Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 31.12.2006, 23:01
eniskaya

Standard Yorumlar assagiliyor

Kuranin zamanina göre inen Ayetlerini ele almayacaksin.... icerisinde yatan EVRESELLIGI arayacaksin...

elbet 1400 yil önce kadinla erkek esit degildi, dahlende degil... yani bu cok sarihtir...

Ama mesaj olarak öyle degil dostum... Kuranin RUHU kadini assagilamaz.. zaman göre yorum ister...
Alt 31.12.2006, 23:04
eniskaya

Standard ?? Olay yorum olayi...

isteyen istedigi gibi yorumlar....

Zaten yorum yüzünden DIN devlet islerinde yeri yoktur.... ve öyle olmalida... bak senin DIN anlayisin farkli benimde farkli....
Devletin icin bu fazla önemli degil... orada zaten Meclis karari gecer...

O yüzden Demokrasiye uydunmu, zaten 100 de 99 tümn Dinlerin temelinde yatan EVRENSEL TEOLOJIYE uymus olursun....
Takma kafani derim
Alt 31.12.2006, 23:15
unknown

Standard 2 kelim

KENDINI BILMEZLERE 2 kelime yetiyor ve bol bol yazi yaziyorlar !

NE YUCESIN YA RABBI

evet adimi soruyorsun ne oldugumu anlatiyor ve yazdigima bakinca ne olmusum anlatiyor !
unknown

Standard o.T.

NE YUCESIN YA RABBI

evet adimi soruyorsun ne oldugumu anlatiyor ve yazdigima bakinca ne olmusum anlatiyor !
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard İşlerim var, son yazı olarak bırakayım,

Ben Kuranı bir Tanrı kitabı olarak görmüyorum, görenlere saygım var.

Kuranda Arapça, eski Romalı kelimeler, eski Yunanca ve bol miktarda İbranice kelimeler vardır. Arapların bahsettiği gibi kutsal Arap dili ile falan yazılıp tamamlanmamıştır.

Her dinden alıntılar ve sokuntular bulunur Kuranda her ayet yemin ile başlar yemin ile biter. Ben bu kadar yemin eden bir şeyin doğruluğuna veya sürekli yemin eden bir insana inanmam.

Kuranın ne çağdaşlığı var nede çağ öncesi, Kuran ordan burdan toplama ve Arap feodalizminin her türüyle iç içe geçmiş bir bütünüdür.

Ne o zaman kadınlar özgürdü nede bu zaman özgürdür İslami değerleri taşiyan ülkelerde.

Diğer dinlerin içinde bulunan kadınlar bu sorunların büyük bir kısmını aştılar.

Burada bırakmak zorundayım Enis bir başka zaman değerlendiririz, iyi eğlenceler.
Alt 31.12.2006, 23:16
unknown

Standard o.T.

NE YUCESIN YA RABBI

Alt 31.12.2006, 23:17
unknown

Standard o.T.

NE YUCESIN YA RABBI

eniskaya

Standard Das bringt doch nichts mannn

Parolarlarla Propagandali laflarla kendi DIN anlayisini resmilestiremezsinki....

Tartiusmalarla DINI anlayisini anlatmaya calis... ve söylediklerinin sadece kendi görüsün oldugunuda anla....

Den alles ist RELATIV
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Daha önceki adın ne idi senin??? o.T.

ohne Text
Alt 31.12.2006, 23:25
eniskaya

Standard Sanada hayirli isler dilerim

aslinda cokta hakli tarafin var....

Bana göre HZ: Muhammed bir Vozyonistti ve Kuranda o yüzden Vizyonist bir kitaptir.... ama Allah tarafindan inmemistir elbet... söylentilere göre Cebrail tarafindan nakledilmis.... ne kadar dogrudur bilmiyorum... ama Enerji boyutunda kaainattan ses almak mümkündür diye düsünüyorum... olabilir bunu göz ardi etmiyorum...

Ben su sekil bakiyorum olaya.... Hz. muhammed zamaninda cok beceriksizdiler Arsivleme isinde... o yüzden Kuranin ayetleri birbirine karismis olma ihtimali bence asiri sekilde süksektir... veya Ileveler mümkündür.... bu acik ortada... kii taaa yillar sonra derlenen toplanan kitapta elbet süphe olacak....

Inis sirasinida bilen yok bence.... Kuranin arkasinda yatan olaylari bilende yok... unutulmus gitmis yada yazilmamis.... o yüzden su aniyle Kurani Kerim bir nevi tahmin kitabi halini almis diye düsünüyorum.....
Veeeee 1400 yil sonra ILAVELI ZAMLI DIN HALINI almis....

Ne yazikki bu böyle
Antwort