| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() simdi senin yazdiklarindan adam ne anlar?
hadisin kendisinde süphe var, ama diger cikarimlarini bir türlü cakmiyorum.(diger aciklamarin derken, hadisin yanlis oldugunda hem fikiriz, peygamber böyle birsey dememistir) ne demek istiyorsun? orada yasiyan insanlar öldürülmedi ki. fatih bush degildiki önüne geleni korkudan üzerlerine benzin bombasi atmakla katl etsin. bu istanbulun fethedilmesini niye bu sekil elestiriyorsunuz anlamiyorum. sizin derdiniz osmanlimi yoksa? |
|
||||
|
||||
![]() kerio,
benim derdim istanbulun fethini böyle ilahi-mustulu bir vasfa büründürüp anlatanlar.. ben istanbulun fethine tarihsel bir olay olarak bakarim..türkler akinci bir millet..ve dönemin kosullari da savas ve fethi gerektirmis..ve savasarak fethetmisler..olay budur..ama olayi kutsal boyutlara tasimanin manasi ne? bence gercek dünya ile alakalari yok bunu yapanlarin... -ikincisi her savas kanli ve acidir..yok biz söyle iyiydik böyle iyiydik edebiyatinin da fazla bir yeri yok.. yani osmanliyi bende takdir eden bir insanim öyle bir imparatorlugu ve yabanci dinlere fazla dokunmadan idare etmisler..ama olayi abartmamak lazim..sonucta isgalcisiniz ve kimse topragini baskasina gönüllü vermez... ben vazgectim sirplar, yunanlilar ve rumlardan..araplar ne kadar memnun ve seviyorki bizi??? iraka asker gönderecegimiz zaman gördük tepkilerini... ben sadece biraz objektivlik istiyorum.. hic kimse isgalciye veya fetih yapana kapilarini seve seve acmaz.. |
|
||||
|
||||
![]() selamun aleykum
hocalardan bahsettinizde, gecmiste bir cok degerli hocalar vardi ama onlari kimse hatirlamamakta. Sirf türk hocalari degilde birde baska milletin hocalarini dinlesek galiba daha degisik perspektiflere sahip olurduk. misal olarak size ibn teymiye ve ibn kethir vereyim. bunlar hak ugruna eziyet gören ve din üzerinde can veren hocalar. tabi bir cok ülkede sevilmiyor cünkü bir cogun isine gelmiyor. türk hocalarina gelince, ah bir kanim isinabilse türk hocalarina. kravatli ve trasli hocalarin fetva verip ve sunnet den bahsetiklerinde ne cok tuhafima gidiyor. benim görüsüme göre bu devirde bu zamanda "gercekleri" haykiran ya hapisde yada zulm görmekte, ve böyle ben kimin samimi olup olmadigini anliyorum. misal abu qatada ingilterede degerli bir hoca, ama hapisde. ama bakiyorumda türk hocalari oh gel keyfim gel, güzel koltuklarina yaslanip güzel son model giyisilerin icinde, sanarsin defileye cikiyorlar ![]() neyse insaallah allah bizim gafletden uyanmamisa yardimci olur ve herseyi daha acik görürüz. |
|
||||
|
||||
![]() evet gercek acidir..ama benim icin degil..istanbulun fethini böyle sanli balli ve kutsal bir hava ile hep gecmisi canlandirarak anlatanlar icin acidir..
-cünkü gercek sudur; bir sehri fethetmek yeterli degil, daha sonra ne yaptiginizda önemli,,o sehrin güzellilerini korudunuzmu? varolan güzellilerine neler eklediniz? eski mimari tarihsel yapi ne durumda? PS. dünya savasinda yerle bir olmus leipzig, prag vs. gibi kentlerde mükemmel restorasyon calismalari yapilarak kentlerin bütün tarihsel yapi ve hazineleri tekrar canlandirilmistir..buna karsilik hic bir savas ve yikim yasamayan istanbulda durumun nasil oldugunu, restorasyonu surda kalsin, tarihsel yapilarin yüzde kacinin yok oldugunu eminim burda istatiklerle anlatmaya gerek yok.. istanbul tarihi eserler ve yapilar vakfindan ayrintili bilgi alabilirsiniz... -tanrinin fetihle görevlendirdigi ayricalikli halki maalesef elbirligi ile istanbulun icine etti... |
|
|||
|
|||
![]() evet haklisin bende bazen böyle assalayici kelimeler Hocalar hakkinda kullaniyorum, kesinlikle hata, ileride yapmamaya gayret gösterecegim.
