. eminim bazi cöpcüler ucak kullanmasini tartisiyorlardir ama ne kadar da pilotluk hakkinda kitap okusalar, ucagi gercekten kullanmasini bilmezler, öyle degilmi?

sen bunu anlamamissindir yine, dur bir örnek vereyim sana:
ben bir pilotum, yillardir ucak kullaniyorum, birden sen geliyorsun, küstahca, "yok sen ucagi yanlis kullaniyorsun, cünku bak surada su adam su seyleri pilotlar hakkinda yazmis, onun icin ben senden daha iyi kullaniyorum" diyorsun bana.
ben de sana elbette ilk soru olarak hangi ucagi kullaniyrsun, pilot olarak tecrübenin var mi diye soruyorum. sen birden basliyorsun aglamaya, iftiralar atmaya ve bu basit sorulara cevap verene kadar kafayi yiyorsun. sonunda da cikiyor ki sen pilot degilmissin - tek cesitli pilotlarin (ve pilot olduklarini iddia eden cöpcülerin) kitaplarini okurmussun.

teori güzel birsey, roman, ama bir konuyu tam anlamak icin, yasaman lazim, tecrübe kazanman lazim ve tecrübeli bir insan tecrübesiz bir insanla tartismaya kalkarsa, konuya degisik yönden yaklasmasini gerektirir.
aksi halde tecrübeli insan A"yi anlatirken, tecrübesiz insan D"den E"ye, F"den H"ya kacar (tam senin yaptigin gibi, iste), hic bir sonuca varilmaz. o nedenle sordum sorumu.
anladinmi? ispat et! alakali, mantikli bir cevab yaz bu sefer!

yine de kutlarim, bu kadarini basarabildik, sonunda cevabi verebildin. dinin yok demek. pekala, simdi söyle bana
sen genelde allah"in veya tanrinin var olduguna inaniyormusun?

Not: cok iddialisin su eski nick meselesinde, baya bir bilgilerin var herhalde benim hakkimda. yaniliyorsun, ama cekinme roman, yaz buraya, kimim ben?
hierauf reagieren
Alt 13.08.2007, 15:38
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Tam bir manyak! o.T.

ohne Text
Alt 13.08.2007, 15:44
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Tam bir manyak!

Allah yardımcın olsun.

Hadi evladım kafana muradına göre versin Tanrı.

Ne sapıklar var.

Hani insan zır deli olurda bu kadar olur.

Ciddi konularda tek bir tıs yok.

İş gevelemeye psikopatlığa gelince döktürmece.

Bende bıraktığın tek bir isim var Özsu, çünkü psikopatlıklarda büyük bir benzerlik var.

Artık ciddiye almıyacağım seni, daha tek bir kelime olsun ciddi bir konuda bir görüşün çıkmadı.

Ama ruhsal dengesizliğinin edebiyatçısı olmuşsun, emin ol terapi yerlerinde binlerce günü birlik gelip gidenler ile dopdolu.

Resmen sıkıyorsun, tat tuz vermiyorsun bana bir şeyler yazışmak için.

Ne bir psikoloğum, nede bir psikopat.

Yukarıda da yazdım Tanrı sana göre versin.

Kafana göre takıl.
Alt 13.08.2007, 16:08
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Ben hiç rastlamadım bir mucitliklerine,

Eğer Arap dünyası bir şey üretseydi, yaratsaydı dünyanın içinde yaşayan tüm canlılar duyarlardı, çünkü Arap milliyetçiliği, Şovonistliği, ilkel gururu öyle bir yaygara koparırdı ki, bunu duymayan tek bir canlı kalmazdı.

Okur yazar olmayan toplumlar ne ürebilirler ki.

İslam dünyasının okur yazarlık oranı ile gelişmiş dünyanın okur yazarlığını bir kıyaslayın, arada çok büyük uçurumlar var.

Daha Teokrasiden kurtulamamış devletler dünya insanlığına ne sunabilirki.???

İslamın özü TOTALİTER dir, İslami ülkelerin içinde tek bir tanesinde bile olsun Demokrasinin bulunmamasının nedenidir bu durum.

