Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 04.01.2007, 14:26
unknown

Standard Bati Usulü INSAN HAKLARI

Kasım CİNDEMİR/WASHINGTON

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından kamuoyuna serbest bırakılan belgelerde, İslamcı terörist oldukları gerekçesiyle ABD’nin Küba’daki Guantanamo Üssü’nde tutulan zanlılara kötü muamele yapıldığı doğrulandı. Kampta papaz kılığına giren muhafızlar, tutuklulara vaftiz bile yapmış.

ABD’nin terörle bağlantıları olduğu gerekçesiyle Küba’daki Guantanamo üssünde alıkoyduğu tutuklulara kötü muamele yapıldığına dair iddialara yenileri eklendi. FBI belgelerinden, 20’den fazla olayda tutuklulara aşağılayıcı davranışlarda bulunulduğu işkence yapıldığı anlaşıldı.

26 FBI memurunun tutuklulara karşı kötü muameleye tanık olduğu ortaya çıktı.

Buna göre, bu sert yöntemler, diğer devlet kurumları ile sözleşmeli sorgulayıcılar tarafından uygulandı, ancak FBI çalışanları bu olayların tamamen dışında kaldı. Gözetim altında tutulanlara yapılan işkencelerden bazıları şöyle:

Sürekli Kur"an okuyan birinin kafası bantlandı.

Tutuklulardan biri İsrail bayrağına sarılarak yüksek volümlü müziğe ve parlak ışığa maruz bırakıldı.

Kadın gardiyanlar, kucak dansı yaparak mahkumları tahrik etti.

18-24 saat süresince bir odanın ortasında zincirlenerek, "ana karnındaki bebek" gibi durmaları istendi.

Kuran’ın üzerine çömelerek tutuklular, rencide edilmek istendi.

Rahip giysileri giyen görevliler, zanlılara vaftiz töreni yaptı.

Namaz kılmak isteyen tutukluların yüzlerine kan sürülerek bunun "adet kanı" olduğu söylendi.

FBI belgeleri, insan hakları savunucusu bir kuruluş olan ACLU’nun enformasyon özgürlüğüne ilişkin yasalar çerçevesindeki talebi üzerine serbest bırakıldı. ACLU, Guantanamo’daki kötü muamele yüzünden ABD’nin eski Savunma Bakanı Donald Rumsfeld’i dava ediyor.
Alt 04.01.2007, 14:34
unknown

Standard Bu Tutum Savasla aciklanamaz !..

"Tanri bana Konustu !.. " diye baslayan,
Yarali Bir sekilde Camiye Siginan savunmasiz Irakli askerin kafasina Dünya nin gözleri Önünde Naklen Kursun SIKAN coni ile devam eden Sürec Nihayet Guantanamo rezaletinin aciga cikmasi ile halen Vahsetini sürdürmektedir.

Bunu Hic kimse " Savastir " sözleri ile aciklamaya kalkmasin !..
BU EVANGELIST FANATIZMDIR !..

Hacli Seferlerinin yeniden HORTLATILMASIDIR !..

ASIRLIK bir KIN in yeniden YAPILANDIRILMASIDIR !..

Ve Islam BIRLESMEK ZORUNDADIR !..
Hem de hic vakit kaybetmeden.
Alt 04.01.2007, 15:27
Benutzerbild von dueslerinkadini
dueslerinkadini dueslerinkadini ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

Hangi otobösdü??? Agsarayami gidiyodu gurban?

tut oni dahada uzahlaschmasun, hemiiiiiiiiiiiii?
Alt 04.01.2007, 15:46
Benutzerbild von dueslerinkadini
dueslerinkadini dueslerinkadini ist offline
Neuer Benutzer

Standard coook beklersin

bu gidishatla müslümanin bas düsmani maalesef müslümandir

Allah hepimizi islah etsin

Peygamberlerin hepsi halimize agliyor, bunu düsünen varmi?
Alt 04.01.2007, 17:35
unknown

Standard Biraksinlar Aglamayi !..

Aglamak fayda verseydi babam Kalkardi !..

Bizim Gücümüz Yasamimizi Insanca sevgi Icinde spürdürmek icin yeter.

Öyleyse BIR Olalim !..
Alt 04.01.2007, 17:38
unknown

Standard <Burada Cümle düsüklügü olmus > :o)

Romancigim;
Asagidaki yazida diyanet ve din alimlerinin Birlestigi noktalarin Islam a ait Olamiyacagini (" ait oldugunu " olacakti ) ve diplomami Sormussun.Bundan dolayi Bu yaziyi yayinlamak ihtiyaci Duyuyorum.