Bir kere sunu söyleyim, Türkceyi iyi kullaniyorsun ve güzelde bir ulsüpla bana izah ettin, sagol. Bak sevgili arkadasim, Istanbul bir istisnaydi, kabul, fazla zorlanmadan alinan topraktir, dedigin gibide halk eziyet icindeydi. Dogru olan bir fetihti tamam. Bu konuda mutabikiz. Gelelim diger konulara Padisahlarin kalitesine. Bir Laman belgeselinde dünyanin en büyük Padisahlari dizisinde Osmanlidan Kanuniyi gösterdiler ve öylede. Sonunda söyle söylendi. Osmanli Imparatorlugunun en büyük Padisahi yaptigi hatadan dolayi (oglunu öldürmesninden), tahti en kalitesiz Osmanli Padisahina devretti, kime II Selime. Simdi bütün Padisahlar ayni kalitede degillerdi, bu da gercek. Gelelim Araplara Arap yarim adasina, o topraklara ilk fethi Yavuz Sultan Selim Padisahimiz (Allah Rahmet eylesin) yapmistir. Simdi dediginde dogru, bircok devleti arzular üzerine korumayada aldigimizda bir gercek. Diger bir gercek olan arzulari olmadigi halde fetih edilelen bir cok devletöerde var. Su anda Araplar olsun Avrupalilar olsun OSmanliya Rahmetmi okuyor ???? niye okumuyorlar , bunu sende biliyorsun, topraklarina girdigimiz icin. Yunanlilarda bizim topraklarimiza girdi, birde onlara öyle bir Rahmet okudukki, tam 2500 senelik tarihlerini 8 günde sildik attik, benden bu hususta daha gururlu birinin olacagini zannetmiyorum, biz o anda tam dosdogru olani yaptik. Aziz arkadasim sen baskasina yardim niyetiyle topragina girebilirsin, ama eger topragini elden aldigin toplum seni kurtarici olarak görmüyorsa, sen o zaman isgalci durumuna düsersin, Osmanlinin basina gelende bu olmustur. Anlabiliyormuyum, bizler su anda dünya üzerinde Osmanlinin yaptigi hatalarin cizgilerini cekiyoruz. Abdülhamit Israillilere toprak satmamis, dogru, ama kimin topraginin satilmasina izin vermemis, yani Filistin, Araplar bu bölgeler bizim topragimizmiydida Abdülhamit han buralari satmamis. Amerika isaretinde tam bir paralellik var, cünkü zamaninin Amerikasi Osmanliydi ve Amerika gibi Osmanlida ikide bir savas yapardi, sonuc ne oldu, kendi asil sinirlarimiza geri cekildik ve dorusuda budur. Yardim etmek istiyorsan bir devleti isgal etmeye gerek yok, Politik alanda edilir. Gör Amerikanin halini, Irak halki merikayi kurtarici olarak görmüyor, isgalci olarak görüyor, yalanmi....? Biraz fazla uzattim ama sunuda söyleyim, bir Müslüman kimsenin malinda mülkünde gözü olmaz, birine yedirecegi yerine ona yemek yapmasini kendi ayaklari üpzerinde durmayi ögretir. Kimseye haksizlik etmez, eger günün birinde kendi varligi tehlikedeyse, vargüsüyle savas eder. Mustafa Kemal Atatük önderligi. Yapilan her sey gelir gelir günün birinde kendi basimiza yikilir, bu böyledir. Sana Selamlar Enis |
|
|||
|
|||
![]() hast bischen recht, aber versuchen sollten wir schon???
Grüße |
|
|||
|
|||
![]() Dünyanin en iyi Hocalari sadece bizdedir diye bir sey yok.
Mezhep Hocalarinin hic biri bizden degil. Ibni Arabi, Imam Gazali bunlarin hepsi tarihi birer mücevherdirler, elbette. Su anki dünya konstellationuna bakmamiz lagzim. Serbest arastirma sadece Türkiyede var gibi gözüküyor, ben onu dile getirmek istedim. Hatta su anda Pakistanda bizim Alimlerimizden daha iyi olnlari var, bunu Yasar Hoca TV Programinda söykledi. Din acisindan cok genis Alimlere sahip, ama Pakistanin devlet tecrubesi olmadigindan, kalkipta bu adamlar net bir sekilde aciklik yapamiyorlar. Bak Tükiyeye bundan bir 50 yil öce Öztürk, Ates, Bayrakli gibi Hocalar bu aciklamalari yapsaydilar, kesin dinsiz Hiristiyan damgasi yerlerdi, oysa simdi bizler onlara ve bütün dini bize Kurandan anlatan Hocalara dua ediyoruz. Selamlar Enis |
|
|||
|
|||
![]() evet haklisin bende bazen böyle assalayici kelimeler Hocalar hakkinda kullaniyorum, kesinlikle hata, ileride yapmamaya gayret gösterecegim.