İslami yönetim ile Demokrasi bir arada asla olamaz. Mümkün değildir, boşuna Paralel topluluklar oluşturmamaktadır İslami cemaatler.

İslamın gelişmiş dünya ile bütünleşebilmesinin şu anki konumu ile hiç bir şansı yoktur.

İslam Refom yaşamadığı sürece TEOKRASİ den asla kurtulamaz. Bütün İslami ülkeler halen MONARŞİ dir.

Türkiyede Mustafa Kemal diye bir şahıs 1920 lerde müdahale etmeseydi Türkiyede halen hem Monarşi, hem Teokrasi bir devletti ve o dönem dünya bu tür devletleri daha kolay yönetebildiği için destekliyordu da. Bu tür devletlerde Demokrasi bulunmadığı için yöneten krallığı eline geçirdinmi o ülkeyide eline geçirmiş oluyordun.

Lakin dünya artık değişti, çağ değişti, dünya tüm ülkelerde artık demokrasiyi istemekte.

Demokraside evrensel sivil hukuk, yönetim biçimi, alt ve üst yapının sivil seçilenlerce yönetimi ve toplum tarafından sürekli denetlenen şeffaf bir yaşam biçimi vardır. Kapalı dünya değil dünyaya açık bir yaşamdır.

İnsanın, bireyin tüm özlük haklarının bire bir verilmesi ve korunması ve güvenceye alınması vardır. Değişimler toplumların ürettiği yeni mamüller ve onları üreten üretim aletlerinin değişimleri ile olur.

Yeni çağ artık yüksek iletişim, ulaşım, gelişim ve bileşim ve bilgi çağıdır. Her üretilen bireye bire bir tekabül eden araçlardır, bunlara sahip olabilmek için bireyin alım gücü, okur yazarlığı şeffaf demokratik bir ülke yönetimi yani demokrasisi olan dünyaya açılmış ülke olmalıdır ki. O ülkenin ekonumisi gelişip o ülkede yaşayan birey hem alım gücü ile, hem bilgi, görgü, değişim, araştırım alanlarında gelişebilsin ve yüksek teknolojinin araçlarına sahip olabilsin bu yeni oluşan dünyada donanımlı bir şekilde yer alabilsin.

Ulus devlet dönemi bitmiştir artık.

Dünyanın ama dini, ama değil tüm baskıcı devletlerinin bu yeni dünyada artık yerleri olmayacaktır.
Alt 13.08.2007, 17:59
unknown

Standard sak sak sak

(alkis) - ich bin beeindruckt
Alt 13.08.2007, 18:27
unknown

Standard altägliche dinge

Meiner meinung nach bringt es den meisten hier nichts wenn man ewig lange Texte, sei es pro-islamisch, contra-islamisch, pro-religiös oder contra-religiös, feindlich oder friedlich gesinnt, irgendwo herauskopiert und reinpostet.
Einge hier wollen (oder müssen berufsbedingt) sich sicher auf höchst "intellektueller" ebene schlachten liefern, das ist auch okay (wobei ich den Eindruck gewonnen habe, dass das reine Recht-haben dabei einen viel zu grossen Stellenwert einnimmt - auf beiden seiten.)

roman hat mich auf die Idee gebracht, mein "glorreiches" Wissen über den Islam doch zu mitzuteilen und das ist keine schlechte Idee. Ich denke die meisten hier fühlen sich schon dem Islam angehörig, und einige unter Ihnen haben vielleicht Fragen die sie sich nicht zu stellen trauen oder sind sonst durch die tabuisierungen, die es zweifelsohne gibt in unserer Gesellschaft, unschlüssig über dieses oder jenes, was den Alltag angeht. Ich bin sicher nicht allwissend, und will auch keine fatwas raushauen, aber ich glaube der islam ist eine sehr alltagstaugliche religion und wenn jemand fragen hat, fragt einfach. Vielleicht
finden wir gemeinsam Lösungen.
Lasst mich mit einem Zitat von Ghandi zum Ende kommen: Glaube und Vernunft sind nicht Gegenkräfte, wie manche Leute meinen. Je tiefer der Glaube ist, um so mehr schärft er die Vernunft. Wenn der Glaube blind wird, stirbt er.... vesselam
Antwort