| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen ![]() |
![]() |
|
Themen-Optionen
![]() |
Thema durchsuchen
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Selam ElazizSpor Kurani Kerim nasil yazildi bunu biliyormusun? Peygamber efendimiz zamaninda kitap haline gelmedi. 4. Halifeler zamaninda kitap haline getirildi. Hadisleri bu zamana ulastiranlarda o zamanin sahabeleri ve Kurani kerimide kitap haline getirenlerde ! Sen o zaman kurandanda süphelenmen gerekir!
Acilanacak halin var senin. Allahin Elcilerine laf uzatma!! |
|
||||
|
||||
![]() Bu serefsiz Atheist siirlerini niye yaziyorsun buraya. Tanri babaymis. Allaha baba demeye utanmiyormsun Ahlaksiz!!
|
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|
|
||||
|
||||
![]() Ebu Cehil senin gibi Muhammedi sevmiyordu. Ahlaksiz !! Ebu Cehil ancak senin gibi Muhammed düsmanlarina benzer. Biz Allaha inaniyoruz ve Peygamberlerini sayiyiyoruz. Hic bir seyi Allaha ortak kosmayiz. Ama sen Allahin peygamberleriyle alay etmeye utanmiyormusun be vicdansiz !!
|
|
||||
|
||||
![]() Asil senin müslümanligin süpheli Elaziz. Müslümanim diyen kimseye müslüman degilsin diyemezsin. Diyende Allah korusun KAFIR olur !!
|
|
||||
|
||||
![]() Muhammed aleyhiselâmı sevmek herkese farzdır. Zaten, Cenâb-ı Hakkı sevmek de buna bağlıdır. Allahü teâlânın sevgili Peygamberini sevmedikçe, O"na uymadıkça, Allahü teâlâyı sevmek saâdeti ele geçmez. Kur"ân-ı kerîmde meâlen, (Allahü tealâyı seviyorsanız, bana tâbi" olunuz! Bana uyanları Allah sever!) buyuruldu. Allahü teâlâ, Habîbine böyle demesini emir buyurmaktadır.
Saâdete kavuşmak istiyen kimse, bütün âdetlerini, ibâdetlerini ve alış verişlerini onun gibi yapmaya çalışır! Bu dünyada, bir kimsenin sevdiğine benzemeye çalışanlar, bu kimseye sevimli ve güzel görünürler. Bu kimse, onları da çok sever, beğenir. Bunun gibi, sevgiliyi sevenler, her zaman sevilir. Sevgilinin düşmanları, sevenin de düşmanları olur. Bundan dolayı, görünen ve görünmiyen bütün iyilikler, bütün üstünlükler, ancak o yüce Peygamberi sevmekle ele geçer. Yükselebilmenin, ilerlemenin ölçüsü, bu sevgidir. Allahü teâlâ, sevgili Peygamberini, insanların en güzeli, en iyisi, en sevimlisi olarak yarattı. Her iyiliği, her güzelliği, her üstünlüğü onda topladı. Eshâb-ı kirâmın hepsi, ona âşık idiler. Hepsinin kalbi, onun sevgisi ile yanıyordu. Onun ay yüzünü, nûr saçan cemâlini görmeleri, lezzetlerin en tatlısı idi. Onun sevgisi uğruna canlarını, mallarını fedâ ettiler. Allahı seviyorum diyenlerin, Eshâb-ı kirâm gibi olmaları lâzımdır. Seven bir kimse, sevdiğinin sevdiklerini de sever. Sevdiğinin düşmanlarına düşman olur. Bu sevmek ve düşmanlık, bu kimsenin elinde değildir. Kendiliğinden hâsıl olur. Bu kimse, sevmesinde ve düşmanlığında deli gibidir. Muhammed aleyhisselâma tam ve kusûrsuz tâbi" olabilmek için, Onu tam ve kusûrsuz sevmek lâzımdır. Tam ve olgun sevginin alâmeti de, onun düşmanlarını düşman bilmektir. Onu beğenmeyenleri sevmemektir. Sevgiye müdâhene, ya"nî gevşeklik sığmaz. Âşıklar, sevgililerinin divânesi olup, onlara aykırı birşey yapamaz. Aykırı gidenlerle uyuşamaz. İki zıt şeyin sevgisi bir kalbde, bir arada yerleşemez. Cem"i zıddeyn muhâldir. İki zıddan birini sevmek, diğerine düşmanlığı îcâb eder. İki cihân saâdetine ya"nî hem dünyada hem de âhırette saâdete, rahata kavuşmak, ancak ve yalnız, dünya ve âhıretin efendisi olan, Muhammed aleyhisselâma tâbi olmağa bağlıdır. Ona tâbi olmak için, îmân etmek ve ahkâm-ı islâmiyyeyi öğrenmek ve yapmak lâzımdır. Kalbde doğru îmânın bulunmasına alâmet, kâfirleri düşman bilip, onlara mahsûs olan ve kâfirlik, dinsizlik alâmeti olan şeyleri yapmamaktır. Çünkü islâm ile küfür, birbirinin aksidir, zıddıdır. Birinin bulunduğu yerde, diğeri bulunamaz, gider. Bunlardan