| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() Ihr müsst evtl. die Links kopieren und in das Adressleiste von eurem Browser kopieren.
Irgendwie läuft das nicht mit dem draufklicken, liegt wohl an Vaybee. Grüße |
|
||||
|
||||
![]() Sen kaynaklarini sadece bir hocayada birlestiriyorsun bunu dogru bulmuyorum. En az onun kadar degirli daha cok Alimler yetistirmistir Türkiye. Mesele Hayrettin Karaman.
|
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|
|
||||
|
||||
![]() O savundugun Allahutir. Ve bizde Allaha karsi degiliz. Allaha ortak kosan nasil müslüman olabilir? Sunu belirteyim Allahu teala herseyden üstündür ve en degerli *varliktir*.
Sende onun elcilerine peygamberlerine saygisizlik yapiyorsun. Hatta küstahlikta denir buna. Vay kemikleri cürümüs vay söyle böyle. Bir müslüman sayan hic bir insanin peygamberler hakkinda böyle konustugunu gördünüzmu. Madem Hz.Muhammed (sav.) sadece bir insandi. Niye o seciliyorda sen veya ben peygamber olamadik. Tabiiki bizden bir üstünlügü olmasi gerek. Kimi kimden ayiriyorsun. Allahi Peygamberlerden ayiriyorsun. Neyse sana laf fayda etmiyor. Yine Yobaz diye filan baslarsin! Selamlar |
|
||||
|
||||
![]() ---Alinti Eniskaya----
Osmanli Padisahlarinin bir cok hatasinin belasini biz Aziz Türk-Milleti cektik, neden Padisahlar serefsiz Hocalari dinleyerek savaslara gittikleri icin. ---------------------- Osmanlidalarda türktü kardes, Osmanliyi arablar yönetmiyordu. 800 senelik Osmanliyi sadece son dönemleriyle yargiliyorsun bunu dogru bulmuyorum. Ama bu senin görüsün saygi duyariz. Selamlar Saygilar |
|
||||
|
||||
![]() Atatürkte sevmiyordu sizleri cimbomlu ! Eskiden Nufus Cüzlanlarinizda Alevi diye yaziyormus. Bunu Adnan Menderes kaldirtmis. Yani Nufus Cuzlanlara yazdiranda Atatürktür. Niye yazdirmis orasini siz düsünün ...
Saygilar selamlar |
|
|||
|
|||
![]() asla bir kisiye bagli kalmam, kula killuk olamaz.
Cabuktan onun yazilarini toparlayabildim. Hayrettin Karaman yeni safak gazetesinin yazari, oda gayet güzel. Bütün bu din Proflari ayni seyi söylüyor bazilari biraz daha popüler hepsi bu. A. Hulusi, Y.N. Öztürk, Hasan Elik, Salih Akdemir (Ankara Üniversitesi), Süleyman Ates, Hayrettin Karaman ve digerleri olsun bunlarin ortak Mesaji ayni, hepsi ayni seyi söylüyor, hepsi birer deger. Allah bu gibi Hocalardan razi olsun, onlarin sayesinde dinimi tanimaya basladim, dahlen basindayim, onlarin gibi algilayabilmem icin 20 veya 25 sene ciddi biur sekilde ugrasmak gerek. Ben Süleyman Hocayi ehliyetinden dolayi ve din uzmanliginda Türkiyemizin en önde gelir bilim adami oldugundan, en cok onu örnek olarak gösteririm Bunu acikladiktan sonra, Süleyman Hocanin aciklamalarina ne dersin, katilmadigin hususlar varmi ??? Selamlar Enis |
|
|||
|
|||
![]() elbette Osmanli Türktü ne demek....!
Ben sadece hatalarin ve savaslarin basimizi büyük belaya soktugunun dile getirmek istedim. Amacim Osmanliyi kücük falan düsürmek degildi, iyisiylede kötüsüylede gecmisimize sahip cikiyoruz, gecmisi kabul etmeyenin gelecegide olmaz. Ben Padisahlarin asiri sefer hevesinden dolayi, bütün Avrupa ve Arap devletleri bize düsman, nedenide kortuklarindan ve bu korkuyu yaptigi bir cok gereksiz seferler yüzünden Atalarimiz verdi. Eninde sonunda bütün bu topraklardan kovulduk, dogrusuda buydu, cünkü bizim topraklarimizi almaya gelenleri biz yerle bir ettik, hemde dünyanin herbiryerinden gelmislerdi (Kurtulus savasi, Mustafa Kemal Pasa önderligi). Buda gösteriyorki, kendi vatanini muhafaza etmekte Türkün üzerine yoktur. Umarim beni simdi daha iyi anlardin... Sana Selamlar Enis |
|
|||
|
|||
![]() Inek Suresi, yani Bakara Suresinin 30 Ayetin buna delildir.
30) Bir zamanlar Rabbin meleklere: "Ben, yeryüzünde bir halife atayacağım." demişti de onlar şöyle konuşmuşlardı: "Orada bozgunculuk etmekte olan, kan döken birini mi atayacaksın? Oysaki bizler, seni hamt ile tespih ediyoruz; seni kutsayıp yüceltiyoruz." Allah şöyle dedi: "Şu bir gerçek ki ben, sizin bilmediklerinizi bilmekteyim." Bütün Mealler ve tefsirler bunu söyler. Insanin Evrimden gelmesi Kuranin bu Ayetiyle acikti ve nettir. Ayni dogrulari bilim adamlari aradan 1300-1400 yil sonra kanitlayabilmisler, Kuranda asla sapma ve uyumsuzluk yoktur. Piril piril bir Ilahi Anayasa, devletimizin Anayasasi zaten büyük ölcüde kopyadir ve bu buzi cok mutlu ediyor. Selamlar Enis |
|
|||
|
|||
![]() das gleiche.
Zumal der Papst in Rom die Evolutuion anerkannt hat, was bleibt denen auch anderes übrig als sich der Wahrheit anzuschließen. Schaut euch doch mal nur um, alles ist Evolution, ausser Gott. Selamlar Enis |