| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() Türkcesi gercekten yok...
![]() Aslinda dünya lisani yapilmasi lagzim... ![]() Gecen bir TV belgeselinde Cindeki Uygur Türklerini seyrettim, konusmalarinin yaklasik yüzde 70 ni anlayabildim... cok cok enteressant bir Belgeseldi... Program sonunda Alman sunucu köyün imamina söyle soru sordu... "Kendinizi hangi hüküm yapisina bagli hissediyorsunuz, Cin devletine bagliliginiz varmi" Imamin cevabi cok esasliydi.. "Ben kendimi yalniz Allaha bagli hissediyorum" diye söyledi ve sunucuda son söz olarak "Evet burasi (bu bölge) zaten Kabeye Peking den cok daha yakin".... ve aynende öyle... kilometre hesabi Kabe Peking den cok daha yakin... Uzun yillardir bu sekil bir yorum duymamistim... ![]() |
|
|||
![]() yor... bu cok acik ortada...
Askerinden Türkünden al tüm sistemi sorguluyorlar begenmiyorlar.... acikcasi kendilerininde bir vizyonu yok, beni üzende o zaten... insan daha iyi bir sistem yönetim anlayisi üretir ve ondan sonra mevcudi sistemi elestirir... iste onu yapabilmek icinde mevcudi sistemi anlayisi en derin noktalarina kadar bilmek grekir... öyle kahve köselerinde üretilen laflarla cark dönmüyor... Zamaninda Türkiye degilde baska bir ortak isim bulunsaydi belkide bu sekil sorunlar yasanilmazdi... ama genelde bir toplumun sayisal agirligi hangi kesimdeyse o kesimin agirligi hissedilir... TR dede Türklerin agirligi hissedilir ve yasanilir sekilde.... Bu her Demokraside böyledir.... Almanyada yaklasik 3 milyon Türk var... simdi Almanyayi bu 3 milyonun anlayisina göre dizayn edilmez... TR deki esas durum bence budur... |
|
|||
![]() Du musst darüber stehen.... aksi halde farkin ne olacakki... ???
Milliyetcilik fena bir seydir, cagdaslik icermez ve daha cok "Ben digerinden üstünüm" anlayisi tasir... Ben TR disinda Türk Vatandasiyim, TR icinde Trabzonluyum..... Trabzon icinde su kazadanim o ilce isince su Beldedenim.... cünkü Türkiye icinde ben Türküm yada Kürtüm lafi fazla önemli degil.... cünkü yapilan iste yada ortamda söylediklerin saglikliysa bilginle efendiginle deger kazanirsin... ama yok Türklük yada Kürtlükle öne cikmaya calisirsan deger kayberdersin..... Ben cok rasladim Ideolojik yapisini ön plana cikaran insanlara.... kalite düsüklügü var o kisilerde... rica ederim üzerine alinma, seni kast etmiyorum... Demek istedigim... Milliyetci kimligini ön plana cikaran her kimse, saglikli beyin yapisina sahip degildir.... Ben her zaman söylerim... kapasitesi olan kimligini ön plana cikarmaz, bagirip cagirmaz Ideolojisini sabah aksam anlatip durmaz, kendi sahsi DININI empoze etmez.... Efendice gecer sistemin/yönetimin basina ve degisiklikler yapar.... olay bu O yüzden DINI anlayisini külliyen red etsem bile, Tayip Erdogana hayranim... adam vizyoner ve dünyayi gezip gören birisi... ve kanaatimcede cok cok basarili... Türk vatandasligi icin yaptigi yorumlarida cok begeniyorum.... o yönde senin düsüncelerindede az cok parallellik var |
|
|||
![]() du bist was du bist... und ein WORT alleine macht aus dir keinen Alexander den Großen....
Moslem Christ usw... das sind NUR WÖRTER |
|
||||
![]() Türkiyenin adi Türkiye olmayacaktida ne olacakti peki Enis Bey???
Herhangi bi önerin varmi? Türkiye catisinin altinda bir cok toplum ve kÖK mevcut...Ben bu toplumun icinde yasiyorsam, ben TÜRKÜM diyebilmeliyim!!! Kurden sind keine Ausnahmen auf der Welt! Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan önce, kac Türk Devleti mevcuttu ve bir cati altinda bir kismi toplanildi! Ben Kürtlere karsi degilim, sadece Terörist yanlisi olup bunlari besleyenlere yer yok! |
|
|||
![]() hatte seiner Zeit die Idee von der Einigkeit aller Religionen geträumt und hat auch eine Religion kreiert der alle 3 Monotheistische Religionen vereint... leider kam seine Idee nicht über seinen Tot hinaus.... was ich sehr sehr schade finde....
Den auch ich Träume davon das alle Religionen irgendwie vereint werden... den die Leute bekriegen sich nur wegen WÖRTER.... wie Islam, Christ Jude usw... All diese sind nur WÖRTER und nichts weiter... Akba war der Grossvater von dem Erbauer des Tach Mahal in Indien... und seiner Zeit war Akba der bedeutenste Mogul Kaiser und meiner Meinung nach der größter Visionist unserer Zeit... Denn unter seiner Herrschaft blühte Indien richtig auf... und Religionsfreiheit war an der Tagesordnung, sein Staatswesen funktionierte exzellent... weil er sich ALLEN RELIGIONEN hingezogen fühlte... auch Indische Priester waren sein berater in Sachen Gott und die Welt bzw bei Gesetztgebungen... Leider gibt es heute keinen EINZIGEN Vizyonär der einfach über den Tellerrand schaut... Traurig, das wir wegen Wörter Kriege führen.. Lnk zur Akbar dem Glüclichen <a href="redirect.jsp?url=http://de.wikipedia.org/wiki/Akbar" target="_blank">http://de.wikipedia.org/wiki/Akbar</a> |