birisine kıymet vermek, diğerine hakâret ve kötülemek olur. Kâfirlere kıymet veren, hürmet eden, müslümanları tahkîr etmiş, alçaltmış olur. Hak teâlâ, İmrân sûresinde kâfirlere kıymet verenlerin ve küfre tâbi olanların aldandıklarını ve pişmân olacaklarını beyân buyurdu. Âyet-i kerîmede meâlen, (Ey benim sevgili Peygamberime "sallallahü aleyhi ve sellem" inananlar! Eğer, kâfirlerin sözlerine aldanıp da, Resûlümün yolundan ayrılırsanız, kendilerine müslüman süsü veren din düşmanlarının uydurma ve yaldızlı sözlerine kapılarak, îmânınızı çaldırırsanız, dünyada ve âhırette ziyân edersiniz) buyuruldu. Allahü teâlâ, kâfirlerin, kendi düşmanı ve Peygamberinin düşmanı olduklarını bildiriyor. Allahü teâlânın düşmanlarını sevmek ve onlarla kaynaşmak, insanı Allahü teâlâya ve Onun Peygamberine düşman olmaya sürükler. |
|
||||
|
||||
![]() Müslümanım diyen kişi,
Şartı nedir bilse gerek, Tanrının buyruğun tutup, Beş vakt namaz kılsa gerek. Tanla durup başın kaldır, Ellerini suya daldır, Tamudan azadlı oldur, Kullar azad olsa gerek. Öğle namazın kılasın, Her ne dilersen bulasın, Nefs düşmanın öldüresin, Nefs hemişe ölse gerek. Ol ikindiyi kılanlar, Arı dirlik dirilenler, Onlardır hakka erenler, Daim hakka erse gerek. Akşam durur üç farida, Dağca günahın eride, İyi amallerin sinde, Şem-ü çerağ olsa gerek. Yatsı namazın ol hazır, Hazırları sever kadir, İmanın eksiğin bitir, İman pişre olsa gerek. Her kim bu sözden almadı, Beş vakit namaz kılmadı, Bilin müslüman olmadı, Ol tamuya girse gerek. Görmez misin Mustafa"yı, Nice bekledi vefayı, Ümmet için ol safayı, Ümmet ona erse gerek. Bekler isen din gayretin, Verme gil nefse muradın, Yunus Nebi salavatın, Aşk ile değirse gerek. [Yunus Emre] |
|
|||
|
|||
![]() kurandaki muhammed peygambere iftiralar atarak sözde onu yüceltip kutsayip allahin yanina monte edip kücük bir tanri yapip ona tapmakdir muhammedperestlik..
yani malesef seytanin oyununa gelmis muhammedperestlersiniz.. diger sorularina gelince cok sacma önemsiz sorular..biz burda beni konusmuyoruz bir dinin ögretilerini temelini konusuyoruz.. ben burda cok önemsiz ve ilgisiz oluyorum.. yoksa banadami tapmak istiyorsun.. siz seversiniz hemen tapma isini ![]() |
|
|||
|
|||
![]() kuran bilgisi sifir derecede oldugu icin sende acaib mantik hatalari yapiyorsun..
kuranin allah tarafindan korunacagini bbizzati allah kuranda belirtmistir..senin uydurma dötten atmasyon binbirgece masali hadislerinide koruacagini allah malesef belirtmemis.. kaldiki bir konu üzerine degisik yüzlerce hadis varken..kuranda sadece bir mantikli cevabi var..,, ayrica kuran matematiksel kodlanmis bir kitaptir..asal sayi 19 üzeriene kurulmus bir sistem vardir kuranda..buda bir harfinin ve cümlesininde eksik olamdan günümüze geldigini anlariz.. ayrica hadis yazmaya peygamberin ölümünden sonra 3. yüzyillarda baslanmistir... ama kuran daha ilk indiginde sahabeler tarafindan ezberlenmistir.. simdi bu yazdiklarimi okdukdan sonra seytana lanet et...hadis sünnet icma sacmaliklarini birak ve dinini sadece allaha özgüle...senden hardcore bir monoteist olmani istiyorum ..yoksa akibetin ebu cehil gibi yani müsrik bir putperest olucak sniyorum !!!! |
|
|||
|
|||
![]() sevmek mevmek bos seyler bunlar..eger kuran peygamberi muhammede biraz saygin varsa ..onun yaptigi gibi yanlizca allaha teslim olmak gerekir..katiksiz..muhammedi aliyi ibrahimi buhariyi bilmem ne derin nefesli hocayi katmadan yapman gerekir..
PEYGAMBER SADECE KURANA UYMUSTUR VE KURANI TAKIP ETMISTIR::..sizde binbirgece msallarini birakip YANLIZCA kurana dönerseniz ancak o zaman muhammedi sevmis olucaksiniz.. ayrica ben sizi uyardigim icin ayaklarima kapanip tesekkür etmeniz gerekir.. seytanin hipnozundan kurtulmak öyle kolay degil cünkü... |