Özür dilerim

)
Alt 04.01.2007, 19:47
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Neden Üzerime alınayım Alpi!

Bütün yazdıkların kendi çapında iyi niyetli yorumlardır.

Yorum...

Başka bir özellik taşımazlar.

Benim Referans olarak aldığım bu işin diplomalı, kitaplı, dilli olanlarıdır.

Herkeste bunu böyle ele alır, alması gerekir.

Sen özlediğin, düşlediğin hayal ettiğin Kuranı ariyorsun. Yok öyle bir Kuran olmadığını yalnızca Türkiye değil dünya din ve İslam bilimcileri (alimleri) söylüyorlar.

14 bin hadis toplanabilenler. Ne tuhaf hepsi palavra, bu müthiş bir şey.

Toplumun Arapçası yok, Kuranı Türkçe okuyanda pek yok, çünkü okuyunca bir şey anlamıyor, tüm sihiri ortadan, yaptırımcılığı ortadan kalkıyor.

Ne yapıyor toplum? Hadislere sarılıyor. Hadislerin çoğu Türkçe ile karışık, her bir insan anlıyabiliyor. Sanki 14 bin değişik minileştirilmiş Kuranları var toplumun. Böyle bir toplumun din bilgisi ne olabilir ki???

Bu hadislerin kaynağı olarak Kuran gösteriliyor, çoğu yerde ip uçlarıda bulunmakta.

Soru işaretleri ile yaklaşan din bilimcileride bunu örnekleri ile zaten vermekteler.

Biraz daha Kurana kapılıp kalsa idim Tanrıdan bile nefret edecek duruma düşebilirdim. Gerçek Kuranın bulunmadığını zaten din alimleride kabul etmekteler. Ne herhangi bir inançlıyı incitmektir, nede benim onların doğru veya yanlış inançlarına gösterdiğim hoş görüyü ve özgürlüğü bu düşüncelerimden ve bıraktığım köklü örneklerden şahsıma bir saldırı ve hakaret gelmesine izin vermemektir.

Demokrasi her türlü görüşü karşılar, taşır ve izin verir. Başka türlü insanların gelişebilmesi zaten mümkün değildir.

Senin tüm iyi niyetli yaklaşımın beni etkilemez sevgili Alpi. Benim tüm araştırmalarım dinlerin zamanını tamamladığıdır. Tanrı tüm dinlerin zaten hem çok üzerinden, hem de dinler adına işlenen bir çok kötülükler ile bir bağlantısıda yok.

Benim kafamda, yüreğimde dinler konusunda açık.

Dindar olmak mutlaka Tanrıyı bilebilmek ve kavrayabilmek anlamını taşımıyor, bir yöntemdir. Tanrı özerk bir konu.

İsteyen nasıl ve ne ile inanırsa inansın.

Selamlar...
Alt 04.01.2007, 21:15
eniskaya

Standard IDEOLOJIYE gerek yok

bunlar varsayim.... insanlari Ilahlastirip bir sekilde YENI DIN üretmenin Alemi neeee...

Zaten mevsudil DINLER yeterince SAFSATALASMIS... zama ne gerek duyuyorsun ???
Alt 04.01.2007, 21:19
eniskaya

Standard Istedigin yoruma varmak senin elinde

kaldiki Tarihi olaylarda yoruma aciktir... kim yazmis ne zaman yazmsi ve her seyden önemlisi OBJEKTIFMI yazmis yoksa taraf tutarakmi ????

Olay bu..... cünkü yazinin tek tarafli oldugu her kelimesinden belli...

IDEOLOJIYE ne gerek varkiiiii... kavgayida yapana Araplar DINIde üreten ve icine denlerde Araplar...

Benim acimdan o kadar önemli ola degil...
Kaldiki nasil ve neden savas yaptilarki... buda yoruma acik... hemde o kadar yoruma acikki... gercekleri Allahtan baskasinin bilecegine beni kimse inandiramaz....

DINlerde VARSAYIMDIR YORUMLARIDA.... ama elbet ALlahin varligi tartisilmazdir, cünkü Allahin varligi yasanilan hissedilen ve daima var olan bir sey
Alt 04.01.2007, 21:20
eniskaya

Standard Islam Kuran degildir... onun yorumudur

zamansal cikarsal ve cogu kezde IDEOLOJIK yorumudur... kiiiiiiii bu kadar Islam devleti kendi sahsi cikarlarina göre yorum yapipo insanlari uyusturuyorlar...

Bunu anlamayacak ne varki...
Antwort