Bir kere sunu söyleyim, Türkceyi iyi kullaniyorsun ve güzelde bir ulsüpla bana izah ettin, sagol. Bak sevgili arkadasim, Istanbul bir istisnaydi, kabul, fazla zorlanmadan alinan topraktir, dedigin gibide halk eziyet icindeydi. Dogru olan bir fetihti tamam. Bu konuda mutabikiz. Gelelim diger konulara Padisahlarin kalitesine. Bir Laman belgeselinde dünyanin en büyük Padisahlari dizisinde Osmanlidan Kanuniyi gösterdiler ve öylede. Sonunda söyle söylendi. Osmanli Imparatorlugunun en büyük Padisahi yaptigi hatadan dolayi (oglunu öldürmesninden), tahti en kalitesiz Osmanli Padisahina devretti, kime II Selime. Simdi bütün Padisahlar ayni kalitede degillerdi, bu da gercek. Gelelim Araplara Arap yarim adasina, o topraklara ilk fethi Yavuz Sultan Selim Padisahimiz (Allah Rahmet eylesin) yapmistir. Simdi dediginde dogru, bircok devleti arzular üzerine korumayada aldigimizda bir gercek. Diger bir gercek olan arzulari olmadigi halde fetih edilelen bir cok devletöerde var. Su anda Araplar olsun Avrupalilar olsun OSmanliya Rahmetmi okuyor ???? niye okumuyorlar , bunu sende biliyorsun, topraklarina girdigimiz icin. Yunanlilarda bizim topraklarimiza girdi, birde onlara öyle bir Rahmet okudukki, tam 2500 senelik tarihlerini 8 günde sildik attik, benden bu hususta daha gururlu birinin olacagini zannetmiyorum, biz o anda tam dosdogru olani yaptik. Aziz arkadasim sen baskasina yardim niyetiyle topragina girebilirsin, ama eger topragini elden aldigin toplum seni kurtarici olarak görmüyorsa, sen o zaman isgalci durumuna düsersin, Osmanlinin basina gelende bu olmustur. Anlabiliyormuyum, bizler su anda dünya üzerinde Osmanlinin yaptigi hatalarin cizgilerini cekiyoruz. Abdülhamit Israillilere toprak satmamis, dogru, ama kimin topraginin satilmasina izin vermemis, yani Filistin, Araplar bu bölgeler bizim topragimizmiydida Abdülhamit han buralari satmamis. Amerika isaretinde tam bir paralellik var, cünkü zamaninin Amerikasi Osmanliydi ve Amerika gibi Osmanlida ikide bir savas yapardi, sonuc ne oldu, kendi asil sinirlarimiza geri cekildik ve dorusuda budur. Yardim etmek istiyorsan bir devleti isgal etmeye gerek yok, Politik alanda edilir. Gör Amerikanin halini, Irak halki merikayi kurtarici olarak görmüyor, isgalci olarak görüyor, yalanmi....? Biraz fazla uzattim ama sunuda söyleyim, bir Müslüman kimsenin malinda mülkünde gözü olmaz, birine yedirecegi yerine ona yemek yapmasini kendi ayaklari üpzerinde durmayi ögretir. Kimseye haksizlik etmez, eger günün birinde kendi varligi tehlikedeyse, vargüsüyle savas eder. Mustafa Kemal Atatük önderligi. Yapilan her sey gelir gelir günün birinde kendi basimiza yikilir, bu böyledir. Sana Selamlar Enis |
|
|||
|
|||
![]() Ilave edeyim, Sninle görüslerimiz ayni paralellikte gidiyor, ben herhangi Hocayi yükseltmek istemedim.
Türk vatandasi oldugumuz icin agirlikli olarak Türk Hocaliyla ilgileniyoruz.... Selam |
|
||||
|
||||
![]() hz. süleymanda belkis"a savas tehditini iletmistir.
almanya ya baktigimizda savas zülme ugramis insanlari kurtarmak icin tek care olmustr. istanbulun fethi ile bu olumsuzluklarin yaninda, o caglarda hak hukuk adalet belkide binlerce insanin daha güzel bir hayat yasamasina sebep olmustur. böylelikle istanbulun fethi altin bir caga imza atmak olmustur. bence siyah beyaz düsünmemek lazim. savasin kendisi dogrumu yanlis mi oda tartisilabilir. fakat bunun yaninda bu tarihsel bir gercektir. ve sonunda arti birseyler varid olmussa bu bir kazanctir. |